Bureisningsvegen 160

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Bureisningsvegen 160

  • 2847 Kolbu
Prisantydning
3 250 000,-
Totalpris
3 313 872,-
Ligningsverdi
436 755,-
Kommunale avgifter
8 998,- (Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for renovasjon, slamtømming og eiendomsskatt. I tillegg kommer vann fra ekstern leverandør, Sivesind Vannverk med et fastgebyr på kr 2 000 pr år + forbruk kr 20 pr m3.)
Beregnet totalkostnad
3 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
50 000,- (Dokumentavgift)


63 872,- (Omkostninger totalt)


3 313 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Landbrukseiendom (selveier)
Primærrom
115m²
Bruksareal
175m²
Bruttoareal
975m²
Tomt
87 228m² (eiet tomt)
Soverom
2
Byggeår
1933
Gårdsnummer
225
Bruksnummer
42
Energimerking
G
Finn-kode
134553276
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Hans Christian Gjestvang

+47 900 64 200

Eiendomsmeglerfullmektig

Ole Kristian Fauchald Taralrud

+47 959 05 770
  • Nabolagsprofil

100%

bor i enebolig

82%

eier sin egen bolig

69%

har bolig på over 120 kvm

69%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

Dokumenter

Salgsoppgave Bureisningsvegen 160

Kommunale avgifter

Kr. 8 998 pr. år

Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for renovasjon, slamtømming og eiendomsskatt. I tillegg kommer vann fra ekstern leverandør, Sivesind Vannverk med et fastgebyr på kr 2 000 pr år + forbruk kr 20 pr m3.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 659 000 og eiendomsskatten er kr 2 175

BRA/PROM

175 / 115 m²

Antall soverom

2

Eierform

Selveier

Boligtype

Landbrukseiendom

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 17000 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 17 000 pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 87 228 kvm, Eierform: Eiet tomt

Beskrivelse

Bureisningsvegen 160 er adressen til småbruket Solstad. Dette er et bureiserbruk fra "glansdagene" i 1933. Stedet er godt ivaretatt og er utvidet en rekke ganger.

Boligen er pusset opp de siste årene og fremstår som pen, lyst og velholdt og inneholder stue, spisestue, kjøkken med spiseplass, bad, vaskerom og to soverom. I tillegg kommer masse kott og en kjeller med enorme lagringsmuligheter.

Utvendig finner du hønsehuset og låven. Her er det også gjort endringer ved at det er påbygd et grisehus. I tillegg finnes stall og verksted med varmekabler..

Alt i alt kan dette være din småbruksdrøm, enten du driver med hest eller ønsker å se hva jordsmonnet har å tilby!

Innhold

Våningshuset inneholder i 1. etasje vindfang, hall med trapp, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue og stue.

I 2. etasje finner du gang, to soverom og flere kott og i kjeller er et innredet rom og boder.

Driftsbygningen inneholder entre, stall, slakterrom, fjøs og garasje. I tillegg kjørebru, mellomlåve og tidligere gjødselskjeller.

Hønsehus.

Standard

Bygningsmassen fremstår som vedlikeholdt og tatt vare på, men kostnader til løpende vedlikehold, utskiftninger og moderniseringer må påregnes. Våningshuset er oppgradert de senere år, med bl.a. fornyet/oppgradert , bad og vaskerom i 2013 og med nytt kjøkken og noe innvendige oppgraderinger i 2014.

Stort, lyst og hyggelig kjøkken, som har innredning fra Ikea med svarte, glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket dobbelt kum. Belysning over benkeplate. Integrert koketopp og stekeovn og plass til kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr. Her er også plass til egen spisegruppe.

Badet har belegg med varmekabler på gulv, baderomsplater på vegger og malte mdf-staver med downlights i himling. Badet er romslig og godt belyst og har innredning med hvite, profilerte fronter og heldekkede servant, speil og belysning. Badekar med dusj og separat dusj.

Vaskerom/toalettrom har også belegg med varmekabler på gulv, baderomsplater på vegger og malte mdf-staver med downlighets i himling. Her er opplegg for vaskemaskin, servant og gulvmontert toalett.

Øvrige overflater:

Kjeller:

Gulv: Teppebelegg og støpte gulv

Vegger: Trepanel og mur/puss

Himling: Trepanel

1. etasje:

Gulv: Laminat, parkett og belegg

Vegger: Malt trepanel og malte plater

Himling: Himlingsplater og malte plater

2. etasje:

Gulv: Laminat og belegg

Vegger: Tapet og malt trepanel

Himling: Himlingsplater.

I takstmannens tilstandsrapport har noen punkter fått tilstandsgrad 2, hovedsakelig på grunn av alder og gjenværende levetid.

Det er antydning til fukt- og salutslag i kjeller. Dette er i følge selger ikke problemetisk ved dagens bruk. Det er behov for vedlikehold av yttervegger, vinduer og dører eldre enn 1990 har fått tilstandsgrad 2, og det samme har takkonstruksjon og -tekking, trapper og ramper, gulv og vegger på bad, idet det dusjes direkte på overflatene, og noe innvendige overflater på grunn av bruksslitasje. Luftbehandlingsanlegg tilfredsstiller ikke dagens krav til inneklima.

Det anbefales å gå nøye gjennom rapporten, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Driftsbygningen har synlige skjevheter og råteskader på den eldre delen, men er ellers i grei stand.

Beliggenhet

Bureisningsvegen 160 ligger åpent og solrikt, men usjenert til i Kolbu i Østre Toten. Beliggenheten er optimal for et rolig liv på landet, midt i landskapet omgitt av jorder og skog, og likevel noe utsikt utover Totenlandskapet. Her er flott turterreng både sommer og vinter, og bl.a. med skiløype inn til eiendommen på vinterstid. Kolbu sentrum er ca 2 km unna, det samme gjelder barneskole og barnehage. Det er ca 15 minutters kjøring til Gjøvik, 10 til Raufoss og ca 1,5 timer til Oslo.

Tomt

Eiendommen ligger ca 350 moh, og er på totalt 87,2 dekar.

Arealene består av 36,6 da fulldyrket jord, 25, 6 da innmarksbeite, 19,4 da skog, 4,1 da bebygd areal og 1,5 da annet markslag.

Dyrket mark ligger rundt tunet, den er steinrik og egnet til korn og gras. Jorda er opplyst å være i god hedt og det er utført noe drenering i 2018. Arronderingen er urasjonell.

Beitet er ustelt og har behov for oppgraderinger.

Skogen er beliggende i nærhet til tunet og har ikke virke av økonomisk betydning, men er egnet til vedskog.

Tunet er opparbeidet med plen og noe beplantning.

Eiendommen har i følge Østre Toten kommune unøyaktige eiendomsgrenser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 436 755 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Moen skole (1-7 kl.) 2.3 km

Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 8.3 km

Lena-Valle vgs - avd. Valle 7.6 km

Lena-Valle vgs - avd. Lena 8.1 km

Kolbu barnehage (0-6 år) 2.3 km

Bonderudbakken barnehage (1-6 år) 3.3 km

Bøverbru barnehage (1-5 år) 4.9 km

Byggemåte

Våningshuset er opprinnelig fra 1933 og tilbygget bad og gang i 1987. Det er fundamentert på støpt/murt grunnmur på antatt komprimerte, drenerede masser. Drenering og utvendig tettesjikt antatt fra byggeår. Tilbygg er oppsatt å støpt plate. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjoner, antatt isolert med mineralull/flis og utvendig kledd med malt panel. Mønet tak, tekket med folierte/malte blikkplater. Kaldt loft isolert med mineralull mot etasje under. Pipe antatt murt i teglstein med heldekkende beslag over tak. Feieluke i kjeller. Etasjeskiller i tre.

Vinduer fra 1986 - 2017 med malte trekarmer og 2-lags energiglass. Ytterdør i umalt treverk med glass fra tilbyggingsår. Innvendig malte, profilerte dører.

90 graders svingtrapp mellom 1. og 2. etasje i treverk med tette trinn og rekkverk på en side. Bratt rettløstrapp til kjeller.

Overbygget inngangsparti utført i trekonstruksjoner. Platting ved inngang i impregnerte materialer.

Elektrisk anlegg med sikringsskap plassert på kott. 63 A hovedbryter plassert ved siden av skap. Skap med 10 kurser og jordfeilbryter - automatsikringer. Digital strømmåler.

200 liters varmtvannsbereder fra 2015 plassert i kjeller. røroppegg i kobber/metall, avløpsrør i plast.

Mekanisk avtrekk på kjkken, ellers lufting via ventiler og vinduer.

Røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Skyvedørsgarderobe.

Driftsbygningen er opprinnelig fra 1933 og er tilbygget grisehus i 1995, bygget verksted i 2000, bygget stall i 2005 og tilbygget fjøs for slaktegris i 2009.

Bygningen er oppført på dels støpt og dels murt fundamentering, dels på fjell. Gjødselskjeller under deler av bygningen. Vegger over bakken i bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledd med malt panel. Opprinnelig del er laftet. Mønet tak, tekket med metallplater. Etasjeskiller og kjørebru i trekonstruksjoner.

Plassbygde dører og vinduer.

Slakterrom er innredet og har opplagt 200 liters varmtvannsbereder.

Gulvvarme i slakterrom og verksted.

Plass for ca 300 slaktergriser. Innredninger er tatt ut og rommet blir benyttet som garasje/lager. Automatisk ventilasjon.

Hønsehus er to eldre Moelvenbrakker som er bygget sammen og påsatt mønet tak. Oppsatt på enkel fundamentering. Innredet og bruks om hønsehus. Opplagt ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for ombygging av brakker til stall, datert 31.08.2011 og ferdigattest for tilbygg til driftsbygning datert 29.08.2010.

Det vil ikke bli krevd ferdigattest for tiltak/bygg fra før 01.01.2009.

Bygningenes areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 175 kvm, Bruttoareal: 975 kvm

Våningshus:

U . etasje/kjeller:

Bruksareal: 60 m².

1. etasje:

Bruksareal: 75 m².

Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue og stue.

2. etasje:

Bruksareal: 40 m².

Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og to soverom.

Driftsbygning:

Kjeller:

Bruttoareal: 218 m².

1. etasje:

Bruttoareal: 520 m².

Hønsehus:

Bruttoareal: 39 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet.

Boligen har luft til luft varmepumpe og lukket ildsted med glassdør i stue.

I driftsbygning er det gulvarme i slakterrom og verksted.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt kr 8 998

Sivesind vannverk, fastbeløp kr 2 000 + forbruk

Forsikring (bygninger og innbo) kr 15 684

Snøbrøyting/vedlikehold av veg ca kr 1 100

Tv/internett ca kr 12 900

Adkomst

Adkomst via privat vei.

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, som i Kommuneplan og Kommunedelplan Kolbu er avsatt til LNF-område - nåværende

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

Det er ikke odel på eiendommen.

Det er bo- og driveplikt på eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1945/429-1/19 Bestemmelse om veg 19.03.1945

overenskomst vedr bureisningsvegen på Narumsfelet

Gjelder denne registerenheten med flere

1964/15-1/19 Bestemmelse om veg 03.01.1964

Gjelder denne registerenheten med flere

1979/3073-1/19 Best. om adkomstrett 23.04.1979

rettighetshaver:Knr:0528 Gnr:225 Bnr:3

rettighetshaver:Knr:0528 Gnr:225 Bnr:31

Gjelder denne registerenheten med flere

1983/4568-1/19 Best. om adkomstrett 19.04.1983

rettighetshaver:Knr:0528 Gnr:314 Bnr:12

Gjelder denne registerenheten med flere

1994/3963-1/19 Bestemmelse om veg 02.06.1994

Rettighetshaver TELEVERKET

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet privat nett.Eiendommen har ikke vannmåler.

Avløp: Eiendommen er tilknyttet privat nett. Eiendommen har septiktank.

Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei.

I følge Østre Toten kommune må private avløpsanlegg tilfredsstille kravene i forurensningsforskrifter fra 2004. Hvis ikke må det påberegnes kostnader i forbindelse med utbedring.

Det er gravd ny vannledning inn til eiendommen i 2018.

Forsikring

Eika

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligselgerforsikringen gjelder kun bolighuset.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: teamhc@gjestvangpartners.no eller SMS: 90 06 42 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det er registrert følgende avvik etter tilsyn fra Østre Toten kommune, Brannvesenet, den 13.01.2016:

- Det var et eldre brannvarslingsanlegg i boligen, men det er ikke lenger overføring til vaktselskap e.l. Det er uklart om eksisterende anlegg fungerer. Det m derfor anskaffes og moneres opp min 1 stk røykvarlsler pr. etasje.

- Vedovnen på kjøkkenet står mindre enn 10 cm fra brannmuren. Det skal være minst 10cm avstand fra ildsted til brannmur.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.