Dælenenggata 3 A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 3 A

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 000 000,-
Fellesgjeld
71 233,-
Totalpris
3 079 142,-
Fellesutgifter
2 700,- (Inkluderer: Drift og vedlikehold, varmtv. og fyring v/fjernvarme, renhold, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, felles forsikringer, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 000 000,- (Prisantydning)
71 233,- (Andel av fellesgjeld)


3 071 233,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,- (Omkostninger totalt)


3 079 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (borettslag)
Primærrom
40m²
Bruksareal
40m²
Bruttoareal
44m²
Tomt
994m² (eiet tomt)
Etasje
6.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1958
Modernisert
2004
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
72
Finn-kode
119236054
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Joakim Torp

+47 977 08 876

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 3 A

BRA/PROM

40 / 40 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Enebolig

Beskrivelse

Joakim Torp (977 08 876) ved Schala & Partners har gleden av å vise denne leiligheten i Dælenenggata 3A!

Velkommen til en lys og flott 2- roms andelsleilighet beliggende høyt og fritt i byggets 6. etasje, med heisadkomst. Svært attraktiv og populær beliggenhet på Rodeløkka, like ved Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Bygget ble omgjort til leiligheter i 2004 og boligen holder en god standard med pent kjøkken og bad, lekre fargevalg og pen parkett på gulv. Arealeffektiv planløsning, samt god takhøyde og store vindusflater med fransk balkong som slipper inn rikelig med frisk luft og naturlig lys.

Leiligheten har en flott stue med åpen løsning til kjøkken. I stuen er det god plass til sofagruppe og tv-seksjon, samt fin plass til spisebord i kjøkkensonen. Med den sydvendte, franske balkongen kan man slippe solen inn og nyte utsikten mot sentrum og Oslofjorden. Kjøkkenet har stilren innredning med god skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer av god kvalitet. Lyst og trivelig soverom med plass til dobbeltseng og oppbevaringsplass i garderobeløsning. Videre har leiligheten et pent bad med flislagte gulv- og vegger, samt opplegg for vaskemaskin. Entréen er lys og innbydende med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Adkomst via svalgang.

Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene og sørger for lave bokostnader- borettslaget gikk over til fjernvarme i 2017!

I Dælenenggata 3A bor du på Rodeløkka/Grünerløkka, rett ved Carl Berners plass og med gangavstand til blant annet Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Her finner du et urbant og stemningsfullt miljø med alt det Oslo har å by på i nærheten. Leiligheten ligger samtidig i rolig gate.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og inneholder: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken i åpen løsning.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 2,5 kvm.

Det er én felles sykkelbod i borettslaget, samt fellesvaskeri i kjeller.

Standard

Stuen I Lys og luftig

Stuen er romslig med store vindusflater og doble dører til fransk balkong som gir mye lys til rommet, samt en luftig atmosfære. Fra vinduene har man flott utsikt over nærområdet, samt mot Plaza og Oslofjorden. God plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Fin sone for spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Kjøkken I Stilren innredning og integrerte hvitevarer

Lekkert og stilrent kjøkken fra 2013 med hvite, slette fronter og mosaikkfliser over laminat benkeplate. Lys og stikkontakt under overskap. Nedfelt enkel oppvaskkum med 1-greps armatur. Nedfelt induksjonstopp fra IKEA, ventilator med kullfilter, integrert oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn og kjøleskap med frysedel.

Soverom I Med god oppbevaringsplass

Lyst og trivelig soverom med plass til dobbeltseng. Åpen garderobeløsning med god oppbevaringsplass (ca. 50 cm bredt). Soverommet vender ut mot svalgang.

Baderom I Rehabilitert i 2004 i regi av borettslaget

Badet er pent flislagt og ble oppgradert i 2004 i regi av borettslaget. Badet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører, gulvstående toalett, servant med 1-greps armatur fra Oras, underskap og speilskap med belysning over. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil koblet til felles avtrekk.

Entré I Et godt førsteinntrykk

Innbydende entré med flislagt parti ved entrédør, samt god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i innebygget skap. Dørcalling med portåpner og adkomst via svalgang.

Overflater | Pent og tidsriktig

Gulv: Parkett i stuen, gangen og soverommet. Fliser på baderom, samt deler av stue og entré.

Vegger: Malte flater og fliser på bad.

Tak: Malte flater.

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på Rodeløkka/Dælenenga som ligger i bydel Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Leiligheten ligger rett ved Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet. I tillegg er nye Carl Berner Torg under bygging som vil medføre enda flere fasiliteter som hyggelige caféer, butikker og restauranter.

For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssentere i nærheten av boligen. SATS/Elixia og Bare Trening ligger en kort spasertur unna ovenfor Carl Berners Plass i Trondheimsveien. Nærmeste treningstilbudet er Fresh Fitness som ligger i Dælenenggata. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året. Det er også SATS/Elixia ved Ringnes Park i gangavstand fra leiligheten.

Grünerløkka ligger like ved og er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy senter for kultur,- og kreative næringer med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ved Ringnes park, en kort spasertur unna, finner du blant annet Ringen Kino, og Meny. Rett borte i gaten finner du også Kiwi, Coop Prix samt søndagsåpen Bunnpris.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet, finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole. For den musikkinteresserte er det kun 10 minutters gange ned til Øya-festivalen som arrangeres i Tøyenparken.

Etasje

6 etasje

Tomt

994 kvm eiet tomt. Asfalterte fellesarealer og inngang fra bakgård. Det er næringsvirksomhet i 1 etasje (posten).

Formuesverdi

Formuesverdien kunne ikke innhentes iht. skatteetaten.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bruksendring fra kontor til boliger, datert 12.07.2004. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie er ikke tillatt uten styrets samtykke. Ved styrets samtykke har andelseier rett til å overlate bruken (fremleie) av deler av husværet til andre når han selv bor i boligen, eller overlate bruken helt til andre for opp til tre år. Forutsetningen er at andelseieren eller hans ektemake eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektemaken har bodd i boligen minst ett av de to siste årene, eller det foreligger særlig grunn jf. Borettslagsloven (brl) § 5-6. Godkjennelse kan bare nektes når det er saklig grunn til det.

Søknad om bruksoverføring eller fremleie sendes forretningsfører, som tar saken videre med styret for godkjenning. Kostnader i forbindelse med administrering av bruksoverføring belastes andelseier med et fast gebyr. Fornyelse ut over 3 år, eller endring av bruker/leietaker innenfor søknadsperioden er også søknadspliktig, men belastes med et lavere gebyr.

Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden er kommet inn til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

Oppvarming

Oppvarming ved radiatorer tilknyttet fjernvarme (inkludert i felleskostnadene), samt gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Enkel adkomst til leiligheten via egen inngangsdør fra svalgang. Heis til leilighetsetasjen. Adkomst til gården fra baksiden av bygget. Leiligheten ligger sentralt til på Carl Berner og du har lett adkomst via Tromsøgata og inn til Dælenenggata. Det vil bli satt opp Schala & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsbestemmelser S-2255 datert 28.07.77. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, kollektivfelt, spesialområde for bevaring, friområde, tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen.

Henviser til kommunensnettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-ogadministrasjon/politikk/kommuneplan/

Trondheimsveien 110 etablerer og bygger ut 12 nye leiligheter. Mer info finner du på plan- og bygg sine hjemmesider: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp?text=trondheimsveien+110

Borettslag

Borettslaget Dælenenggata 3 består av 61 leiligheter. Gården er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 956491622, og ligger i bydel 2 Grünerløkka i Oslo kommune. Gårds- og bruksnummer: 227 / 72

Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Ligningsverdi: Vilkåret for prosentligning av andelshavere i borettslag er at 85% av borettslagets inntekter kommer fra andelshaverne. For Borettslaget Dælenenggata 3 representerer leieinntektene fra andelshaverne ca 60%. Andelshaverne skal derfor ikke prosentlignes eller lignes for sin andel av borettslagets inntekter og formue. Dette fordi borettslaget blir lignet skatt for de inntekter og utgifter som ellers skulle fordeles og lignes hos andelshaverne. Andelshaverne skal ikke ha fradrag for andel i fellesgjeld, for fellesgjelden kommer til fradrag ved ligningen av borettslaget.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har ett lån:

Andel fellesgjeld for denne leiligheten: 71.233,- pr. 01.04.2018.

Andel formue for denne leiligheten: 0,- pr. 31.12.2017.

Lånenr: OBBK01

Type lån: Serielån

Restsaldo: kr. 4.273.873,-

Restløpetid: 9 år 7 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flytende 2,25%

Andel av saldo: 71.233,-

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Normalt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jt@schalapartners.no eller SMS: 97 70 88 76 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

- Ingen forkjøpsrett.

- Vaktmester Roy Tore Fallaas ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.

- Det er én felles sykkelbod i borettslaget.

- Fellesvaskeri med 2 vaskemaskiner og 2 tørketromler.

- Ekstra nøkler til leiligheten, ev. også bytte av låssylinder, bestilles hos styreleder.

- Get er borettslagets leverandør av TV med muligheter for bredbånd. Vegguttak i stuen og på soverom. Abonnement tegnes av den enkelte eier.

- Borettslaget er tilknyttet fiber fra HomeNet. Abonnement inngår ikke i husleien, men må bestilles av den enkelte eier.

- Muligheter for leie av parkeringsplass (etter loddtrekning).

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré, hovedsikring på 32 Ampere på felles tavle.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.