Arendalsgata 5

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Arendalsgata 5

  • 0461 Oslo
Prisantydning
4 700 000,-
Fellesgjeld
1 590,-
Totalpris
4 837 159,-
Ligningsverdi
1 162 089,-
Fellesutgifter
2 710,- (Oppvarming og varmtvann via jordvarme, kabel-tv og bredbånd fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.)
Beregnet totalkostnad
4 700 000,- (Prisantydning)
1 590,- (Andel av fellesgjeld)


4 701 590,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
121 270,- (Dokumentavgift)
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)


135 569,- (Omkostninger totalt)


4 837 159,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
53m²
Bruksareal
53m²
Bruttoareal
58m²
Tomt
1 275m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
2015
Gårdsnummer
221
Bruksnummer
155
Seksjonsnummer
9
Energimerking
C
Finn-kode
140532238
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Erik Danielsen

+47 400 87 800

Eiendomsmeglerfullmektig

Marcus Egeland

+47 98 03 91 50
  • Nabolagsprofil

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

80%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

75%

av boligene er eldre enn 20 år

73%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Arendalsgata 5

Oppdragsnummer

19-19-0028

Adresse og matrikkel

Arendalsgata 5, 0461, Oslo, Gnr.221 Bnr.155 Snr.9 Orgnr.815866282 i Oslo kommune

Eier

Synne Guddal Ruud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2015

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3 750 kwh. pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 275 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Meget pen 2(3)-roms toppleilighet fra 2015 preget av luftige rom, god planløsning, god standard og en fantastisk flott sydvendt balkong med meget gode solforhold. Utsikt over Myraløkka og byen! Stilmessig er leiligheten meget tiltalende med sine smakfulle farge- og materialvalg, og fremstår svært moderne med god standard - her kan du flytte rett inn!

Toppleilighet med store vindusflater - mye naturlig lys og en herlig atmosfære! Sol fra morgen til kveld.

Fantastisk balkong på ca. 6,5 m² med gode solforhold

Utsikt over Myraløkka

Sentralt på Sagene rett ved parken

Heis

Felles garasjeanlegg i kjeller - mulighet for leie

Gjennomgående god standard

Moderne og stilrent kjøkken

Pent flislagt bad

Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten inneholder:

Entré med stort garderobeskap, lekkert flislagt bad/wc, romslig soverom med tilknyttet omkledningsrom, moderne og stilrent kjøkken, romslig stue med spiseplass og utgang til solrik balkong med flott utsikt.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 4,7 m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og meget attraktivt område på Sagene i Oslo, med nærhet til offentlig kommunikasjon og spennende servicetilbud. Med Sagene som utgangspunkt har du alt innen rekkevidde, om det er særegne og koselige butikker, restauranter, marka, trenings- eller kulturtilbud som frister; her er mulighetene mange!

Rett utenfor stuevinduet finner du idylliske Myraløkka park. Gatene rundt Marilunden er rolige og området føles rolig og trygt.

Vøienvolden gård, som er fredet og har diverse søndagsarrangementer året rundt har du også kun et par minutter unna leiligheten. Lenger ned i Maridalsveien ligger dessuten huset til familien Raade, som søndager åpner hagen sin som kafé.

Vandrer du oppover finner du Mysterud bar og restauranter som Sofies Hage, Sagene Lunsjbar, Sagene Samfunnshus og Mat & Mer har alle sin egen unike atmosfære. Noen minutter unna finner du også flere sushisteder, samt asiatiske spisesteder. Soria Moria teater og restaurant, "Det andre teater", spesialforretningene: Strøm Larsen og Laksen. I tillegg finner du selvsagt flere kaffebarer, blant annet Kaffebrenneriet og Kaffe Gram.

Vandrer du nedover finnes Hønselovisas hus, Månefisken, Sagene bryggeri med utsalg, Ringen Kino, Walhmans salonger med opptredener, før du er på Kjellandsplass med alle sine restauranter og uteserveringer, Vulkan, Mathallen og Blå med konserter og markeder.

En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. I tillegg til flotte grøntområder samt tur- og rekreasjonsmuligheter langs elva, tilbyr området Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettsanlegg - sistnevnte med volleyballbaner, fotballbaner og joggeløyper. Ikke minst kjøres det opp skispor på Voldsløkka idrettsanlegg vinterstid.

Av treningstilbud finner du SATS på Sagene og Myrens Sportssenter på andre siden av Myraløkka. Hos Myrens har man tilgang til selve treningssenteret og Oslo Squash, men også til landets råeste klatresenter.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Enkel adkomst med bil og buss. Godt kollektivtilbud; Buss nr. 20 (Galgeberg-Skøyen), nr. 37 (Nydalen - Helsfyr), nr. 54 (Aker Brygge - Kjelsås) til/fra Arendalsgata eller Sagene. Buss nr. 34 (Ekeberg-Tåsen) til/fra Sagene i Uelands gate. Alle busser stopper rett ved leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Få minutter til Vogts gate for trikk nr. 11, 12 og 13. T-bane fra Nydalen og Storo. Flybuss og buss nr. 28 fra Vøyenbrua.

Entré

Entré | Velkommen inn

Malt himling med downlights. Malte vegger. Parkett på gulv. Romslig entré med stort garderobeskap. Fra entré har du tilgang til alle rom. God plass til sko og yttertøy. Dørcalling.

Baderom | Pent flislagt bad

Malt himling med downlights. Fliser på vegg og gulv. Pent flislagt bad med dusjhjørne med innskyvbare dusjvegger, moderne servant med underskap og overspeil, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv.

Soverom | Romslig med garderobeskap og tilknyttet omkledningsrom

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Soverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Mye naturlig lysinnslipp som i kombinasjon med behagelig farger gir den behagelige atmosfæren som ønskes i et soverom. Garderobeskap og tilknyttet omkledningsrom.

Omkledningsrom | Praktisk med gode oppbevaringsmuligheter

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Godt med oppbevaring.

Kjøkken | Moderne og stilrent med integrerte hvitevarer

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Moderne kjøkken med profilerte fronter og integrerte hvitevarer som: stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Godt med skap- og benkeplass. Fliser over benkeplate. Åpen kjøkkenløsning med naturlig plass til spisebord.

Stue | Lys og romslig med store vindusflater

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. God plass til spisebord. Utgang til balkong.

Balkong | Høyt, fritt og solrikt med utsikt

Romslig balkong på ca. 6,5 m² med tredekke. Balkongen vender mot syd med sol fra morgen til kveld. Et yndet sted for late sommerdager i solen. Her er det plass til både sittegruppe og grill. Fantastisk utsikt over Myraløkka og byen!

Felleskostnader

Kr. 2 710,- pr. mnd. inkluderer: Oppvarming og varmtvann via jordvarme, kabel-tv og bredbånd fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Etasje

3 etasje

Tomt

Sameiet har inngjerdede felles uteområder og du har idylliske Myraløkka som nærmeste nabo. Fellesarealene er pent beplantet med gressplener, trær og prydbusker. Lekeplass med lekestativer rett utenfor og idylliske Myraløkka (stort friområde) blir som en forlengelse av de hyggelige fellesarealene.

Garasje / Parkering

Nåværende eier leier i dag garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjeller. Direkte adkomst med heis.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 162 089 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 183 519 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm

Bruksareal: 53 kvm

Bruttoareal: 58 kvm

Grunnflate: 60 kvm

3. etasje (toppetasje):

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, soverom, omkledningsrom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt iht. vedtekter.

All utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører.

Oppvarming

Radiatorer med sentralfyring (jordvarmeanlegg) og elektriske varmekabler i gulv på baderom. Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Ventilasjonssystem tilfører filtrert, ren og frisk uteluft til sove og oppholdsrom, og trekker ut forurenset luft fra våtrom. Varmen i den brukte luften gjenvinnes i ventilasjonsaggregat. Systemet er sentralstyrt. Separat avtrekk fra kjøkkenvifta.

Adkomst

Enkel adkomst fra Arendalsgata.

Regulering

Området er regulert for boliger med tilhørende anlegg. Reguleringskart og bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter eller heftelser av antatt betydning. Grunnbok kan ses hos megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Sameie

Sameiet består av 22 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen langsiktig gjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA

Polisenummer: 83860483

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets skriftlige forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre sameiere.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.