Thorvald Meyers gate 42B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Thorvald Meyers gate 42B

  • 0555 Oslo
Prisantydning
2 200 000,-
Fellesgjeld
584 198,-
Totalpris
2 785 257,-
Ligningsverdi
1 182 715,-
Fellesutgifter
6 276,- (Drift og vedlikehold, fibernett/bredbånd, varmtvann, renhold, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, renholdstjenester m.m. Herav: Felleskostnader 1.282,-. Renter og lån: 4.702,-. Bredbånd: 292,-)
Beregnet totalkostnad
2 200 000,- (Prisantydning)
584 198,- (Andel av fellesgjeld)


2 784 198,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


1 059,- (Omkostninger totalt)


2 785 257,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
36m²
Bruksareal
36m²
Bruttoareal
41m²
Tomt
412m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
1
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1875
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
484
Seksjonsnummer
6
Energimerking
F
Finn-kode
95412339
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851
  • Nabolagsprofil

Dokumenter

Salgsoppgave Thorvald Meyers gate 42

BRA/PROM

36 / 36 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne fantastiske leiligheten i Thorvald Meyers gate 42B!

Velkommen til en meget tiltalende andelsleilighet, beliggende fint til i 3. etasje i en klassisk bygård på Grünerløkka. Leiligheten fremstår med høy standard og leiligheten er pusset opp i 2016 med blant annet nytt bad, kjøkken samt generell overflateoppussing. Oppussingen bærer preg av å være meget gjennomført med tidsriktige og delikate farger, samt pene gulv. Leiligheten er gjennomgående og har en arealeffektiv og dynamisk rominndeling med svært praktiske løsninger for oppbevaring og god utnyttelse av plassen. De store, dype vinduene og den gode takhøyden (3 meter) er med på å skape svært gode innvendige lysforhold, og gir samtidig en luftig og åpen atmosfære.

Leiligheten har en stor stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, bokhylle og øvrig ønsket møblement. Det er også plass til et stort spisebord med rom for å invitere venner og familie til hyggelig lag! Med stigeadkomst fra stuen har leiligheten en svært praktisk hems med plass til stor madrass. Kjøkkenet har pen og stilren innredning og mye skap- og benkeplass. Videre finner vi et lekkert flislagt bad med romslig størrelse og praktisk løsning for vaskemaskin og tørketrommel. Innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

I Thorvald Meyers gate 42 bor du midt i hjertet av Grünerløkka, med et stemningsfullt miljø og hyggelige nabolag. I tillegg har du alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet.

Denne leiligheten bør sees - velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje og inneholder: Entré, bad, stue med hems og kjøkken.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 5m² (noe lav takhøyde i kjellerbod på ca. 1,55 m)

Standard

Stue | Stor og hyggelig

Leiligheten har en lekker stue med god plass til stor sofagruppe, tv-seksjon, bokhylle og øvrig ønsket møblement. Fin plass til et stort spisebord med tilhørende stoler. Det ble bygget en fastmontert sengehems i 2016 med downlights under og hyller til oppbevaring/dekor. På hemsen er det god plass under taket, og det er plass til madrass på 140 cm. Meget god takhøyde og store vindusflater gir rikelig med naturlig lys til rommet og et luftig preg. Skyvedørsgarderobe til oppbevaring.

Kjøkken | Stilren innredning

Pent og stilrent kjøkken med innredning fra 2016 med hvite, slette fronter i høyglanset utførelse og heltre benkeplate. Nedfelt enkel oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Det er montert lys under overskapene. Avtrekksvifte med kullfilter og forøvrig plass til frittstående hvitevarer. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Bad | Delikat flislagt

Lekkert flislagt bad fra 2016 som inneholder dusjhjørne på 90x90 med termostatbatteri og dusjvegger i herdet glass, veggmontert toalett, helstøpt bolleservant med 1-greps blandebatteri og trebenk med opplegg til vaskemaskin og plass til tørketrommel under. Vegghengte skap fra HTH og fliser fra flisekompaniet (veggflis er El Barco Biselado). Downlights og dimmer i tak og varme i gulv.

Entré | Lys og innbydende

Innbydende entré med plass til yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Oppgradert i 2016

Gulv: Laminat og fliser på bad. Ny laminat (Barry Alloc) i stue fra 2016.

Vegger: Malte flater i alle rom og fliser på bad fra 2016. Nymalt i 2016.

Tak: Malte flater i alle rom. Rosett og stukkatur i stue. Downlights i entré og på bad.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, rett ved Olaf Ryes plass. Fra leiligheten har du alle Grünerløkkas fasiliteter i umiddelbar nærhet. Sofienbergparken og Birkelunden ligger et steinkast unna leiligheten, mens Kubaparken og Grünerhagen ligger innenfor få minutters gange. Markveien har mange hyggelige nisjebutikker, og gaten er vedtatt å bli miljøgate, som vil si at det blir stengt for biltrafikk. Kun et par minutters gange unna - på andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. Ringnes Park med kino, forretninger og stor Meny-butikk ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det kun 10.min gangavstand til Oslo sentrum.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder som for eksempel Tea Lounge, Nighthawk Diner, Aku Aku Tiki-bar, Delikatessen, Villa Paradisio eller Parkteatret. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum og Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det flotte turløyper både på sommer- og vinterstid. Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum, Munchmuseet og Botanisk Hage ligger også i gangavstand fra leiligheten. For de treningsglade finner man også EVO og SATS/Elixia i umiddelbar nærhet.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Fra Olaf Ryes Plass går trikkelinjene 11, 12 og 13, fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, og fra Toftes gate går buss nr.30. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner.

Etasje

3 etasje

Tomt

412,2 m² eiet tomt. Pent opparbeidet med heller, pen beplatning og terrasseplatting med sittegruppe til bruk for beboerne.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 182 715 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 784 688 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "bygningsanmeldelse" fra byggeåret. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Det foreligger brukstillatelse for utbedring av bygård fra 2003.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 41 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie er tillatt med samtykke fra styret. Samtykke kan bare nektes dersom det foreligger sakelig grunn.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Thorvald Meyers gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles annonserte visning.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/trafikkområde, gatetun, friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget har som hovedformål å gi beboerne bruksrett til bolig i selskapets eiendom. Selskapet ligger i bydel Grünerløkka med Gnr. 228, Bnr. 484 og orgnr. 881 203 3162.

Borettslagets forretningsfører er HBRI og regnskapsfører er BDO AS.

Borettslaget eier 81,52% av Sameie Thorvald Meuers gate 42.

Enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere i borettslaget og eie en andel hver. Videre kan firmaer være andelseiere og eie en andel hver for utleie til sine ansatte.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 584.198,- pr. 01.04.2018.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 11.431,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har 3 lån.

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: HUS601-11486983-7

Type lån: Annuitet

Restsaldo: 2.564.671,- pr. 01.04.2018.

Restløpetid: 9 år 10 mnd.

Terminer pr. år: 2

Rente: 2,78%, Fast.

Andel av saldo: 161.873,-

Kapitalkostnader: 1.587,-

Lånenummer: HUS602-DELLÅN 10

Type lån: Annuitet

Restsaldo: 5.053.485,- pr. 01.04.2018.

Restløpetid: 15 år 4 mnd

Terminer pr. år: 2

Rente: 2,78%, Fast.

Andel av saldo: 318.973,-

Kapitalkostnader: 2.147,-

Lånenummer: HUS603-DELLÅN 30

Type lån: Annuitet

Restsaldo: 1.637.339,-

Restløpetid: 15 år 4 mnd

Terminer pr. år: 2

Rente: 2,78%, Fast.

Andel av saldo: 103.352,-

Kapitalkostnader: 696,-

Borettslaget skal gå over til flytende rente med oppretting av IN-ordning. Se mer under "Hva skjer i gården / vedlikehold etc".

Det er på lik linje som et vanlig boliglån fradrag på skatten knyttet til renter på andelens fellesgjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnadene og lånekostnader under punktet "økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skuldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har nylig gjennomført en befaring i kjeller angående utbedring i forhold til gnagere. Denne kostnaden forventes å komme på ca. 30.000,- og planen er at dette vil bli finansiert med oppsparte midler. Det er ikke vedtatt når det skal utbedres. Styret driver nå å henter inn anbud.

Alle vinduer i bygget er av samme alder. Utbytting vil være om ca. 4 år.

Det er også mulig at borettslaget vil se på utskiftning av elektrisk anlegg, men dette er kun diskutert pt.

Det er bestemt at borettslaget skal bytte forretningsfører til USBL for å få bedre villkår for IN-avtale. Dette er bestemt, men styret vet ikke nøyaktig når overgangen vil skje. Etter IN-ordningen er på plass vil det tas en vurdering på om borettslaget skal etablere sikringsordning.

IN-ordning er estimert til å koste ca. 300.000-400.000,- og dette vil bli fordelt på andeleiernes fellesgjeld. I gjennomsnitt blir dette ca. 28.000 pr. andelseier, men avvik vil forekomme og andel gjeld for denne leiligheten vil sannsynligvis bli noe mindre grunnet størrelsen.

Generalforsamling for 2018 vil avholdes ila. mai eller juni måned.

Se forøvrig årsberetning og protokoller som ligger vedlagt i prospekt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: js@schalapartners.no eller SMS: 92 08 22 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

- Ingen forkjøpsrett.

- Borettslaget er tilknyttet fibernett fra Lynet.

- Sikringsskap med automatsikringer.

- Kabel-tv fra GET (det er ikke innlagt kabel til tv i leiligheten, dette må etableres for å få signaler).

- Det er trappevask i oppgangen 1 gang i uken.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.