Trøndergata 8

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Trøndergata 8

  • 0477 Oslo
Prisantydning
2 800 000,-
Fellesgjeld
800,-
Totalpris
2 815 896,-
Ligningsverdi
1 101 935,-
Fellesutgifter
1 618,- (Inkluderer grunnpakke kabel-TV, bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel og kommunale avgifter)
Beregnet totalkostnad
2 800 000,- (Prisantydning)
800,- (Andel av fellesgjeld)


2 800 800,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)


15 096,- (Omkostninger totalt)


2 815 896,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
32m²
Bruksareal
32m²
Bruttoareal
35m²
Tomt
852m² (fellestomt)
Etasje
3.
Antall rom
1
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1963
Gårdsnummer
225
Bruksnummer
318
Energimerking
C
Finn-kode
136929786
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Zehra Catak

+47 905 00 906

Eiendomsmegler

Rebecca M. Madland

95 40 45 00
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er eldre enn 20 år

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

68%

har høyskoleutdanning

54%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Trondergata 8

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

32 / 32 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1963

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5 300 kwh og dette utgjør ca. kr. 3 500,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det er 16 stk. garasjeplasser i kjelleren som leies ut etter venteliste. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. El-bil parkering med lademulighet rett over gaten.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 852 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Borettslaget har ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en svært praktisk og kvadratsmart leilighet beliggende på Torshov. Her har du en effektiv planløsning som utnytter plassen på en meget god måte. Videre er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Fra stuen er det utgang til boligens franske balkong.

Leiligheten har en flott beliggenhet mot rolige omgivelser. Her har du nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både Oslo sentrum, marka og flotte parker.

•Innbydende og arealeffektiv andelsleilighet

•God planløsning

•Prestehagan borettslag er et populært og velholdt borettslag

•Godt med lagringsplass

•2 boder

•Fellesvaskeri

•Kort vei til "alt"

•Mulighet for leie av parkeringsplass

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 3,7 m2 og en kjellerbod på ca. 2 m2, så her er det godt med lagringsplass.

Ellers er det felles sykkelparkering og felles vaskeri i kjelleren.

Stue | Utgang til fransk balkong

Stuen er lys og luftig med parkett på gulvet. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Videre fra stuen er det utgang til boligens franske balkong. I tillegg er det brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Del av stuen innredet som soveplass hvor man fint får plass til en dobbeltseng. Over sengen er det hylleløsning for oppbevaring.

Kjøkken | Plass til spisekrok

Pent kjøkken med innredning som har glatte fronter. Ettersom kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, er det god plass til et hyggelig spisebord for trivelige middagsselskaper. Det er benkeplaten i tre, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenken. På kjøkkenet er det godt med skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Her finner du komfyr fra Gorenje, kjøleskap med fryser fra AEG og ventilator i overskap med kullfilter fra Ikea. Gulvet er belagt med parkett, samt er vegg- og himlingsflater i malte flater og malt mur.

Baderom | Fliser på gulv

Baderommet har flislagt gulv og veggene har malte flater. På baderommet finner du dusjkabinett med skyvedører og dusjarmatur fra Damixa, gulvstående toalett fra Porsgrund og vegghengt servant. På veggen er det mekanisk avtrekksventil. Borettslaget har fellesvaskeri med tørketrommel.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her finner du et garderobeskap på 1 meter, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av yttertøy og sko. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Det er adkomst via felles trappegang, samt har oppgangen callinganlegg.

Overflater | Pene flater

Gulv: Belagt med parkett og fliser.

Vegger: Malte flater og malt mur.

Tak: Malte flater og malt mur.

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på Torshov, en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo!

Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig og grønt område, samtidig som du har alt du behøver av hovedstadens fasiliteter rundt deg. Rett i nærheten har du Trikkestallen, Grisen, Hva skjer og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger 5-10 minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder.

Kiwi er nærmeste butikk, men du har også Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor. Koselige kafeer i nærheten som Kaffebrenneriet, Caminito og Åpent Bakeri er ikke langt unna. Alt av servicetilbud; Hudpleie, Deli de Luca, små interiør og klesbutikker, slakter Strøm-Larsen er også på Torshov. Blomsterbutikker, samt vinmonopol og bibliotek kun 5 min unna på Sandaker senter. I gangavstand finner du Storo Storsenter med alt du trenger av servicetilbud og BI Nydalen.

Leiligheten og bygården ligger dessuten rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen, Elixia og Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.

Det er et godt kollektivtilbud på Torshov med flere buss- og trikkeforbindelser. Nærmeste bussmuligheter er 20 til Majorstua/Skøyen fra busstoppet Torshov (ca. 1-2 min fra leiligheten), 30 til Nydalen/Bygdøy gjennom sentrum fra busstoppet Torshovparken (ca. 3-4 min fra leiligheten), 21 til Aker Brygge/Helsfyr gjennom St.Hanshaugen og Bislett fra Sannergata (ca. 3-4 min fra leiligheten), og 28 til Fornebu/Helsfyr fra Vogts gate (ca. 2 min fra leiligheten). Trikk 11, 12 og 13 går alle like utenfor (1 min fra leiligheten) fra trikkestoppet Torshov og ned til Oslo S. Det er flere bysykkelstativ i nærheten hvor man kan leie sykler om våren, sommeren og høsten. Nærmeste bysykkelstativ fra leiligheten er rett utenfor i Krebs gate. Flybussekspressen går til Gardermoen hver halvtime fra busstoppet Vogts gate (ca. 2 min unna).

Felleskostnader

Kr. 1 618,- / mnd. Felleskostnader inkluderer: Kabel-tv, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel og kommunale avgifter

Etasje

3 etasje

Tomt

En pen opparbeidet bakgård med asfalterte gangarealer, sittegrupper og sykkelparkering. Her kan du sitte og nyte solrike sommerdager.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 101 935 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 966 967 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmurer i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger er utvendig

pusset og malt, samt er yttertak i trekonstruksjoner. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Vinduer og

balkongdør har karmer av tre, og to-lags glass fra 1988/89.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk datert 20.septembert 1967. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 35 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig borettslagets vedtekter § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør i kobber.

- Synlige avløpsrør av plast og metall.

- Varmtvannsbereder på ca. 100L under kjøkkenbenken.

- Sikringsskap med skrusikringer plassert i gangen utenfor leiligheten.

- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 33 C - Planforhåndskonferanse. Hensikten med planarbeidet er å erstatte dagens kontorbygg med nytt leilighetsbygg på inntil 8. etasjer.

Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201814065 for mer informasjon.

Huseby - Vannbehandlingsanlegg. Oslo kommune etablerer en ny vannforsyning. Målet er å sikre drikkevann til innbyggerne dersom dagens system skulle svikte.

Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201708944 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1970/502431-1/105 Obligasjon 11.02.1970

BELØP: NOK 326.700. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017

PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.

1987/49276-1/105 ** Transport av panthaver 30.07.1987

Fra: Christiania Bank Og Kredittkasse As Lnr.: 1086585. Til: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Lnr.: 1087017

2009/428399-1/200 Pantedokument 15.06.2009

BELØP: NOK 1.156.000. Panthaver: OBOS BBL. Org.nr: 937052766

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 34 andelsleiligheter. Prestehagan Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer: 948545713, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:

Trøndergata 8.

Styreleder er Martin Gustafsson Korperud.

Forretningsfører er OBOS.

Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 772 243,- og viser borettslagets likviditet.

- Borettslaget har avtale om vaktmestertjenester med Vaktmesterdrift AS (dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må en påregne å betale for tjenesten selv).

- Borettslaget har avtale med Crystal Facility AS om renhold av fellesarealene.

- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: 800,- pr. 31.12.17.

Andel formue: 22 529,- pr. 31.12.17.

Lånenummer: EIKA-152035614

Type: A

Restsaldo: 710 174,- pr. 11.12.2018

Restløpetid: 10 år 5 mnd.

Term pr år: 12

Type rente: Fast

Rente: 2,50 %

Lån: EIKA, opprinnelig stort kr 1 096 404,-, annuitetslån med fastrente. Lånet er kun fordelt på de som fikk balkonger. Leilighestnummer; 102, 103, 104, 105, 202, 203, 204, 205, 302, 303, 304, 305, 402, 403, 404, 405. Det er vedtatt å inngå fastrenteavtale på lånet pr november 2010. Fastrenteavtalen utløper 02.12.2015. Ny fastrenteavtale inngått i 2016 for 3 år.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring, polisenummer: 565470

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd på kr. 105.731,-. I budsjett for 2018 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 126.000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering

2017: Videoinspeksjon og spyling av rør / Skiftet/kontrollert alle brannslanger og røykvarslere i alle leiligheter

2016: Boning av gulv

2015: Utbedring av lekkasje i garasjetaket / Skiftet ut brannslukningsapparater i fellesarealer

2014: Service ventilasjonsanlegg

2013: Sluttført takreparasjoner

2012: Utført takreparasjoner, Skiftet låssystem i fellesarealene / Montert gelender i nedkjørsel til garasje / Installert bevegelsessensor i garasjeanlegg

2011: Utskifting av vaskemaskin og tørketrommel

2010: Rens av og installering av tidsstyring på ventilasjonsanlegg / Skifte av alle stoppekraner inkl. hovedstoppekran / Skiftet varmevifte i vaskerom.

2009: 16 leiligheter har fått balkonger / Nytt låssystem / Oppgradering av kabel-TV

2005: Rens av felles avløpsnett samt privat stikkledning kjøkken/bad

2004: Det er installert nye røykvarslere (varighet i 10 år), brannslange og brannteppe i hver leilighet

2002: 10-års kontroll av brannslukkingsapparater og montering av nye røykvarslere.

2002: Rehabilitering av fasaden / Nytt gulvbelegg lagt i gangene

Styret har mottatt vedlikeholdsplan/tilstandsrapport på bygget og er i gang med å planlegge hvilke vedlikeholdsprosjekter som skal prioriteres.

Husdyrhold

Dyrehold forutsetter søknad og skriftlig avtale med styret.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.