Hyttesone I 579

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Hyttesone I 579

  • 3295 Helgeroa
Prisantydning
2 490 000,-
Totalpris
2 568 622,-
Ligningsverdi
276 762,-
Kommunale avgifter
1 168,- (per år)
Festeavgift
7 567,-
Festeår
2068
Beregnet totalkostnad
2 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
64 750,- (Dokumentavgift)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)


78 622,- (Omkostninger totalt)


2 568 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Hytte (selveier)
Primærrom
62m²
Bruksareal
62m²
Bruttoareal
67m²
Antall rom
2
Soverom
2
Byggeår
1989
Gårdsnummer
4084
Bruksnummer
5
Festenummer
23
Energimerking
E
Finn-kode
145260227
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Marius S. Grønn

+47 454 04 009

Dokumenter

Salgsoppgave Hyttesone I 579

Beskrivelse

Velkommen til Hyttesone I 579 i Tveidalen. Hytta ligger fint til på en høyde - kun noen få minutters gange unna bade- og båtplass.

Umiddelbar nærhet til skjærgårdens destinasjoner med båt- og badeliv. Litt lenger ut i sundet finner vi Blokkebukta, Omlidstranda, Helgeroa og Nevlunghavn. I tillegg befinner vi oss på grensen til Telemarkskysten, og med båt eller ferje er kystperler som Langesund og Brevik rett over fjorden.

Hytta har to soverom i 1. etasje + 2 rom på hems. Romslig stue i åpen løsning mot kjøkken. Fra stue er det utgang til stor, solrik terrasse i flere plan.

Under hytta er det bygget praktiske lagringsrom. Utebod plassert ved parkeringsplass på tomten. Med hytta følger båtplass etter egen leieavtale vedlagt salgsoppgaven.

Gode solforhold med sol fra morgen til kveld.

Innhold

Hytta inneholder gang, to soverom i 1. etasje, separat toalettrom og dusjbad. Romslig stue med åpen kjøkkenløsning. Det er installert vedovn på kjøkkenet. Fra stue er det utgang til stor terrasse. Store vindusflater gir gode lysforhold og fint utsyn mot utsikten.

I andre etasje er det hems, innredet med to rom som i dag benyttes til soverom og et allrom. Takstmann har ikke innmålt dette arealet i sin rapport, på grunn av takhøyde 189 cm på det høyeste. Rommene i 2. etasje kan således ikke regnes som soverom ihht. offentlige krav.

Under hytta er det bygget praktiske lagringsrom. Utebod plassert ved parkeringsplass på tomten.

Med hytta følger båtplass etter egen leieavtale vedlagt salgsoppgaven.

Standard

Hytta ble bygget i 1989 og går over to plan. Selger har foretatt en del innvendig overflatebehandlig de senere årene. Normalt god hyttestandard.

Kjøkken

Kjøkkenet har fronter av heltre som er malt i lys, tidløs farge. Benkeplate av laminat og heltre. Det er installert integrert induksjonstopp og stekeovn. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin i nisje.

Bad og toalettrom

Badet har adkomst fra stue. Rommet har panel på vegg og tregulv. Det er installert dusjkabinett, servant med innredning og opplegg for vaskemaskin. Det er ikke funnet tegn til råte og fukt i rommet. Takstmann kommenterer at det er ønskelig med sluk i rom som benyttes som våtrom, i dag føres avløp direkte gjennom gulv.

Toalettrom har adkomst fra gang i 1. etasje. Det er panel på vegger og tregulv. I rommet er det installert nyere toalett og enkel vask.

Overflater

Gulv: Heltre

Vegger: Panel

Himling: Panel

VVS/Teknisk

- Hytta er tilknyttet vann- og avløpssystem i Svartebukt (se pkt. Vei/Vann/Avløp).

- Varmtvannstank er plassert i rom under hytta.

- Innvendige trykkvannsledninger av kobber/plast - hovedledning/avløp av plast.

- Automatsikringer.

Oppgraderinger

- 2005 - Nytt glass i vindu på soverom 2 etg (vest)

- 2012 - Lagt nye heltre furugulv

- Nyere toalett på toalettrom.

Oppsummering fra tilstandsrapport

Tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):

- Vinduer og dører - Vinduer og dører fra byggeår (1988), noe slitasje og elde

- Taktekking - Noe slitasje

- Renner, deler og beslag - Noe slitasje

- Terrasse, balkong og utv. trapp - Lav høyde på rekkverk

- Bad - Enkle løsninger, rørgjennomføring i gulv (ikke sluk)

- Innvendige trapper - Manglende rekkverk og håndløper

Noe etterfølgende vedlikehold, oppgradering og påkostninger i.h.h.t dagens standard og kvalitet må påregnes på sikt (gjelder TG:2 og TG:3). Takstmannens kommentarer i rapporten må ses i sammenheng med forventet bruk, alder, konstruksjon, byggemetode og levetider. Det må sies at de fleste konstruksjoner/byggevarer som har oppbrukt levetid på minimum 50% av anbefalt levetid, settes automatisk til TG:2.

Beliggenhet

Hytta ligger i Tveidalen. Tomten har gode solforhold med sol hele dagen. Flott utsikt fra både stue og terrasse.

Umiddelbar nærhet til skjærgårdens destinasjoner med båt- og badeliv. Litt lenger ut i sundet finner vi Blokkebukta badestrand, populære Omlidstranda, Helgeroa Marina og Nevlunghavn med Oddane Sand. I tillegg befinner vi oss på grensen til Telemarkskysten, og med båt eller ferje er kystperler som Langesund og Brevik rett over fjorden.

Helgeroa har flere gode spisesteder i en hyggelig og avslappet atmosfære, omgitt av sjarmerende trehusbebyggelse. Sommeridyllen er kjent for sin spektakulære solnedgang, samt en hyggelig og bedagelig stemning. Fra Tveidalen kan du følge kyststien mot Helgeroa og videre til Stavern, og mellom Helgeroa og Nevlunghavn kan Mølen`s mektige kulturlandskap gi storslåtte naturopplevelser.

I fjorden trafikkerer fergene med fast rute mellom Helgeroa og Langesund. Det tilbys ikke bare rekreasjon i form av nydelige badeplasser, her finner du også fantastisk turterreng, og topper med vidstrakt utsikt mot Skagerak og fjelltopper i Telemark. I Helgeroa og Nevlunghavn finnes både dagligvare, bakeri osv. Fra Helgeroa er det i overkant av et kvarters kjøring til Larvik sentrum med en rekke fasiliteter. Her finner du Farris Bad, golfbane, flere butikker og kjøpesenter.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2068, Festeavgift: 7567

Festeforholdet

Tomten er etablert som et punktfeste. Ved punktfeste er det ikke definerte grenser til eiendommen. Man disponerer det som faller seg naturlig i marka, oppad begrenset til ett mål. Det gjøres oppmerksom på at bebyggelse og installasjoner skal holdes i direkte tilknytting til fritidsboligen slik at man opptar minst mulig areal.

Grunneier er Sigmund Andersen.

Festeavgiften er pt. kr. 7.567,- per år. Festeavgiften justeres etter endringer i konsumprisindeksen hvert 5. år, neste gang i 2023. Betaling av festeavgiften gjøres forskuddsvis hvert år innen 1. juli.

I tillegg betales det kr. 1.158,- per år for båtplass (per 2018) og kr. 300,- til vedlikehold av deler av veinettet. Kostnader til vedlikehold av veien fra bommen og inn til hyttene betales i takt med faktiske utgifter for vedlikeholdt knyttet til hvilken standard hytteeierne ønsker å ha på veien. Avgift for båtplass kan justeres hvert år etter endringene i konsumprisindeksen.

Festeforholdet tok til 04.02.1988 og er avtalt til 80 år, festekontrakten løper således ut 04.02.2068. Ved utløp av avtalen kan fornyelse gjøres etter reglene i lov om tomtefeste, oppjustering av festeavgiften må da påregnes.

Ved salg skal ny eier godkjennes av grunneier.

Grunneier har forkjøpsrett ved salg til andre enn livsarvinger og deres ektefeller.

Kopi av festekontrakt og leiekontrakt for båtplass følger vedlagt salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1989

Antall soverom

2

I tillegg er det innredet to rom på hems som benyttes som soverom. Da takhøyden er 189 cm på det høyeste, kvalifiserer ikke dette som soverom ihht. til offentlige krav.

Byggemåte

Hytta er oppført på Leca punkter mot fjell. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er takstein som tekking.

Hytta er oppført med følgende vinduer og dører.

- Sidehengslede/midthengslede vinduer

- Fastkarm vinduer

- Toppsving vinduer

- Balkongdør i stue

- Ytterdør til entre

- Innerdører av typen heltre dører

Det ligger en stor terrasse på tre sider av hyttas fasader, den har adkomst fra stue, entre og til hage/tomt. Den er oppført i trekonstruksjoner og den er oppført

på tresøyler mot fjell. Høyde på rekkverk ble kontrollert og det ble observert lav høyde ihht. de krav som settes på dette i dag. Det er laget en stor platting nedenfor terrasse (vest). Den er oppført i trekonstruksjoner.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytta er byggesøkt og godkjent i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven. Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 03.07.1989.

Interessenter gjøres oppmerksomme på at megler ikke har mottatt informasjon fra kommunen som tilsier at terrasse fra fasade mot nord-vest og nord, samt nedre terrasse og bod under hytta er byggesøkt. Det er ikke foretatt vurdering om hvorvidt noe av dette i utgangspunktet kunne oppføres uten søknad på oppføringstidspunktet.

Selger og megler har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 62 m².

Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, toalettrom, 2 x soverom, bad, stue/kjøkken.

2. etasje:

Det er ikke medberegnet noe areal for 2 etg. pga. lav takhøyde (ca.189 cm til midten).

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det fremkommer ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten for kortere perioder av det man kan se i festekontrakten.

Oppvarming

Ved og elektrisitet.

Det er installert vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom rom ikke har fast installert oppvarmingskilde ved visning, følger dette ikke med ved overtakelse.

Larvik kommune opplyser at det ikke er utført branntilsyn og feiing på denne eiendommen foreløpig.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 168 pr. år

Det betales kommunale avgifter for renovasjon. Kommunale avgifter faktureres over fire terminer per år.

Løpende kostnader

- Festeavgift - pt. kr. 7 567,- per år.

- Veiavgift - pt. kr. 300,- per år.

- Båtplass - kr. 1 158,- per år for 2018.

- Kommunale avgifter - pt. kr. 1 168,- per år.

I tillegg kommer kostnader til strøm samt forsikring av eiendommen og abonnementer som kjøper selv måtte ønske. Vedlikehold av den siste delen av veien betales ved behov etter ønsket standard på veien.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 276 762 pr. 31.12.2017

Adkomst

Fra Larvik/E18:

Følg Brunlanesveien 302 mot Helgeroa. Etter ca. 10 km ta av til høyre inn på Tveidalsveien. Etter ca. 5,5 km ta av til venstre inn på Hyttesone I (merket med skilt). Ved første Y-kryss hold venstre. Ta så neste avkjørsel til høyre, og følg veien helt til enden. Veien opp til hytta er skiltet med Leinæs & Partners skilt.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan "Lerungsand/skogen hytteområde" vedtatt 28.03.1985. Eiendommen ligger i felt C.

I kommuneplanens arealdel er eiendommen avsatt til fritidsbebyggelse (utenfor 100-meters sonen).

Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Interessenter gjøres oppmerksomme på at det tidvis oppleves støy fra Svartebukt i forbindelse med lasting fra steinindustrien.

Det er vedtatt reguleringsbestemmelser som gir begrensninger for bruk av Svartebukt. I perioden 15.05. til 15.09. tillates normalt drift kun til følgende tider: man-tors. fra kl. 06:00-22:00, fredag 06:00-18:00 og lørdag 06:00-14:00.

Av hensyn til kontinuitet i utskipningen tillates drift også til følgende tider: Fredag: kl. 18.00 - 22.00 i inntil 5 dager, lørdag kl. 14:00-22:00 i inntil 5 dager, søndag etter kl. 18:00 i inntil 3 dager, man-fre. kl. 22:00-06:00 neste dag i inntil 5 dager.

Drift fredag, lørdag eller søndag til nevnte tider kan kun skje slik at maks 5 helger berøres. Det tillates ikke drift i fellesferien (3 uker) eller på helligdager. For mer informasjon, se: www.svartebukt.no

---

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:

- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal

- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad

Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelse som følger eiendommen ved salg:

1996/5497-2/30 Festekontrakt - vilkår

Tinglyst: 04.09.1996

Kopi av festekontrakten følger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Eiendommens vann- og avløpsanlegg er ikke registrert hos Larvik kommune. Dagens løsning er midlertidig da eiendommen er tilknyttet vann og avløp fra Svartebukt. Selger og megler har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen.

Det pågår samtaler rundt utbygging av felles-privat vann- og avløpsnett i området. Anlegget er tenkt koblet videre til kommunalt nett. Det er oversendt avtaleforslag til grunneier. Videre fremdrift avventer inngått avtale mellom hytteeierne og grunneier. Kostnader i forbindelse med en slik utbygging må betales av kjøper.

Adkomst via privat vei fra Fylkesvei. Se pkt. "Tomt" i salgsoppgaven vedr. kostnader til vedlikehold av veien.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Det er ikke søkt om godkjenning for vann- og avløpsanlegget, og det betales ikke kommunale avgifter for bruk av anlegget. Det er heller ikke undersøkt med Larvik kommune rundt mulighetene for å få anlegget godkjent. Kjøper kan få pålegg om utbedring og/eller frakobling av anlegget. Kommunen har anledning til å ilegge "straffegebyr" for bruk av kommunalt vann- og avløpsnett uten å betale for bruken.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet Boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,00% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,- og for tilrettelegging kr. 9.900,- For visninger er det avtalt kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.