Dælenenggata 15

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 15

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 350 000,-
Fellesgjeld
138 457,-
Totalpris
3 500 532,-
Ligningsverdi
994 531,-
Fellesutgifter
3 279,- (Drift og vedlikehold, tv, internett, nedbetaling andel gjeld, trappevask, vaskeri, vaktmester, forr.førsel, forsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostn. 2.921,- Kabel-tv 159,- Kollektiv Internett 199,-)
Beregnet totalkostnad
3 350 000,- (Prisantydning)
138 457,- (Andel av fellesgjeld)


3 488 457,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
8 625,- (Transportgebyr)


12 075,- (Omkostninger totalt)


3 500 532,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
56m²
Bruksareal
56m²
Bruttoareal
61m²
Tomt
2 753m² (eiet tomt)
Etasje
1.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1932
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
86
Energimerking
G
Finn-kode
136787326
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er eldre enn 20 år

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

62%

har høyskoleutdanning

58%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Ferdig Salgsoppgave Dælenenggata 15

BRA/PROM

56 / 56 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

I 2017 var forbruk på 13047 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 753 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til et lyst og flott hjem beliggende i høy 1. etasje, i en hyggelig gård på Rodeløkka. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vinduer og fin takhøyde som er med på å skape rikelig med naturlig lys.

- Pen stue med peisovn

- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger

- Balkong mot idyllisk bakgård

- Stort soverom med skyvedørsgarderobe

- Entré med skyvedørsgarderobe

- Skjermet og sentralt

- Veldrevet aksjelaget med god vedlikeholdshistorikk

- Flott bakgård med sittegrupper

- Romslig kjeller- og loftsbod

- Felles sykkelrom i kjeller

- Lave omkostn. - ingen dokumentavgift

- Ingen forkjøpsrett

- Kabel-tv leveres av GET og internett fra Homenet

- Vaskemaskin på kjøkken, samt fellesvaskeri med 3 maskiner, tørketrommel og stort tørkerom

- Umiddelbar nærhet til buss, trikk og t-bane

Beboerne har tilgang til en flott, felles bakgård som er opparbeidet med gangarealer, gressplen og annen beplantning. Her er det sykkelstativ og sittegrupper til bruk for beboerne. I Dælenenggata 15 bor du på Rodeløkka, med gangavstand til blant annet Grünerløkka, Carl Berner, Torshov, Tøyen og sentrum. Her finner du et urbant og stemningsfullt miljø med alt det Oslo har å by på i nærheten.

Innhold

Leiligheten ligger i høy 1. etasje og inneholder: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken med adkomst til balkong.

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod med måleverdig areal på 3,8 kvm og gulvareal på 8 kvm (skråtak), samt én kjellerbod på 7 kvm.

Felles sykkelrom i kjeller.

Standard

Stue | Lys og romslig

Leiligheten har en pen stue med god plass til sofagruppe, tv-møblement, hyller og øvrig ønsket møblement. Det er også naturlig sone for spisestue med plass til å invitere mange gjester rundt bordet. Fin takhøyde og store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Koselig peisovn som gir god og lun varme.

Kjøkken | Stilrent med hvitevarer

Separat kjøkken med flislagte gulv og stilren Norema innredning fra 2008. Rikelig skap- og benkeplass. Glatte fronter og benkeplater av laminat med nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Fliser på vegg over komfyr. Frittstående hvitevarer følger med og inkluderer kjøleskap med frysedel fra Bosch, oppvaskmaskin fra Hoover, komfyr med induksjonstopp fra Gorenje, vegghengt ventilator fra Røroshetta, samt vaskemaskin. Automatisk lekkasjestopper. Oso varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i kjøkkenbenk. Adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Balkong | Mot idyllisk gårdsrom

Fra kjøkkenet er det utgang til en herlig balkong på 3,3 kvm med fin plass til utemøblement. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av metall. Stikkontakter på vegg. Utsyn mot det idylliske gårdsrommet.

Soverom | Stort og luftig

Meget romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass (1,65 meter bredt).

Bad | Med dusjkabinett

Bad rehabilitert i regi av aksjelaget i 1999/2000. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Badet inneholder gulvmontert toalett, vegghengt servant med ett-greps armatur, samt speil og overlys på vegg over servant. Dusjkabinett fra 2016. Sprekk i flis ved dør, samt i enkelte fuger.

Entré | Med god oppbevaringsplass

Innbydende entré med flislagte gulv. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med speilfronter (1,15 meter bredt) fra 2013. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Lyst og tidsriktig

Gulv: Laminat, samt fliser på kjøkken, i entré og på bad.

Vegger: Malte flater i oppholdsrom, samt fliser på bad. Vegger i stue er malt i 2018.

Tak: Malte flater.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Rodeløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, restauranter, parker, utesteder og andre servicetilbud. Her er det gangavstand til alt av fasiliteter og det meste av hva Oslo har å by på. Det er gangavstand til blant annet Grünerløkka, Carl Berner, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m.

Det er kort vei ned til Grünerløkka som er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av Løkkas mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, eller trendy tapas på Delicatessen. Flere matforretninger finnes også rett i nærheten som søndagsåpen Joker, Bunnpris, Rema 1000 og Kiwi. På Torshov kan du besøke "Hva Skjer" på Soria Moria, Grisen eller trikkestallen, som alle byr på god stemning. Ringnes park med SATS/Elixia, Ringen kino og stor Meny ligger også i gangavstand. Carl Berner byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. Av dagligvarebutikker kan Coop Prix og Bunnpris nevnes, samt Narvesen og døgnåpen 7-eleven. Det er også nylig åpnet vinmonopol her. Carl Berner er et av byens beste knutepunkt for kollektiv transport og her har du tilgang til buss, trikk og T-bane med forbindelser i alle byens retninger. Dette betyr at du har særdeles gode kommunikasjonsalternativ til alle sentrale deler av byen som f.eks. Nydalen, Blindern, Majorstua etc.

Det er flere fritids- og rekreasjonsmuligheter i området som Fagerheimen tennisklubb, Tøyenbadet og idrettsanlegget på Dælenenga. Rett i nærheten finner du også store parkanlegg som f.eks Torshovdalen, Sofienbergparken, Ola Narr, Tøyenparken og Botanisk hage. Det er også fine turområder langs Akerselva hvor det går tursti til Sørenga/Bjørvika og helt opp til Maridalsvannet i Nord. Flere treningssentre er også i nærheten med Fresh Fitness, SATS/Elixia Ringnes Park, Schous Plass, og Carl Berner, Avancia, Myrens sportssenter m.m.

Langs Akerselva ligger også Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

Godt tilbud av offentlig transport med T-bane fra Carl Berner, samt busser (nr. 20, 21, 28, 30, og 33) like ved. På Carl Berners plass går også trikknr. 17 og på Torshov/Grünerløkka finner du holdeplass for trikknr. 11, 12 og 13. Grünerløkka ligger dessuten bare 5 min gange unna og det er et drøyt kvarters gange til sentrum hvor det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser.

Felleskostnader

3 279 pr. mnd. Drift og vedlikehold, tv, internett, nedbetaling andel gjeld, trappevask, vaskeri, vaktmester, forr.førsel, forsikring, kom. avg. m.m.

Herav:

Felleskostn. 2.921,-

Kabel-tv 159,-

Kollektiv Internett 199,-

Etasje

1 etasje

Tomt

Eiet tomt: 2753 m². Flott felles gårdsrom som nylig er oppgradert. Pent opparbeidet med gressplen, terrasseplatting, gangarealer og pen beplantning. Sittegrupper og sykkelstativ til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 994 531 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 580 312 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betong. Yttervegger av murkonstruksjoner med synlig teglstein mot gaten samt pusset og malt teglstein mot bakgård. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein/plater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre, to-lags glass fra 2006/07.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest for baderomsrehabilitering fra 2000. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom:

- aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år

- aksjeeieren er en juridisk person

- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner

- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier.

Har selskapet ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til selskapet, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Aksjeeier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Bruksoverlatelse inntil 30 dager per år godkjennes forutsatt at styret informeres med navn og kontaktinformasjon pa den som skal benytte boligen, senest 10 dager for bruksoverlatelsen finner sted. Dersom beboer ikke får tilbakemelding om avslag innen 24 timer, anses bruksoverlatelsen som godkjent. Det vil ikke være anledning til benyttelse av fellesvaskeri ved kortvarig bruksoverlatelse og det forutsettes at selskapets vedtekter og husordensregler blir fulgt.

(5) Overlating av bruken reduserer ikke aksjeeierens plikter overfor selskapet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, peisovn i stue, samt varmekabler på bad. Pipeløp rehabilitert i regi av aksjelaget i 2015.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Dælenenggata 15. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/trafikkområde, friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:

1932/990969-1/105 Best. om adkomstrett 13.10.1932

Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.

Med flere bestemmelser

1932/990970-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 22.11.1932

Med flere bestemmelser

1933/942657-1/105 Erklæring/avtale 24.06.1933

Bestemmelser om brannvegg/-dør

1933/942658-1/105 Best. om adkomstrett 14.09.1933

Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.

Med flere bestemmelser

2000/45972-1/105 Obligasjon 11.08.2000

BELØP: NOK 180.900

Panthaver:Svein Vigdal

Lnr: 5484289

Gjelder denne registerenheten med flere

2000/45972-2/105 ** Prioritetsbestemmelse 11.08.2000

obligasjonen skal stå etter andre pengeheftelser for inntil

kr. 20.000.000,-

2007/130650-1/200 Pantedokument 15.01.2007

BELØP: NOK 12.700.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Gjelder denne registerenheten med flere

2013/939137-1/200 ** Nedkvittering 31.10.2013

Beløpet er nedkvittert til:

Beløp: NOK 2.650.000

2018/842913-1/200 Pantedokument 05.06.2018 21:00

BELØP: NOK 11.750.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1932/900673-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 31.05.1932

OPPRETTELSE - FRADELT FRA RINGGT 10B - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 77 leiligheter knyttet til aksjer. Ringgatens Byggeselskap AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 934732014, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

- Ingen forkjøpsrett.

- Kabel-tv leveres av GET.

- Internett fra Homenet, alle leiligheter har 100/100 hastighet som standard, med mulighet for oppgradering.

- Fellesvaskeri med 3 maskiner, tørketrommel og stort tørkerom.

- Jørn Knut Løseth leverer vaktmestertjenester.

- Firmaet Strax Renhold AS har ansvaret for trappevasken.

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har to lån i Handelsbanken.

Andel fellesgjeld for denne leiligheten: 138.457,- pr. 01.11.2018.

Andel formue for denne leiligheten: 37.106,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:

Lån: HANBAN-9041723153

Type: Annuitet

Restsaldo: 10.612.733,-

Restløpetid: 18 år 1 md.

Terminer pr. år: 4

Type rente: Flyt 2,50%

Andel av saldo: 138.457,-

Kapitalkostnader: 798,-

Lånenummer: 2HAND2-90417164153

Type: Annuitet

Restsaldo: 1.113.868,-

Restløpetid: 3 år 4 md.

Terminer pr. år: 4

Type rente: Flyt 2,70%

Andel av saldo: 0,-

Kapitalkostnader: 0,-

Dette lånet gjelder noen av leilighetene som har balkong.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

138 457

Andel formue

37 106

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 646594

Regnskap

Årets resultat for 2017 viste et overskudd på kr 1 162 540, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2017 var kr 2 669 885.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2018: Gjennomført rehabilitering av brannbalkonger, tak og fasade.

2017: Installert automatiske målere.

2016: Plattingen i bakgård ble oppgradert i samarbeid med naboselskapet som deler samme bakgård.

2015: Rehabilitering av pipeløp

2013: Reparasjon av tak

2012: Nye porttelefoner

2011 - 2012: Oppussing av oppgangene

2010: Montert varmekabler i takrenner

2008 Viktige prosjekter:

- Brannsikring, montering av redningsliner

- Oppussing av bakvegg

- Skiftet dører i trapperom

- Ettersyn og reparasjon av tak

- Utskifting av vinduer i 12 leiligheter

2007: Omfattende rehabilitering:

- Nye balkonger (56 leiligheter)

- Nye vinduer (fullført 2008)

- Ny port mot Fjellgata

- Brannsikring (nye pulverapparater + montering av nye brannseler)

- Oppgradering av lek-/fellesareal

- Fullført utskifting av kjellerdører

- Full rehabilitering av lysnettet på loftene

2006: Diverse vedlikehold

- Oppussing og maling av oppgangene

- Oppstart bygging av balkonger mot bakgård (56 av 77 leiligheter)

- Utskifting av alle kjellerdører til godkjente branndører

1999: Avsluttet større våtromsrehabilitering

Aksjelaget utfører vedlikehold jevnlig og har god vedlikeholdshistorikk.

Forøvrig må alltid normalt vedlikehold påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt og godkjennes av styret under forutsetning av at de øvrige aksjonærer ikke sjeneres.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: js@schalapartners.no eller SMS: 92 08 22 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Ved bruk av både vaskemaskin, og oppvaskmaskin samtidig kan sikringen i noen tilfeller gå.

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikring på og automatisk strømmåler plassert i felles tavle i kjeller.

- Montert to tak-stikk med trådløs betjening (X-Comfort) i 2013, samt ny kurs til stue fra sikringsskap i 2018.

- Brannslukningsapparat og røykvarsler i leiligheten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.

Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.