Dælenenggata 28 A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 28 A

  • 0567 Oslo
Prisantydning
2 500 000,-
Fellesgjeld
126 152,-
Totalpris
2 630 682,-
Verditakst
2 500 000,-
Lånetakst
2 125 000,-
Ligningsverdi
619 321,-
Fellesutgifter
2 362,-
Beregnet totalkostnad
2 500 000,- (Prisantydning)
126 152,- (Andel av fellesgjeld)


2 626 152,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)


4 529,50 (Omkostninger totalt)


2 630 681,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
46m²
Bruksareal
46m²
Bruttoareal
51m²
Tomt
414m² (eiet tomt)
Etasje
1.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1899
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
107
Energimerking
G
Finn-kode
71802997
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

Verdi- / Lånetakst

Verditakst kr. 2 500 000,-.

Lånetakst kr. 2 125 000,-.

Beskrivelse

Velkommen til Dælenenggata 28 A! Boligen presenteres og vises av Joachim Schala (920 85 252) ved Schala & Partners.

Dette er en meget tiltalende og lys 2-roms leilighet beliggende usjenert til i 1.etasje i en klassisk bygård. Leiligheten har stukkatur, generøs takhøyde og store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys inn. Leiligheten er gjennomgående og oppleves som svært romslig med en god og arealeffektiv planløsning og praktisk rominndeling. En herlig leilighet hvor du kan flytte rett inn!

Leiligheten har en stor stue med fin plass til sofagruppe, tv-seksjon samt spisebord ved kjøkkensonen. Det er praktisk åpen løsning til et trivelig kjøkken med rikelig skap- og benkeplass. Videre har leiligheten et fint soverom som er vendt mot den rolige bakgården, og som har garderobeskap og plass til dobbeltseng. Pent flislagt bad med med god størrelse og opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har en innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Man har også tilgang til felles bakgård. Her er det sittegruppe for beboerne med muligheter for grilling og hygge på sommerstid!

Leiligheten tilhører et veldrevet og hyggelig borettslag med god vedlikeholdshistorikk. I Dælenenggata 28A bor du midt på populære Rodeløkka med kort vei til blant annet Grünerløkka, Carl Berner og Sentrum. Her har du alt av nødvendige fasiliteter i nærheten, samtidig som du bor i rolige og fredelige omgivelser.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten inneholder: Bad, entré, stue m/kjøkken og soverom.

Leiligheten disponerer i tillegg 1 kjellerbod på ca 4,5m², og 1 loftsbod på ca 3m².

Standard

Stue:

Lys og romslig stue med store vindusflater som gir rikelig med lys inn. God plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Åpen løsning til kjøkken gir en sosial og hyggelig atmosfære - ved kjøkkensonen er det også fin plass til spisebord.

Kjøkken:

Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og fliser over laminert benkeplate. 1-greps blandebatteri og dobbel oppvaskkum. Mekanisk avtrekksvifte. Lys under overskapene. Opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom:

Lyst og pent soverom med praktisk garderobeskap til oppbevaring av tøy og sko. Plass til dobbeltseng, nattbord, kontorplass etc. Soverommet er vendt ut mot den rolige bakgården.

Bad:

Flislagt bad med dusjplass, wc, servant med underskap og speilskap med belysning over. Opplegg for vaskemaskin på badet. Baderommet er iflg. tidligere takst fra 2006.

Entre/gang:

Innbydende entré med dørtelefon og god plass til sko og yttertøy.

Overflater:

Gulv: Parkett og fliser. Gulvvarme på badet.

Vegger: Malte flater og fliser.

Tak: Malte flater og takess. Stukkatur i stue og kjøkken.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og rolig beliggenhet på idylliske Rodeløkka/Dælenenga som ligger i Bydel Grünerløkka. Området er spennende og sjarmerende med sine klassiske bygårder, gamle trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære, samtidig bygges det nytt og moderne. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet, med fint utendørsområde i bakgården og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Det er holdeplasser for buss, trikk og t-bane i nærområdet som gir tilgang til et rutenett som dekker hele byen.

Leiligheten ligger ikke langt unna Carl Berner krysset som har blitt oppgradert for nesten 300 millioner kroner bl a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Dette kombinert med et økt tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har bidratt til å øke områdets popularitet. En liten spasertur tar deg også ned til Grünerløkka hvor du finner noen av byens mest populære kafeer, hyggelige spisesteder, barer m.m. Noen som er verdt et besøk er Villa Paradisio, Südøst, The Nighthawk Diner, Parkteateret, Ryes etc. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Her finnes det også veldig spennende shoppingmuligheter, med flere små nisjeforretninger og andre populære butikker.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Sofienbergparken, Birkelunden, Botanisk Hage, Tøyenparken, Ola Narr og Akerselva. Akerselva kan du følge ned til sentrum og Bjørvika i sør og helt opp til Maridalsvannet i Nord. I tillegg er det kort vei til fotballbane, lekeplass, svømmehall, idrettshall, tennisanlegg og treningssenter m.m.

Felleskostnader

2 362. pr. mnd. Inkluderer varmtvann, kabel-TV fra Get / Mbps Internett, felles forsikring, betjening av andel gjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.

Herav:

Renteutgifter: kr 288,-

Avdrag: kr 291,-

Driftsutgifter: kr 1 783,-

Etasje

1.etasje.

Tomt

Eiet tomt på 414,5 kvm som tilhører borettslaget. Hyggelig opparbeidet bakgård med plen, beplantninger og sittegrupper til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr. 619 321 pr. 31.12.14

Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 1 486 371 pr. 31.12.14

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring, samt strømkostnader kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Dælenenggata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Ta kontakt med megler for mer informasjon. Oslo Kommune har vedtatt ny kommuneplan som kan ha innvirkning på reguleringsplaner i området. Bakgårdsbygning/levegg mot Stockholmgata 20 forventes å gjenoppføres til sitt tidligere format, se byggesak hos PBE Oslo kommune saksnr. 201312172.

Borettslag

Borettslaget består av 11 leiligheter.

http://www.daelenenggata28.no/om-oss.html

Bare fysiske personer kan være andelseiere i borettslaget. Ingen enkeltpersoner kan eie mer enn en andel i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har et lån i handelsbanken.

Andel felles gjeld er kr. 126 152,- pr. 31.12.2015.

Långiver: Handelsbanken

Lånets totale saldo: 2 244 229,- pr. 31.12.2015

Lånetype: Annuitet

Antall terminer årlig: 12

Årlig rentesats: 2,95% nom. pr anno.

Dato siste termin 01.11.2038.

Ingen avdragsfrihet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold. Ingen planlagte større arbeider pt. iht. styreleder.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring, som gir juridisk hjelp, dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikringen må senest tegnes på kontraktsmøtet, og koster mellom kr. 3 900,- og kr. 9.200,-, avhengig av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

*Kabel-tv fra GET.

*Automatsikringer. 35 amper hovedsikring.

*Ingen forkjøpsrett.

*Lave omkostninger.

Vedlikeholdshistorikk:

1992 - Totalrenovering, nye vinduer, dører, rørsystem, elektrisk anlegg.

1993 - Opparbeiding bakgård

2006 - Rehabilitering fasade

2012 - Oppføring balkonger, bakgård.

2014 - Rehabilitering av taktekke, skorsteiner og boddører på loft.

2014 - Råloft solgt ifm. bruksendring til boligareal.

2014 - LED-lamper med sensor innstallert i trappeoppganger, felles brannvarslingsanlegg og branntettingsarbeid i kjeller.

2015 - Oppussing av oppganger.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.