Dælenenggata 30

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
 • Dælenenggata 30

 • 0567 Oslo
Prisantydning
2 800 000,-
Fellesgjeld
477 000,-
Totalpris
3 281 959,-
Ligningsverdi
629 299,-
Fellesutgifter
4 483,- (Varmtvann, betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV med bredbåndsmulighet fra GET, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel og drift.)
Beregnet totalkostnad
2 800 000,- (Prisantydning)
477 000,- (Andel av fellesgjeld)


3 277 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)


4 959,- (Omkostninger totalt)


3 281 959,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
51m²
Bruksareal
51m²
Bruttoareal
57m²
Tomt
229m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1896
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
110
Energimerking
G
Finn-kode
82308836
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Helene Molle

+47 400 80 555

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 30

BRA/PROM

51 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse

Vi har for salg en fin toppleilighet med sentral og attraktiv beliggenhet på Grünerløkka!

Andelsleiligheten i 4. etasje har en gjennomgående planløsning som gir godt med dagslys. Den gode takhøyden og mange vindusflater sørger dessuten for at den oppleves som luftig. Alle rom har en god størrelse og åpner for ulike bruks- og møbleringsmuligheter.

Siden 2007 har leiligheten virkelig fått en ansiktsløftning da taket i entre og på badet ble hevet, kjøkken og bad ble pusset opp, det ble lagt nye gipsplater på overflater og i tak på stuen, samt trukket nytt el-anlegg med nye stikkontakter i hele leiligheten.

Den sste tiden har dessuten gården gjort en rekke oppgraderinger som blant annet å pusse opp både fasade og tak, samt skifte ut samtlige vinduer i gården.

Lave omkostninger, ingen dokumentavgift!

Innhold: Entre med oppbevaringsplass, romslig stue med plass til sittegruppe og spiseplass, sjarmerende kjøkken med tidløs innredning, soverom vendt mot rolig bakgård, lekkert baderom med påkostet innredning og idyllisk solrik balkong. I tillegg disponerer leiligheten bodplass både i kjeller (4,4 kvm) og på loft 6 kvm).

Innhold

 • Mange vindusflater gir svært gode lysforhold

 • Toppleilighet

 • Vedovn

 • Solrik balkong fra 2009

 • Nye vinduer fra 2013

 • Opplegg for oppvask- og vaskemaskin

 • God vedlikeholdshistorikk i gården der både tak og fasader er pusset opp

 • Veldig sentral, men samtidig skjermet beliggenhet

 • Soverommet vender ut mot rolig bakgård

 • Ingen dokumentavgift

 • Godt tilbud av offentlig transport rett i nærheten

 • Flere parker og turområder rett i nærheten

Standard

Entre

Entre som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Malt himling, malte overflater på vegg og sjakkrutet mosaikkfliser på gulv.

Stue

Innbydende stue som ligger fritt til ut mot rolig gate. Stuen har en god størrelse med naturlig plass for både sittegruppe og spiseplass. Den koselige vedovnen varmer godt på kalde vinterdager. Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv.

Kjøkken

Sjarmerende kjøkken som ble pusset opp i 2007. Kjøkkenet har tidløs innredning fra IKEA, med åpne hyller som både er dekorative og praktiske. Den ene veggen har sorte fliser, noe som gir en fin kontrast til det ellers lyse. Hvitevarene er frittstående. Det er klargjort opplegg for oppvaskmaskin for de som ønsker å sette inn det. Malt himling, malte overflater på vegg og hvitmalte originale tregulv.

Soverom

Innbydende soverom som vender inn mot rolig bakgård og uten innsyn. På soverommet er det god plass til dobbeltseng og det er mange muligheter for garderobeløsninger. Fra soverommet er det utgang til balkongen. Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv.

Baderom

Delikat baderom pusset opp i 2007. Badet har hvite mosaikkfliser fra topp til tå, foruten om en dekorativ kontrastvegg med sorte fliser. Badet har lekker innredning som badekar med løveføtter, samt påkostet toalett og servant. Malt himling, flislagte overflater og gulv med varme.

Balkong

Idyllisk balkong på 4 kvm som vender inn mot stille og rolig bakgård. Balkongen ble oppført i 2009. På balkongen har man plass til sittegruppe og er leiligheten med desidert best solforhold i gården. I følge selgeren har man på sommerstid solen på balkongen fra ca kl 10.00 til den går ned i 22.00-tiden på kvelden. Balkongen har lakkert tregulv.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet midt mellom Grünerløkka og Carl Berners plass, i bydel Grünerløkka. Her er det nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder. Leiligheten ligger høyt og fritt til med meget gode lys- og solforhold.

Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.

Flere matforretninger, mange av de søndagsåpne finnes rett i nærheten. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen og gourmetburger på Illegal Burger eller Munchies. Spennende Bass ligger heller ikke langt unna.

Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, Mathallen BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal.

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Supreme Roastwork. og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.

På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag?

For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Ringnes Park og Schous Plass, samt SiO Athletica på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 11, 12, 13 og 17) og busser (nr. 20, 21, 30 og 33) rett i nærheten. Fra Carl Berners plass går t-banene nr 4, 5 og 6. Leiligheten ligger dessuten ca. 15 min gange fra sentrum og det er enkelt å komme seg til sentralbanestasjonen. Rett i nærheten går flybuss-ekspressen fra Københavngata. Gangavstand er det også til Torshov, Tøyen, Sagene og Alexander Kiellands plass.

Etasje

4. etasje. Toppetasjen.

Tomt

Svært pent opparbeidet felles gårdsrom med gressplen, asfalterte stier, beplantning, sykkelparkering, sittegrupper og lekeapparater.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr. 629 299 pr. 31.12.14

Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 1 510 317 pr. 31.12.14

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Megler har vært hos plan- og bygnings etaten og gått igjennom alle dokumenter uten å klare å tyde at det foreligger ferdigattest. Dette er ikke unormalt i eldre bygårder.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vedovn og varme i gulv på baderom.

Utstyr

Dørcalling og kabel-TV med bredbåndsmuliget fra GET.

Adkomst

Enkel adkomst fra Dælenenggata og via felles gårdsrom. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget Dælenenggata 30:

Borettslaget består av 8 andelsleiligheter, fordelt på en bygning.

Vaktmester, inkludert trappevask, går på rundgang blant beboerne i laget. Fordeling av periode og arbeidsoppgaver står oppslått på tavlen i oppgangen.

Rehabilitering og større vedlikehold:

2015: Nye kurser i kjelleren, samt installert panelovner for å forebygge frost på rørsystemet

2014: Imøtekommet brannsikringskrav (inkludert utbedret etasjeskiller mellom kjeller og første etasje)

2013: Oppussing av gatefasade

2013: Nytt tak, nedløp og takrenner mot gateplan

2013: Oppussing og etterisolering av portrom

2012: Oppussing av bakgårdsfasade

2012: Nye vinduer mot bakgården, samt nye takrenner og nedløp mot bakgården

2012: Diverse brannsikringskrav utbedret

2010: Montering av brannkabler i takrenner og nedløp

2009: Oppføring av balkonger

2009: Nytt dørcalling-system

2009: Utbedring i kjeller

2006: Utbedring av EL-anlegg i oppgang og skifte av sikringsskap

2006: Kontroll av brannanlegg, samt sjekk av vann- og avløpsrør

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.08.2016: kr 477.000,-

Andel fellesformue: kr 7.303,-

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: DNB-1214290056

Type: A

Restsaldo: Kr 3.556.978,-

Restlpetid: Kr 26 år 3 mnd

Term pr. år: 4

Type rente: Flyt

Rente: 3, 45%

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring, som gir juridisk hjelp, dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikringen må senest tegnes på kontraktsmøtet, og koster mellom kr. 3 900,- og kr. 9.200,-, avhengig av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.