Dælenenggata 14 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 14 B

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 400 000,-
Fellesgjeld
68 722,-
Totalpris
3 483 819,-
Ligningsverdi
841 680,-
Fellesutgifter
3 656,- (V.vann/fyring, kabel-TV/internett, betjening fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, kom. avgifter, drift/vedlikehold, bygningsforsikring m.m. Fellesutgifter: TV/Bredbånd 369 Felleskostnader 2 555,- Lånekostnader 1: 732,-)
Beregnet totalkostnad
3 400 000,- (Prisantydning)
68 722,- (Andel av fellesgjeld)


3 468 722,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 188,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


15 097,- (Omkostninger totalt)


3 483 819,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
44m²
Bruksareal
44m²
Bruttoareal
48m²
Tomt
1 079m² (fellestomt)
Etasje
2.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1938
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
85
Energimerking
F
Finn-kode
140064106
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

95%

av boligene er eldre enn 20 år

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

53%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 14 B

Forkjøpsrett

Ja. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og avklart. Ingen forkjøpsberettigede har meldt interesse for å benytte forkjøpsrett.

Ved forhåndsavklaring kunngjøres boligen før den er solgt. Interessenter må da melde sin interesse innen gitte frist. En slik melding er ikke bindende. Etter at bud er akseptert, avklares forkjøpsretten ved at USBL henvender seg til de som tidligere har meldt interesse. Ved en slik henvendelse må interessentene raskt, og med bindende virkning, ta stilling til om forkjøpsrett gjøres gjeldende.

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger:

- 2200 kWh i 2018

- 3500 kWh i 2017 (Radiator i stue var ikke montert i 2017).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 079 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet tomt i bakgården med gressplen, sittegrupper, beplantning og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Beskrivelse

Et lyst og flott hjem beliggende i 2. etasje, i en hyggelig gård på Rodeløkka. Leiligheten har en moderne, stilfull og arealeffektiv planløsning, samt store vinduer som er med på å skape rikelig med naturlig lys. Stilmessig har leiligheten særpreg og er svært tiltalende med sine moderne, stilrene innredninger, og smakfulle fargevalg. Leiligheten har en velholdt standard da den ble jevnlig oppgradert.

Leiligheten har blitt pusset opp/oppgradert i senere tid med blant annet:

- Ny énstavs parkett på gulv i alle rom (2015).

- Nye sikringer i 2015 (El-anlegg er utført av Falknor Elektro & Power Clean Ventilasjon).

- Nytt kjøkken fra IKEA med benkplate laget av møbelsnekker på mål (2015).

- Nye vann- og avløpsrør fra kjøkken ble montert av rørlegger.

- Ventilator av typen Bosch med stort eksternt filter, Bosch CleanAir (2015).

- Nye interne massivdører fra Swedoor (2016 & 2018).

- Nye radiatorer og termostater fra Purmo (2016 & 2018).

- Soverom gipset og malt.

- Tak senket i hele leiligheten for å skjule nytt el-anlegg. Samtidig ble det satt opp dimmere og nye punkter til taklamper. Det er også nye stikkontakter i stue (2018) og soverom (2018).

- Alle vegger i gang og stue er overflatebehandlet siste tre år (kalkmaling gang + kjøkken, støvbinding og maling i stue).

Alt bortsett fra VVS og elektro er gjort av selger. Kvitteringer og samsvarserklæring (datert 18.09.2018) foreligger

Rodeløkka er et veldig hyggelig nabolag med perfekt avstand til Grünerløkka og kollektivt knutepunkt i Carl Berner. Et ryddig borettslag med god økonomi. Beboerne har tilgang til en flott, felles bakgård som er opparbeidet med gangarealer, gressplen og annen beplantning. Her er det sykkelstativ og sittegrupper til bruk for beboerne. I Dælenenggata 14B bor du på Rodeløkka, med gangavstand til blant annet Grünerløkka, Carl Berner, Torshov, Tøyen og sentrum. Her finner du et urbant og stemningsfullt miljø med alt det Oslo har å by på i nærheten.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten to boder: én loftsbod med skråtak (gulvareal på 2,5 kvm) og én kjellerbod på 4 kvm.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Rodeløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, restauranter, parker, utesteder og andre servicetilbud. Her er det gangavstand til alt av fasiliteter og det meste av hva Oslo har å by på. Det er gangavstand til blant annet Grünerløkka, Carl Berner, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m.

Det er kort vei ned til Grünerløkka som er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av Løkkas mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, eller trendy tapas på Delicatessen. Flere matforretninger finnes også rett i nærheten som søndagsåpen Joker, Bunnpris, Rema 1000 og Kiwi. På Torshov kan du besøke "Hva Skjer" på Soria Moria, Grisen eller trikkestallen, som alle byr på god stemning. Ringnes park med SATS/Elixia, Ringen kino og stor Meny ligger også i gangavstand. Carl Berner byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. Av dagligvarebutikker kan Coop Prix og Bunnpris nevnes, samt Narvesen og døgnåpen 7-eleven. Det er også nylig åpnet vinmonopol her. Carl Berner er et av byens beste knutepunkt for kollektiv transport og her har du tilgang til buss, trikk og T-bane med forbindelser i alle byens retninger. Dette betyr at du har særdeles gode kommunikasjonsalternativ til alle sentrale deler av byen som f.eks. Nydalen, Blindern, Majorstua etc.

Det er flere fritids- og rekreasjonsmuligheter i området som Fagerheimen tennisklubb, Tøyenbadet og idrettsanlegget på Dælenenga. Rett i nærheten finner du også store parkanlegg som f.eks Torshovdalen, Sofienbergparken, Ola Narr, Tøyenparken og Botanisk hage. Det er også fine turområder langs Akerselva hvor det går tursti til Sørenga/Bjørvika og helt opp til Maridalsvannet i Nord. Flere treningssentre er også i nærheten med Fresh Fitness, SATS/Elixia Ringnes Park, Schous Plass, og Carl Berner, Avancia, Myrens sportssenter m.m.

Langs Akerselva ligger også Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

Godt tilbud av offentlig transport med T-bane fra Carl Berner, samt busser (nr. 20, 21, 28, 30, og 33) like ved. På Carl Berners plass går også trikknr. 17 og på Torshov/Grünerløkka finner du holdeplass for trikknr. 11, 12 og 13. Grünerløkka ligger dessuten bare 5 min gange unna og det er et drøyt kvarters gange til sentrum hvor det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser.

Entré

Praktisk entré med god plass til yttertøy, sko og vesker i form av åpen garderobe. På veggflatene er det rom for speil, og knagger. Sikringsskapet i felles trapperom med automatsikringer. Leiligheten har profilerte entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse og lydklasse

Stue

Arealeffektiv og sosial åpne stue/ kjøkkenløsning med god plass til sofa, spisebord samt tilhørende møblement. Rommet preges av store vindusflater som sikrer gode lysforhold og en luftig atmosfære. Her får man ettermiddagssol inn i leiligheten, ønsker du morgensol har du mulighet til å benytte borettslagets felles hage i bakgård. Det er både spisebord og loungemøbler i bakgården. For øvrig er det smakfullt innredet med enstavs parkett på gulv, veggflater med kalk maling, murflater og eksponert teglstein.

Kjøkken

Et moderne og lekkert Ikea kjøkken fra 2015 med spesialtilpassede løsninger. Kjøkkenet har gode arbeidforhold i form av rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen og innredningen består av glatte fronter i matt hvit utførelse, benkeplate i treverk fra møbelsnekker, og underlimt oppvaskkum i rustfritt stål. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som integrert induksjontopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Det er montert vegghengt ventilator over platetopp med belysning, kullfilter fra Bosch, og lekkasjestopper med magnetventil på vannrør. Veggene og himlingen har pene og malte flater/fliser, og gulvet er belagt med parkett.

Soverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, og hyller. Det er også god oppbevaringsplass i form av åpen garderobe. Rommet er malt i en behagelig fargetone som gir et moderne og tidsriktig uttrykk. Soverommet oppleves svært lys og luftig grunnet store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, og luftig romfølelse. Gulvet er belagt med enstavs parkett.

Bad/wc

Baderommene ble rehabilitert i regi av borettslaget fra 2001. Det er flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Badet har nedsenket platehimling, servantskap med dører i høyglans hvit og benkeplate i treverk. Videre har badet enp åliggende servant av porselen med ett-greps armatur fra Grohe, speil og lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant, dusjhjørne med forheng og to-greps armatur fra Oras, og gulvmontert toalett fra Guststavsberg. Det er naturlig avtrekk i himling. Arbeid på bad/våtrom ble utførst av Oslo Rør & Rørlegger 24/7 med blant annet tilkobling av ny servant, nytt blandebatteri og bytte av innmat i klosett. Nye vannrør til kjøkken og tilkobling av servant på kjøkken.

Felleskostnader

3 656 pr. mnd. V.vann/fyring, kabel-TV/internett, betjening fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, kom. avgifter, drift/vedlikehold, bygningsforsikring m.m.

Fellesutgifter: TV/Bredbånd 369

Felleskostnader 2 555,-

Lånekostnader 1: 732,-

Herav:

- TV/Bredbånd: 369,-

- Felleskostnader. 2 155,-

- Lånekostnader: 17,-

- Lånekostnader: 534,-

- Lånekostnader: 106,-

- Lånekostnader: 75,-

- Baderomstillegg, 741/68 ( 412 - 16 ): 400,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 4 parkeringsplasser som annonserer når de blir ledige og som kan søkes på av eiere men ikke leietakere. Kravet er arven faktisk har bil eller planlegger å anskaffe snarlig. Videreleie er ikke tillatt. Plassene fordeles basert på ansiennitet hos søkerne, men som regel har det bare vært et par søkere og relativt nyinnflyttede har fått tilslag. De siste årene har 1-2 av plassene byttet leietaker hvert år. Prisen er rundt 620 per måned og indeks justeres hvert år. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 841 680 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 030 046 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 01.02.19.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også rehab våtrom - Ferdigattest - 2002. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Avtaler om bruksoverlating må godkjennes av borettslagets styre. Borettshaveren har helt ut ansvaret overfor laget for alle skader og ulemper som laget eller naboene får av hans/hennes familie.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og fjernvarme til radiatorer.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Tv og Internett fra Canal digital

- Dørcallinganlegg

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Boligen er regulert for boligformål. Området for øvrig er regulert til boligformål, barnehage og vei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1938/401447-1/105 Best. om adkomstrett

11.02.1938

Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1987/57180-1/105 Obligasjon

04.09.1987

BELØP: NOK 3.193.000

Panthaver:Bbl Ungdommens Selvbyggerlag

Lnr: 1119679

PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER

ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.

2002/77078-1/105 Pantedokument

22.11.2002

BELØP: NOK 6.370.000

Panthaver:Den Norsk Stats Husbank

Lnr: 6206062

2004/47058-1/105 Pantedokument

08.07.2004

BELØP: NOK 1.000.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Dælenenga Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Dælenenga Borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 950291370. Dælenenga Borettslag består av 48 boliger og 2 næringslokaler.

- Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

- Revisor er KPMG.

- Arbeidet med balkongsøknaden og utskiftning av brannsentral har vært de viktigste

punktene.

- Borettslaget har fellesvaskeri, rulle, sentrifuge og tørkeskap som er tilgjengelige for alle leietagere og medlemmer av deres husstander.

Fellesgjeld / lånevilkår

Boretslaget har to lån.

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 114823727, Den Norske Stats Husbank

Annuitetslån, 2 terminer per år.

Rentesats per 24.01.2019: 1.50% pa.

Antall terminer til innfrielse: 18

Saldo per 24.01.2019: 2 865 035

Andel av saldo: 61 260

Første termin/første avdrag: 02.07.2007 (siste termin 02.01.2028)

Lånenummer: 50108022121, DNB Boligkreditt AS

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 24.01.2019: 2.8% pa.

Antall terminer til innfrielse: 22

Saldo per 24.01.2019: 349 045

Andel av saldo: 7 463

Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.06.2024)

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Innkrevde renter og avdrag på boligselskapets felleslån reguleres iht. bankens betalingsplan minimum en gang i året.

Andel fellesgjeld

68 722

Andel formue

26 865

Forsikring

If Skadeforsikring NUF

Polisenummer: SP586937

Regnskap

Årets årsregnskap viser et overskudd med kr 458 578,-. Disponible midler utgjør ved utløpet av året kr 1 222 648,- (DM er i snitt kr 24 453,- pr andel). For øvrig vises til noter, samt kommentarer under regnskapsbehandling på

generalforsamlingen.

Styret foreslår at overskuddet tillegges egenkapitalen. Det bekreftes i denne sammenheng at alle inntekter og utgifter borettslaget har, er medtatt i det framlagte årsregnskap. Det har ikke inntrådt forhold etter regnskapsårets slutt som påvirker resultat eller borettslagets stilling. Årsmeldingen er godkjent av styret 23.03.2018. Se vedlagt regnskap for ytteliger informasjon.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

- Det er et pågående balkongprosjekt som inkluderer vindusbytte. Borettslaget fikk avslag fra Plan og bygg i 2017 etter en negativ tilbakemelding fra Byantikvaren. Det skal sendes en ny søknad ila. 2019 med fokus på økt livskvalitet for beboerne. Hvis ikke dette går gjennom så skal vinduene uansett byttes pga. alder.

- Det er også snakk om å lage felles sykkelbod der den gamle oljetanken står per dags dato. Ingenting av dette er spikret.

- Det skal installeres et vannbehandlingssystem fra Ceva for å sikre vannkvaliteten til borettslaget. Vedtak om mulig låneopptak gjort i tidligere generalforsamling, ifølge selger.

Det foreligger ingen prisestimat/overslag på hva prosjekte vil koste, dette må behandles gjennom en generalforsamling. Styret opplyser at sakene borettslaget jobber med tas løpende på oppsparte midler.

Husdyrhold

Det er bare tillatt å holde kjæledyr etter skriftlig tillatelse fra styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Følgende medfølger ikke i handelen: Kobberlamper over stuebord, hylle på kjøkken av typen "String" og furuhylle i stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.