Bjørn Stallares vei 5

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Bjørn Stallares vei 5

  • 0574 Oslo
Prisantydning
3 300 000,-
Fellesgjeld
215 557,-
Totalpris
3 615 576,-
Ligningsverdi
827 333,-
Fellesutgifter
4 009,- (Oppvarming og varmtvann via fjernvarme, kabel-tv fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, kommunael avgifter og betjening av andel fellesgjeld. Renter og avdrag utgjør ca. kr. 1 856,-)
Beregnet totalkostnad
3 300 000,- (Prisantydning)
215 557,- (Andel av fellesgjeld)


3 515 557,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
85 370,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


100 019,- (Omkostninger totalt)


3 615 576,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
42m²
Bruksareal
43m²
Bruttoareal
47m²
Etasje
5.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1936
Gårdsnummer
83
Bruksnummer
154
Seksjonsnummer
60
Energimerking
G
Finn-kode
144400299
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Erik Danielsen

+47 400 87 800

Eiendomsmeglerfullmektig

Marcus Egeland

+47 98 03 91 50
  • Nabolagsprofil

100%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

87%

av boligene er eldre enn 20 år

66%

eier sin egen bolig

48%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Bjørn Stallares vei 5

Oppdragsnummer

19-19-0089

Adresse og matrikkel

Bjørn Stallares vei 5, 0574, Oslo, Gnr.83 Bnr.154 Snr.60 i Oslo kommune

Eier

Tom Remi Lorentsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

43 / 42 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger energiforbruk siste år er ca. 3.300 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

- Areal: 2 594 m²

- Eierform: Eiet tomt

- Tomten er fellesareal

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Meget pen 2-roms selveiet toppleilighet på populære Rosenhoff/Sinsen. Her bor du meget sentralt, men samtidig skjermet med tilgang til store grøntarealer. Stor vestvendt og solrik balkong!

Leiligheten har en god og gjennomtenkt planløsning, og fremstår lys, luftig og med gjennomgående god standard. Store vindusflater med dype vinduskarmer, i kombinasjon med den gode takhøyden skaper en hyggelig atmosfære.

Herfra er det kort vei til alt byen har å by på, med noe for enhver smak. Gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Løren og Tøyen med sine populære gatecafeer, restauranter og nisjeforretninger.

- Toppleilighet

- Vestvendt balkong

- Moderne kjøkken 2009

- Bad i regi av sameie 2003

- Oppvarming og varmtvann via fjernvarme

- Effektiv planløsning

- Godt driftet sameie med god vedlikeholdshistorikk

Innhold

Leiligheten består av: Entré, baderom, kjøkken/spisestue, stue og soverom. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 8,6 m². Leiligheten disponerer bod på ca. 3,5 m².

Beliggenhet

Sentral og attraktivbeliggenhet i etablert boligområde på Rosenhoff/Sinsen.

Kort vei til alt byen har å by på:

Herfra er det kort vei til alt byen har å by på, med noe for enhver smak. Gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Løren og Tøyen med sine populære gatecafeer, restauranter og nisjeforretninger. Et lite steinkast unna er idylliske Rosenhoff med kolonihage og trehusbebyggelse. Det er ikke lange veien til Storo storsenter og sentrum med sitt brede tilbud av service, shopping og underholdning.

Flotte parker i nærheten:

For de som ønsker å ta det med ro, finnes flotte parker i nærheten. Torshovparken, Ola Narr, Botanisk hage, Torshovdalen og Tøyenparken er alle innen rekkevidde. På Rosenhoff serverer de dessuten nydelige vafler i kolonihagen på søndager. Ønsker du en lengre tur er det koselige stier langs Akerselva fra byen og opp til Maridalen. For de mer sporty kan man i tillegg til en joggetur i parken benytte seg av de mange treningssentrene rett i nærheten. Her finnes både flere SATS/Elixia-sentere, Bare trening og Fresh fitness innen gangavstand.

Offentlig kommunikasjon:

Meget godt tilbud av offentlig transport i nærområdet. Carl Berner har vært et av byens store satsningsområder hvor det har blitt investert betydelig med kapital. Det har blitt nytt miljøkryss med omregulering av trafikk og beplantning. T-baneholdeplassen på Sinsen sørger for enkel adkomst til BI-Nydalen og Blindern. Kort vei er det også til trikk (Rosenhoff) og buss (Rosenhoff), i tillegg til T-bane og flybussen, alle fra Carl Berner.

Leiligheten har perfekt beliggenhet for dem som ønsker å bo i et sentralt område med flotte rekreasjonsarealer i umiddelbar nærhet, samtidig som byens urbane fasiliteter ligger en spasertur unna.

Entré

Entré | Velkommen inn!

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Entré med plass til yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner.

Bad | Flislagt bad fra 2003

Malt himling. Fliser på vegg og gulv. Pent flislagt bad fra 2003 med dusjhjørne, toalett, servant med underskap og overspeil med belysning og stikkontakt. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Badet ble renovert i regi av sameiet i 2003.

Kjøkken | Svært koselig med gode arbeidsforhold

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Pen IKEA kjøkkeninnredning fra 2009 med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Godt med skap- og benkeplass. Åpen kjøkkenløsning med spiseplass i form av barløsning.

Stue | Lyst og romslig med utgang til balkong

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. God plass til spisebord. Utgang til balkong.

Balkong | Med god plass til utemøblement

Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 8,4 m² med gode solforshold. Balkongen har tremmegulv og rekkverk av metall. Balkong fra 2016/17.

Soverom | Romslig med stort garderobeskap

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Soverom av god størrelse med oppbevaringsplass i stort garderobeskap.

Felleskostnader

Kr. 4 009,- pr. mnd. inkluderer: Oppvarming og varmtvann via fjernvarme, kabel-tv fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, kommunael avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Renter og avdrag utgjør ca. kr. 1 856,-

Fordeling:

- A konto fyringskostnad kr. 595,-

- Nedbetaling Vindu kr.78,-

- Balkonglån kr.922,-

- Felleskostnader kr. 1.222,-

- Lån kr. 104,-

- Lån kr. 752,-

- Kabel-tv kr. 336,-

Etasje

5 etasje

Tomt

Felles tomt opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte internveier og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer 3 parkeringsplasser utenfor Bjørn Stallares vei 5. På disse plassene er det satt opp to bord med benker til felles benyttelse. For øvrig har sameiet ikke andre plasser til disposisjon. Parkeringsplasser på sydsiden av bygget eies og leies ut av Oslo kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 827 333 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 978 398 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1936. Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige fasader med teglstein. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak, utvendig tekket med papp/membran, ikke besiktiget. Oppvarming med elektrisitet. Muligheter for parkering i gate, forøvrig parkering i tilliggende gater, med beboerbevis.

Ferdigattest / brukstillatelse

- Bjørn Stallares vei 1-9 - Boligblokk - Ferdigattest - 1939

- Bjørn Stallares vei 1 - Flytting avløp gjennom branncelle - Ferdigattest - 2003

- Bjørn Stallares vei 1-9 og Trondheimsveien 163 - Rehab 72 våtrom - Ferdigattest - 2003

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm

Bruksareal: 43 kvm

Bruttoareal: 47 kvm

5. etasje:

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, soverom, kjøkken og stue.

Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: innvendig bod.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 3,5 m²

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Alle salg og utleieforhold meldes til styret innen 14 dager. Styret skal av eier ha skriftlig melding om hvilke og hvor mange nøkler som eksisterer til seksjonen.

Oppvarming

- Sentralfyring og varmtvann via fjernvarme er inkludert i felleskostnadene.

- Gulvvarme på bad.

Adkomst

Enkel adkomst fra Bjørn Stallares vei.

Regulering

Området er regulert for boliger med tilhørende anlegg. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. Reguleringskart og bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter eller heftelser av antatt betydning. Grunnbok kan ses hos megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Sameie

Generelle opplysninger om Bj.Stallaresv3/9Trondheimsv163

Sameiet består av 78 seksjoner. Bj.Stallaresv3/9Trondheimsv163 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 977186994, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Bjørn Stallares Vei 3-9 Trondheimsveien 163 Gårds- og bruksnummer : 83 154.

Forretningsførsel og revisjon:

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Styret:

Styret har kontor e-postadresse: bjornstallaresvei3-9@styrerommet.net.

Vaktmester:

Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med ISS Facility Service.

Renhold:

Sameiet har avtale med BCC Drift om renhold av fellesarealene.

Kabel-TV:

Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. OBOS har fremforhandlet en avtale med Get som gir deg som beboer rabatt på bredbånd og digital-TV dersom sameiets har inngått en kollektiv avtale. Spørsmål knyttet til dette rettes til Gets kundetjeneste på telefon 02123, eller deres hjemmeside www.get.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: OBOS03-98207537446

Type: Annuitet

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente pr. 29.03.19: 3,55%

Rest løpetid: 17 år 6 mnd.

Restsaldo: 2.182.860,-

Andel av saldo: 16.651,-

Lånenr.: OBOS04-98207537438

Type: Annuitet

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente pr. 29.03.19: 3,55%

Rest løpetid: 17 år 8 mnd.

Restsaldo: 3.058.152,.,-

Andel av saldo: 144.202,-

Lånenr.:OBOS06-98207700304

Type: Annuitet

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente pr. 29.03.19: 3,55%

Rest løpetid: 18 år 8 mnd.

Restsaldo: 2.284.611,-

Andel av saldo: 12.661,-

Lånenr.:4OB986-98207364207

Type: Annuitet

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente pr. 19.03.19: 3,55%

Rest løpetid: 5 år 2 mnd.

Restsaldo: 3.227.116,-

Andel av saldo: 42.546,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring

Polisenummer: 81988950

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2017 - Vindusutskifting

2016 - 2017 -Nye balkonger

2016 - Brann balkonger

2016 - Fasade Bjørn Stallaresvei 3-9

2016 - Balkonger og brannbalkonger

2015 - Overgang til fjernvarme

2013 - Kanalrens ventilasjonsanlegg

2010 - Rehabilitering heis Trondhjemsveien 163

2009 - Nye inngangsdører

2009 - Oppgradering utomhusområde

2008 - Ny oljetank

2007 - Nytt søppelhus

2006 - Ny fyrkjele

2006 - Maling oppganger

2005 - Rehabilitering fyringsanlegg

2005 - Rehabilitering piper i Tr.Hj.vn.163

2005 - Nytt takbelegg på mellombygget

2003 - Baderomsrehabilitering

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For direkte utlegg er det avtalt kr. 25.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.