Fjordsvingen 11

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Fjordsvingen 11

  • 3427 Gullaug
Prisantydning
5 850 000,-
Totalpris
5 995 750,-
Ligningsverdi
986 048,-
Fellesutgifter
3 502,- (Inkluderer renovasjon, bygningsforsikring, modem TV årlig service/vedlikehold til forbruksanlegg gass, utvendig sommer/vinter vedlikehold, vedlikehold fellesområder og regnskapsfører.)
Kommunale avgifter
4 167,- (Vann og avløp)
Beregnet totalkostnad
5 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 000,- (Eierskiftegebyr)
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
142 500,- (Dokumentavgift)


145 749,50 (Omkostninger totalt)


5 995 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
102m²
Bruksareal
105m²
Bruttoareal
113m²
Tomt
6 006m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Soverom
2
Byggeår
2007
Gårdsnummer
115
Bruksnummer
137
Seksjonsnummer
11
Energimerking
E
Finn-kode
153379548
Sist endret

EiendomsmeglerfullmektigPartner

Simen Eknes Slotsvig

+47 40 48 32 52
  • Nabolagsprofil

43%

er gift

25%

er barnefamilier

32%

har høyskoleutdanning

36%

har inntekt over 400.000

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Drammen ønsker velkommen til Fjordsvingen 11!

Her bor du i en lekker toppleilighet på attraktive og naturkjønne Engersand Havn. Fra stuen og den 18 kvm. store terrassen har man nydelig utsikt over fjorden og mot Drammen. Turstier langs vannet, lysløyper i marka, badestrand, bryggeanlegg og Ankeret Restaurant er i umiddelbar nærhet.

Leiligheten er beliggende i byggets toppetasje og holder en pen standard. Adkomst via heis. Leiligheten inneholder entré med skyvedørsgarderobe, romslig stue med utgang til delvis overbygget terrasse, kjøkken med spiseplass og integrerte hvitevarer, hovedsoverom med en-suite baderom, gjesterom/kontor og gjestebad, innvendig bod.

Garasje med elbillader og sportsbod.

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 4. etasje / toppetasje og inneholder entré, gang, stue, kjøkken, to soverom, to bad, innvendig bod og sydvestvendt terrasse. Parkeringsplass med montert elbillader i, samt sportsbod i felles oppvarmet garasjeanlegg.

Standard

Entré / gang

Leiligheten har en lys og praktisk entré med innfelte downlights i himling og en romsling skyvedørsgarderobe. 3-stavs eikeparkett på gulv. Malte flater på vegg og hvitmalte flater i himling.

Stue

Leiligheten har en romslig stue med gode vindusflater og nydelig utsikt over fjorden og mot Drammen. Fra stuen er det utgang til en overbygget sydvest-vendt terrasse på ca. 18 kvm. Stuen har plass til både spisestue og sofaløsning. Det er montert gasspeis i stuen. 3-stavs eikeparkett på gulv, lyse malte flater på vegg, samt hvitmalt himling.

Kjøkken

Leiligheten inneholder et romslig, separat kjøkken. Innredningen er takhøy med lett profilerte fronter og vitrineskap. Benkeplaten er i polert sort granitt med en nedfelt, dobbel oppvaskkum. Over benken er et felt med turkise mosaikkfliser, og rommet har også en stiling fondvegg med tapet i sort og hvitt. Hvitevarene er blant annet fra Miele, og består av en integrert platetopp, stekeovn, ventilator og oppvaskmaskin. Kjøleskap/frys fra Samsung (nytt) er ikke integrert, men medfølger handelen. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass, og det er ekstra lagring i fire sokkelskuffer. Ved fondveggen er det plass til et romslig kjøkkenbord, og her er også to høye vinduer som går fra himling og nesten ned til gulvet. Vinduene og de lyse overflatene gir rommet en lys og hyggelig atmosfære. Se vedlagt boligsalgsrapport for tilstand på kjøkken.

Baderom

Romslig en-suite baderom i tilknytning til hovedsoverommet. Flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger. Baderomsinnredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat og nedfelt servant. Badet har dusjnisje, gulvmontert toalett og innfelte downlights i himling. Det er nisje og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplaten. Se vedlagt boligsalgsrapport for tilstand på baderom.

Gjestebad / baderom 2

Leilighetens andre baderom ligger i tilknytning til gangen og har en ren og enkel stil med hvite fliser på vegger og gulv. Innerst i rommet er et dusjhjørne med buede, innfellbare glassdører. Videre har badet et gulvmontert toalett, servant og speil. Se vedlagt boligsalgsrapport for tilstand på baderom.

Hovedsoverom

Romslig hovedsoverom med tilknytning til hovedbadet. Det er god plass til stor dobbeltseng med nattbord på hver side, sminkebord og kommode. Det er montert en romslig garderobeløsning. 3-stavs eikeparkett på gulv, lyse malte flater på vegg og hvitmalt himling.

Soverom 2

Romslig soverom med plass til seng, nattbord, skrivebord/sminkebord. Det er montert garderobeskap. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte flater på vegg og hvitmalt himling.

Oppbevaring

Leiligheten har gode oppbevaringløsninger med montert garderobe på begge soverommene og skyvedørsgarderobe i gangen. Innvendig bod / teknisk rom i tilknytning til gangen. Utvendig bod på terrassen og en romslig sportsbod med strømuttak og lys i garasjeanlegget.

Beliggenhet

Leiligheten ligger idyllisk og skjermet til på Engersand Havn, kun et steinkast unna vannkanten. Nær nok til at du kjenner kontakten med fjord, strandliv og båtliv. Her får man virkelig kjent på noen av de beste kvalitetene ved å bo på Engersand Havn.

På Engersand Havn vil du bo behagelig i en lys og moderne leilighet, med en fantastisk utsikt mot Drammen. Engersand friluftsområde ligger innen kort gangavstand på gruset gangsti i fjordkanten. Noen steinkast unna ligger Ankeret Restaurant ytterst mot fjorden i usedvanlig flotte omgivelser.

Forøvrig kort vei til flotte rekreasjonsmuligheter i Kjekstadmarka med oppkjørte skiløyper, tjern, skogsbilveier og turstier. Sentral beliggenhet gir kort vei til blant annet Røyken med golfbane på Kjekstad og den nye svømmehallen, samt Drammen og Asker som dekker alle andre servicetilbud.

Det er kort vei til Jernbanestasjon både ved Spikkestad Stasjon og Lier Stasjon. Begge ca. 3,7 km unna. Bussholdeplass rett ved avkjøringen fra Røykenveien.

Båthavn: På Engersand Havn har beboere fortrinnsrett til leie av båtplass - Størrelser fra 2,5 meter og oppover. Les mer på: https://www.engersandhavn.no/bathavn/

Tomt

Areal: 6 006 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er pent opparbeidet med asfalterte adkomst og parkering, lekeplass og grøntarealer med beplantning, og ligger ned mot fjorden. Parkeringsanlegg i kjeller samt gode parkeringsmuligheter for øvrige / gjester på sameiets tomt.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en fast biloppstillingsplass med montert elbillader i felles, oppvarmet garasjeanlegg. Gjesteparkering på oppmerkede plasser på fellessameiets området.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det rundt 3 km til Gullaug barneskole og 6,2 km til Høvik ungdomsskole. Nærmeste barnehage er Carpe Diem idretts- og naturbarnehage. Det finnes et godt utvalg videregående skoler i Lier og Drammen, og Universitetet i Sørøst-Norge har campus på Papirbredden i Drammen.

Felleskostnader

3 502 pr. mnd. Inkluderer renovasjon, bygningsforsikring, modem TV årlig service/vedlikehold til forbruksanlegg gass, utvendig sommer/vinter vedlikehold, vedlikehold fellesområder og regnskapsfører.

Sameie

Sameiet Engersand Felt 1, org.nr. 991140395.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Maling av fasade gjennomført i 2019.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Forsikring

Regnskap

Det godkjente årsregnskapet for 2017 viser et overskudd på kr. 202.031,-.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensreglement følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordensreglene tillatt, når dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2007

Antall soverom

2

Byggeår

2007

Byggemåte

Grunnmasser av leire og jord. Støpt betong fundament/gulv. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Grunnmur oppført av betong. Rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Flatt tak, ikke besiktiget. Vinduer med isolerglass. Balkongdør med isolerglass. El-styrte persienner i stue. Isolerglass er datostemplet 2006. Betongtrapp og heis i felles oppgang. Etasjeskiller av støpt betong/betongelementer. Kobber, plast og rør i rør-system. Montert vannmåler. 200 liter Høiax varmtvannsbereder fra byggeår/oppføringstid og husbrannslange i bod. Skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer i bod.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.12.2008 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 113 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 105 m².

Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, to soverom, to baderom, stue, kjøkken.

Kommentar til areal: I tillegg til oppmålt areal har leiligheten en terrasse på ca. 18 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med panelovner og gulvvarme på baderommene. I tillegg er det montert gasspeis i stuen. Peisen får gass fra en felles tank, og måleren er montert i boden på terrassen. Leiligheten har mekanisk ventilasjon med avtrekk fra kjøkken og baderom. Sikringsskapet har automatsikringer.

En Høiax varmtvannsbereder på 200 liter og en husbrannslange er montert i boden ved gangen. Det er montert utvendige, elektriske persienner ved stuevinduene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 13 000 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 13 000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 167 pr. år

Vann og avløp

Løpende kostnader

Kommunale avgifter pr. år: kr. 4.167 pr. år.

Det er installert egen vannmåler.

Forbruk gasspeis ca. kr. 2000,- pr. år.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 986 048 pr. 31.12.18

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 549 771 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer.

- Høiax varmtvannsbereder på 200 liter og en husbrannslange er montert i boden ved gangen.

- Det er montert utvendige, elektriske persienner ved stuevinduene.

- Leiligheten har callingsystem med video og toveis talefunksjon.

- Leiligheten er tilknyttet fiber.

- Det er montert tyveri- og brannalarm fra Sector. Abonnementet/avtale kan videreføres til ny eier.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2007/242383-1/200 Seksjonering

07.03.2007

opprettet seksjoner: snr: 11

Rormål: Bolig

Tillegsdel: Bygning

Sameiebrøk: 105/4742

2009/473932-2/200 Resek/tilleggssek

30.06.2009

Seksjonsameieandeler: snr: 11

Formål: Bolig

Tillegsdel: Bygning

Sameiebrøk: 105/4814

Endring og ombytting av tilleggsareal bygg og fellesareal.

2011/496513-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

27.06.2011

Endring av formål/brøk:

Snr: 11

Formål: Bolig

Tillegsdel: Bygning

Sameiebrøk: 105/4808

2012/497479-3/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

21.06.2012 Endring av formål/brøk:

Snr: 11

Formål: Bolig

Tillegsdel: Bygning

Sameiebrøk: 105/4796

2012/731321-1/200 Resek/fjerning av seksjon

06.09.2012

2012/731321-2/200 Resek/fjerning av seksjon

06.09.2012

2014/452493-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

04.06.2014

Endring av formål/brøk: snr: 11

Formål: Bolig

Tillegsdel: Bygning

Sameiebrøk: 105/4790

2016/194228-4/200 Resek/fjerning av seksjon

04.03.2016

2016/194228-5/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

04.03.2016

Endring av formål/brøk:

Snr: 11

Formål: Bolig

Tillegsdel: Bygning

Sameiebrøk: 105/4772

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lier kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.