Dælenenggata 27 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 27 B

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 550 000,-
Fellesgjeld
205 350,-
Totalpris
3 774 099,-
Ligningsverdi
798 019,-
Fellesutgifter
3 557,- (Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv/internett, varmtvann, nedbetaling av andel gjeld, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 550 000,- (Prisantydning)
205 350,- (Andel av fellesgjeld)


3 755 350,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 280,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
7 819,- (Transportgebyr)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


18 749,- (Omkostninger totalt)


3 774 099,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
55m²
Bruksareal
55m²
Bruttoareal
61m²
Tomt
190m² (eiet tomt)
Etasje
2.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1931
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
106
Energimerking
F
Finn-kode
103591020
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Joakim Torp

+47 977 08 876

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 27 B

Beregnet totalkostnad

3 550 000,- (Prisantydning)

205 350,- (Andel av fellesgjeld)

--------------------------------------------------------

3 755 350,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger

3 280,- (Noteringsgebyr forretningsfører)

7 819,- (Transportgebyr)

7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))

--------------------------------------------------------

18 749,- (Omkostninger totalt)

--------------------------------------------------------

3 774 099,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja

Beskrivelse

Joakim Torp (977 08 876) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne flotte leiligheten i Dælenenggata 27B!

Dette er en stor og flott 2-roms aksjeleilighet, beliggende fint til i 2. etasje i en hyggelig gård på Rodeløkka/Dælenenga. Leiligheten er gjennomgående og vender delvis ut mot rolige Dælenenggata og delvis ut mot det idylliske gårdsrommet. Leiligheten er malt i lyse, tidsriktige farger og har originale tregulv. Velfungerende og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Den gode takhøyden og de store vindusflatene er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten, og gir en luftig atmosfære.

Leiligheten har pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. I dette rommet er det også en moderne peis som gir god varme og et lunt preg. Fra stuen er det adkomst til et romslig, innredet rom som egner seg ypperlig som f.eks. spisestue - her kan man invitere mange gjester rundt bordet! Kjøkkenet i leiligheten har stilren innredning fra IKEA med mye skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer. Leiligheten har et lyst og flott soverom med plass til dobbeltseng og rikelig oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Fra soverommet er det adkomst til en herlig balkong med plass til utemøblement og med fin utsikt mot bakgård. Badet er flislagt og pusset opp i regi av aksjelaget i 2005. Innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko i innebygget skap.

Leiligheten tilhører et meget veldrevet aksjelag med god vedlikeholdshistorikk. Beboerne har tilgang til en flott, felles bakgård som er opparbeidet med gangarealer, gressplen og annen beplantning. Gårdsrommet er svært lunt og solrikt. Eget hobbyrom, sykkelstativ, sittegrupper, pallekasser for dyrking av grønnsaker og lekeapparater til bruk for beboerne - her er det rom for mye utendørs hygge!

I Dælenenggata 27B bor du på Rodeløkka/Grünerløkka, med gangavstand til blant annet Carl Berner, Torshov, Tøyen og sentrum. Her finner du et urbant og stemningsfullt miljø med alt det Oslo har å by på i nærheten. Samtidig ligger leiligheten i rolige omgivelser.

Velkommen til visning!

Standard

Stue | Med hyggelig peisovn

Pen og romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-møblement og øvrig ønsket møblement. God takhøyde og store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Peisovn i stuen som varmer godt i hele leiligheten. Pipeløp ble renovert i 2009.

Innredet rom | Perfekt spisestue

Leiligheten har et praktisk innredet rom som egner seg ypperlig som en spisestue, hjemmekontor, bibliotek el. Plass til stort spisebord med tilhørende stoler. Plassbygget bokhylle som også fungerer som et dekorativt element.

Kjøkken | Med integrerte hvitevarer

Separat kjøkken med innredning fra IKEA med mye skap- og benkeplass. Hvite, slette fronter i høyglanset utførelse og sjarmerende teglstein over heltre benkeplate. Det er montert lys under overskap. Nedfelt 1-1/2 oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med avtrekksvifte med kullfilter, integrert komfyr med steketopp og kjøleskap med frysedel. Opplegg for oppvaskmaskin (45cm).

Soverom | Mot rolig gårdsrom

Stort og lyst soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Stor skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter. Soverommet vender ut mot bakgården og har adkomst til balkong.

Balkong | Med plass til utemøblement

Herlig balkong på ca. 3,5m² med plass til utemøblement. Balkongen har fin utsikt mot det skjermede og grønne gårdsrommet og det hyggelige nabolaget forøvrig. Rekkverk i stål med glassfronter. Balkongen ble montert i 2011.

Bad | Pusset opp i regi av aksjelaget

Flislagt bad som ble oppgradert i regi av aksjelaget i 2005. Badet inneholder dusjhjørne med termostatbatteri og forrheng, gulvmontert toalett, helstøpt servant med 1-greps blandebatteri, underskap og speilskap med belysning over. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv og downlights i tak.

Entré | Med god oppbevaringsplass

Innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i plassbygget skap. Portåpneren til leiligheten betjenes med mobiltelefonen.

Overflater | Tidsriktig og sjarmerende

Gulv: Originale tregulv og fliser på badet.

Vegger: Malte flater og fliser på badet.

Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad.

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på Rodeløkka/Dælenenga som ligger i bydel Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten er gjennomgående, men alle rom vender ut mot stille gårdsrom, så her bor man skjermet mot trafikk og støy. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Leiligheten ligger rett ved Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk- og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet.

For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssentere i nærheten av boligen. Elixia og Bare Trening ligger en kort spasertur unna ovenfor Carl Berners Plass i Trondheimsveien. Nærmeste treningstilbudet er Fresh Fitness som ligger i Dælenenggata. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året. Det er også Elixia ved Ringnes Park i gangavstand fra leiligheten.

Grünerløkka ligger like ved og er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ved Ringnes park, en kort spasertur unna, finner du blant annet Ringen Kino, og Meny. Rett borte i gaten finner du også Kiwi, Coop Prix og søndagsåpen Bunnpris.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet, finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Felleskostnader

3 557 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv/internett, varmtvann, nedbetaling av andel gjeld, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv/internett, varmtvann, nedbetaling av andel gjeld, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader: 2.034,-

Kapitalkost. lån 2 OBOS02: 651,-

Kapitalkost. lån 1 OBOS01: 872,-

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Tomt

190m² eiet tomt. Beboerne har tilgang til to gårdsrom som er flott opparbeidet med gangarealer, gressplen, kirsebærtrær og annen fin beplantning. Her er det flere sittegrupper og mulighet for å ha private griller for beboerne. Flere lekeapparater, eget hobbyrom, sykkelstativ og pallekasser for dyrking av grønnsaker. Dette er lune og fine uteplasser som er perfekt for å nyte late sommerdager.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 798 019 pr. 31.12.15

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 234 453 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Teglsteins konstruksjon med kjeller og loft. Leilighetenes skillende vegger i betong/ mur og teglsteinsfasade. Innvendige vegger i pusset mur. Støpt kjellergulv. Bygningene antatt fundamentert på fjell. Valmtak tekket med taksten. Eldre bygårder vil alltid ha noe retningsavvik og setninger. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Trevinduer med 2-lags glass fra 2010 på soverom. Trevindu med 3-lags glass fra 1982 på stue/kjøkken og vindu på soverom fra 2010. Vinduene har hvitmalte karmer og lister. Swedoor entrédør med B30/ 35db krav. Det er sikkerhetslås på døren. Ukjent produksjonsår, men døren er av nyere dato. Balkongdør med 2-lags glass fra 2010 med hvitmalte karmer og lister.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger brukstillatelse for montering av balkonger fra 2010, samt ferdigattest for rehabilitering av bad fra 2007.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn i stue.

Adkomst

Adkomst fra Dælenenga. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1931/990922-1/105 Erklæring/avtale 16.05.1931

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1931/990923-1/105 Erklæring/avtale 10.12.1931

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1931/990924-1/105 Best. om adkomstrett 12.12.1931

Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1932/901298-2/105 Erklæring/avtale 25.10.1932

Begrensning i råderett

Forbud mot salg på bestemte vilkår

Bestemmelse om vann- og kloakkledning for Oslo kommune

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 285 leiligheter knyttet til aksjer. I tillegg eier boligselskapet 3 lokaler som leies ut.

Dæhlenengen Byggeselskap AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933893863, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:

Chr Michelsens Gt 17

Chr Michelsens Gt 18 - 40

Stockholmsgata 27 - 33

Dælenenggata 17 - 27

Fjellgata 42 - 50

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er EY.

Hjemmeside med nyttig info: www.selskapet.com

Kun fysiske personer kan være aksjonærer.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget t å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 205.350,- pr. 01.08.2017.

Andel formue for denne leiligheten: 5.896,- pr. 31.12.2016.

Lånenr: OBOS01-98207449105

Type: Serielån

Restsaldo: 30.333.597,-

Restløpetid: 12 år 10 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt 2,40%

Restsaldo: 102.129,-

Kapitalkostnader: 867,-

Dette lånet har IN-ordning.

Lånenr: OBOS02-98207449113

Type: Annuitet

Restsaldo: 10.216.330,-

Restløpetid: 12 år 9 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt 2,40%

Restsaldo: 85.625,-

Kapitalkostnader: 651,-

Dette lånet har IN-ordning.

Lånenr: OBOS03-98207515086

Type: Annuitet

Restsaldo: 5.295.925,-

Restløpetid: 23 år 7 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt 2,40%

Restsaldo: 17.596,-

Kapitalkostnader: 82,-

Dette lånet har ikke IN-ordning.

Selskapet har IN-ordning på to av lånene med mulighet for individuell nedbetaling av sin andel fellesgjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

205 350

Andel formue

5 896

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 80486474

Regnskap

Driftsinntekter i 2016 var til sammen kr 11 609 590,-.

Driftskostnadene i 2016 var til sammen kr 12 336 959,-. Dette er ca. kr 5 720 000,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak merkostnader til drift og vedlikehold.

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 704 117,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2016 var kr 1 785 048,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

- lampen i stuen

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.

NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.