Prestegårdsveien 10

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Prestegårdsveien 10

  • 1671 Kråkerøy
Prisantydning
9 900 000,-
Totalpris
10 125 992,-
Kommunale avgifter
19 546,- (Vannmåler)
Beregnet totalkostnad
9 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
210 000,- (Dokumentavgift)
172,- (Panteattest kjøper)
14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


225 992,- (Omkostninger totalt)


10 125 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
312m²
Bruksareal
333m²
Bruttoareal
349m²
Tomt
1 301m² (eiet tomt)
Oppholdsrom
5
Soverom
8
Byggeår
1898
Gårdsnummer
440
Bruksnummer
7
Ekstra toalett
1
Finn-kode
150105763
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Margareth Cielicki

+47 47 02 52 69
  • Nabolagsprofil

37%

er gift

29%

er barnefamilier

40%

har høyskoleutdanning

35%

har inntekt over 400.000

Dokumenter

Salgsoppgave Prestegårdsveien 10

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Disse er inkludert i de kommunale avgiftene.

Beskrivelse

Du vet hvilket hus vi snakker om når vi nevner den gamle prestegården på Kråkerøy - det flotte hvite huset som troner over de andre gamle trehusene i den nordre delen av Kråkerøyveien - det som ligger ned mot elva og Isegran.

Kanskje du har stått under eiketrærne i svingen der på 17.mai, og kjent at akkurat dette området her - det er essensen av Kråkerøy.

Boligen har all den behagelige komforten du kan forvente deg av en moderne bolig - et romslig kjøkken med spiseplass, gode arbeidsflater, vanlig elektrisk komfyr i tillegg til dobbelt gassbluss, og mellom spisestuen og kjøkkenet er det en original anretning der tjenerskapet kunne legge opp herskapets middag . Et deilig bad i marmor, dusjrom og dobbelvask, og tilhørende vaskerom vitner om en bolig man skal leve godt i.

Boligen har en stor hall som ønsker deg velkommen og videre inn til 3 store stuer hvorav finstuen har en nydelig restaurert kakkelovn og håndmalte malerier på veggene.

Fra spisestuen kommer man ut på terrassen der man har utsikt mot elva og Isegran, og et deilig basseng. Hagen inviterer til både fest og lek, og her er det fine plasser å nyte kveldssola dersom du ikke holder deg i bassenget.

Boligen har to innganger og tidligere var det kontorlokaler i den ene delen opplyses det av eier.

Andre etasje har ikke gjennomgått like stor forandring som første etasje. Her er det hele 8 rom av varierende men romslig størrelse, og de fleste overflater har behov for oppussing. Her er det gode muligheter til å forme boligen til familiens bruk - treningsrom, gjesterom eller stue? Hva med å etablere en egen leilighet? Eller kanskje bruke deler av arealet til kontorer?

Fleksibilitet og beliggenhet er stikkordet for en av Kråkerøys aller største og flotteste eiendommer!

Innhold

Boligen har 2 inngangspartier. Det ene leder inn til førsteetasje og de 4 soverommene i 2. etasje. Den andre inngangen leder inn i en liten hall og direkte til trapp opp til de siste 4 rommene i 2. etasje. Det er også adkomst mellom de to avdelingene i andre etasje innenifra.

Fra eiendommens hovedinngang kommer man inn i en romslig hall som leder videre inn til de 3 stuene. Via den originale anretningen kommer man inn til et romslig kjøkken med marmorbenkeplate og plass til spisestue.

Det er også et eget spiskammers i tilknytning til kjøkkenet.

Det er et romslig bad med eget dusjrom med to dusjer og to vasker. Innenfor badet er det et vaskerom.

I tillegg er det et stort rom som i dag benyttes til verksted. Dette rommet har egen inngang. Her er det også en innebygget oljetank som er tømt og ikke er til mer bry enn at den tar opp litt areal.

Fra hallen kommer du opp i andre etasje og hallen her. Her er det 4 soverom i denne delen av boligen. Ett av soverommene har en nydelig innebygget seng. Hovedsoverommet har himmelseng og utsikt mot elva. Videre er det to mindre, men fremdeles romslige soverom.

I andre etasjes andre del er det stort potensiale. Disse rommene ligger over kjøkken og bad i etasjen under. Totalt er det 4 rom her oppe, hvorav to har stue-størrelse. Det mellomste rommet kunne fungert som kjøkken, og det er plass til å etablere bad ved å ta noe av arealet i det ene soverommet. Toalett er det allerede i hallen ved den egne inngangen. Denne delen av boligen har tidligere vært benyttet som kontorlokaler.

Standard

Prestegårdsveien 10 er en bevaringsverdig bolig og forandring på eksteriøret, herunder fargen eller ytterligere bebyggelse på tomten kan ikke tillates uten at det er innhentet uttalelse fra antikvariske myndigheter.

Det er gjort mye arbeid på boligen de siste 27 årene, og det som er utbedret er gjort på en kvalitetsmessig måte og med forseggjorte løsninger. Det er lagt stor vekt på å bevare husets herskapelige og opprinnelige preg.

Kakkelovnen er nyrestaurert og fullt funksjonelt. Maleriene i finstuen er malt på lerret av en norsk og en hollandsk kunstner. Møblene i finstuen er i silkedamask, men er kun ment som pynt.

Mye av interiøret er det ønskelig fra selgers side at skal følge med i handelen.

Det er allikevel en god del rom der det ikke er foretatt utbedringer og disse rommene har behov for renovering. Disse rommene er primært i andre etasje.

Boligen har bergvarmepumpe med vannbåren varme i kjøkken og baderomsgulv og denne varmepumpen gir varme til radiatorene i resten av huset.

KJØKKEN:

Håndlaget innredning fra gulv til tak med benkeplater av marmor. Innredningen har integrert oppvaskmaskin, elektrisk komfyr, to gassplater og elektrisk åpen grill. Det er to overtrekksvifter og varme i gulvene. Spisskammerset har side-by-side-kjøleskap med ismaskin og vann.

BAD:

Det er massive marmorplater på gulvet og deler av veggene. Det er dusjnisje med to dusjer og automatisk lys, to servanter fra Villeroy & Boch og vegghengt toalett fra samme designer, samt mekanisk vifte. Det er vannbåren varme i gulvet. Eier opplyser at det er 5 lag med membran og mansjett i membran rundt sluket. Badet er ca 12 år gammelt.

VASKEROM:

Vaskerommet ligger innenfor badet, og fungerer også som teknisk rom for varmepumpen. Her er det uttak for vaskemaskin, og det er mekanisk vifte. Det er sluk i gulvet.

EL-ANLEGG:

Huset har ny inntakssikring, to nye sikringsskap med automatsikringer og mye av det elektriske anlegget er skiftet ut i nyere tid.

ANNET:

Huset er inngjerdet og har elektrisk Hörmann portåpner ved innkjørsel til garasje, samt Hörmann elektrisk garasjeport. Det er plass til biloppstilling på tomten ved garasjen på innersiden av porten.

Det er også nyere granittrapp fra Prestegårdsveien og opp til husets inngangsparti.

Svømmebassenget er restaurert med ny duk i mai 2019 og har oppvarming fra bergvarmen. Bassenget er 7,6 meter langt og 1, 2 meter dypt.

Det er lagt inn fibernett.

Avvik knyttet til pipe er utbedret.

Beliggenhet

Huset ligger på en fjellknaus høyere og lysere enn de andre husene i området, med en usjenert tomt omkranset av eiketrær, syrinbusker, granhekk og plommetrær. Huset har fasaden mot øst og i hagen foran er det sol fra morgen til kveld. Utsikten fra boligen er unik - her får du med deg skillet der Glomma deles i østre og vestre løp med den vernede øya Isegran i sentrum. Bak dette igjen ser man fasaden av Gamlebyen og fergetrafikken mellom byens fergeleier. Smertu fergeleie ligge rett nedenfor og tar deg gratis til de andre bydelene - Gamlebyen, sentrum og Gressvik samt Isegran.

Tomt

Areal: 1 301 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiketrærne på tomten er fredet og må ikke felles eller beskjæres uten samtykke fra kommunen.

Garasje / Parkering

Ja egen garasje med elektrisk port inn til området og elektrisk garasjeport.

Barnehage / skole i området

Rødsmyra barneskole

Smertulia barnehage

Kråkerøy ungdomsskole

Se forøvrig vedlagt nabolagsprofil

Forsikring

Tryg

Polisenummer: 3699443

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1898

Antall soverom

8

Byggeår

1898

Byggemåte

Boligen er fundamentert på fjellgrunn og har ringmur i granitt med fuger mellom granittblokkene. Bygget er ca 120 år gammel, og det er ingen tegn til bygningsmessige skader.

Eier opplyser at ytterveggene i første etasje er oppført i knubb. Boligen har stående ytterkledning, og profilerte gavlspir og listverk rundt vinduene. Noen av gavlspirene må restaureres.

Kledningen er antagelig vernet og eventuell råteskade må pusses ned og males.

De fleste vinduene i boligen er koblet. Det er en nyere terrassedør og to kjøkkenvinduer.

Boligen har saltak i trekonstruksjon med sperrer og det er lagt en duk med 50 års garanti mellom takstein og undertak . Det er glasert takstein på yttertaket og undertak av bord og folie. Taket er lagt om i ca. 2010, det er takrenner og nedløp i stål.

Det er kun et lite rom i kjelleren med granittvegger og støpt gulv. Fra rommet er det luke til krypkjeller.

Boligens areal

Primærrom: 312 kvm, Bruksareal: 333 kvm, Bruttoareal: 349 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 157 m².

Primærrom: 155 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, tre stuer, kjøkken, toalett, verksted/hobbyrom, gang, vaskerom og bad

2. etasje:

Bruksareal: 157 m².

Primærrom: 157 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Åtte soverom og loftstue/hall

Eier opplyser at det er full ståhøyde på loftet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 546 pr. år

Vannmåler

Bevaringsverdig

Eiendommen er bevaringsverdig eksteriørmessig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger i reguleringsplan Smertu/Nøkledypet (1992) og Ankerløkken (2000) . For ytterligere opplysninger om regulering se vedlagte planer i prospektet eller ta kontakt med Fredrikstad kommune.

Det opplyses at det er tinglyst en forkjøpsrett til Kråkerøy kommune (eksisterer ikke lengre), og at megler har tatt kontakt med Fredrikstad kommune angående denne forkjøpsretten 21/5-2019. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/305520:

-Tomten kan ikke deles.

- Forandring av eksteriøret tillates ikke uten uttalelse fra antikvariske myndigheter.

- Eiketrærne må ikke felles eller beskjæres uten tillatelse fra kommunen.

- Kommunen har forkjøpsrett

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Det er ønskelig at de fleste av de historiske møblene kan stå igjen i boligen.

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,0 % beregnet av salgssummen med en rabatt på kr 25.000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 10.000,-, markedsføringspakke kr 19.500,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.