Øvre Langgate 25 A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Øvre Langgate 25 A

  • 3110 Tønsberg
Prisantydning
1 490 000,-
Fellesgjeld
411 450,-
Totalpris
1 909 360,-
Ligningsverdi
383 561,-
Fellesutgifter
4 287,- (Felleskostnaden går til dekning av nedbetaling av fellesgjeld (kapitalkostnad kr 1502,-), kommunale avgifter, utvendigforsikring, generell drift og vedlikehold, forretningsførsel mm.)
Beregnet totalkostnad
1 490 000,- (Prisantydning)
411 450,- (Andel av fellesgjeld)


1 901 450,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,50 (Omkostninger totalt)


1 909 359,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
42m²
Bruksareal
42m²
Bruttoareal
46m²
Tomt
620m² (fellestomt)
Etasje
3.
Soverom
1
Byggeår
1924
Gårdsnummer
1002
Bruksnummer
264
Energimerking
G
Finn-kode
116002654
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Ola Norderhaug

+47 47 41 41 20
  • Nabolagsprofil

Dokumenter

Salgsoppgave web

BRA/PROM

42 / 42 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

En nydelig leilighet som fremstår som delikat og smakfull! Den er snerten, arealeffektiv og vil appellere til de aller fleste.

KVALITETER:

- TOPPLEILIGHET I KLASSISK BYGÅRD FRA 1924

- GOD TAKHØYDE

- AREALEFFEKTIV

- ROMSLIG SOVEROM

- LEKKERT KJØKKEN

- BAD FRA 2016

- GOD INTERNBELIGGENHET UTEN GJENBOERE

- STORE DELER AV OVERFLATENE ER BEHANDLET I 2016/17

- LEILIGHETEN DISPONERER TO BODER ( KJELLER OG LOFT)

- STORE VINDUSFLATER SOM GIR MYE NATURLIG LYS

- LAVE OMKOSTNINGER/ INGEN DOKUMENTAVGIFT

- FORKJØPSRETTEN BLIR AVKLART I ETTERKANT

- FINE FELLESAREALER

- SVÆRT HYGGELIG OG VELDREVET BORETTSLAG

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten er beliggende i 3. etasje og inneholder:

Entrè, romslig bad, soverom, kjøkken med hyggelig spiseplass ved vinduet og stue.

Leiligheten disponerer to boder:

- Kjellerbod, med enkel standard og adkomst fra kjellerlem ved inngangsdøren.

- Loftsboden er romslig med skråtak og montert belysning.

Standard

Selve gården har et Oslo- og storbypreg over seg, med sin sjamerende bakgård, fasade og stil. Innvendig modernisert med nyere, stilren og tidsriktig kjøkkeninnredning. Praktisk og funksjonellt kjøkken hvor her er ny benkeplate i heltre og ny servant med blandebatteri. Herlig plass ved vinduet med plass til et spisebord og to stoler. Pent bad fra 2016 med plass til vaskemaskin og her er også montert praktiske hyller. Romslig soverom med praktisk skyvedørsgarderobe. Leiligheten har en utrolig god atmosfære - flott, ærverdig bygg med store og flotte vinduer og god takhøyde. I og med de store vinduene og den gode takhøyden, fremstår leiligheten som romsligere enn det arealet tilsier! Virkelig en nydelig leilighet som oser av sjarme og nostalgi, samtidig som den har et moderne uttrykk interiørmessig. Denne må du se!

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende, så sentralt man kan komme i Tønsberg sentrum, men allikevel i et stille og rolig strøk. Trafikkstille og særdeles

hyggelig! Et meget sjarmerende og idyllisk boområde med små trange gater og eldre bebyggelse. Gangavstand til alt av sentrumsfunsksjoner, Haugar med kafè og kunstutstillinger, Tønsberg brygge med yrende uteliv, restauranter og småbåthavn. Flere herlige parker og grønne lunger i nærområdet. Kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss og togforbindelse til Oslo, Torp flyplass, Høgskolen i Sørøst-Norge, eller andre vestfoldbyer.

Etasje

3.etasje

Tomt

Fine fellesarealer med sittegruper, godt tilbaketrukket på solrik tomt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 383 561 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 227 394 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse er utstedt 14.06.1989.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 42 m².

Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, bad med opplegg for vaskemaskin, romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe, kjøkken med hyggelig spiseplass ved vinduet og en pen, lys stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Borrettslaget har ikke avtale med levandører på tv og internett. Hver enkelt andelseier må derfor tegne egne avtaler, nåværende eier har en avtale med Canal Digital og har en mnd. kostnad på ca. kr. 435 for tv. Totalt med internett er 1.077.

Utstyr

Borettslaget har felles brannvarslingssystem.

Bygning har callinganlegg, og smekklås på hovedutgangsdør i trappeoppgangen.

Sikringsskap er plassert i oppgang utenfor leiligheten.

Adkomst

Fra Tønsberg torv, følg Storgaten forbi bibliotektet og ta Klostergaten som første til venstre. Bygården følger så rett frem i krysset med Øvre Langgate. Blir skiltet ved fellesvisninger!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, jf. reguleringsplan: "Møllebakken", vedtatt 10.11.1983. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Øvre Langgate borettslag er et veldrevet borettslag bestående av 12 andelsleiligheter.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 1 stk. lån i OBOS (lån OBOS med totalt restgjeld pr. 31.12.17 kr. 5.677.217,- med flytende rentesats pr. 31.12.17 2,05% og gjenstående løpetid på 30 år og 10 mnd. Fellesgjelden er fordelt på leilighetene i borettslaget, og denne leilighetens andel av fellesgjelden er kr. 411.450,- pr. 01.03.2018. Det er ikke avdragsfrihet på borettslagets andel fellesgjeld da det betales både renter og avdrag gjennom leilighetens andel av fellesutgifter. Det er fradragsberettiget for tiden 25% av rentekostnadene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og arbeid i 2016:

- Installert nytt brannvarslingsanlegg.

- Skiftet dører og vinduer.

Styrets planer for 2017:

- Skifte ytterligere dør og vinduer.

- Lekkasje i tak må utredes og følges opp. Kostnadene vil antageligvis være innenfor driftsbudsjettet og slik det ser ut pt. trenger ikke borettslaget å ta opp ytterligere lån for å utbedre dette.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ola@bs-partners.no eller SMS: 47 41 41 20 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.