Buavegen 79

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Buavegen 79

  • 3295 Helgeroa
Prisantydning
1 490 000,-
Totalpris
1 522 722,-
Ligningsverdi
320 000,-
Kommunale avgifter
1 024,- (Det betales avgift for renovasjon.)
Beregnet totalkostnad
1 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
31 500,- (Dokumentavgift)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)


32 722,- (Omkostninger totalt)


1 522 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Hytte (selveier)
Primærrom
29m²
Bruksareal
30m²
Bruttoareal
33m²
Tomt
588m² (festet tomt)
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1986
Gårdsnummer
4088
Bruksnummer
89
Energimerking
E
Finn-kode
120073482
Sist endret

Daglig lederEiendomsmegler MNEFPartner

Kristin Sundling

+47 959 20 952
  • Nabolagsprofil

Dokumenter

Salgsoppgave Buavegen 79

BRA/PROM

30 / 29 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Hytte

Beskrivelse

Ditt neste sommerparadis?

Leinæs & Partners har gleden av å presentere Buavegen 79 - en koselig hytte i et rolig område i Bua i Tvedalen. Dette er en hytte med fin beliggenhet med nærhet til badeplasser, brygge og fine naturområder. Det medfølger båtplass på felles brygge. På verandaen og tomten er det gode solforhold og fine uteområder.

Hytta er tilknyttet privat vann (sommervann) til utvending vannpost. Det er adkomst via privat vei (bomvei). Parkeringsmuligheter på felles parkeringsområde noen hundre meter fra hytta. Det betales for 2 biloppstillingsplasser til grunneier sammen med festeavgiften.

Hytta har en praktisk planløsning og inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, samt soverom og utedo.

Velkommen til visning!

Innhold

1 ETG:

Stue og kjøkken: 22,5 kvm

Soverom: 5,5 kvm

Utedo: 1,0 kvm

Standard

Hytte fra 1986 på festet tomt i Tvedalen. Hytta har en praktisk planløsning og sjønær beliggenhet. De innvendige overflater består av heltre plank på gulv, samt panel på vegger og himling.

Med hytta følger det egen båtplass på felles brygge. Nåværende eier betaler ca. kr. 900,- i året for denne.

Hytta er tilknyttet privat vann (sommervann) til utvending vannpost. Vannet settes på ca. påske og slås av sen høst.

Det er adkomst via privat vei med bom. Nåværende eier betaler kr. 785,- i året for veiavgift.

Parkering ca. 100m fra hytta hvor nåværende eier betaler kr. 800,- i året for parkering.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger innenfor stue og ble pusset opp i ca. 2005 med ny innredning. Rommet har heltre plank på gulv, og panel på vegger og himling. Kjøkkeninnredningen er av MDF/spon/kryssfiner og har benkeplate av heltre. I benkeplaten er det montert en vaskekum, men det er ikke innlagt vann. Det er innebygde hvitevarer i form av stekeovn og keramisk topp. Rommet fremstår som velfungerende og i god stand.

I tilstandsrapport utarbeidet 07.05.2018 av Contaxt AS v/Petter Christiansen fremkommer noen punkter i rapporten som en bør være ekstra oppmerksom på:

Tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):

Veggkonstruksjoner/fasader - Noe preg av slitasje og elde

Vinduer og dører - Noe preg av elde og slitasje

Taktekking - Noe preg av elde og slitasje

Takrenner, nedløp og beslag - Noe preg av elde og slitasje

Terrasse - Noe slitasje og elde

Etasjeskillere - Noe skjevheter

Toalettrom - Slitasje og elde

Kjøkken - Manglende avtrekk/vifte, ikke innlagt vann

Innvendige overflater - Noe slitasje og elde, fukt på yttervegg og himling v/ildsted i stue

Tilstandsgrad 3 (Kraftige symptomer):

Veggkonstruksjoner/fasader - Stedvis råte

Taktekking - Vannlekkasje gjennomføring til ildsted

Takrenner, nedløp og beslag - Mangler på vest fasade

Toalettrom - Mangler og stedvis råte

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler. Det gjøres oppmerksom på at vannlekkasjen er en forsikrings-sak og vil bli utbedret av selger innen overtagelse.

Beliggenhet

Hytta ligger i et rolig område i Bua i Tvedalen. Her er det nærhet til badeplasser, brygge og fine naturområder. En liten kjøretur unna både Larvik, Porsgrunn og Stavern.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Hva med å rusle gjennom sentrum en varm sommerdag og ta en is på populære Ingrids isbar? I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud, alt fra Stavernsfestivalen, Stavernsfesten og Kruttårnteateret til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Larvik Golfklubb ligger midt mellom Stavern og Larvik og er en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Festet tomt på 588 kvm.

Grunneier: Berit Bua med flere.

Festeavgiften ble regulert forrige gang i 2014 i flg eier.

Festeavgift: Det er iflg. eier betalt tomteleie kr 3.727,- samt leie kr 800,- for parkering 2 biler og kr 785,- i veiavgift Auen, totalt kr 5.312,- for årene 2016 og 2017. Grunneier har meldt ifra i en mail 31.12.17 om at hun ønsker festeavgiften regulert iht engangsløftet, men det er ikke konkretisert med beløp eller enighet om dette. Tomtefesteloven gir grunneier hjemmel til å regulere opp festeavgiften til 2 % av tomteverdien begrenset av lovens maksimalbeløp som i 2017 var 12 055,- pr mål tomt. Maksimalbeløpet gjelder også om tomten er mindre enn et mål.

Iht festeavtalen skal ny fester godkjennes av grunneier.

Grunneier er tilskrevet og fulgt opp, men har ikke respondert på henvendelser. Vennligst kontakt megler for ytterligere informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 320 000,- pr. 31.12.2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføringen av eiendommen. Byggenameldt i henhold til tegninger fra Larvik kommune. Denne hytta var opprinnelig et anneks på gnr. 4088, bnr 90, men tomten er senere fradelt og har fått gnr. 4088, bnr. 89 og status i kommunene er endret fra anneks til fritidsbolig i 2011.

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 30 kvm, Bruttoareal: 33 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 30 m².

Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen kjente hindringer.

Oppvarming

Ved og elektrisitet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter samt festeavgift inkl parkering og vei.

Adkomst

Direkte fra Buavegen (adkomst via privat vei - bomvei).

Hytta er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og omfattes av kommuneplanens areadel med formål fritidsbebyggelse.

Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Furuåsen hytteområder.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Interessenter gjøres oppmerksomme på at det tidvis kan oppleves støy fra Svartebukt i forbindelse med lasting fra steinindustrien. Det er vedtatt reguleringsbestemmelser som gir begrensninger for bruk av Svartebukt. I perioden 15.05. til 15.09. tillates normalt drift kun til følgende tider: man-tors. fra kl. 06:00-22:00, fredag 06:00-18:00 og lørdag 06:00-14:00. Av hensyn til kontinuitet i utskipningen tillates drift også til følgende tider: Fredag: kl. 18.00 - 22.00 i inntil 5 dager, lørdag kl. 14:00-22:00 i inntil 5 dager, søndag etter kl. 18:00 i inntil 3 dager, man-fre. kl. 22:00-06:00 neste dag i inntil 5 dager. Drift fredag, lørdag eller søndag til nevnte tider kan kun skje slik at maks 5 helger berøres. Det tillates ikke drift i fellesferien (3 uker) eller på helligdager.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.