Ospelia 51D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Ospelia 51D

  • 1405 Langhus
Prisantydning
2 800 000,-
Totalpris
2 882 347,-
Ligningsverdi
701 137,-
Fellesutgifter
880,- (Forretningsfører, styrehonorar, utvendig forsikring, vedlikehold huskropp, strøm i oppgang.)
Kommunale avgifter
9 520,- (Varierer etter forbruk)
Beregnet totalkostnad
2 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 200,- (Eierskiftegebyr Grendelag trekkes i oppgjøret - KJØPER)
5 200,- (Eierskiftegebyr sameie trekkes i oppgjøret - KJØPER)
71 250,- (Dokumentavgift)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)


82 347,- (Omkostninger totalt)


2 882 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
56m²
Bruksareal
58m²
Bruttoareal
62m²
Tomt
1 513m² (fellestomt)
Etasje
1.
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1991
Gårdsnummer
107
Bruksnummer
561
Seksjonsnummer
13
Energimerking
E
Finn-kode
139974656
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Elin Westerby

+47 99 42 46 69

Eiendomsmegler MNEFPartner

Christian Solli

+47 93 44 55 49

Dokumenter

Salgsoppgave

Innhold

Entrè, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom og bod.

Annet: Utebod på ca. 7,5 kvm.

Standard

Entré

Boligen har en lys og praktisk entré med direkte adkomst til alle rom i leiligheten. Rommet er malt og oppradert med nytt laminat i 2017, noe som også gjelder for øvrige rom i boligen (untatt bad). Ved entreen finner du en innvendig bod med gode oppbevaringsmuligheter.

Stue og kjøkken

Leiligheten har en romslig og tiltalende stue med delvis åpen løsning mot kjøkken. I rommet er det god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord, samt en fin vedovn for ekstra varme og hygge. Videre har stuen parkettlaminat, fiolettmalte vegger og gode vindusflater som supplerer rikelig med naturlig lys. Fra rommet er det utgang til sørvendt markterrasse og hage.

Kjøkkenet ble oppgradert med ny Ikea-innredning i 2017, og fremstår som praktisk og tidsmessig. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, nisje for kjøleskap og laminerte benkeplater med stor oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin.

Bad/wc/vaskerom

Boligen inneholder et delikat bad med mørke gulvfliser og hvite veggfliser. Innredningen består av heldekkende servant med underskap, samt speilskap og dusjnisje med skillevegg i glassbyggerstein. Videre har rommet toalett, elektriske varmekabler i gulv, mekanisk avtrekk og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe

Leiligheten har et romslig og fint soverom med god plass for garderobeløsning. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. innvendig bod i entré, samt disponibel utebod på ca. 7,5 kvm.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og attraktivt boligområde på Bøleråsen ved Langhus i Ski kommune. Sørmarka ligger i umiddelbar nærhet og byr på gode rekreasjonsmuligheter gjennom alle årstider. I gangavstand er det også flere barnehager, barneskole, ungdomsskole, dagligvarebutikk, samt bussholdeplass med korrespondanse til togstasjon og Ski. I 2021 åpner Follobanen, noe som vil gi en betydelig kortere reisetid til Oslo.

Man finner flotte treningsanlegg i nærområdet, hvor Langhus IL har et bredt tilbud innen håndball, fotball, basket, turn, golf, allidrett og bordtennis. Området har også umiddelbar nærhet til skiløyper, skistuer og akebakker om vinteren, samt terrengsykkelstier, fiskevann og kanomuligheter om sommeren. Det er ca. 1 km til Tussetjernet, og her finner du badebrygge og stupetårn.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Langhus nærsenter et variert serviceutvalg. Ski Storsenter med 145 butikker, restauranter, kino, bibliotek, bowling og legesenter, er et populært møtested i kommunen. Tog og buss stopper ved hovedinngangen og det er 1600 gratis parkeringsplasser.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Kløversvingen og ligger ca. 230 meter fra boligen. Med bil fra Bøleråsen tar det ca. 7 min til Oppegård, 10 min til Ski, 11 min til Vinterbro, 12 min til Kolbotn, 20 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Eiendommen har gangavstand til Bøleråsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Kort fortalt

- Tiltalende 2-roms eierleilighet.

- Beliggende i attraktivt område.

- Parkeringsplass i felles garasje.

- Stor markterrasse/hageareal.

- Leiligheten har gode solforhold.

- Entré direkte tilknyttet innebod.

- Åpen stue-/kjøkkenløsning.

- Kjøkken m/integrerte hvitevarer.

- En romslig stue med vedovn.

- Et flislagt bad med dusjnisje.

- Opplegg for vaskemaskin på bad.

- Boligen har et romslig soverom.

- Innvendig bod og stor utebod.

- Sikringsskap m/automatsikringer.

Tomt

Areal: 1 513 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i felles garasje, samt gjesteparkering på felleseiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Felleskostnader

880 pr. mnd. Forretningsfører, styrehonorar, utvendig forsikring, vedlikehold huskropp, strøm i oppgang.

Sameie

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

12 128

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1991

Antall soverom

1

Byggeår

1991

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer samt 2 underetasjer og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i bindingsverk utvendig kledd med panel. Yttertak av saltaksform tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1990. Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad, kombinert med vedovn i stue.

Ref. takstrapport fra Anticimex utført 07.02.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 05.05.1992.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen har elektriske varmekabler i bad, og vedovn i stue. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler, og det er mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en 120 liters varmtvannsbereder fra 2017 i kjøkkenbenk, samt strømstikk og markise på terrasse.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 8.000 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8.000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 520 pr. år

Varierer etter forbruk

Løpende kostnader

Kr 1 513,- pr. mnd. (inkluderer både fellesutgifter for sameiet og felleskostnader til Haugjordet grendelag).

Fellesutgifter inkluderer: Forretningsfører, styrehonorar, utvendig forsikring, vedlikehold huskropp, strøm i oppgang.

Grendelagsavgift dekker parkering og vedlikehold av parkeringsanlegg, denne kostnaden faktureres kvartalvis.

Andre faste utgifter:

Strøm, ca kr. 8.000,- per år.

Kommunale avgifter ca. kr. 9 520 pr. år. (Varierer etter forbruk.)

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 701 137 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 524 092 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Eiendommen følger reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for felt Q3, Langhus. Follobanens trasé går under Bøleråsen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1992/10760-2/6 Pantsettelseserklæring

25.09.1992

BELØP: NOK 15.000

Panthaver:Sameiet

Lnr: 1462274

Prior. u/oppt.rett etter 1.kjøpsum m.m., plikt til å vike

prior. til etter 85% av lånetakst.

1992/10760-3/6 Pantsettelseserklæring

25.09.1992

BELØP: NOK 20.000

Panthaver:Grendelaget

Lnr: 1462276

Prior. u/oppt.rett etter 1.kjøpesum m.m., senere plikt til å

vike prior. til etter 85% av lånetakst. Prior. etter pante-

retten til sameiet.

1992/10760-4/6 Best. om vann/kloakkledn.

25.09.1992

Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om garasje/parkering

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Med flere bestemmelser

1992/10760-5/6 Erklæring/avtale

25.09.1992

Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Følgende medfølger ikke handelen:

- Panelovner

- Garderobeskap på soverom

- Spotter (skinner) i tak i stue

- Gardinstenger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ew@sydvendtpartners.no eller SMS: 99 42 46 69 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Nye eiere betaler en innmeldingsavgift til grendelaget på kr 4.000,-.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.