Dælenenggata 3B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 3B

  • 0567 Oslo
Prisantydning
2 930 000,-
Fellesgjeld
65 649,-
Totalpris
2 996 708,-
Ligningsverdi
769 077,-
Fellesutgifter
2 700,- (Pr. mnd. og inkluderer oppvarming og varmtvann, kabel-tv, nedbetaling av andel fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m Herav: Brensel 400,- Felleskostnader 2.300,-)
Beregnet totalkostnad
2 930 000,- (Prisantydning)
65 649,- (Andel av fellesgjeld)


2 995 649,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


1 059,- (Omkostninger totalt)


2 996 708,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
40m²
Bruksareal
40m²
Bruttoareal
44m²
Tomt
995m² (fellestomt)
Etasje
3.
Antall rom
1
Oppholdsrom
1
Byggeår
1955
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
72
Energimerking
F
Finn-kode
139552558
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er eldre enn 20 år

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

62%

har høyskoleutdanning

58%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave V2

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

40 / 40 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1955

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 995 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet tomt. Asfaltert fellesarealer og inngang fra bakgård. Det er næringsvirksomhet i 1 etasje (Posten).

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Nei.

Sikringsordning: Nei.

Som sikkerhet til dekning av den enkeltes andel av løpende fellesutgifter m.m. har borettslaget legalpanterett i hver enkelt andel. Pantekravet kan ikke være større enn en sum tilsvarende to ganger grunnbeløpet i folketrygden på tidspunktet da tvangsdekning blir vedtatt gjennomført, jf. borettslagsloven § 5-20.

Beskrivelse

Velkommen til Rodeløkka/Carl Berner og Dælenenggata 3B presentert av Eskil Næss Hagen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Lys og fin 1(2)-roms andelsleilighet beliggende i byggets 3.etasje. Adkomst til leiligheten via felles trappegang med heis og utvendig svalgang. Svært attraktiv og populær beliggenhet på Rodeløkka, like ved Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Bygget ble omgjort til leiligheter i 2004. Leiligheten har en effektiv planløsning med naturlige møbleringssoner som utnytter plassen godt og store vindusflater med fransk balkong som slipper inn rikelig med frisk luft og naturlig lys.

Leiligheten har en lys og luftig stue med sørvest-vestvendt fransk balkong. Stuen har en fin utforming med adskilte soner for sittegrupper og skaper en spennende soneinndeling. Åpen kjøkkenløsning mot stue som er både sosial og praktisk. Trivelig sovealkove med garderobeløsning og seng. Pent flislagt bad fra 2005 med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Entréen er innbydende med plass til oppbevaringsplass av yttertøy og sko i eget omkledningsrom fra mellomgang.

Dælenenggata 3 er et veldrevet borettslag med god økonomi og vedlikeholdshistorikk. Beboerne har tilgang til felles sykkelbod, samt fellesvaskeri i kjelleren. Borettslaget har kontorlokalene i underetasjen, som gir borettslaget en ekstra inntekt og trygghet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder: Entré, alkove, bad, stue og kjøkken.

- I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,3 m², merket med nr. 306.

- Det er en felles sykkelbod i borettslaget, samt fellesvaskeri i kjeller.

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på Rodeløkka/Dælenenga som ligger i bydel Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Leiligheten ligger rett ved Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet. Boligprosjektet Carl Berner Torg utvikles i disse dager til et nytt "nærområdet" med boliger, butikker og serveringssteder rundt et nytt offentlig torg. Carl Berner Torg består av 3 bygg formet litt som en hestesko, en fasong som skaper rom for store, indre fellesarealer. Ved inngangen i syd kommer et moderne torg med assorterte forretninger og spisesteder.

For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssenter i nærheten av boligen. Elixia og Bare Trening ligger en kort spasertur unna ovenfor Carl Berners Plass i Trondheimsveien. Nærmeste treningstilbudet er Fresh Fitness som ligger i Dælenenggata. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året. Det er også Elixia ved Ringnes Park i gangavstand fra leiligheten.

Grünerløkka ligger like ved og er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy senter for kultur,- og kreative næringer med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ved Ringnes park, en kort spasertur unna, finner du blant annet Ringen Kino, og Meny. Rett borte i gaten finner du også Kiwi, Coop Prix samt søndagsåpen Bunnpris.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet, finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole. For den musikkinteresserte er det kun 10 minutters gange ned til Øya-festivalen som arrangeres i Tøyenparken.

Entré

Adkomst til leiligheten via felles trappegang med heis og utvendig svalgang. Entréen er innbydende med laminatgulv. For ytterligere oppbevaringsplass av yttertøy og sko har man enkelt adkomst til eget omkledningsrom/bod fra mellomgang. Oppgangen har callinganlegg og sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

Stue

Pen stue som oppleves som lys og luftig grunnet store vindusflater. Stuen har en fin utforming med adskilte soner for sittegrupper og skaper en spennende soneinndeling. Her er det enkel å møblere og har god plass til både sittegruppe og spiseplass. Fra stue er det utgang til sørvest-vestvendt fransk balkong med hyggelig utsikt over nærområdet. Laminat på gulv og malte vegger.

Kjøkken

Leiligheten har åpen kjøkkenløsning mot stue med Ikea kjøkkeninnredning. Innredningen byr på godt med lagringsmuligheter og har skap med hvite glatte fronter og malt benkeplate i laminat med nedfelt rustfri oppvaskkum. Videre har kjøkkenet benkebelysning under overskap med dimmer, oppvaskmaskin fra Ariston, frittstående komfyr fra Electrolux og kjøleskap fra Whirlpool. Ventilator i overskap med kullfilter. Vegg-og himlingsflater i malte flater. Den åpne løsningen mot stuen er både sosial og praktisk.

Soverom

Leiligheten har en trivelig alkove med adkomst fra entré. Rommet er malt i lyse farger, og gulvet er belagt med laminat. Her er det plass til garderobeløsning og rom for seng. Alkoven tilfredsstiller ikke dagens anbefalte krav til størrelse for soverom.

Bad/wc

Badet er pent flislagt fra 2005 med gulvvarme og har servantskap med glatte fronter, speilskap med overlys og stikkontakt. Videre er badet utstyrt med frittstående toalett fra Ifø, dusj med hånddusj og regndusj med armatur fra Oras. Det er montert opplegg for vaskemaskin.

Felleskostnader

2 700. Pr. mnd. og inkluderer oppvarming og varmtvann, kabel-tv, nedbetaling av andel fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m

Herav:

Brensel 400,-

Felleskostnader 2.300,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 3 parkeringsplasser for beboere som leies ut på halvårsbasis, etter loddtrekning. Det annonseres 2 ganger i året ved oppslag eller infoskriv i postkassene. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 769 077 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 768 676 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bruksendring fra kontor til boliger, datert 12.07.2004. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, alkove, bad, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie er ikke tillatt uten styrets samtykke. Ved styrets samtykke har andelseier rett til å overlate bruken (fremleie) av deler av husværet til andre når han selv bor i boligen, eller overlate bruken helt til andre for opp til tre år. Forutsetningen er at andelseieren eller hans ektemake eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektemaken har bodd i boligen minst ett av de to siste årene, eller det foreligger særlig grunn jf. Borettslagsloven (brl) § 5-6. Godkjennelse kan bare nektes når det er saklig grunn til det.

Søknad om bruksoverføring eller fremleie sendes forretningsfører, som tar saken videre med styret for godkjenning. Kostnader i forbindelse med administrering av bruksoverføring belastes andelseier med et fast gebyr. Fornyelse ut over 3 år, eller endring av bruker/leietaker innenfor søknadsperioden er også søknadspliktig, men belastes med et lavere gebyr.

Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden er kommet inn til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral (inkludert i felleskostnadene), samt gulvvarme på bad. Leiligheten har felles

varmtvann.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Kabel-TV: Get er borettslagets leverandør av TV-signaler. Abonnement inngår i felleskostnadene.

- Bredbånd: Borettslaget har egen nettverkstilkobling i hver leilighet fra HomeNet som vi er tilkoblet via fiberkabel. Abonnement inngår ikke i felleskostnadene, men må bestilles av den enkelte.

- Dørtelefon

- Fordelingsskap i entre med automatsikringer.

- Radiatorer

- Det foreligger samsvarserklæring datert 08.01.18 fra Visjonel, arbeidet selskapet utførte og godkjent elsjekk InfraTek

Adkomst

Enkel adkomst til leiligheten via egen inngangsdør fra svalgang. Heis til leilighetsetasjen. Adkomst til gården fra baksiden av bygget. Leiligheten ligger sentralt til på Carl Berner og du har lett adkomst via Tromsøgata og inn til Dælenenggata. Det vil bli satt opp Schala & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 15.06.17 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255 datert 28.07.1977.

Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen. Henviser til kommunensnettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-ogadministrasjon/politikk/kommuneplan/

Trondheimsveien 110 etablerer og bygger ut 12 nye leiligheter. Carl Berner Torg bygges ut med 111 nye boliger. Saksgangen kan sees på Oslo kommunes internettsider. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1939/405724-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

30.08.1939

Bestemmelse om benyttelse

Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere

1942/407184-1/105 Erklæring/avtale

21.12.1942

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Med flere bestemmelser

1952/511132-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

04.09.1952

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1957/415994-2/105 Rettighet

16.11.1957

Rettighetshaver:Postverket

Lnr: 1177857

LEIE AV NÆRINGSLOKALE

AVGIFT NOK

UOPPSIGELIG

KONTRAKTEN KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA

HJEMMELSHAVER/UTLEIER

Overført fra: 0301-227/72

1965/503396-1/105 Obligasjon

04.03.1965

BELØP: NOK 230.000

Panthaver:Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 1086915

Overført fra: 0301-227/72

1965/503396-2/105 ** Prioritetsbestemmelse

04.03.1965

Prioritet etter kr 2,570,000

1978/504655-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

14.03.1978

Prioritet etter kr 150.000 Postsparebanken

1995/3604-1/105 ** Tinglysing på nytt

20.01.1995

1989/8111-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

08.02.1989

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr verandaer

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2017/1257942-1/200 Pantedokument

10.11.2017 10:51

BELØP: NOK 10.000.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Borettslaget Dælenenggata 3 består av 61 leiligheter. Gården er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 956491622, og ligger i bydel 2 Grünerløkka i Oslo kommune. Gårds- og bruksnummer: 227 / 72. Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Borettslagets revisor er BDO AS.

Ligningsposter: Vilkåret for prosentligning av andelshavere i borettslag er at 85% av borettslagets inntekter kommer fra andelshaverne. For Borettslaget Dælenenggata 3 representerer leieinntektene fra andelshaverne ca 60%. Andelshaverne skal derfor ikke prosentlignes eller lignes for sin andel av borettslagets inntekter og formue. Dette fordi borettslaget blir lignet skatt for de inntekter og utgifter som ellers skulle fordeles og lignes hos andelshaverne. Andelshaverne skal ikke ha fradrag for andel i fellesgjeld, for fellesgjelden kommer til fradrag ved ligningen av borettslaget.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har ett lån;

Lånenr: OBBK01

Type lån: Serielån

Restsaldo: kr. 3.939.388,-

Restløpetid: 8 år 10 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flytende 2,50%

Andel av saldo: 65 649,-

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

65 649

Andel formue

6 900

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 515731

Regnskap

Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2017 er satt opp under denne forutsetning.

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 2 310 629. Dette er i henhold til budsjettet. Andre inntekter på kr 10 278 består hovedsakelig av innbetalinger ifbm. leie av parkeringsplasser.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 2 546 875. Dette er kr 565 125 lavere enn budsjettert og skyldes flere forhold: Overgangen fra oljefyr til fjernvarme ble rimeligere enn budsjettert, det ble brukt noe mindre på energi/fyring og enkelte vedlikeholdsprosjekter ble ikke satt i gang.

Resultat:

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -383 876 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Se vedlagt regnskap for ytteliger informasjon.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ifølge styret er det Ingen planlagt vedlikeholdsplan som vil ha innvirkning i 2019. Et større ytre vedlikehold som vil komme i 2019/2020 vil sannsynligvis også ligge innenfor hva som kan dekkes av dagens felleskostnader, basert på at dagens rentenivå ikke stiger vesentlig. Ifølge selger er det ingen indikasjoner på at felleskostnader vil øke i 2019 gitt dagens rentenivå (spesifisert i årsrapport for 2017, var da 2,25%). Det pågår arbeid med brannsikring, ytterdører skal byttes og det planlegges oppussing av oppganger. Fasade er også tatt opp.

Husdyrhold

Dyrehold i leilighetene er kun tillatt etter søknad innvilget av styret. Søkeren må forplikte seg til omgående å fjerne dyr som forårsaker rimelige begrunnede klager fra andre andelseiere

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

- Lilla lampe i sofaområde samt de tre små vegghengte lampene inngår ikke i salget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.