Mellombølgen 155

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Mellombølgen 155

  • 1156 Oslo
Prisantydning
2 350 000,-
Fellesgjeld
98 233,-
Totalpris
2 463 329,-
Ligningsverdi
504 238,-
Fellesutgifter
1 372,- (Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, vaktmester, renhold, forsikring, forr.sførsel, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 911,- Leietillegg påbygg 17,- Kapitalkost. lån 1 HANBAN 329,- Kapitalkost lån 2: 115,-)
Beregnet totalkostnad
2 350 000,- (Prisantydning)
98 233,- (Andel av fellesgjeld)


2 448 233,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


15 096,- (Omkostninger totalt)


2 463 329,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
34m²
Bruksareal
34m²
Bruttoareal
37m²
Tomt
70 671m² (fellestomt)
Etasje
4.
Antall rom
1
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1957
Modernisert
1994
Gårdsnummer
159
Bruksnummer
136
Energimerking
F
Finn-kode
137810415
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Torfinn Sørvang

+47 977 59 812
  • Nabolagsprofil

99%

av boligene er eldre enn 20 år

97%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

91%

eier sin egen bolig

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Mellombølgen 155

Forkjøpsrett

Andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

34 / 34 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1957

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 70 671 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er lagt til rette for individuell nedbetaling av andel gjeld (IN-ordning). Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin loftsleilighet med attraktiv beliggenhet på Lambertseter. Boligen har arealeffektiv planløsning og stort vindu som slipper inn rikelig med naturlig lys. Nærhet til alle nødvendige fasiliteter som T-bane (3 min), Lambertseter senter, dagligvare Marka m.m.

•1-roms med arealeffektiv planløsning

•Gulvareal på 45 kvm

•Lysmalte overflater og parkett på gulv

•Lys og romslig stue med peisovn

•Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger

•Pent bad fra 2012 med opplegg for vaskemaskin

•Sovealkove med skyvedørsgarderobe

•Kjellerbod

•Lave omkostninger - ingen dokumentavgift

•Veldrevet borettslag med svært god vedlikeholdshistorikk

•Kabel-tv og internett fra GET ink.

•Tilknyttet sikringsordning

•IN-ordning

•Rolig beliggenhet

•Hyggelige fellesarealer

•Borettslaget leier ut p-plasser etter venteliste

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje/loftsetasje og inneholder: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og sovealkove.

I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller på 2,5 kvm.

Det gjøres oppmerksom på soverommet er medtatt etter dagens bruk. Det er ikke vindu i rommet og grunnet skråtak så er det måleverdige arealet ca. 3,6 m2 (gulvareal i rommet er ca 5,4 kvm). Gulvarealet i leiligheten er oppmålt til 45 kvm, grunnet skråtak så er det måleverdige arealet 34 kvm.

Standard

Stue:

Lys og pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. Fine vindusflater som gir gode innvendige lysforhold. Sentralt i rommet er det etablert en Morsø peisovn som gir god og lun varme.

Kjøkken:

Kjøkken med åpen løsning mot stue. IKEA-innredning med glatte fronter i hvit, høyglanset utførelse med laminat benkeplate. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps uttrekkbart armatur. Fliser på vegg over oppvaskkum. Frittstående hvitevarer medfølger; kjøleskap med frysedel fra Samsung, oppvaskmaskin fra Siemens, komfyr med keramisk platetopp fra Husqvarna. Vegghengt ventilator.

Bad:

Pent flislagt bad fra 2012. Varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Damixa. Speil med hyller overlys på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri fra Hansgrohe tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett fra Ifö. Opplegg for vaskemaskin.

Sovealkove:

Lys og koselig sovealkove med plass til stor seng. Skyvedørsgarderobe med speildører og god oppbevaringsplass (ca. 1 meter bredt).

Entré:

Lys entré med dørcalling og portåpner. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Overflater:

Gulv: Tre-stavs parkett, fliser på bad og i entré.

Vegger: Vegger med malte mur- og plateflater, fliser på bad. Malt vegger og skråtak omkring 2016.

Tak: Malte flater. Downlights i entré og på bad.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i populært boligområde på Lambertseter med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode rekreasjonsområder. Det er lysløype og turveien i gangavstand fra leiligheten, i tillegg kan man teste akeferdighetene i Griser`n på vinterstid som står på topp ti listen av akebakker i Oslo. Kort vei til Lambertseter idrettspark med fotballbaner, friidrettsanlegg og lekeplass. I området finnes også skøytebane, svømmehall, ridesenter, tennisanlegg, treningssenter og skiløyper. Gangavstand til aktivitetsparken Tufteparken Lambertseter, denne ble åpnet i 2016.

Kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs bunnefjorden, Nordstrand Bad og Sydstranda på Ulvøya. Store friområder på Ekeberg/Brannfjell og Østmarka med Østensjøvannet og flotte skiløyper på sommer og vinterstid. Nærmeste treningssenter er Sats/Elixia på Lambertseter.

Lambertseter senter med de fleste service- og forretningstilbud som post, bank, Symra kino, apotek, vinmonopol og butikker. Rema 1000 ligger også et par hundre meter fra leiligheten. En kort kjøretur unna finner man bl.a. også de to lokale handelssentrene Sæter og Holtet. Sæter er under utvikling og vil i løpet av kort tid kunne tilby mange nye tjenestetilbud og butikker, mens man på Holtet finner den populære delikatessebutikken Jacob´s og Åpent Bakeri.

Offentlig kommunikasjon med buss og t- bane med Bergkrystallen T-banestasjon (linje 1 og 4) ca. 3 minutters gange unna leiligheten. Med bil fra Lambertseter tar det ca. 10 minutter til Oslo S og Aker Brygge.

Eiendommen har gangavstand til Lambertseter barne- og ungdomsskole. I tillegg er det kort vei til Lambertseter videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Felleskostnader

1 372 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, vaktmester, renhold, forsikring, forr.sførsel, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader 911,-

Leietillegg påbygg 17,-

Kapitalkost. lån 1 HANBAN 329,-

Kapitalkost lån 2: 115,-

Etasje

4 etasje

Tomt

Eiet tomt: 70671 m². Fellesområder opparbeidet med blandt annet asfalterte adkomst-/stikkveier, plenarealer, busker, trær, sittebenker og sykkelstativer.

Garasje / Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser, som fordeles etter ventelister. Ved ønske om parkeringsplass, ta kontakt med OBOS avd. Lambertseter på telefon: 23 16 51 00.

Ellers gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 504 238 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 815 255 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over tre etasjer samt kjeller og delvis utbygget loftsetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger med synlig teglstein. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor finéert entrédør med sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Nordan vindu i stue med karm/ramme av tre utvendig kledd med metall, to-lags glass fra 2015. Dør fra soverom til loft med ukjent brann-/lydklassifisering.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.03.1963 for eiendommen. Det foreligger også ferdigattest for bruksendring fra loft til hybel fra 1995. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 37 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:

- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,

- andelseieren er en juridisk person,

- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,

- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

(2) Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis èn eller flere av sameierne ikke bor i boligen.

(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

(6) Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 (3).

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn i stue.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Mellombølgen. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-438 av 16.05.1952. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, garasjeanlegg m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Utbygging av T- banetomten på Bergkrystallen:

EBY, som eier tomten ved Narvesen, har lenge hatt planer om å bygge ut tomten med boliger. Deres planer har endret seg betraktelig de senere årene fra rekkehus via 5 etasjers blokk til en langblokk på 6 etasjer med et 13 etasjers tårn, barnehage og en mindre punktblokk med næringsarealer. Det er på nærværende tidspunkt ikke fattet vedtak i saken, men man kan følge med på saken hos plan- og bygg: www.saksinnsyn.oslo.no, søk på saksnummer 201109678.

Mulig utbygging av Mellombølgen 141 - Rema 1000 eiendommen

Plan- og bygningsetaten vedtok 08.12.2017 å legge planforslaget ut til offentlig ettersyn og sende det på høring med svarfrist 05.02.2018. Omregulere Mellombølgen 141 fra bolig og butikk til bolig/forretning. Det er på nærværende tidspunkt ikke fattet vedtak i saken, men man kan følge med på saken hos plan- og bygg: www.saksinnsyn.oslo.no, søk på saksnummer 201513724.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:

1955/9716-1/105 Erklæring/avtale 26.07.1955

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1955/9970-1/105 Erklæring/avtale 04.08.1955

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1957/10788-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 11.09.1957

1958/15179-1/105 Best om garasje/parkering 18.12.1958

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1959/15198-1/105 Erklæring/avtale 08.12.1959

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1960/11762-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 26.09.1960

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Bestemmelse om benyttelse

Med flere bestemmelser

1960/13228-1/105 Erklæring/avtale 24.10.1960

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1960/13942-1/105 Erklæring/avtale 07.11.1960

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1962/15202-1/105 Best om garasje/parkering 27.11.1962

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/15203-1/105 Best om garasje/parkering 27.11.1962

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/15204-1/105 Best om garasje/parkering 27.11.1962

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1971/13349-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 04.08.1971

BELØP: NOK 2.603.100

Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al

Lnr: 1087017

PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER

ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.

UTEN OPPTRINNSRETT

1987/46965-1/105 ** Transport av panthaver 17.07.1987

Fra:Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 1086915

Til:Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr: 1087017

2001/17368-1/105 ** Forhøyelse 28.03.2001

FORHØYET TIL NOK 2,608,300

2002/52083-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 12.08.2002

veket for: PANTEDOKUMENT 2002/48723-1/105

1982/15509-1/105 Best. om adkomstrett 10.06.1982

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:304

1986/43042-2/105 Bestemmelse om veg 16.07.1986

1998/66342-1/105 Erklæring/avtale 10.11.1998

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Kan ikke slettes uten samtykke fra Viken Energinett.

Med flere bestemmelser

2011/396196-1/200 Pantedokument 24.05.2011

BELØP: NOK 77.100.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

2015/96112-1/200 Pantedokument 03.02.2015

BELØP: NOK 25.000.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Grunndata

1954/14049-1/105 Registrering av grunn 30.10.1954

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:1

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 503 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Rabben Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 948776812, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.

Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Hjemmeside www.rabbenborettslag.no

- Borettslaget har vaktmester som utfører løpende vedlikehold

- Økonomiske Løsninger AS utfører rengjøring av fellesarealer

- Det er flere fellesvaskerier i borettslaget, blant annet i Mellombølgen 155

- Borettslaget har et utleielokale, som tar ca. 20 personer, i Mellombølgen 147 er ledig for utleie til beboerne

- Medlemskontigent til OBOS ligger på kr 200,- pt.

Følgende er nå inkludert i den kollektive avtalen med Get:

- Digital-tv (Start 30)

- Bredbånd 50 Mbps nedlasting

- Getboks HD-PVR eller Mikro (gratis nettverks-pvr når dette er tilgjengelig for getboks mikro)

- Gratis oppgradering til bredbånd 100 Mbps nedlasting 1.1.19

- Rabattert leie av Getboks II

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 2 lån i Handelsbanken.

Andel gjeld for denne leiligheten: 98.233,- pr. 01.12.2018.

Andel formue for denne leiligheten: 13.307,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:

Lånenr: HANBAN-83987140049

Type: Annuitet

Restsaldo: 69.409.124,-

Restløpetid: 23 år 5 md.

Terminer per år: 12

Type rente: Flyt 2,10%

Andel av saldo: 72.784,-

Kapitalkostnader: 329,-

Lånenr: HANBA3-83987171076

Type: Annuitet

Restsaldo: 24.410.965,-

Restløpetid: 23 år 7 md.

Terminer per år: 12

Type rente: Flyt 2,10%

Andel av saldo: 25.449,-

Kapitalkostnader: 115,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

98 233

Andel formue

13 307

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6598551

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 5 446 998 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Balansen i årsregnskapet viser negativ egenkapital. Dette skyldes at eiendelene, deriblant bygningene, står bokført til kostpris. Konsekvensen av dette er at de balanseførte verdiene av eiendelene ikke gjenspeiler markedsprisen. Erfaring med omsetning av enkeltleiligheter gir informasjon om at den totale verdien av selskapets eiendommer er høyere enn den balanseførte verdien. Dermed vurderes den faktiske egenkapitalen til å være positiv av styret i selskapet.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 8 466 167 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har svært god vedlikeholdshistorikk. Se årsberetning for detaljert liste over utførte arbeider.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Større vedlikeholdsbehov fremover:

Styret har i samarbeid med Obos Prosjekt utarbeidet en 10 ars vedlikeholdsplan for Rabben Borettslag for perioden 2012 - 2021.

Større og kostnadskrevende vedlikehold/påkostninger i neste 2-10 års periode;

- Utskiftning av takplater vil ferdigstilles i løpet av 2018.

- Overflatebehandling av terrasser, oppganger inkl. himlinger, rekkverk, grunnmurer m.m. Dette arbeidet vil trolig utføres ved behov i neste 5-10 års periode.

Styret har i løpet av 2017 hatt flere forhandlingsrunder med borettslaget internett og tv leverandør Get. Forhandlingene medførte forlenget avtale med Get for en ny 3 års periode, men hvor beboerne får mer bredbåndshastighet for en noe lavere pris enn tidligere.

Husdyrhold

Ved ønske om dyrehold skal beboer rette en skriftlig henvendelse til de andre beboerne i oppgangen, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger (se side 10). Deretter skal søknad om dyrehold sendes til styret (se side 8/9). Dersom søknaden godkjennes er beboer forpliktet til å overholde bestemmelser i husordensreglene, se pkt. 2 om dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Oso varmtvannsbereder på 80 liter fra 2009.

- Sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømmåler plassert i felles trappegang utenfor leiligheten. Hovedsikring på 40 ampere.

- Brannslukningsapparat og røykvarsler i leiligheten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.