Dælenenggata 31B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 31B

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 550 000,-
Fellesgjeld
217 607,-
Totalpris
3 775 854,-
Ligningsverdi
939 930,-
Fellesutgifter
3 482,- (Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd fra Canal Digital, varmtvann, felles forsikring, forretningsførsel, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader: 2 498 Renter og avdrag: 984)
Beregnet totalkostnad
3 550 000,- (Prisantydning)
217 607,- (Andel av fellesgjeld)


3 767 607,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 188,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)


8 247,- (Omkostninger totalt)


3 775 854,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
51m²
Bruksareal
51m²
Bruttoareal
57m²
Tomt
938m² (fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1895
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
111
Energimerking
G
Finn-kode
143802223
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Joakim Torp

+47 977 08 876
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er eldre enn 20 år

98%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

23%

eier sin egen bolig

21%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 31B

Oppdragsnummer

17190056

Adresse og matrikkel

Dælenenggata 31B, 0567 Oslo

Andelsnr. 2 i Borettslaget Dælenenggata 31-33 med orgnr. 953730596, Gnr. 227 Bnr. 111

Eier

Thomas Greipsland og Ona Eirin Ulimoen Eklund

Forkjøpsrett

Laget har forkjøpsrett for andelseierne. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

51 / 51 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 938 kvm, Eierform: Fellestomt. Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Beskrivelse

Velkommen til en klassisk perle med rolig og attraktiv beliggenhet på Grünerløkka/Rodeløkka. Dette er en lys og lekker 2-roms med god standard. Hele leiligheten er pusset opp i 2017/18, foruten badet som er fra 2014. God takhøyde og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys.

- Lekre fargevalg og 1-stavs eikeparkett på gulv

- Romslig og flott stue med nydelig teglsteinsvegg

- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer

- Delikat flislagt bad fra 2014 (rør- og våtromsrehab. i regi av borettslaget)

- Luftig og pent soverom med stor skyvedørsgarderobe

- Entré som gir et godt førsteinntrykk

- Originale detaljer med rosett og stukkatur

- Kjellerbod

- Lave omk. - ingen dok.avg.

- Varmtv, kabel-tv og internett ink.

- Vedtatt loftssalg hvor avtalen inkluderer diverse oppussing i gården

- Beboerparkering

- Sentralt og rolig!

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, soverom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca. 5,7 m².

Beliggenhet

Dælenenggata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå.

Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, Sats/Elixia og Meny.

Rett borte i gaten finner du også Kiwi, samt søndagsåpen Bunnpris.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park.

Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Med t-banen fra Carl Berner kommer man seg enkelt til Nord- eller Østmarka for en ski- eller gåtur i marka. Det er kun et par minutters gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis). En liten spasertur til fots til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner. Trikk og buss forbindelse fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, eller buss nr 30 fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10-15 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Dørcalling med video og portåpner plassert ved inngangsdøren. Entréen er arealeffektiv og har adkomst til alle leilighetens rom.

Stue

Herlig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisestue og øvrig ønsket møblement. Generøs takhøyde med rosett og stukkatur, samt flott teglsteinsvegg som gir et ekstra særpreg. Pipe i stue med mulighet for tilkobling av ildsted. Funksjonaliteten på pipen er ikke undersøkt, men det ble utført piperehabilitering med innvendig stålrør i 2013.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren innredning og benkeplate med rom for sitteplasser under. Lekker IKEA-innredning fra 2018 med hvite, slette fronter og sort benkeplate. Nedfelt enkel oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Det er montert lys under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med avtrekksvifte med kullfilter, integrert komfyr med induksjonstopp, mikro, oppvaskamskin og kjøleskap med frysedel. Det er montert komfyrvakt og aquastopp på kjøkkenet.

Bad

Pent flislagt bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2014 (v/Bademiljø Experten AS). Varme i gulv og belysning i tak. Badet inneholder veggmontert wc, servant med 1-greps blandebatteri, skuffer under og speilskap med belysning over. Høyskap ved siden av servant. Åpen dusjplass med termostatbatteri og skjermende skyvedører. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil til felles luftekanal.

Soverom

Luftig og pent soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Soverommet er malt i en behagelig gråtone og har rosett og stukkatur i tak. Rikelig lagringsplass i stor skyvedørsgarderobe.

Overflater

Gulv: Ny 1-stavs eikeparkett fra 2017/18 med fas i alle oppholdsrom, det er også lagt nye lister. Fliser med gulvvarme på badet.

Vegger: Nymalte/oppgraderte flater og teglstein i 2017/18, samt fliser på badet.

Tak: Nymalte/oppgraderte flater i 2017/18. Rosett og stukatur i stue og på soverom.

Felleskostnader

3 482 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd fra Canal Digital, varmtvann, felles forsikring, forretningsførsel, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader: 2 498

Renter og avdrag: 984

Etasje

1 etasje

Tomt

938,6 m² eiet tomt.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 939 930 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 383 746 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Blokk oppført i 1895 bygget i henhold til byggeforskrifter gjeldende i den perioden boligen ble oppført. Bygning over 3 etasjer, samt kjeller og loft. Tradisjonell bygård med bærende konstruksjoner og leilighetsskillende vegger i murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trebjelkelag, antas isolert med stubbloftsfyll. Støpt kjellergulv. Pulttak i trekonstruksjoner. Grunnmur i naturstein og tegl, spekket og malte teglsteinsfasader. Yttertak antas tekket med papp/folie. Trappeløp i støpejern. Malte vegger i felles oppgang. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Aluminiumsvinduer med 2-lags isolerglass fra 1982, hvitmalte karmer og lister. Entrédør med tek.krav B-30/35db. Ukjent produksjonsår, trolig samme år som vinduene 1982. Det er montert sikkerhetslås og kikkehull.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre uten samtykke fra borettslaget. Med godkjenning fra styret kan en andelseier som har bodd i bolige i ett av de to siste årene, overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år. Se nærmere om regler for utleie i vedtektene pkt. 3,2. Søknadsskjema for fremleie kan fås ved henvendelse til OBF.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på bad. Felles varmtvann (inkludert i felleskostnadene).

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, industri, forretning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Det er mottatt to nabovarsler (vedlagt i salgsoppgave) ifm. utbygging av loft. Varslene gjelder påbygg/tilbygg, bruksendring, endring av fasade i Dælenenggata 33A og 31A mfl. Loftssentralen er tiltakshaver.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter:

1876/925044-1/105 Erklæring/avtale 15.12.1876

Bestemmelse om deleforbud

Bestemmelse om deleforbud på deler av eiendommen

+forbud mot generende bedrift

1949/414105-1/105 Best om garasje/parkering 24.10.1949

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1986/50789-1/105 Best. om adkomstrett 18.08.1986

Rettighetshaver beboerne i kvartal 22 04 02

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1992/17394-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 30.03.1992

BELØP: NOK 1.492.000

Panthaver:Oslo Og Omegn Boligforvaltning Al Lnr: 1087024

Gjelder denne registerenheten med flere

1993/12130-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 19.03.1993

veket for: OBLIGASJON TIL HUSBANKEN 1993/12132-1/105

1997/10195-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 17.02.1997

veket for: OBLIGASJON 1997/1679-1/105

2014/101217-1/200 Pantedokument 05.02.2014

BELØP: NOK 6.000.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1895/900135-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 08.06.1895

OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 116D/118A

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-227/113

Rettigheter i eiendomsrett

1989/16327-1/105 Best. om adkomstrett 14.03.1989

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:108 Snr:1 -22

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:111

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:112

Rettighetshaver beboerne i kvartal 22 04 02

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Dælenenggata 31-33 består av 16 andeler. Orgnr. 953 730 596 og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune.

Oslo og Omegn Boligforvaltning (OBF) er forretningsfører. Revisjonen er utført av Hedemark Revisjonsbyrå AS.

Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer og Oslo kommune kan være andelseiere.

Canal Digital er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld: 217 607,- per 16.03.2019.

Andel formue: 12 410,- per 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 83987151180, Handelsbanken

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 16.03.2019: 2.75% pa.

Antall terminer til innfrielse: 303

Saldo per 16.03.2019: 4 863 521,-

Andel av saldo: 217 607,-

Første termin/første avdrag: 01.07.2014 ( siste termin 01.06.2044 )

Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Andel fellesgjeld

217 607

Andel formue

12 410

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA

Polisenummer: 82866783

Regnskap

Rsultatet for drift for 2017 viste et overskudd på kr. 114 135,-. Disponible midler utgjør 73 459,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført rehabilitering og større vedlikehold:

2017: Ringeklokkeanlegg montert

2017: Vedtatt salg av loft med utbygging

2015: Rehabilitering loftsvinduer

2014 Nye bad, vann- og avløpsrør.

2013 Piper rehabilitert med innvendig stålrør

2012: Fasadeoppussing

2011: Nye varmtvannsberedere i 31C og 33A/B

2010: Nye varmtvannsberedere i 31A/B, byttet varmekabel i takrenner mot gate

2009: Reparert sprekk i gesims mellom 31 og 33 (mot bakgård)

2008: Reparasjon i tak i 31C

Se fullstendig vedlikeholdshistorikk som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Planer i gården ref. styret:

Det er fattet generalforsamlingsvedtak om salg av loft til Loftsentralen AS for kr. 3 870 000,-. I salget inngår oppussing av kjeller, dører til leilighetene, brannsikringstiltak, nytt tak, nytt brannalarmsystem, oppussing og oppgradering av trappeoppganger og bakgård. Overskudd etter fratrekk for oppussing vil gå til reduksjon av fellesgjeld etter nærmere styrevedtak.

Forøvrig må normalt vedlikehold alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret, og må ikke være til sjenanse for andre.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jt@schalapartners.no eller SMS: 97 70 88 76 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Forkjøpsretten må være avklart og styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer, deler av det elektriske anlegger er fra 2017/18.

- Brannslange og røykvarsler i leiligheten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.