• Høgfoss 31

  • 3855 Treungen
Prisantydning
1 100 000,-
Totalpris
1 141 492,-
Ligningsverdi
255 572,-
Kommunale avgifter
7 290,- (I kommunale avgifter inngår: Avløp kr. 1 564,- Eiendomsskatt. kr. 1 170,- Feiing kr. 265,- Renovasjon kr. 2 370,- Vann kr. 1 900,- (Merk at avgifter vil variere avhengig av vannforbruk da vannmåler er innstallert))
Beregnet totalkostnad
1 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,-))


41 492,- (Omkostninger totalt)


1 141 492,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
91m²
Bruksareal
91m²
Bruttoareal
98m²
Tomt
1 085m² (eiet tomt)
Soverom
2
Byggeår
1958
Gårdsnummer
45
Bruksnummer
112
Energimerking
F
Finn-kode
153601380
Sist endret
  • Visninger

  • Kontakt megler for visning

Eiendomsmegler MNEF

Øivind Gunhildstad

+47 923 00 233
  • Nabolagsprofil

36%

er gift

22%

er barnefamilier

13%

har høyskoleutdanning

36%

har inntekt over 300.000

Innhold

Boligen inneholder en kjeller med gang, ett innredet kjellerrom og tre kjellerboder. 1.etasje med bestående av entré, bad, stue, kjøkken og vaskerom.

2.etasje bestående av gang, ett soverom/arbeidsrom og ett soverom.

Frittliggende garasje/vedbod, utebod, drivhus og lekestue.

Standard

Bad

Bad fra omkring år 2005. Fliser på gulv med sokkelflis på vegg. Overflater vegger med våtromsplater. Fliser på deler av vegghøyden i dusj. Himling

hvite takplater. Vegghengt servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overlys på vegg over servant. Dusjhjørne med dusjvegger i glass.

Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet hånddusj. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Varmekabler.

Vaskerom

Vaskerom fra byggeår. Overflater gulv med gulvbelegg. Overflater vegger med tapetserte flater. Himling med malte flater. Veggmontert skyllekar i

plastmateriale med veggmontert to-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte fronter. Benkeplate i laminat. Helbeslått oppvaskkum og utslagsvask i stål og med ett-greps

blandebatteri. Oppvaskmaskin som medfølger i salget. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator på vegg. Overflater gulv med gulvbelegg. Overflater tapetserte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Himling med malte flater.

Øvrige rom

Overflater gulv med laminat og belegg. Overflater vegger med tapetserte og malte flater. Overflater himling med malte flater. Plassbygde

garderobeskap i entré.

Beliggenhet

Boligen ligger i fantastiske naturskjønne omgivelser på Høgfoss med fossen som nærmeste nabo i tilbaketrukkede omgivelser. Denne passer bra for deg som ønsker din egen oase i et naturskjønt område hvor du hører bruset fra fossen store deler av året. Plassen vil slå deg som meget usjenert med en velstelt hage med plen, prydbusker og diverse andre vekster.

Tomt

Areal: 1 085 kvm, Eierform: Eiet tomt

Gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Garasje / Parkering

Ja enkel garasje. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på gruset plass.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1958

Antall soverom

2

Byggeår

1958

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig

stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med metallplater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter det selger og kommunen opplyser foreligger verken ferdigattest, midlertidig brukstillatelse eller byggetegninger for eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan ikke dokumenteres. Normalt skyldes mangel på ferdigattest at det på tidspunkt for byggeår ikke var konsekvent kommunal rutine og utstede slik attestasjon. Eiendommen er imidlertidig registrert i kommunens boligopplysninger og GAB registeret som enebolig.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 98 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 55 m².

Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, vaskerom, kjøkken og stue.

2. etasje:

Bruksareal: 36 m².

Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, ett soverom, og et arbeidsrom/soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk, vedfyring samt luft til luft varmepumpe i stue. Varmekabler på bad.

Det opplyses om at takstmann noterer mangelfull tetting mellom røykrør fra ovn på soverom til pipe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk for enebolig

I følge Fjordkraft estimeres et normalt strømforbruk til å være ca. 20 000 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20 000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 290 pr. år

I kommunale avgifter inngår: Avløp kr. 1 564,- Eiendomsskatt. kr. 1 170,- Feiing kr. 265,- Renovasjon kr. 2 370,- Vann kr. 1 900,- (Merk at avgifter vil variere avhengig av vannforbruk da vannmåler er innstallert)

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Kommunale avgifter: (Se kommunale avgifter)

Årlig internettilknytning utgjør ca kr 450,-.

Kabel-tv fra ca. kr. 199,- pr. mnd.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 255 572 pr.

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 920 057 pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen ligger i underkant av 1 mil fra Treungen sentrum. Se kart.

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område avsatt i kommuneplanen til "bustader - noverande".

Konsesjon / Odel

Nissedal har nedsatt konsesjonsgrense og kjøper er pliktig å fylle ut rødt egenerklæringsskjema i forbindelse med ervervet.

Det er ikke odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Nissedal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Veirett frem til kommunal vei. Vannmåler innstallert.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: og@melandpartners.no eller SMS: 92 30 02 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt kr. 37 000,- i fastprovisjon og øvrige kostnader som tilstandsrapport og markdespakker etc. kr. 40 795,- Totalt kr. 77 795,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.