Dælenenggata 21C

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 21C

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 750 000,-
Fellesgjeld
200 037,-
Totalpris
3 961 136,-
Ligningsverdi
787 209,-
Fellesutgifter
3 483,-
Beregnet totalkostnad
3 750 000,- (Prisantydning)
200 037,- (Andel av fellesgjeld)


3 950 037,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 819,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 280,- (Noteringsgebyr forretningsfører)


11 099,- (Omkostninger totalt)


3 961 136,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
54m²
Bruksareal
54m²
Bruttoareal
60m²
Tomt
132m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1931
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
94
Energimerking
F
Finn-kode
95876955
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 21C

BRA/PROM

54 / 54 m²

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne herlige leiligheten i Dælenenggata 21C!

Dette er en stor og flott 2-roms aksjeleilighet, beliggende høyt og fritt i 3.etasje i en hyggelig gård på Rodeløkka. Leiligheten er gjennomgående og vender ut mot idylliske gårdsrom på begge sider, så her er man godt skjermet mot støy og trafikk. Leiligheten er malt i lyse, tidsriktige farger (nymalt i 2017) og har flotte originale tregulv. Velfungerende og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Den gode takhøyden og de store vindusflatene er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten, og gir en luftig atmosfære.

Leiligheten har pen stue med god plass til sofaseksjon, tv-møblement og spisestue hvor man kan invitere venner og familie til hyggelig lag. I dette rommet er det også en moderne peis som gir god varme og et lunt preg. Fra stuen er det adkomst til en herlig balkong med gode solforhold (ettermiddagssol), fin utsikt mot bakgård og plass til utemøblement. Kjøkkenet i leiligheten har tidsmessig innredning fra IKEA med mye skap- og benkeplass. Her er det også god plass til spisebord. Leiligheten har et lyst og flott soverom med plass til dobbeltseng, kontorhjørne, samt rikelig oppbevaringsplass i garderobeskap. Badet er flislagt og pent pusset opp i regi av aksjelaget. Entréen er innbydende med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Det er et veldrevet aksjelaget med god vedlikeholdshistorikk. Beboerne har tilgang til en flott, felles bakgård som er opparbeidet med gangarealer, stor gressplen og annen beplantning. Gårdsrommet er svært lunt og solrikt. Sykkelstativ, sittegrupper, pallekasser for dyrking av grønnsaker og lekeapparater til bruk for beboerne - her er det rom for mye utendørs hygge! I østre bakgård er det også et eget hobbyrom til disposisjon for beboerne. Her er det blant annet arbeidsbenker, smørebenker og verktøy.

I Dælenenggata 21C bor du på Rodeløkka/Grünerløkka, med gangavstand til blant annet Carl Berner, Torshov, Tøyen og sentrum. Her finner du et urbant og stemningsfullt miljø med alt det Oslo har å by på i nærheten. Samtidig ligger leiligheten helt stille og skjermet til.

Denne leiligheten må sees - velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje og inneholder: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca. 3,5m² og 1 loftsbod. Loftsboden er ikke målt pga. tilgjengeligheten.

Standard

Stue | Med hyggelig peisovn

Leiligheten har en nydelig stue med god plass til sofagruppe, tv-møblement og øvrig ønsket møblement. Det er også naturlig sone for spisestue med plass til å invitere mange gjester rundt bordet. God takhøyde og store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Peisovn i stuen som varmer godt i hele leiligheten. Pipeløp ble renovert i 2009.

Balkong | Gode solforhold og idyllisk utsikt

Herlig balkong på ca. 4 m² med god plass til utemøbler. Balkongen har supre solforhold med ettermiddagssol fra ca. 15-16 til ca. 20-21 på sommerstid. Fin utsikt mot det skjermede og grønne gårdsrommet og det hyggelige nabolaget forøvrig. Plastgulv på balkongdekket og stålrekkverk med glassfronter. Balkongen ble montert i 2011.

Kjøkken | Med god skap- og benkeplass

Separat kjøkken med innredning fra IKEA med mye skap- og benkeplass. Hvite, slette fronter og fliser over laminert benkeplate. Det er montert lys under overskap. Nedfelt enkel oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Integrert komfyr med steketopp og forøvrig plass til frittstående hvitevarer. Fin plass til spisebord på kjøkkenet.

Soverom | Romslig og mot rolige omgivelser

Stort og lyst soverom med plass til dobbeltseng, nattbord, arbeids-/kontorhjørne etc. Stort garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter. Soverommet vender ut mot et rolig indre gårdsrom.

Bad | Lyst og flislagt

Flislagt bad som ble oppgradert i regi av aksjelaget i ca. 2006. Badet inneholder dusjhjørne med termostatbatteri og dusjvegger i herdet glass, gulvmontert toalett, helstøpt servant med 1-greps blandebatteri, underskap og speil.

Entré | Med god oppbevaringsplass

Innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i plassbygget skap. Portåpneren til leiligheten betjenes med mobiltelefonen. Inn til badet er det en original glassdør med dekorativt og vakkert motiv, antagelig fra byggeår.

Overflater | Tidsriktig og sjarmerende

Gulv: Originale tregulv, belegg og fliser på badet.

Vegger: Malt tapet/strie (nymalt leilighet i 2017). Fliser på badet.

Tak: Malte flater (nymalt i 2017). Downlights i himling på bad.

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på Rodeløkka/Dælenenga som ligger i bydel Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten er gjennomgående, men alle rom vender ut mot stille gårdsrom, så her bor man skjermet mot trafikk og støy. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Leiligheten ligger rett ved Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk- og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet.

For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssentere i nærheten av boligen. Elixia og Bare Trening ligger en kort spasertur unna ovenfor Carl Berners Plass i Trondheimsveien. Nærmeste treningstilbudet er Fresh Fitness som ligger i Dælenenggata. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året. Det er også Elixia ved Ringnes Park i gangavstand fra leiligheten.

Grünerløkka ligger like ved og er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ved Ringnes park, en kort spasertur unna, finner du blant annet Ringen Kino, og Meny. Rett borte i gaten finner du også Kiwi, Coop Prix samt søndagsåpen Bunnpris.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet, finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole. For den musikkinteresserte er det kun 10-min gange ned til Øya-festivalen som arrangeres i Tøyenparken.

Etasje

3 etasje

Tomt

132,2 m² eiet tomt. Flotte fellesarealer som er opparbeidet med gangarealer, gressplen, kirsebærtrær og annen fin beplantning. Her er det flere sittegrupper og mulighet for å ha private griller for beboerne. Dette er en lun og fin uteplass som er perfekt for å nyte late sommerdager.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 787 209 pr. 31.12.15

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 204 186 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjonærer som ikke selv bor i boligen kan ikke overlate bruken av boligen til andre uten å ha innhentet styrets godkjennelse på forhånd. Med styregodkjennelse kan bruken av boligen overlates andre for en periode opp til 3 år, dersom aksjonæren selv, ektefelle eller registrert partner, slektning i rett opp- eller nedadstigende linje eller fosterbarn har bodd i boligen i minst ett av de 2 siste årene. Godkjennelse kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjonær i selskapet. Ellers kan aksjonærer med styrets godkjennelse overlate bruken av boligen til andre, dersom det foreligger slike særlige grunner som fremgår av borettslagsloven.

Søknad om godkjennelse skal skje skriftlig. Er søknaden ikke besvart innen en måned etter at søknaden er kommet frem til styret, skal brukeren regnes som godkjent.

Bruksoverlating reduserer ikke aksjonærens plikter i forholdet til selskapet. Aksjonæren skal holde styret kjent med hvor han/hun til enhver tid befinner seg, så lenge bruken av boligen hans/hennes er overlatt til andre.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Peisovn i stue.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Dælenenggata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, forretning, kontor, industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 285 leiligheter knyttet til aksjer. I tillegg eier boligselskapet 3 lokaler som leies ut.

Dæhlenengen Byggeselskap AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933893863, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:

Chr Michelsens Gt 17

Chr Michelsens Gt 18 - 40

Stockholmsgata 27 - 33

Dælenenggata 17 - 27

Fjellgata 42 - 50

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er EY.

Selskapet har egen hjemmeside: www.selskapet.com.

Kun fysiske personer kan være aksjonærer.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 200.037,- pr. 01.03.2017.

Andel formue for denne leiligheten: 5.896,- pe. 31.12.2016.

Lånenr: OBOS01-98207449105

Type: Serielån

Restsaldo: 31.326.108,-

Restløpetid: 13 år 2 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt 2,40%

Restsaldo: 105.468,-

Kapitalkostnader: 879,-

Dette lånet har IN-ordning.

Lånenr: OBOS02-98207449113

Type: Annuitet

Restsaldo: 10.501.009,-

Restløpetid: 13 år 2 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt 2,40%

Restsaldo: 76.733,-

Kapitalkostnader: 567,-

Dette lånet har IN-ordning.

Lånenr: OBOS03-98207515086

Type: Annuitet

Restsaldo: 5.366.009,-

Restløpetid: 24 år

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt 2,40%

Restsaldo: 17.836,-

Kapitalkostnader: 81,-

Dette lånet har ikke IN-ordning.

Selskapet har IN-ordning på to av lånene med mulighet for individuell nedbetaling av sin andel fellesgjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

-2004-2006: baderoms rehabilitering.

-2008-2009: Utskiftning av tak på hele bygningsmassen.

-2009: Renovering/utskiftning av samtlige piper og pipeløp.

-2010-2011: 90 leiligheter montert balkonger

-2012-2013: Nytt system for avfallhåndtering

-2013: Sikring av tilgangen til bygningen utenfra, og avskjerming av eiendommen.

-2013-2014: Rørrehabilitering.

-2013: Nytt lysarmatur utendørs.

-2013: Oppussing av portalene i bakgården.

-2013: Fornyet og forbedret avtale med Canal Digital. Installering av fibernett (Fiber to home).

-2015: Oppgradering av loftsdørene til godkjente branndører.

-2016: Rehabilitering av lamper i alle oppgangene.

-2016: Rehabilitering av bunnledningen gjennomfør av Proline AS.

-2016: Oppgradering av kjellerdørene til godkjente branndører.

-2016: Sluttstykket i alle inngangsdørene oppgradert i samsvar med samme standard som porttelefonen.

Borettslaget skal pusse opp oppgangene og må i den forbindelse ta opp lån. Styret vet pt. ikke helt hvor mye det er snakk om, men ligger nok på mellom 6 og 8 millioner. Felleskostnaden bli økt som følge av lånopptaket som gjøres for å finansiere dette. Hvor mye felleskostnaden kommer til å øke er vanskelig å anslå, og dette vil variere også ut ifra størrelsen på leilighetene.

Se mer detaljert informasjon i årsberetningen som ligger vedlagt i prospekt.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

- Canal Digital er leverandør av kabel-tv og internettjenester. Det er reforhandlet fram en ny avtale med Canal Digital med bedre internettkapasitet og gratis T-We og musikktjenesten Tidal Basic.

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

- Ingen forkjøpsrett.

- IN-ordning.

- Sikringsordning.

- Fellesvaskeri.

- Sikringsskap med automatsikringer.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.