Løkenveien 22a

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Løkenveien 22a

  • 1811 Askim
Prisantydning
365 197,-
Fellesgjeld
437 781,-
Totalpris
804 010,-
Fellesutgifter
5 205,- (Felleskostnader inkluderer kommunale avgifter, renter og avdrag på felles lån, kabel TV, interenett og forretningsfører.)
Beregnet totalkostnad
365 197,- (NB: prisen er fast)
437 781,- (Andel av fellesgjeld)


802 978,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


1 032,- (Omkostninger totalt)


804 010,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
42m²
Bruksareal
45m²
Bruttoareal
49m²
Tomt
1 461m² (fellestomt)
Etasje
1.
Soverom
1
Byggeår
1977
Gårdsnummer
53
Bruksnummer
846
Finn-kode
136150658
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Mette Nygren

+47 46 95 94 06

Eiendomsmegler MNEFFagansvarlig

Nina Adolfsen

+47 45 26 63 73

Dokumenter

Løkenveien 22a, prospekt

Forkjøpsrett

Ja

Dersom andelen overdras har Askim kommune innenfor den rammen nevnt i vedtektenes §3 og dernest andelseiere i borettslaget og deretter de øvrige andelseiere i boligbyggelaget forkjøpsrett. Borettslagets styret skal dra omsorg for at de som er nevnt i første ledd får høve til å gjøre forkjøpsretten gjeldende som nevnt i §5 fjerde ledd eller annen skriftlig melding om at andelen er eller ønskes overført og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen 30 dager etter at borettslaget har mottatt søknad på nærmere oppgitte prisvilkår. Blir andelen overført på gunstigere vilkår for erververen enn det som er opplyst i meldingen eller blir andelen overført senere enn 4 måneder etter at meldingen er mottatt, skal ny melding sendes og forkjøpsretten kan brukes innen ny frist som nevnt i forrige punkt.

Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende ved overføring av andel: 1. til personer som nevnt i §5 tredje ledd annet punkt. 2. ved slik bytte av bolig som nevnt i § 5 tredje ledd tredje punkt. 3. fra person som blir skaffet bolig eller tomt av kommunen ved å overføre andelen til den som kommunen peker ut.

Styret bestemmer på grunnlag av ansiennitet hvilken andelseier som skal få overta andelen. Ansiennitet regnes etter husleiekontraktens dato. Står flere andelseiere med lik ansiennitet, går den foran som har lengst ansiennitet i boligbyggelaget. Styret kan fravike denne ansiennitetsregel når særlige grunner tilsier det. Andelseiere som vil overta ny andel, må stille sin tidligere andel til rådighet for borettslaget. Det gjelder selv om andelen tilhører flere. Styret tildeler denne andelen etter regler i annet og tredje ledd. Dersom andelen overdras eller blir stilt til rådighet etter fjerde ledd og ingen andelseiere i borettslaget er interessert i å overta andelen, utpeker styret i boligbyggelaget den som skal få overta andelen. Løsningssummen skal være betalt innen 2 måneder etter at søknad eller melding som nevnt i annet ledd er mottatt av laget, likevel slik at oppgjør ikke kan kreves før en måned etter at løsningssummen er endelig fastsatt. Når det ikke er til vesentlig ulempe, kan borettslaget likevel bestemme at den forkjøpsberettigede skal betale et rimelig forskudd etter forkjøpsretten er brukt.

BRA/PROM

45 / 42 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1977

Energimerking

Selger har ikke energimerket boligen.

Energiforbruk

Selger har ikke bebodd boligen og er ukjent med energiforbruk.

Garasje / Parkering

Garasje på felles biloppstillingplass.

Tomt

Areal: 1 461 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslaget har et pent opparbeidet fellesareale.

Asfalterte gang og kjøreveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er knyttet sikringsordning.

Løken Borettslaget er tilknyttet Skadeforsikringsselskapet BBL Finans AS. Boligbyggelagenes Finansieringsforetak.

Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av skadeforsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Velkommen til visning!

SØKNADSFRIST 09.01.2019

Løkenveien 22a, andel nr. 9 er en praktisk 2-roms leilighet/tildelingsbolig med fin planløsning og livsløpsstandard.

Eiendommen har en solrik, sentrumsnær beliggenhet og fra stuen er det utgang til en hyggelig terrasse, vendt mot hagen/fellesareal. Videre er det 1 soverom med garderobeløsning, garderobeskap i privat bod.

Enebolig i rekke av type Moelven og er tilknyttet Løken Borettslag.

Løken borettslag består av 14 enheter.

Standard

Gulv: laminat, belegg og vinyl.

Vegger: Malt vinylplater og våtromstapet.

Takess.

Kjøkken: Hvit innrednig, der skap og skuffer er byttet i 2011.

Bad: Hvit innredning, dusj m/forheng, wc og opplegg til vaskemaskin.

Varmekabler på gulv.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Løkenjordet, ca. 1 km fra indre sentrum i Askim kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt

et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter, ridesenter og badeplass.

Det er ca. 2 km til Askimhallen og Askim stadion med flotte idrettsfasiliteter. I tillegg tilbyr Askim Golfpark to golfbaner, simulator, kafé og butikk. I sentrum finner du Østfoldbadet, et komplett

badeland og modere fritidsbad med alle fasiliteter.

Askim har et godt utbygd turstinett med både lysløyper, stier og gangveier. Like ved Solbergfoss Kraftstasjon er det opparbeidet badeplass med langgrunn sandstrand, flytebrygge og toaletter. Videre

er det gode fiskemuligheter i Glomma, samt i de omkringliggende skogtraktene. Av kulturelle tilbud kan Askim Kulturhus anbefales.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Askimtorget regionens største kjøpesenter med 52 butikker under samme tak. Senteret ligger midt

i Askim med alle sentrums fasiliteter rundt seg. I tillegg finner du Morenen Kjøpesenter på Slitu med bl.a. Coop Obs Bygg. Töcksfors shoppingsenter i Sverige er kun en drøy halvtimes bilkjøring unna.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Løkentunet og ligger ca. 200 m fra boligen. Med bil fra Askim tar det ca. 9 min til Spydeberg, 36 min

til Moss, 41 min til Sarpsborg, 35 min til Kolbotn, 37 min til Töcksfors og 43 min til Oslo S.

Nærmeste barneskole er Askimbyen skole. For elever i ungdomstrinnene er det gangavstand til Løken ungdomsskole. Det er også kort vei til Askim videregående skole, samt et godt utvalg av både

private og kommunale barnehager.

Kort fortalt

- Koseilig og praktisk 2-roms med vanlig bra standard.

- Felles utendørs parkeringsplass.

- Solrik veranda

- Entré med belegg..

- Pent kjøkken med nyere fronter og skuffer fra 2011.

- Luftig stue.

- Baderom med vask med innrening, og dusj med forheng.

- Et soverom med garderobe.

- Lagring i bod.

Entrè

Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og er praktisk innredet med bl.a. belegg på gulv, hvitmalte vegger, åpen garderobeløsning.

Entreen er for øvrig holdt i lyse, moderne farger, noe som er gjennomgående for de øvrige rommene i boligen.

Kjøkken

Leiligheten innehar et pent kjøkken med nye dører og skuffer fra 2011. Kjøkkenet er praktisk med god benke- og lagringsplass.

Videre har rommet lyst laminatgulv, ventilator, malte plater på vegger, laminat plater over benk og en koselig spiseplass.

Stue

Leiligheten har en lys og kodelig stue med laminat på gulv, hvite plater på vegg. Rommet har god plass for sofaløsning.

Rommet har gode vindusflater som gir rikelig med lys og utgang til en koselig, solrik veranda.

Bad/wc

Badet er romslig med forholdsvis enkel standard. Rommet er innredet med gulvbelegg og malte plater på vegg. Videre er det speil med belysning over servant på servantskap,

frittstående toalett, varmtvannsbereder,opplegg for vaskemaskin og dusj med forheng.

Soverom og garderobe

Leiligheten har et soverom med laminat på gulv og lyse, plater på vegger. Soverom og bod har garderobeskap.

Boligenhar for øvrig god lagringsplass i en bod.

Felleskostnader

5 205 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer kommunale avgifter, renter og avdrag på felles lån, kabel TV, interenett og forretningsfører.

Etasje

1 etasje

Tomt

!Beskriv forholdene!

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 464 000 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Enbolig i rekke av type Moelven.

Bygning generelt: Leirgrunn betong fundamenter, reisverksvegger, tre etg. skillere og saltak av tre.

Godt vedlikeholdt utvendig, asfaltert biloppstillingsplass, flatt terreng. Hage mot vest.

Rullestolrampe ved inngangspartiet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdiattest datert 17.10.77

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 49 kvm

1. etasje: Entrè, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom og bod.

Bruksareal: 45 m².

Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom, entrè, stue/kjøkken og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved freimleie kreves godkjenning av styret.

Oppvarming

Elektrisk og varmekabler på bad.

Adkomst

Fra E 18 , følg veie til Askim sentrum. ta til høyre over Løken bru, følg veien videre forbi Løkentunet . Ta til høyre inn Løkeveien og ta 2 vei til høyre. Boligen ligger på venstre side.

På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Sydvendt & Partners.

Velkommen vil du være.

Regulering

Reguleringsplan: Løkentunet og del av Fv 115, gnr 53/353 m.fl.-200150002.

Formål: Instutusjon/tjenesteyting.

Vedtaksdato: 22.09.2016

Kommuneplan

Formå: Offentlig eller privat tjenesteyting. Periode: 2018-2030.

Reguleringsbestemmelser.

Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i prospekt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1999/7462-3/1 Erklæring/avtale

20.12.1999

rettighetshaver:Knr:0124 Gnr:53 Bnr:846

rettighetshaver:Knr:0124 Gnr:53 Bnr:847

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Askim kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentlig vei.

Borettslag

Borettslaget er tilknyttet USBL.

Løken borettslag ble stiftet

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 437 781,- pr.26.11.18.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 119 248,- pr. 26.11.18.

Sameiets lån utgjør totalt kr. 6 481 678,- pr. 26.11.18, og er tatt opp i Dnb Bank ASA.

Renten på lånet utgjør 2,5 % pr. år.

Nedbetalingstid er satt til 69.

Fellesgjelden (renter og avdrag) betjenes via fellesutgiftene.

Borettslaget har lån i DNB Bank ASA lånenr. 12125552135.

Rente utgjør 2,5 %. Løpetiden er 69 terminer. Siste termin 22.05.2053.

Andel fellesgjeld

437 781

Andel formue

119 248

Forsikring

Polisenummer: SP0000945141

Regnskap

Regnskapet for 2017 viser et overskudd på kr. 447 386,-.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge vedtekene / husordensreglene godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mn@sydvendtpartners.no eller SMS: 46 95 94 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.