Frolandssenteret 6K

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Frolandssenteret 6K

  • 4820 Froland
Prisantydning
1 850 000,-
Totalpris
1 896 222,-
Ligningsverdi
385 353,-
Fellesutgifter
2 100,- (Felleskostnader inkluderer: Kom.avgifter, internett, tv pakke (40 kanaler), renovasjon, forsikring av bygg, brøyting, teknisk drift, utvendig vedlikehold og forretningsførsel. Vaktmestertjenester kan leies via Arendal boligbyggerlag om ønskelig.)
Beregnet totalkostnad
1 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
45 000,- (Dokumentavgift)


46 222,- (Omkostninger totalt)


1 896 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
60m²
Bruksareal
65m²
Bruttoareal
72m²
Tomt
3 356m² (fellestomt)
Etasje
1.
Soverom
2
Byggeår
2009
Gårdsnummer
13
Bruksnummer
102
Seksjonsnummer
9
Energimerking
C
Finn-kode
132570137
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFFagansvarligPartner

Jan Terje Øygarden

+47 952 39 559
  • Nabolagsprofil

91%

av boligene er nyere enn 20 år

89%

bor i enebolig

76%

eier sin egen bolig

52%

har bolig på over 120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Frolandssenteret 6K
Salgsoppgave Frolandssenteret 6K

BRA/PROM

65 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja

Tomt

Areal: 3 356 kvm, Eierform: Fellestomt

Innhold

Leiligheten går over ett plan og inneholder: Gang, bad/vaskerom, stue, kjøkken, innvendig bod og 2 soverom.

Standard

Leiligheten har gjennomgående god standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulver er det lagt parkett i gang, stue og på kjøkken. Ellers er det belegg i bod og på bad/vaskerom. Parkett på soverommene. Vegger er stort sett malt beverpanel, unntatt på badet hvor det er våtromsplater. Himling er malt i alle rom.

Felleskostnader

Kr. 2 100,- pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Kom.avgifter, internett, tv pakke (40 kanaler), renovasjon, forsikring av bygg, brøyting, teknisk drift, utvendig vedlikehold og forretningsførsel. Vaktmestertjenester kan leies via Arendal boligbyggerlag om ønskelig.

Etasje

1 etasje

Tomt

Store deler av tomten er felles for sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 385 353 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 233 130 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Leilighet beliggende i 1.etg. Bygget i 2009. Overbygget inngangsparti med egen utvendig bod. Terrasse vent mot sør/vest med utgang fra stue.

Deler av terrassen er overbygd. Terrassen har glassrekkverk og dør med tilgang til fellesareal. Leiligheten har malt liggende og stående kledning i

trekonstruksjon. Gulvet er av betong. Vinduer er type 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 62 m².

Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/vaskerom, stue, kjøkken, innvendig bod og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming. Varmekabler i stue, gjestesoverom, vf og bad/vaskerom.

Adkomst

Bygget ligger midt i Osedalen sentrum over biblioteket. Kjør opp mot Langåsen og ta til høyre midt i bakken, inn på taket til biblioteket. Her ligger Osedalstunet. Leiligheten ligger i bygget som ligger nærmest Liens konditori. Inngang fra 1. etasje.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Offentlige planer

Det kan i fremtiden være aktuelt med en større bolig/næringsutbygging på Langåsen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Sameie

Sameiet Osedalstunet org.nr. 996 973 700, består av 14 bolig seksjoner og 3 næringsseksjoner.

Styreleder i sameiet er Helge Georg Knutsen

Forretningsfører i sameiet er Arendal Boligbyggerlag

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. Denne leilighetens sameiebrøk er 7/279. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 33 593,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå i null.

Sameiet har pr. 31.12.2017 frie disponible midler på kr 249 395,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene / husordensreglene ikke tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.

Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Leiligheten er ledig omgående.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.