Betzy Kjelsbergs vei 11

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Betzy Kjelsbergs vei 11

  • 0486 Oslo
Prisantydning
3 450 000,-
Fellesgjeld
154 865,-
Totalpris
3 619 961,-
Ligningsverdi
1 011 109,-
Fellesutgifter
3 584,- (Fyring, varmtvann, forretningsførsel, kommunale avgifter, trappevask, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold. Herav: Felleskostnader: 2.787,- Brensel: 797,-)
Beregnet totalkostnad
3 450 000,- (Prisantydning)
154 865,- (Andel av fellesgjeld)


3 604 865,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


15 096,- (Omkostninger totalt)


3 619 961,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
53m²
Bruksareal
53m²
Bruttoareal
59m²
Tomt
14 283m² (fellestomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1959
Gårdsnummer
77
Bruksnummer
160
Energimerking
E
Finn-kode
140147763
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

89%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

69%

eier sin egen bolig

50%

av boligene er eldre enn 20 år

Dokumenter

Salgsoppgave Betzy Kjelsbergs vei 11

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer forkjøpsrett. Forkjøpsretten er avklart ettersom ingen forkjøpsberettigede har meldt interesse for å kunne benytte seg av forkjøpsretten.

Forkjøpsretten er forhåndsutlyst med meldefrist for medlemmene 29.01.19. Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert. Ved forhåndsavklaring kunngjøres boligen før den er solgt. Interessenter må da melde sin interesse innen gitte frist. En slik melding er ikke bindende. Etter at bud er akseptert, avklares forkjøpsretten ved at OBOS henvender seg til de som tidligere har meldt interesse. Ved en slik henvendelse må interessentene raskt, og med bindende virkning, ta stilling til om forkjøpsrett gjøres gjeldende.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1959

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger: Betaler rundt 400,-/mnd.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 14 283 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Opparbeidet stor tomt med plen, prydbusker og asfaltert veier. Utearealer er oppgradert i løpet av de siste årene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har ikke IN-ordning.

Sikringsordning: Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslagets pantesikkerhet: For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet, har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Beskrivelse

En innbydende 2-roms andelsleilighet beliggende på populært Grefsen. Leiligheten byr på mange fasiliteter; god standard, solrik balkong, utsikt, heis og ikke minst kort reisevei til sentrum. Her bor du usjenert like utenfor den travleste sentrumskjernen - men allikevel med gangavstand til alt av servicetilbud, samt flotte turmuligheter i Oslomarka. Boligen har en god planløsning, fint lysinnslipp fra vindu, og en sydøstvendt balkong på ca. 8 m² med gode solforhold og utsikt. Boligen er oppgradert senere i tid med nytt kjøkken fra 2014, nytt bad fra 2012 og Alle vegger og himlinger sparklet og overmalt.

" Solrik sydøstvendt balkong på 8m².

" Énstavs eikeparkett.

" Rehabilitert bad (2012) i regi av borettslaget.

" Fyring og v.vann inkl.

" Lave omkostninger, ingen dok. avgift.

" Nydelig Sjøutsikt over Oslo.

Borettslaget har garasjeplasser som leies ut etter ventelister, og det er heisadkomst opp til leilighetsplan. Boligen disponerer en bod i underetasje og en bod i kjeller. Varmtvann og kabel-tv er inkludert i felleskostnadene.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2 m² og bod i underetasje på ca. 4,5 m², fo fellesrom for barnevogner og sykler, samt felles vaskeri.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt og sentralt boligområde på Grefsen i Oslo, like nord for ring 3 ved Nydalen. Området har kort gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og godeservicetilbud. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall, treningssenter m.m. I tillegg byr Nydalen på et urbant og levende bydelssenter, i underkant av 10 min gange fra boligen.

Aktivitet og fritid:

En kort rusletur unna ligger Akerselva, hvor man kan gå langs elven til Maridalsvannet og følge idylliske turveier innover Nordmarka. Det går også an å følge elven via Nydalen ned til sentrum. Fine badeplasser finnes både ved Nydalsdammen (ca. 15 min gange) og ved Brekkedammen/Stilla like nedenfor Maridalsvannet.

Servicetilbud:

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. en nyere Rema 1000 (ca. 150 m. fra boligen), Coop Prix, Coop Extra, Kiwi og søndagsåpne Joker. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Storo Storsenter et rikt og variert utvalg med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Torgbygget ligger også rett i nærheten, og Oslo sentrum er godt innen rekkevidde.

Filmentusiaster kan glede seg over at Norges største kinosenter åpnes på Storo (ca. 1,1 km unna) senere i år, utstyrt bl.a. med IMAX-sal. Videre ligger Grefsen Tennisklubb ca. 1,7 km fra boligen, med et flott anlegg med syv baner. I tillegg er det en kort kjøretur til alpinanlegg i Grefsenkleiva, hvor man også finner populære Grefsenkollen restaurant. Her skaper den fantastiske utsikten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre hyggelige begivenheter.

Offentlig kommunikasjon:

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T bane, tog og flybuss. Nærmeste holdeplass er Nydalen stasjon og ligger ca. 5 minutters gange fra boligen. Med bil fra Grefsen tar det ca. 4 min til Storo, 7 min til Sagene, 8 min til Ullevål, 13 min til Oslo S og 32 min til Oslo Lufthavn.

Skoler og universiteter:

Eiendommen har gangavstand til Grefsen barneskole og Engebråten ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Videre ligger både Folkeuniversitet Øst, Handelshøyskolen BI og Nydalen Kunstskole like i nærheten.

Entré

Praktisk og plasseffektiv entré med lysmalte veggflater og fliser på gulv. Det er to store garderobeskap i entréen som vil gi god oppbevaringsplass til yttertøy og bekledning. Entréen har også plass til annet oppbevaringsmøbel om ønskelig. Det er installert callinganlegg for enkel åpning av ytterdøren. Brann- og lydklassifisert entredør med spionøye og sikkerhetslås. Sikringsskap med skrusikringer i korridor.

Stue

Stuen oppleves som tiltalende og lun, med tidsriktige overflater og materialvalg. Rommet har en smart planløsning med flere muligheter, og plass til både sofagruppe og stort spisebord til små og store anledninger. Her er det fin lysinnslipp fra vindu, og dør ut mot sydøstvendt balkong på ca. 8 m² med fine solforhold (til langt ut på ettermiddagen) og utsikt. Gulvet er belagt med enstavs eikeparkett og lysmalte vegger.

Kjøkken

kjøkkenet ligger i egen sone som skjermer matlagingen og byr på rikelig med skap- og benkeplass. Vindu ved siden gir et lyst og trivelig kjøkken. Tidsriktig og moderne kjøkken fra 2014 med glatte høyglanspolerte fronter og vitrineskap, laminat benkeplate med nedfelt kompositt kum, fliser over benker, lysarmaturer, stikkontakter under overskap, og rustfri ventilator med kullfilter. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som Integrert kjøl/frys, induksjonstopp, stekeovn og microbølgeovn i overskap. Det ble montert ett ekstra overskap og nye fliser over benk i 2018. Gulvet er belagt med enstavs eikeparkett og lysmalte vegger.

Soverom

Meget trivelig og romslig soverom med god plass til dobbeltseng og kommode/hylle. Det er også god oppbevaringsplass i form av stort garderobeskap. Rommet er malt i en behagelig fargetone som gir et moderne og tidsriktig uttrykk. Gulvet er belagt med enstavs eikeparkett

Bad/wc

Flott og funksjonelt baderom rehabilitert i regi av borettslaget i 2012. Baderomsinnredningen er bestående av dusj i hjørne med glassdører, veggmontert wc med skjult sisterne, og servantskap med heldekkende servant. Overskap med speildører og lysarmatur over. Badet har opplegg/plass for vaskemaskin, ventil i tak og vannbåren gulvvarme. Borettslaget har montert moderne nye varmepumper i alle blokkene i 2010.

Felleskostnader

3 584. Fyring, varmtvann, forretningsførsel, kommunale avgifter, trappevask, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold.

Herav:

Felleskostnader: 2.787,-

Brensel: 797,-

Etasje

3 etasje

Det er heis i bygget.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 100 garasjeplasser til sammen og 20 biloppstillingsplasser. Det er mellom 80 og 85 personer på venteliste for garasjeplass og pr. i dag er det ca. 3 og et halvt års ventetid. Dette kan imidlertid variere alt etter hvor mange leiligheter som selges og om de som selger har garasjeplass. Garasjen følger ikke leiligheten og fremleie eller overdragelse er normalt ikke tillatt. Ved tildeling av garasjeplass påløper det et innskudd på kr 2.000,-. Ta kontakt med styret for oppføring på ventelisten.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 011 109 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 639 991 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende dokumenter foreligger:

- Rehabilitering av alle våtrom 09.10.2012

- Modernisering av heiser 08.10.2010

- Ferdigattest - boligblokk 02.09.1964

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Sentralfyr med radiatorer. Vannbåren gulvvarme på bad. Borettslaget har montert moderne nye varmepumper i alle blokkene i 2010.

På sikt ser styret blant annet på muligheten til å gå over til bergvarme og erstatte dagens varmepumper, men dette er noe som eventuelt vil bli tatt opp på en kommende generalforsamling.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Get er borettslagets leverandør av TV-tjenester

- Fibernett fra Lynet Internett AS. Hver enkelt beboer står fritt til å velge bredbåndsleverandør

- Heis til alle etasjer

- Dørcallinganlegg

- Sikringskap med skrusikringer

Adkomst

Adkomst fra Betzy Kjelsbergs vei via felles inngang. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter kommuneplan S-636 som ble vedtatt dato 20.06.1956.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1917/912282-1/105 Bestemmelse om veg

13.04.1917

Bestemmelse om vannledning

Overført fra gnr 77 bnr 63

1956/2049-1/105 Erklæring/avtale

17.02.1956

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1956/2050-1/105 Erklæring/avtale

19.02.1956

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1956/2051-1/105 Erklæring/avtale

19.02.1956

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1956/2052-1/105 Erklæring/avtale

19.02.1956

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1956/3867-1/105 Bestemmelse om vannledn.

03.04.1956

Rettighetshaver NSB.

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1956/5214-1/105 Bestemmelse om veg

07.05.1956

Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om kloakkledning

1956/13185-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

05.11.1956

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:167

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1956/13186-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

05.11.1956

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:168

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:168 Snr:1

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:168 Snr:2

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1957/13921-1/105 Erklæring/avtale

12.11.1957

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra gnr 77 bnr 63

1959/6536-1/105 Erklæring/avtale

04.06.1959

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1960/16323-1/105 Erklæring/avtale

27.12.1960

ANG. TAKREKLAME

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1961/12021-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

27.09.1961

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1970/2183-1/105 Obligasjon

06.02.1970

BELØP: NOK 2.329.100

Panthaver:Andelseierne V/ Den Norske Bank

Lnr: 1114199

ANFØRT PRIORITET: ETTER DE OBL SOM TIL ENHVER TID HVILER

2016/969020-1/200 Pantedokument

21.10.2016

BELØP: NOK 51.750.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

2017/1371206-2/200 Bestemmelse om parkering

06.12.2017 21:00

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:198

Gjelder 11 parkeringsplasser

Rettigheten gis en varighet på 10 år

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Lillo terrasse borettslag er et veldrevet og godt vedlikeholdt borettslag bestående av 264 leiligheter i fire blokker med beliggenhet på den sørvestlige delen av Grefsen, og grenser til blant annet Nydalen og Storo. Høyblokkene ble bygd av OBOS i 1959 og består hver av totalt 11 etasjer. Borettslaget har i dag et flott grøntareal mellom de fire blokkene og flertallet av leilighetene kan by på en fantastisk utsikt ut over Oslo by.

- Første innflytting skjedde i 1960. Tomten, kjøpt i 1960 er på 16 714 m2.

- Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med NOVAK AS.

- Borettslaget har avtale med Securitas om vakthold.

- Borettslaget har avtale med Absolutt Rent om renhold i borettslagets fellesarealer.

- Nøkler til fellesarealer kan kjøpes hos styret for 220 kr (ved å sende e-post).

- Det er fellesvaskeri i hver blokk som skal brukes i henhold til gjeldende regler.

- Get er borettslagets leverandør av TV-tjenester.

- Borettslaget har installert tilkobling til fibernett fra Lynet Internett AS i alle blokkene. Hver enkelt beboer står fritt til å velge bredbåndsleverandør. Lynet og Get har allerede trukket kabler inn i borettslaget.

- Barnevogner og sykler har egne rom og oppstillingsplasser.

- Dyrehold som sjenerer andre er ikke tillatt. Hold av dyr som kan avgi lukt, støy eller fremkalle allergi hos andre skal meldes til og godkjennes av styret.

- Det er fellesvaskeri i hver blokk som skal brukes i henhold til gjeldende regler. Utgiftene til vaskeriene dekkes av felleskostnadene.

For mer informasjon se borettslaget hjemmeside: http://lillo.borettslag.net/

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: HABA01-83987166633, Handelsbanken

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 18.01.2019: 2,10% pa.

Restløpetid: 27 år 11 md.

Saldo per 18.01.2019: 48.554.736,-

Andel av saldo: 154.865,-

Kapitalkostnader: 613,-

I følge info fra forretningsfører. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

154 865

Andel formue

11 155

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU

Polisenummer: 200605.3

Regnskap

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 13 816 532. Dette er omtrent i henhold til budsjett.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 9 306 993.

Dette er kr 1 615 307 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at kostnader til drift og vedlikehold ble lavere enn budsjettert.

Resultat:

Årets resultat på kr 3 529 407 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen. Styret kan nekte godkjenning når det er saklig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med Kap. 2 i disse vedtektene. Nekter styret å godkjenne erververen som bruker, må melding om dette komme fram til erververen senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt.

Kun fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Kun personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Styret er svært fornøyd med helheten av borettslaget slik det fremstår i dag og har pr. i dag har ingen planer om å øke felleskostnadene. Styret har hele tiden vedlikeholdsprosjekter på gang, men siden borettslaget har bra økonomi og foreløpig er det ikke behov for å øke fellesutgiftene, men styret kan imidlertid ikke gi noen garantier for dette. Det pågår forprosjekt for kartlegging av muligheter for å etablere bergvarme i borettslaget. Dette er et stort prosjekt som vi vil legge frem forslag om på generalforsamlingen.

Styrets arbeid:

- Styret har jobbet aktivt med å få disponere garasjeanlegget under REMA butikken og har nå en formell avtale med REMA Etablering på bruksrett av denne. Borettslaget har nå 10 nye garasjeplasser under butikken og disse har lademuligheter for EL-bil.

- Skiftet tak på alle blokkene. I tillegg har borettslaget også byttet takpapp på takene til inngangspartiene og disse har også fått nytt underpanel med nye lys.

- Styret har fått etablert ny ventilasjon i kjellerområdene, på utsatte steder med dårlig ventilasjon for å unngå fukt.

- Styret skal nå i høst bytte en del kjellerdører for å bedre sikkerheten.

- Som et ledd i HMS planen har Kjelsås Elektro ansvar for å utføre sjekk på det elektriske. De har tidligere gjennomgått alle sikringsskap til de enkelte leilighetene og andelseierne har fått varsel om forhold som må utbedres. Kjelsås Elektro utfører jevnlige kontroller i fellesområdene på det elektriske anlegget.

- Norsk Brannvern har i vinter etablert brannvarslingsanlegg i fellesområdene. Det er satt opp detektorer i kjellerområdet, vaskeriet, tavlerom og inngangsparti. Alle varmepumperom har også fått en detektor samt fyrhuset utenfor BK11. En sentral er plassert i hver oppgang i alle blokkene og styret har blitt instruert i hvordan denne skal håndteres.

- På sikt ser styret på løsninger for å erstatte varmepumper, kanskje med bergvarme, men dette er som sagt noe fremtidig og vil eventuelt bli lagt fram som et forslag på en generalforsamling.

- I forbindelse med muligheter for å lade EL-biler i de separate garasjene har Kjelsås Elektro tilrettelagt dette ved å montere egne sikringsskap kun for dette formålet på utsiden av garasjeveggene. Det vil bli muligheter for et visst antall leietakere å legge opp et ladepunkt i sin garasje.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2017: Borettslaget har fått nye parkeringsplasser under REMA 1000 butikken. Det har blitt lagt ny takpapp på alle blokkene for å unngå vannlekkasje. EL-sykkel utleie har også blitt installert utenfor fyrhuset i BK11. Som ledd i HMS planen har Norsk Brannvern opprettet sentralt brannvarslingsanlegg for fellesareal. Kjelsås Elektro har montert opp nye sikringsskap på utsiden av garasjeanleggene for å tilrettelegge for EL-bil lading.

2016: Mange av de store rehabiliteringsprosjektene er avsluttet. Nye inngangsdører har blitt montert i alle blokker. Det har blitt lagt ny asfalt i oppkjørsler og biloppstillingsplassene. Ny oppmerking av parkeringsplassene har blitt utført samt legging av varmekabler i oppkjørselen. Vinter 2017 ble det lagt nye tak over alle inngangspartier, og til våren vil Oslo Byggservice skifte ut takpappen på alle blokker. Utearealene ble ytterligere utbedret i form av flere planter og andre mindre arrangement. BK7 fikk ny tørketrommel. Nytt sykkelstativ ble satt opp utenfor baksiden til BK15. Det er hentet ut strøm fra fyrhuset som skal drifte EL-syklene som blir satt opp utenfor fyrrommet vinter/vår 2017.

2015: Soklene og inngangspartiene er utbedret som siste ledd i fasaderehabiliteringen. Sluttprotokoll ble skrevet sent på høsten 2015 og prosjektet ble dermed avsluttet. Uteområdene har fått en betydelig oppgradering i 2015 og en del arbeid vil også fortsette i 2016 hvor det blant annet skal legges nye varmekabler i oppkjørslene og i den forbindelse vil det også legges ny asfalt. Kjelsås Elektro installerte nødlys i trappeoppgangene og vil også sette opp ledelys i korridorene i 2016.

2014: Fasadene bortsett fra soklene på alle fasadene er pusset opp. Det har blitt lagt ny granitt kantstein i BK15, 13 og 11 samt at BK13 og BK11 har fått ny trapp opp til garasjeanleggene. Alle bodområder i blokkene har fått låser for å unngå flere innbrudd. I trappeoppgangene og i korridorene er det montert skilting for rømningsveier og nye nødlys.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler. Skal godkjennes av styret. Dyrehold som sjenerer andre er ikke tillatt. Hold av dyr som kan avgi lukt, støy eller fremkalle allergi hos andre skal meldes til og godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Lampe over spisebord medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 1 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.