Dynekilgata 15

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dynekilgata 15

  • 0569 Oslo
Prisantydning
3 350 000,-
Fellesgjeld
96 351,-
Totalpris
3 461 447,-
Ligningsverdi
841 680,-
Fellesutgifter
2 789,- (Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 350 000,- (Prisantydning)
96 351,- (Andel av fellesgjeld)


3 446 351,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)


15 096,- (Omkostninger totalt)


3 461 447,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
43m²
Bruksareal
43m²
Bruttoareal
49m²
Tomt
4 798m² (festet fellestomt)
Etasje
7.
Antall rom
1
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1965
Gårdsnummer
226
Bruksnummer
6
Energimerking
E
Finn-kode
142597150
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Torfinn Sørvang

+47 977 59 812
  • Nabolagsprofil

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

99%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Dynekilgata 15

Oppdragsnummer

17-19-0037

Adresse og matrikkel

Dynekilgata 15, 0569, Oslo, Gnr.226 Bnr.6 Andelsnr.100 Orgnr.948859211 i Oslo kommune

Eier

Markus Henriksen Bjørdal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1965

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 7700 kwh forrige år, ifg. Hafslund.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 798 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til et lyst og lekkert hjem med super beliggenhet på Rosenhoff. Boligen ligger høyt og fint til i 7. etg, i en tilbaketrukket gate. Store vindusflater som gir gode lysforhold, samt arealeffektiv planløsning. Nydelig utsikt over sentrum mot bl.a. Oslofjorden og Holmenkollen!

•Lys og romslig stue

•Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer

•Pent flislagt bad fra 2015 med våtromsbevis og opplegg for vaskemaskin

•Stor og solrik balkong med utebod

•Eksepsjonell utsikt

•Romslig sovealkove med garderobe og kontorplass

•Innbydende entré

•Bod/skap i kjeller

•Heis

•Sikringsordning

•Lave omk.- ingen dok.avg.

•Varmtv, tv og fibernett ink

•Muligheter for leie av p-plass i borettslaget, samt ladestasjoner for EL-bil

•Kort vei til Rodeløkkas kolonihager, Torshovdalen, treningssentre, butikker, restauranter og kollektiv

Innhold

Leiligheten ligger i 7. etasje og inneholder: Entré, bad, sovealkove og stue/kjøkken med adkomst til balkong. Balkongen er på ca. 8,9 kvm og har adkomst til utebod på ca. 1,3 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten bod/skap i kjeller på 0,5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff, men er likevel tilbaketrukket og rolig beliggende i gate med lite gjennomgangstrafikk.

Her har du Torshovdalen og Rodeløkkas Kolonihager som nærmeste naboer. Nærområdet byr også på en rekke dagligvarebutikker, spisesteder/kaféer, parker, og offentlig kommunikasjon. Nærmeste barnehage er Dynekilen Barnehage, på andre siden av gaten. For de treningsglade finnes en rekke treningsstudioer innen kort gangavstand med blant annet Bare Trening, SATS/Elixia, Fresh Fitness, Actic m.m. En spasertur på ca. 10 min. tar deg ned til Grünerløkkas pulserende liv med uttallige kaféer, butikker, utesteder etc. Skal man til sentrum, er det bare å hoppe på første trikk, buss eller t-bane.

Leiligheten har kort vei til tur- og rekreasjonsområder. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging. Torshovparken er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. I tillegg er det kort vei til Tøyenparken, Botanisk Hage, Olaf Ryes plass, Birkelunden m.m.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner. Busser som 20, 21. 28, 31, 33, 57, 301, 302, 345, 363 og 435 finner du her. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass 2 min unna. Herfra går også trikkelinje 17. Dette gir direkte kollektivtransport for studenter til HiOA, BI og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i åpen garderobeløsning. Dørcalling med portåpner.

Stue

Leiligheten har en pen og romslig stue med åpen løsning mot kjøkken. God plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig ønsket møblement. Vegghengte String-hyller til oppbevaring og dekor. Store vindusflater med nydelig utsikt, og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Det er mulighet for skjult kabling av TV.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med glatte fronter i matt, sort utførelse og fliser over benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakt under overskap. Kjøkkent er utstyrt med integrert induksjontopp fra IKEA og stekeovn fra Bosch, vegghengt ventilator over platetopp med belysning og kullfilter fra Røroshetta, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra IKEA. Stekovnen er av nyere dato og har pyrolyse, ventilator var ny i 2017 og overskap/fliser på kjøkken er fra 2017.

Bad

Lekkert flislagt bad fra 2015 med gulvvarme og downlights i tak. Servantskap med dører i tremønster med ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur fra Hans Grohe. Speil, belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med glassvegger og to-greps armatur med regndusj og hånddusj. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch og opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Mekanisk avtrekk på vegg. Dokumentasjon foreligger. Det foreligger også Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig, vestvendt balkong på ca. 8,9 kvm. Her er det supre solforhold på ettermiddag og kveld, samt flott utsikt over Oslo mot bl.a. Oslofjorden og Holmenkollen. God plass til lounge, sittegruppe, grill og planter. Gulv belagt med terasseheller og rekkverk av metall og glass. Utvendig bod på balkong på ca 1,3 kvm.

Soverom

Lys og romslig sovealkove som har god plass til dobbeltseng, nattbord, skrivepult eller annet ønskelig møblement. Garderobeskap med rikelig oppbevaringsplass (1,50 meter bred). Alkoven vender ut mot rolige omgivelser.

Overflater:

Gulv: 1-stavs laminat, flismønster i entré og fliser med gulvvarme på bad.

Vegger: Malte flater og malt tapet, samt fliser på bad.

Tak: Malte flater og downlights i himling på bad.

Felleskostnader

2 789 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.

Etasje

7 etasje

Tomt

Festet tomt på 4798 m². Grøntarealer som er opparbeidet med gangarealer og gressplen, samt annen beplantning. Parkeringsplass, sittegrupper og sykkelparkering.

Tomten er festet med en festetid på 90 år fra 01.03.1966. Oslo kommune er bortfester og festeavgiften er inkludert i felleskostnader. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 15 garasjeplasser og 58 utendørs parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Månedsprisen for leie av parkeringsplasser er kr 450,- pr mnd for utendørsplasser, samt 650,- pr mnd for garasjeplasser. Det er satt opp ladeplasser for el-bil. Det medfølger et parkeringskort som kan gis til gjester, slik at de slipper å betale for parkering. Denne finnes ved nordenden av blokka. Her kan gjester parkere i opptil 24 timer av gangen.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 841 680 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 030 046 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning over 12.etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon (ikke besiktiget).

Utvendig fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 30dB fra 1987.

Vinduer med to-lags glass fra 1987. Balkongdør med tre-lags glass fra 1983.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bygget datert 04/10-1967 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 49 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:

- Andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år.

- Andelseieren er en juridisk person.

- Andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.

- Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.

- Det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet, samt gulvvarme på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det er ikke vært eiendomsskatt på denne leiligheten i dag.

Adkomst

Adkomst fra Dynekilgata. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. Området forøvrig er regulert til byggeområde for boliger, vei, spesialområde - bevaring, offentlig bygning/allmennyttig formål (sykehjem, skole og barnehage), byggeområde for offentlig bygning og tomt for offentlig bygning. Det er mottatt nabovarsel om oppføring av nytt bygg ca. 300 meter fra eiendommen, i Rosenhoffgata. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Pengeheftelser i eiendomsrett:

1880/924303-1/105 Rettsbok 05.11.1880

Grensegangssak

1919/912739-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1919/912740-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1936/915063-1/105 Bestemmelse om vannledn. 12.05.1936

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1963/506052-1/105 Erklæring/avtale 25.04.1963

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/50796-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 13.01.1966

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Med flere bestemmelser

1966/301505-1/105 Bruksrett 24.01.1966 vedr. areal

Med flere bestemmelser

1966/505541-1/105 Erklæring/avtale 23.03.1966

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/516812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966 festetid: 90 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA

HJEMMELSHAVER/UTLEIER

KONTRAKTEN KAN PANTSETTES

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985

1967/514248-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 04.08.1967

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1978/506958-1/105 Erklæring/avtale 21.04.1978

Bestemmelse om bruksendring

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Pengeheftelser i festerett

1966/516812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966 festetid: 90 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA

HJEMMELSHAVER/UTLEIER

KONTRAKTEN KAN PANTSETTES

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER

Gjelder feste

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985

1970/504174-1/105 Obligasjon 10.03.1970

BELØP: NOK 1.758.000

Panthaver:Boligstiftelsens Leieboere

Lnr: 1116795

Gjelder feste

2016/1150198-1/200 Pantedokument 12.12.2016

BELØP: NOK 16.300.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Gjelder feste

Grunndata

0/910667-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten

OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 105 B F

EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930

1966/501698-2/105 Registrering av grunn 26.01.1966

Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:226 Bnr:7

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Dynekilgata 15 Borettslag består av 160 andelsleiligheter i én bygning og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948859211. Borettslaget ligger i Oslo kommune med adresse: Dynekilgata 15, 0569 Oslo. Gårds- og bruksnummer: 226/6.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

OBOS er forretningsfører. Borettslagets revisjon overføres til PwC Norge fra og med regnskapsåret 2017.

- Medlemskontigenten til OBOS er på kr 200,- i 2018

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift

- Andelseiere i borettslaget og dernest øvrige medlemmer i OBOS har forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager)

- Tilknyttet sikringsordning

- Fellesvaskeri i kjeller

- Felles sykkelparkering

- Mulighet for leie av parkeringsplass ved ledighet (etter venteliste)

- Borettslaget har 6 små boder i tilknytning til korridorene som leies ut for kr 1 200,- pr år, samt én større bod i kjeller som leies ut for kr 4 200 pr år (etter venteliste)

- Tv og fibernett fra GET med uttak i stue

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leilighet: kr 96.351,- pr. 01.02.2019.

Andel formue for denne leilighet: kr 2.279,- pr. 31.12.2018 (med forbehold om endringer).

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: OBOS01-98207574481

Type: Annuitet

Restsaldo: 14.650.602,-

Restløpetid: 22 år 9 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt, 2,30%

Andel av gjeld: 96.351,-

Kapitalkostnader: 476,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

96 351

Andel formue

2 279

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6650727

Regnskap

Årets resultat for 2017 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. -6 791 432 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr. 521 671 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold/rehabilitering:

- Styrets arbeid i driftsperioden 2017-2018 har vært preget av tre store rehabiliteringsprosjekter som ble igangsatt og gjennomført i løpet av året: Utskifting av heisene, rehabilitering av gavlveggene og rehabilitering av avløp.

- Det ble utført oppgradering av el-anlegg og innmat i sikringsskap for alle leiligheter i 2014.

Følgende arbeider er planlagt:

- Det skal settes av 550 000 på budsjettet for 2018 til en utvidet vedlikeholdsplan.

- Styret gis fullmakt til å prosjektere og gjennomføre utskifting av korridordører i 2018 til en beregnet kostnad på inntil 1 900 000.

- Borettslaget går inn for bygging av 26 ladeplasser på indre rekke av parkeringen i 2018, med en total kostnadsramme på 900 000 etter fradrag av kommunal prosjektstøtte.

- Styret inngikk kontrakt med Rørleggersentralen AS for utskiftning av berederanlegg for varmtvann sommeren 2018 med en kostnadsramme på 450 000.

- Det foreligger tilbud om å bygge inn balkongen som vinterhage.

Iht. styret er det ikke planlagt ytterligere vedlikeholdsarbeid av større art i tiden framover utover det som er nevnt over. Berederanlegget er skiftet ut, og det samme er utgangsdørene. Ladeplassene er oppført og korridordørene skiftes ut i perioden desember-februar. Det er ikke planlagt økte fellesutgifter, men det er ikke umulig at det blir en mindre justering i takt med prisutviklingen.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven for mer detaljert info.

Husdyrhold

Dyr som er til sterk sjenanse for andre leieboere, kan fjernes etter styrets anmodning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:

- Vaskemaskin

- Vegghengte hyller i entré

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskapet i felles gang med automatsikringer og hovedsikring på 40 Amp. Delvis skjult og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.

- Tv og Internett fra Get med uttak i stue.

- Røykvarsler i leiligheten og brannslukningsapparat med pulver fra 2014.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.