Dælenenggata 14

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 14

  • 0567 Oslo
Prisantydning
2 700 000,-
Fellesgjeld
84 840,-
Totalpris
2 796 205,-
Ligningsverdi
537 530,-
Fellesutgifter
3 302,-
Beregnet totalkostnad
2 700 000,- (Prisantydning)
84 840,- (Andel av fellesgjeld)


2 784 840,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 406,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett)


11 365,- (Omkostninger totalt)


2 796 205,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
39m²
Bruksareal
40m²
Bruttoareal
44m²
Tomt
1 079m² (eiet tomt)
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1938
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
85
Energimerking
G
Finn-kode
80149959
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851

Beskrivelse

Velkommen til Dælenenggata 14 B! Boligen presenteres og vises av Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners.

Dette er en meget tiltalende og lys 2-roms leilighet. Leiligheten holder en god standard, og fremstår med tidsriktige farger og materialer. Leiligheten har god takhøyde på 2,72m som skaper god romfølelse, samt en arealeffektiv planløsning med praktisk rominndeling. Pene, lyse overflater og parkett på gulv. En flott leilighet hvor du kan flytte rett inn!

Leiligheten har en romslig stue med fin plass til sofagruppe, tv-seksjon m.m. Praktisk åpen løsning til et flott og stilrent kjøkken med rikelig skap- og benkeplass. Det er god plass til spisebord med plass til å invitere venner og familie til hyggelige sammenkomster! Rommet har store vindusflater som gir leiligheten en lys og luftig atmosfære. Videre har leiligheten et trivelig soverom med skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng. Pent, flislagt bad med med opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har en innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i hyller, kott og på hems. Man har også tilgang til en flott og frodig felles bakgård. Her er det sittegruppe for beboerne med muligheter for grilling og hygge på sommerstid!

Leiligheten tilhører et veldrevet og hyggelig borettslag. Nærområdet har masse å by på - her bor man midt på populære Rodeløkka, med kort vei til blant annet Grünerløkka, Carl Berner og Sentrum. Likevel ligger leiligheten skjermet til, i trafikkstille omgivelser.

Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Denne leiligheten må sees - velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, bad/wc, stue med åpen kjøkkeløsning, soverom og kott.

Leiligheten disponerer i tillegg 1 kjellerbod på ca. 2.5 m². og loftsbod på ca. 2.5 m².

Standard

Stue | Stor og hyggelig

Lys og lekker stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Fin sone for spisestue med plass til stort spisebord (evt. uttrekkbart) i nærhet til kjøkkenet. Lyse, tidsriktige overflater og parkett på gulv er gjennomgående i hele leiligheten.

Kjøkken | Innredning fra 2013

Moderne kjøkken med innredning fra 2013 med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet har slette, hvite fronter i høyglanset utførelse og vitrineskap med lys. Laminert benkeplate med 1-greps blandebatteri og enkel oppvaskkum. Plater og dimmbare lys over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrert oppvaskmaskin og komfyr og platetopp (Siemens toppmodell fra 2013 med selvrens og med valg for ferdigprogrammerte matretter både på stekeovn og platetopp). Plass til frittstående kjøl/frys. Avtrekksvifte med kullfilter over induksjonstopp koketopp.

Soverom | Med god oppbevaringsplass

Lyst og koselig soverom med praktisk skyvedørsgarderobe med speilfronter. God plass til oppbevaring av tøy og sko. Plass til dobbeltseng.

Bad | Pent flislagt

Pent flislagt bad som ble pusset opp i regi brl. i ca. 2001. Dusjhjørne med skyvedører og vegghengt termostatbatteri. Innredning med heldekkende servant og 1-greps bl.batteri (2013). Underskap og speil med belysning, samt veggskap. Frittstående toalett og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv.

Entré | Rikelig lagringsplass

Innbydende entré med dørtelefon og god plass til sko og yttertøy.

Plassbygde hyller, samt kott i entré. Ekstra oppbevaringsplass på liten "hems" over entréen.

Overflater | Lyst og tidsriktig

Gulv: Parkett i alle oppholdsrom, fliser på bad.

Vegger: Malte flater og strie.

Tak: Malte flater. God takhøyde på ca. 2.72 m.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentralt og rolig beliggende på idylliske Rodeløkka/Dælenenga som ligger i Bydel Grünerløkka. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet, med flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter og service tilbud i umiddelbar nærhet. Det er holdeplasser for buss, trikk og t-bane i nærområdet som gir tilgang til et rutenett som dekker hele byen.

Carl Berner krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner bl a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Dette kombinert med et økt tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har bidratt til å øke områdets popularitet. En liten spasertur ned til Grünerløkka finner du noen av byens mest populære kafeer, hyggelige spisesteder, barer m.m. Blant annet Delicatessen, Villa Paradisio, Südøst, Vespa og Humla og The Nighthawk Diner er verdt et besøk. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Her finnes det også veldig spennende shoppingmuligheter, med flere nisjeforretninger.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Sofienbergparken, Birkelunden, Botanisk Hage, Tøyenparken, Ola Narr og Akerselva. Akerselva kan du følge ned til sentrum og Bjørvika i sør og helt opp til Maridalsvannet i Nord. I tillegg er det kort vei til fotballbane, lekeplass, svømmehall, idrettshall, tennisanlegg og treningssenter m.m.

Felleskostnader

3 302 pr. mnd. Inkluderer: Inkluderer varmtvann, fyring, kabel-tv/bredbånd, renholdstjenester, vaktmestertjeneste, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forsikringer, forretningsførsel, betjening av andel fellesgjeld m.m

Herav:

Felleskostnader: 2 902,-

Baderomstillegg: 400,-

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning.

Tomt

1 075 kvm eiet tomt. Gårdsrommene og midtparken er meget pent opparbeidet med plener, sittegrupper for beboerne, prydbusker og trær. Bakgården ligger avskjermet til, vekk fra trafikk og støy.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 5 parkeringsplasser til utleie. Man kan sette seg på venteliste ved henvendelse til styret. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 537 530 pr. 31.12.14

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 290 071 pr. 31.12.14

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på våtromsrehabilitering fra 2002.

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Sentralfyring via radiatorer. Varmekabler på bad. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Dælenenggata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Området forøvrig er regulert til bolig, spesialområde for bevaring, tomt for offentlig bygging (barnehage/, boligbygging m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Ta kontakt med megler for mer informasjon. Oslo Kommune har vedtatt ny kommuneplan som kan ha innvirkning på reguleringsplaner i området.

Borettslag

Borettslagets organisasjonsnummer er 950 291 370. Det er 48 boliger og 2 næringslokaler i borettslaget. Borettslaget eier selv 1 andel.

Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Revisor er BDO, Postboks 1704 Vika, 0121 Oslo.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 3 lån.

Andel gjeld for denne leiligheten er: kr 84 840,- pr. 01.07.2016

Andel formue for denne leiligheten er: kr: 22 650,- pr. 31.12.2015.

Spesifikasjon av lån:

Lånegiver: Husbanken, lånenr: 119362499

Type lån: Serielån

Restsaldo: kr. 217.200,- pr 26.07.16

Andel av saldo: kr 4.283,-

Siste termin: 03.03.17

Terminer per år: 2. Terminer til innfrielse: 2

Rente: 1,673 % pr. 26.07.16

Lånegiver: Husbanken, lånenr: 114823727

Type lån: Annuitet

Restsaldo: kr. 3.592.954,- pr 26.07.16

Andel av saldo: kr 70.857,-

Siste termin: 02.01.28

Terminer per år: 2. Terminer til innfrielse: 23

Rente: 1,673 % pr. 26.07.16

Lånegiver: DNB Boligkreditt AS, lånenr: 50108022121

Type lån: Annuitet

Restsaldo: kr. 491.827,-

Andel av saldo: kr 9.699,-

Siste termin: 30.06.24

Terminer per år: 4. Terminer til innfrielse: 32

Rente: 2,5 % pr. 26.07.16

Borettslaget er sikret i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen er gyldig til den sies opp av borettslaget eller forsikringsselskapet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har vedtatt å bygge balkonger på generalforsamlingen fra 31.03.2016 med en prosjektramme på 7 millioner. Lånet fordeles likt mellom de andelene som får balkong. Dette er ikke gjeldene for denne leiligheten da dette er 1.etasje. Det er snakk om utskiftning av vinduer i forbindelse med balkongbyggingen, men dette er ikke avgjort pt.

Forøvrig utføres vedlikehold kontinuerlig. Se årsberetning for mer informasjon.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring, som gir juridisk hjelp, dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikringen må senest tegnes på kontraktsmøtet, og koster mellom kr. 3 900,- og kr. 9.200,-, avhengig av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

* Hyggelig og veldrevet borettslag.

* Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

* Borettslaget er tilknyttet Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond (mot tap av ubetalte felleskostnader).

* Kabel-tv/brebånd fra GET.

* Fyring og varmtvann inkl. i husleien.

* Meget sentralt og attraktivt beliggenhet.

* Vedlikeholdsoppgaver utføres løpende i borettslaget.

* Vaktmestertjeneste leveres av Bygårdsservice AS.

* Fellesvaskeri i kjeller.

* Trappevask og matter leveres av T&J Renholdsservice.

* Det blir arrangert én felles vårdugnad.

* Forkjøpsretten er parallellavklart og blir avklart raskt etter salget (ca. 5 virkedager)

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.