Dælenenggata 3B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 3B

  • 0567 Oslo
Prisantydning
3 300 000,-
Fellesgjeld
66 887,-
Totalpris
3 374 796,-
Ligningsverdi
769 077,-
Fellesutgifter
2 700,- (pr. md og inkluderer oppvarming og varmtvann, kabel-tv, nedbetaling av andel fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m Herav: Brensel 400,- Felleskostnader 2.300,-)
Beregnet totalkostnad
3 300 000,- (Prisantydning)
66 887,- (Andel av fellesgjeld)


3 366 887,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)


7 909,- (Omkostninger totalt)


3 374 796,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
40m²
Bruksareal
40m²
Bruttoareal
44m²
Tomt
994m² (fellestomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1958
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
72
Energimerking
F
Finn-kode
135310334
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er eldre enn 20 år

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

62%

har høyskoleutdanning

58%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 3B

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

40 / 40 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruket er ifølge selger: Noen hundrelapper i måneden. Mer om vinteren, forsvinnende lite om sommeren. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 994 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet tomt. Asfaltert fellesarealer og inngang fra bakgård. Det er næringsvirksomhet i 1 etasje (Posten).

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Nei.

Sikringsordning: Nei.

Som sikkerhet til dekning av den enkeltes andel av løpende fellesutgifter m.m. har borettslaget legalpanterett i hver enkelt andel. Pantekravet kan ikke være større enn en

sum tilsvarende to ganger grunnbeløpet i folketrygden på tidspunktet da tvangsdekning blir vedtatt gjennomført, jf. borettslagsloven § 5-20.

Beskrivelse

Velkommen til Rodeløkka/Carl Berner og Dælenenggata 3B presentert av Eskil Næss Hagen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Åpen, lys og oppusset 2- roms andelsleilighet beliggende i byggets 3. etasje, med heisadkomst. Svært attraktiv og populær beliggenhet på Rodeløkka, like ved Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Bygget ble omgjort til leiligheter i 2004, og boligen holder en god standard med pent kjøkken og bad, smakfulle farge- og materialvalg. Arealeffektiv planløsning, samt god takhøyde, og store vindusflater med fransk balkong som slipper inn rikelig med frisk luft og naturlig lys. Innvendig er leiligheten oppgradert i senere tid (2016/2017) med blant annet nytt gulv, deler av kjøkkeninnredning er byttet, malte overflater, deler av baderommet og det elektriske anlegget er oppgradert. I 2018 ble det byttet til nytt baderomsmøblement (servant, servantskap, blandebatteri, speilskap, dusjsett) samt at det ble installert downlights på badet.

Leiligheten har en lys stue med åpen løsning til kjøkken. I stuen er det god plass til sofagruppe og tv-seksjon, samt god plass til spisebord i kjøkkensonen. Med den franske balkongen kan man slippe solen inn og nyte flotte sommerdager. Kjøkkenet har moderne innredning med god skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer. Lyst og trivelig soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Videre har leiligheten et pent bad med flislagte gulv- og vegger, samt opplegg for vaskemaskin. Entréen er lys og innbydende med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i eget omkledningsrom fra mellomgang.

Dælenenggata 3 er et veldrevet borettslag med god økonomi og vedlikeholdshistorikk. Beboerne har tilgang til felles sykkelbod, samt fellesvaskeri i kjelleren. Borettslaget har kontorlokalene i underetasjen, som gir borettslaget en ekstra inntekter og trygghet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder: Entré, gang, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue og soverom.

- I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,2 m².

- Det er en felles sykkelbod i borettslaget, samt fellesvaskeri i kjeller.

Standard

Entré I Funksjonelt og innbydende

Innbydende entré med laminatgulv, samt god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i eget omkledningsrom fra mellomgang. Dørcalling med portåpner, og adkomst via svalgang. Entredør i tre med glassfelt.

Stue I Lys og luftig

Stuen er romslig med store vindusflater og doble dører til fransk balkong som gir mye lys til rommet, samt en luftig atmosfære. Fra vinduene har man utsikt over nærområdet. God plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Fin sone for spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Smartbelysning i stuen som er tråløst montert. Laminat på gulv og malte vegger.

Kjøkken I Åpen løsning i stuen

Leiligheten har et moderne, lekkert kjøkken og byr på rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen. Innredningen består av glatte høyglanspolerte fronter på underskap, profilerte hvite fronter på overskap, benkeplater av eik og vitrineskap. Skiferfliser over benker. Videre er kjøkkenet utstyrt med LED lys og stikkontakter under overskap, integrert keramisk topp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter. Kjøkkeninnredning fra ca. 2004, som er oppgradert med oppvaskmaskin, remontert innredning, noen nye skap og nye skiferfliser i 2017.

Soverom I Lys og hyggelig

Lyst og trivelig soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Rommet ligger skjermet til mot en rolig bakgård. Soverommet tilfredsstiller ikke dagens anbefalte krav til størrelse. Laminat på gulv og malte vegger.

Baderom I Rehabilitert i 2004 i regi av borettslaget

Badet er pent flislagt og ble oppgradert i 2004 i regi av borettslaget. Badet har lyse fliser og moderne innredning. Videre har badet dusj i nisje med forheng, wc, servantskap med heldekkende servant, og overskap med speildører. Det er montert opplegg for smal vaskemaskin på badet og det er downlights i himling. Mekanisk avtrekk og varmekabler med termostat. Ny servantinnredning, armatur og speilskap i 2017 og ny baderomsinnredning høsten 2018 (speilskap, blandebatteri, servant og servantskap, toalettsete med softclose).

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på Rodeløkka/Dælenenga som ligger i bydel Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten er gjennomgående, men alle rom vender ut mot stille gårdsrom, så her bor man skjermet mot trafikk og støy. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Leiligheten ligger rett ved Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet. Boligprosjektet Carl Berner Torg utvikles i disse dager til et nytt "nærområdet" med boliger, butikker og serveringssteder rundt et nytt offentlig torg. Carl Berner Torg består av 3 bygg formet litt som en hestesko, en fasong som skaper rom for store, indre fellesarealer. Ved inngangen i syd kommer et moderne torg med assorterte forretninger og spisesteder.

For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssenter i nærheten av boligen. Elixia og Bare Trening ligger en kort spasertur unna ovenfor Carl Berners Plass i Trondheimsveien. Nærmeste treningstilbudet er Fresh Fitness som ligger i Dælenenggata. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året. Det er også Elixia ved Ringnes Park i gangavstand fra leiligheten.

Grünerløkka ligger like ved og er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy senter for kultur,- og kreative næringer med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ved Ringnes park, en kort spasertur unna, finner du blant annet Ringen Kino, og Meny. Rett borte i gaten finner du også Kiwi, Coop Prix samt søndagsåpen Bunnpris.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet, finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole. For den musikkinteresserte er det kun 10 minutters gange ned til Øya-festivalen som arrangeres i Tøyenparken.

Felleskostnader

2 700. pr. md og inkluderer oppvarming og varmtvann, kabel-tv, nedbetaling av andel fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m

Herav:

Brensel 400,-

Felleskostnader 2.300,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 3 parkeringsplasser for beboere som leies ut på halvårsbasis, etter loddtrekning. Det annonseres 2 ganger i året ved oppslag eller infoskriv i postkassene. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 769 077 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 768 676 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Formuesverdien kunne ikke innhentes iht. skatteetaten.

For å beregne ligningsverdi er det benyttet skatteetaten sin egen kalkulator på: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/boligverdikalkulator/

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bruksendring fra kontor til boliger, datert 12.07.2004. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie er ikke tillatt uten styrets samtykke. Ved styrets samtykke har andelseier rett til å overlate bruken (fremleie) av deler av husværet til andre når han selv bor i boligen, eller overlate bruken helt til andre for opp til tre år. Forutsetningen er at andelseieren eller hans ektemake eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektemaken har bodd i boligen minst ett av de to siste årene, eller det foreligger særlig grunn jf. Borettslagsloven (brl) § 5-6. Godkjennelse kan bare nektes når det er saklig grunn til det.

Søknad om bruksoverføring eller fremleie sendes forretningsfører, som tar saken videre med styret for godkjenning. Kostnader i forbindelse med administrering av bruksoverføring belastes andelseier med et fast gebyr. Fornyelse ut over 3 år, eller endring av bruker/leietaker innenfor søknadsperioden er også søknadspliktig, men belastes med et lavere gebyr.

Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden er kommet inn til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

Oppvarming

Oppvarming med sentralfyr og radiatorer (inkludert i felleskostnadene), samt gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Kabel-TV: Get er borettslagets leverandør av TV-signaler. Abonnement inngår i felleskostnadene.

- Bredbånd: Borettslaget har egen nettverkstilkobling i hver leilighet fra HomeNet som vi er tilkoblet via fiberkabel. Abonnement inngår ikke i felleskostnadene, men må bestilles av den enkelte.

- Dørtelefon

- Fordelingsskap i entre med automatsikringer.

- Radiatorer

- Det foreligger samsvarserklæring datert 27.12.2016 fra Elektro Ansvar AS og arbeidet selskapet utførte.

Adkomst

Enkel adkomst til leiligheten via egen inngangsdør fra svalgang. Heis til leilighetsetasjen. Adkomst til gården fra baksiden av bygget. Leiligheten ligger sentralt til på Carl Berner og du har lett adkomst via Tromsøgata og inn til Dælenenggata. Det vil bli satt opp Schala & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 15.06.17 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255 datert 28.07.1977.

Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen. Henviser til kommunensnettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-ogadministrasjon/politikk/kommuneplan/

Trondheimsveien 110 etablerer og bygger ut 12 nye leiligheter. Carl Berner Torg bygges ut med 111 nye boliger. Saksgangen kan sees på Oslo kommunes internettsider. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1939/405724-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

30.08.1939

Bestemmelse om benyttelse

Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere

1942/407184-1/105 Erklæring/avtale

21.12.1942

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Med flere bestemmelser

1952/511132-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

04.09.1952

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1957/415994-2/105 Rettighet

16.11.1957

Rettighetshaver:Postverket

Lnr: 1177857

LEIE AV NÆRINGSLOKALE

AVGIFT NOK

UOPPSIGELIG

KONTRAKTEN KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA

HJEMMELSHAVER/UTLEIER

Overført fra: 0301-227/72

1965/503396-1/105 Obligasjon

04.03.1965

BELØP: NOK 230.000

Panthaver:Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 1086915

Overført fra: 0301-227/72

1965/503396-2/105 ** Prioritetsbestemmelse

04.03.1965

Prioritet etter kr 2,570,000

1978/504655-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

14.03.1978

Prioritet etter kr 150.000 Postsparebanken

1995/3604-1/105 ** Tinglysing på nytt

20.01.1995

1989/8111-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

08.02.1989

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr verandaer

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2017/1257942-1/200 Pantedokument

10.11.2017 10:51

BELØP: NOK 10.000.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Elektronisk innsendt

Grunndata

1938/406368-2/105 Registrering av grunn

20.10.1938

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:461

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Borettslaget Dælenenggata 3 består av 61 leiligheter. Gården er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 956491622, og ligger i bydel 2 Grünerløkka i Oslo kommune. Gårds- og bruksnummer: 227 / 72. Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Borettslagets revisor er BDO AS.

Ligningsposter: Vilkåret for prosentligning av andelshavere i borettslag er at 85% av borettslagets inntekter kommer fra andelshaverne. For Borettslaget Dælenenggata 3 representerer leieinntektene fra andelshaverne ca 60%. Andelshaverne skal derfor ikke prosentlignes eller lignes for sin andel av borettslagets inntekter og formue. Dette fordi borettslaget blir lignet skatt for de inntekter og utgifter som ellers skulle fordeles og lignes hos andelshaverne. Andelshaverne skal ikke ha fradrag for andel i fellesgjeld, for fellesgjelden kommer til fradrag ved ligningen av borettslaget.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har ett lån;

Lånenr: OBBK01

Type lån: Serielån

Restsaldo: kr. 4.013.718,-

Restløpetid: 9 år.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flytende 2,50%

Andel av saldo: 66.887,-

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

66 887

Andel formue

6 900

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 515731

Regnskap

Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2017 er satt opp under denne forutsetning.

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 2 310 629. Dette er i henhold til budsjettet. Andre inntekter på kr 10 278 består hovedsakelig av innbetalinger ifbm. leie av parkeringsplasser.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 2 546 875. Dette er kr 565 125 lavere enn budsjettert og skyldes flere forhold: Overgangen fra oljefyr til fjernvarme ble rimeligere enn budsjettert, det ble brukt noe mindre på energi/fyring og enkelte vedlikeholdsprosjekter ble ikke satt i gang.

Resultat:

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -383 876 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Se vedlagt regnskap for ytteliger informasjon.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ifølge styret er det Ingen planlagt vedlikeholdsplan som vil ha innvirkning i 2019. Et større ytre vedlikehold som vil komme i 2019/2020 vil sannsynligvis også ligge innenfor hva som kan dekkes av dagens felleskostnader, basert på at dagens rentenivå ikke stiger vesentlig. Ifølge selger er det planlagt oppgraderinger av fasade og fellesarealer. Styreleder informerte om at dette antakelig ikke vil medføre økning i husleien, men dette selvsagt vil avhenge av fremtidens rentenivå.

Husdyrhold

Dyrehold i leilighetene er kun tillatt etter søknad innvilget av styret. Søkeren må forplikte seg til omgående å fjerne dyr som forårsaker rimelige begrunnede klager fra andre andelseiere

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt. Men det presiseres at følgende ikke medfølger:

-Kjøleskap/fryser

-Vaskemaskin

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.