Etterstadsletta 87 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Etterstadsletta 87 B

  • 0660 Oslo
Prisantydning
2 400 000,-
Fellesgjeld
39 000,-
Totalpris
2 454 096,-
Ligningsverdi
503 865,-
Fellesutgifter
2 194,- (Betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV og internett fra GET (15/10), vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avggifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold)
Beregnet totalkostnad
2 400 000,- (Prisantydning)
39 000,- (Andel av fellesgjeld)


2 439 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


15 096,- (Omkostninger totalt)


2 454 096,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
25m²
Bruksareal
25m²
Bruttoareal
28m²
Tomt
42 685m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
1
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1951
Gårdsnummer
237
Bruksnummer
18
Energimerking
D
Finn-kode
143793792
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Helene Molle

+47 400 80 555
  • Nabolagsprofil

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

94%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

eier sin egen bolig

52%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Etterstadsletta 87 B

Forkjøpsrett

Ja, forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

25 / 25 m²

Antall soverom

1 åpen sovealkove

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Totale strømkostnader i 2018 var kr 6.103,-.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Parkering er tillatt på oppmerkede plasser langs borettslagets adkomstveier med gyldig oblat/parkeringsbevis. Gjestekort kan brukes av gjester til korttidsparkering. Oblater og gjestekort tildeles andelseiere i borettslaget.

Borettslaget har i tillegg 5 garasjer. Disse tildeles etter ansiennitet i borettslaget. Det finner også 62 parkeringsplasser som deles ut etter samme prinsippet.

Det er ladeplasser for elbiler og ladehybrider i Etterstad Sør. Det er pt. 4 plasser, men det skal opprettes 12 nye ladeplasser. Pris for å få tilgang til elbil-laderne er 100.- inkl. mva pr. mnd. + beløp for strømmen som lades. Max ladetid er 16 timer.

Det finnes faste ladeplasser for ladehybrider, som koster 300.- pr mnd. Det er totalt 8 plasser, og 3 er ledige pr.20.01.19

Tomt

Areal: 42 685 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Innhold

Entre med plass for sko og yttertøy, koselig stue med åpen sovealkove, tidløst kjøkken, pent bad med opplegg for vaskemaskin og stor solrik balkong.

Leiligheten disponerer 2 boder. Bod med skråtak på ca. 5,8 m2 (gulvflate 11,5 m2.) i fellesarealer på loft og bod på ca. 2,2 m2 (takhøyde 2,25 m.) i

fellesarealer i kjeller. Det finnes et fellesvaskeri (i nr. 61D) og fellesrom for sykler

Parkering er tillatt på oppmerkede plasser langs borettslagets adkomstveier med gyldig oblat/parkeringsbevis. Gjestekort kan brukes av gjester til korttidsparkering. I tillegg finnes 65 parkeringsplasser som leies etter venteliste.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet i et veletablert borettslag på Etterstad. Det har vært betydelig oppgraderinger av uteområdet. Store trær og grøntarealer omgir området som også har sittegrupper, lekeplasser og turterreng i umiddelbar nærhet. Skjermede og barnevennlige omgivelser, med store, parkmessige fellesarealer og gode muligheter for uteaktivitet. Borettslaget har kirsebær- og epletrær

som beboere fritt kan forsyne seg av.

Ellers er det strandvolleyball-bane, fellesgriller og stor ny lekeplass med benker og bord i parken. Flotte turstier i umiddelbar nærhet langs Alnaelva og Svartdalsparken, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I nærheten er det også store friluftsområder, slik som Østensjøvannet og hele Østmarka. Friarealene på Valle Hovin og Middelalderparken, samt den populære badeplassen på Sørenga, ligger også i relativt kort avstand fra leiligheten. Etterstad kolonihage er like ved. Området er sentralt, samtidig som det ligger godt tilbaketrukket i idylliske omgivelser. Du kommer deg til sentrum med kollektivtrafikk på 15 minutter. Tar du beina fatt, tar det deg 40 minutter.

Servicetilbud:

I nærheten ligger idylliske Vålerenga og Kampen med sjarmerende trehusbebyggelse, og godt tilbud av kaféer og restauranter, så som Galgen, Smia kunstgalleri og Kampen Bistro. Rema 1000 ligger i gåavstand. I tillegg finnes det nærbutikker ved rundkjøringen/avkjøringen på Etterstad og i Etterstadsletta 61. Nærmeste handlesenter er Fyrstikktorget og Bryn Senter, hvor det er en rekke butikker og servicetilbud. Kort vei til Brynseng og Vålerenga skoler, samt mange barnehager. Bydelen har store idrettsanlegg, Valle Hovin og Jordal, som har aktiviteter som ishockey, håndball og fotball. Det er besluttet utvikling av volleyballbane samt ballbane i nærområdet. Sats treningssenter på Kampen. Svømmehall på Tøyenbadet.

Offentlig kommunikasjon:

Området har svært godt kollektivtilbud, knutepunkt på Helsfyr, med buss, t-bane og flybuss samt taxiholdeplass. 37-bussen, med hyppige avganger døgnet rundt, har holdeplass rett i nærheten.

Soverom 4

Entre | Plass for sko og yttertøy:

Effektiv entre som gir plass til det man behøver av sko og yttertøy. For ytterligere oppbevaring har leiligheten bod både på loft og i kjeller.

Stue | Med plass for sengeløsning:

Veldig hyggelig stue med utgang til balkong og store vindusflater som åpner opp rommet og slipper lyset inn. I stuen er det naturlig plass til både sittegruppe og spiseplass. Sengen kan enten plasseres som i dag med en åpen løsning, man kan også sette inn en hems med mulighet for møblering under. Vinduene i leiligheten er fra 2007 og sørger for å holde det lunt og varmt.

Kjøkken | Tidløst og pent:

Tidløst og lyst kjøkken med god skapplass som utnytter plassen effektivt. Kjøkkenet er fra Ikea og har hvite glatte fronter. Det er frittstående hvitevarer. Det er koselig med en liten spiseplass ved vinduet.

Baderom | Opplegg for vaskemaskin:

Flislagt bad med varmekabler pusset opp i regi av borettslaget. Badet er fra 1998 og har servant med speil, toalett og dusjnisje. Det er opplegg for vaskemaskin på badet og varme på gulv.

Balkong | Stor og solrik:

Stor balkong som vender ut mot flotte grøntområder. Balkongen er på 7,2 kvm så det er god plass til både utemøbler og grill. I følge selger har man om sommeren solen fra ca. 10.00 kl. til ca. kl. 19.00.

Felleskostnader

Kr 2.194,- pr. mnd. Betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV og internett fra GET (15/10), vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Etasje

3. etasje

Tomt

Veldig pent opparbeidet eiet tomt.

Garasje / Parkering

Parkering er tillatt på oppmerkede plasser langs borettslagets adkomstveier med gyldig oblat/parkeringsbevis. Gjestekort kan brukes av gjester til korttidsparkering. Oblater og gjestekort tildeles andelseiere i borettslaget.

Borettslaget har i tillegg 5 garasjer. Disse tildeles etter ansiennitet i borettslaget. Det finner også 62 parkeringsplasser som deles ut etter samme prinsippet.

Det er ladeplasser for elbiler og ladehybrider i Etterstad Sør. Det er pt. 4 plasser, men det skal opprettes 12 nye ladeplasser. Pris for å få tilgang til elbil-laderne er 100.- inkl. mva pr. mnd. + beløp for strømmen som lades. Max ladetid er 16 timer.

Det finnes faste ladeplasser for ladehybrider, som koster 300.- pr mnd. Det er totalt 8 plasser, og 3 er ledige pr.20.01.19

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 503 865 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 813 913 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1951. Gulvflater i kjeller og etasjeskiller av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong, utvendige fasader

er forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av tre i valmet saltaks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke besiktiget. Oppvarming med

elektriske panelovner og varmekabel på baderom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på balkongene.

Boligens areal

Primærrom: 25 kvm, Bruksareal: 25 kvm, Bruttoareal: 28 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varme på baderomsgulv.

Utstyr

Etterstad Kabel TV har fremforhandlet en kollektiv avtale med Get som gir alle beboere:

Gratis HDPVR + mikro dekoder

Internett 15/10

TV-pakke med 12 kanaler + 30 valgfrie poeng (GET30)

Adkomst

Enkel adkomst fra Etterstadsletta. Det blir satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger

Rettighetshavere til eiendomsrett

1986/80869-1/105 Hjemmel til eiendomsrett

09.12.1986

Vederlag: NOK 3.203.302

KJØPER: Etterstad Sør Borettslaget

Org.nr: 950151315

1951/410140-1/105 Erklæring/avtale

08.08.1951

vedr. begrensninger i utleiemulighetene.

1952/410889-1/105 Erklæring/avtale

30.08.1952

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1953/409819-1/105 Obligasjon

10.07.1953

BELØP: NOK 967.100

Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al

Lnr: 1087017

Gjelder denne registerenheten med flere

1976/525178-1/105 ** Nedkvittering

21.12.1976

Beløpet er nedkvittert til:

Beløp: NOK 966.300

1993/45678-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

24.09.1993

veket for: OBLIGASJON 1993/44570-1/105

1999/64121-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

08.11.1999

veket for: OBLIGASJON 1999/58264-1/105

2002/8122-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

06.02.2002

veket for: OBLIGASJON 2002/8117-1/105

1986/80869-2/105 Bestemmelse om veg

09.12.1986

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1999/58264-1/105 Obligasjon

15.10.1999

BELØP: NOK 24.320.000

Panthaver: Den Norske Stats Husbank

Lnr: 1087054

2010/1009304-1/200 Best. om adkomstrett

21.12.2010

Adkomst for allmennheten over d.e. til park/friområde på gnr. 237 bnr. 2.

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune

2015/1037024-1/200 Obligasjon

06.11.2015

BELØP: NOK 3.400

Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al

Lnr: 1087017

Opprinnelig tinglyst som forhøyelse

av OBLIGASJON 409819/1953

Gjelder denne registerenheten med flere

2018/445521-1/200 Pantedokument

16.02.2018 10:01

BELØP: NOK 9.500.000

Panthaver: OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Elektronisk innsendt

2018/701271-1/200 Bestemmelse om gjerde

26.04.2018 21:00

Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

2018/701271-2/200 Erklæring/avtale

26.04.2018 21:00

Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS

Org.nr: 980489698

Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

Rett til å legge og ha liggende ledninger, kummer og lignende i eller over den ubebygde del av eiendommen

Bestemmelse om adkomstrett for vedlikehold

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Etterstad Sør borettslag:

www.etterstadsor.no

Borettslaget består av 301 andelsleiligheter og har adresse Etterstadsletta 51-89.

Liste over større vedlikeholdstiltak

2019: Rens av ventilasjonen i alle leiligheter i regi av borettslaget

2018: Nye lysarmaturer i alle oppganger og spyling av avløpsrør

2017: Skifte av gamle takvinduer

2016: Rehabilitering av 60- og 50-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer

2016: Alle kummer langs adkomstveiene ble tømt og renset

2016: Vi kjøpte 28 parkeringsplasser fra Oslo kommune

2016: Nytt gjerde på lekeplassen

2016: Ny trapp til vaskeribygningen - østside

2016: Ny søppelløsning med nedgravde brønner på 8 steder

2015: Rehabilitering av 80- og 70-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer osv.

2015: Inspeksjonsrunde i regi av Oslo kommune brann- og redningsetat og blokkene 69 og 79 ble drenert

2015: Nytt brannvarslingsanlegg på fellesområder

2015: Butikklokalene ble renovert for fremtidig utleie

2015: Lekeplassen ble fornyet med apparater, utegrill, sittegrupper og skjerming

2014: Ny gressklipper ble kjøpt

2013: Nye låser til blokkenes inngangsdører, kjellerdører og loftsdører

2013: Forprosjekt uteområder, vurdering av avløpsrøret og behovet for drenering

2012 - 2013: Flere mindre partier ble asfaltert

2011: En ny reguleringsplan for adkomsteier ble vedtatt i Oslo bystyret, 15.6.2011

2011 - 2012: Piper på taket ble rehabilitert

2010: Nytt lekeapparat på lekeplassen

2010: Inspeksjonsrunde i regi av Oslo kommune brannvesen

2009 - 2010: Det elektriske anlegget ble kontrollert, og punktvis forbedret

2009 - 2010: Flere kloakkrør ble spylt og renset, og noen ble byttet

2009: Enkelte uteområder ble forbedret

2008 - 2014: Mange beboere skiftet vinduer i borettslagets regi

2008 - 2009: Flere nye parkeringsplasser ble opprettet

2007: Nye vaskemaskiner og oppussing av vaskeriet

2007: Ny traktor

2006: Adkomstveiene ble kjøpt av borettslaget

2006: Maling av vinduer

2002: Maling av oppgangene

2002: Nye postkasser og ny trapp til vaskeriet, vestsiden

2001: Nye vinduer i oppgangene, noen også senere i 2006

2001: Nytt calling anlegg ved ytterdører

2001: Nye entredører til leiligheter

1999: Nytt kabelanlegg Etterstad Kabel TV

1998: Nye rør og nye bad - totalrennovering av badene

1998: Nye tak til alle 20 blokker og vaskeribygningen

1993 - 1994: Nye stigeledninger (elektrisk anlegg) og nye sikringsskap med automatsikringer

1992 -1993: Nye balkonger

1989: Reparasjon av takene over inngangsdørene

1989: Utskifting av utgangsdører

1988: Reparasjon av noen kloakkledninger

Kjente fremtidige rehabilitering og større vedlikehold:

I 2019 planlagt rens av ventilasjonsrør estimert til ca. kr 350 000,-.

Opptak av lån på inntil kr. 1 500 000 på grunn av rehabilitering av vinduer:

Borettslaget har gjennomført en ny runde med rehabilitering av vinduer i løpet av 2018. Styret ser det som nødvendig å lånefinansiere dette med inntil 1 500 000 for å ha likviditet til andre vedlikeholdsoppgaver.

Da vinduene ble skiftet ut, fikk beboerne som ønsket det mulighet til å tilbakebetale over en 5- eller 10-årsperiode. Det er i praksis et lån til beboerne, og de betaler en rente på 4 prosent per år. Dette utlånet har gjort at borettslaget har en kritisk betalingsevne (likviditet) som kan gå ut over det jevnlige vedlikeholdet og andre oppgaver. Styret ønsker derfor at generalforsamlingen skal gi tilslutning til at styret /kan/ ta opp et lån på inntil 1,5 millioner for å styrke likviditeten hvis behov.

I følge forvaltningskonsulent i OBOS har ikke styret tatt avgjørelse på eventuelle nye låneopptaket, men det er sannsynlig er det at det kommer et større låneopptak i forbindelse med nye vedtak på generalforsamling. Alle lån vil da fordeles etter brøk.

(kr 1.500.000 fordelt på 301 andeler = 4.983,-)

De avholder ordinær generalforsamling 11. april, så innkalling klargjøres i disse dager.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenummer: HUS301-11431809

Type: A

Restsaldo: Kr 8.174.851,-

Restløpetid: 5 år 9 mnd.

Term pr år: 4

Type rente: Fast

Rente: 4, 60 %

Lånenummer: OBBK01-98207679674

Type: A

Restsaldo: Kr 7.884.151,-

Restløpetid: 5 år 2 mnd.

Term pr år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2, 30 %

Andel fellesgjeld

Kr 39.000,- per 01.03.2019

Andel formue

Kr 4.594,- per 31.12.2018

Forsikring

W.R BERKLEY INS. NORWAY NU

Polisenummer: 201972.1

Regnskap

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 11 015 644,-

Dette er kr 278 644 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak økning i felleskostnader.

Andre inntekter består i hovedsak av inntekt fra utleie av plass til basestasjonsutstyr, samt viderefakturering til andre boligselskap på Etterstad i forbindelse med vaktmesterarbeid.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 7 158 820,-. Dette er kr 909 820,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak noe ekstra vedlikehold og containeraksjon.

Resultat:

Årets resultat på kr 3 148 631,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr. Styret skal kontaktes for anskaffelse, og dyreholderklæring skal underskrives. Dyreholdserklæringen betraktes som en del av husleiekontrakten. Dersom en ønsker å holde mer enn en hund/katt må dette godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

- Kjøleskap og komfyr på kjøkkenet

- Fastmonterte lamper i entre, stue, bad og kjøkken

- Fastmonterte knagger i entre

- Klaffebord å kjøkken

Medfølger ikke:

- Garderobeskap

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 13 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.