Dælenenggata 12B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 12B

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 200 000,-
Fellesgjeld
12 049,-
Totalpris
3 306 343,-
Ligningsverdi
992 543,-
Fellesutgifter
3 213,- (Fyring (fjernvarme) og varmtvann, kabel-TV fra Get, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjenester, trappevask. Felleskostnader pr. kvartal: kr. 9.637,- (a-konto). Avregning sendes i etterkant hvert år.)
Beregnet totalkostnad
3 200 000,- (Prisantydning)
12 049,- (Andel av fellesgjeld)


3 212 049,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
87 800,- (Dokumentavgift)


94 294,- (Omkostninger totalt)


3 306 343,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
42m²
Bruksareal
42m²
Bruttoareal
46m²
Tomt
1 242m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1938
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
83
Seksjonsnummer
28
Energimerking
F
Finn-kode
117494225
Sist endret

SalgssjefEiendomsmegler MNEF

Steffen Usterud

92 49 91 43

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851

BRA/PROM

42 / 42 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Velkommen til Dælenenggata 12B. Boligen presenteres og vises av Steffen Usterud (924 99 143) ved Schala & Partners.

Dette er en stor og flott 2-roms selveierleilighet beliggende fint til i byggets 3.etasje. Leiligheten fremstår med høy standard og hele leiligheten er pusset opp i 2018. I forbindelse med oppussingen ble de fleste bygningsdeler oppgradert med blant annet bad, nytt kjøkken samt generell overflateoppussing. Oppussingen bærer preg av å være meget gjennomført med lekre fargevalg og pen 1-stavs parkett på gulv. Leiligheten har en velfungerende og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Store vindusflater er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten. Her kan man flytte rett inn!

Leiligheten har en romslig stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og spisestue med plass til mange gjester rundt bordet. Åpen løsning til kjøkkenet som har stilren innredning og integrerte hvitevarer av god kvalitet. Videre finner vi et meget delikat baderom med moderne innredning pene flisvalg. Leiligheten har et lyst og luftig soverom som har plass til dobbeltseng og gode oppbevaringsmuligheter i garderobe. Innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

I Dælenenggata 12B bor du svært sentralt til på Rodeløkka. Her finner du alt av nødvendige fasiliteter i gangavstand med kort vei til Grünerløkka, Carl Berner, Torshov, sentrum m.m. Leiligheten ligger like ved de sjarmerende kolonihagene på Rodeløkka og du har også fine grøntområder rett utenfor døren med kort vei til Sofienbergparken, Torshovdalen og Tøyenparken en liten spasertur unna. Ypperlig kollektivtilbud fra Carl Berner med forbindelser i alle byens retninger.

Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Dette gjør at du får en god og varm leilighet om vinteren, samt lave strømkostnader. Sameiet er tilkoblet fjernvarme. Parkeringsplasser i bakgården etter venteliste.

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, soverom, bad/wc, kjøkken og stue i åpen løsning.

I tillegg disponerer leiligheten 1 loftsbod. Fellesvaskeri i kjeller.

Standard

Stue | Lekker og romslig

Leiligheten har en flott stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Det er også god plass til spisestue med plass til stort bord med mange gjester. Uttak til kabel-TV fra Get. Hyggelig utsyn ned mot trehusene på Rodeløkka om du titter ut av stuevinduet. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken | Stilrent med integrerte hvitevarer

Stilrent HTH-kjøkken fra 2018 med hvite, slette fronter og belysning over benkeplate. God skap- og benkeplass. Kum med 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er forøvrig utstyrt med kullfiltervifte over integrert koketopp og komfyr, integrert kjøl/frys og integrert oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt og waterguard på kjøkken.

Soverom | Med god lagringsplass

Lyst og pent soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og skrivepult. Rikelig oppbevaringsplass i garderobeløsning med hyller, skuffer og kleshengerstativ. Soverommet vender ut mot bakgård.

Bad | Lekkert flislagt

Lekkert flislagt bad som er nytt i 2018 med pene flisvalg og moderne interiør. Badet inneholder veggmontert wc, dusjplass med skjermende glassvegg, regnfalls- og hånddusj. Servant med 1-greps blandebatteri, underskap og speil med belysning over. Opplegg for vaskemaskin, varme i gulv og downlights med dimmer i tak. Badet er pusset opp i 2018 og eier har papirer på arbeidet.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Praktisk entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner. Inngangsdøren ble byttet ut i 2018.

Overflater | Lekkert pusset opp i 2018

Gulv: 1-stavs parkett og fliser på bad.

Vegger: Malte flater og fliser på bad.

Tak: Malte flater i alle rom.

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert og tilbaketrukket boligområde på Rodeløkka, midt mellom Carl Berners plass og Grünerløkka!

Herfra er det kort vei til alt byen har å by på, med noe for enhver smak. Gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Tøyen, sentrum m.m. Her finner du mange populære caféer, restauranter og nisjeforretninger. Et lite steinkast unna finner du idylliske Rosenhoff med kolonihage og trehusbebyggelse. Også kort vei med kollektiv til Nydalen og Storo storsenter og sentrum med sitt brede tilbud av service, shopping og underholdning.

For de som ønsker å ta det med ro finnes flotte parker i nærheten. Ola Narr, Botanisk Hage, Torshovdalen, Torshovparken, Sofienbergparken og Tøyenparken er alle innen rekkevidde. På Rosenhoff serverer de dessuten nydelige vafler i kolonihagen på søndager. Ønsker du en lengre tur er det koselige stier langs Akerselva fra byen og opp til Maridalen. For de mer sporty kan man i tillegg til en joggetur i parken benytte seg av de mange treningssentrene rett i nærheten. Her finnes både flere SATS/Elixia-sentere, Bare trening og Fresh Fitness (på andre siden av gaten) innen gangavstand.

I Tøyenparken arrangeres Øyafestivalen hvert år i august, hvor store, internasjonale artister inntar scenen. Her finner du også Tøyenbadet, Munchmuseet, Botanisk Hage og Naturhistorisk museum.

Meget godt tilbud av offentlig transport i nærområdet. Carl Berner er et knutepunkt for kollektiv trafikk med trikk, buss, t-bane og flybuss. Det har blitt nytt miljøkryss med omregulering av trafikk og beplantning. Enkel adkomst til BI-Nydalen og Blindern. Kort vei er det også til trikk, buss, T-bane og flybussen, alle fra Carl Berner.

Leiligheten har perfekt beliggenhet for dem som ønsker å bo i et sentralt område med flotte rekreasjonsarealer i umiddelbar nærhet, samtidig som byens urbane fasiliteter ligger en spasertur unna. Kafeén W.B. Samson ligger rett ved leiligheten og søndagsåpne Bunnpris ligger like ved.

Etasje

3 etasje

Tomt

Pent opparbeidet tomt med hyggelig bakgård, parkeringsplasser, sittegrupper og felles gangveier. Tomten er eiet og felles.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 992 543 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 176 136 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret skal ha skriftlig melding ved utleie for registrering.

Oppvarming

Fyring (fjernvarme) og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Enkel adkomst med inngang fra Tromsøgata. Det vil bli skiltet med Schala& Partners-skilt ved felles visning.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, spesialområde for bevaring (bolig), tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Brækhus og Dege er forretningsfører og revisjon utføres av BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten: 12.049,57,- pr. 31.12.2017.

Andel formue for denne leiligheten: 14.622,47 pr. 31.12.2017.

Sameiet har ingen langsiktig lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Vedtak om utskiftning av dører ble enstemmig vedtatt. Dette er allerede gjort for denne leiligheten.

- Vedtak om rens av ventilasjonsanlegg ble enstemmig vedtatt.

- Det er mulig at oppgangene skal males og det skal innhentes tilbud på nye postkasser.

Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

- Get er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester. Forretningsfører skal innhente nye tilbud, men ingenting er vedtatt pt.

- Sikringskap med automatsikringer plassert i trappeoppgang.

- Leiligheten vil ikke bli ytterligere vasket ut etter visning før overtagelse.

- Lampene over spisebord følger ikke med.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.