Dynekilgata 15

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dynekilgata 15

  • 0569 Oslo
Prisantydning
3 000 000,-
Fellesgjeld
83 316,-
Totalpris
3 098 412,-
Ligningsverdi
783 777,-
Fellesutgifter
2 660,- (Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 000 000,- (Prisantydning)
83 316,- (Andel av fellesgjeld)


3 083 316,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


15 096,- (Omkostninger totalt)


3 098 412,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
43m²
Bruksareal
43m²
Bruttoareal
48m²
Tomt
4 798m² (festet fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1967
Gårdsnummer
226
Bruksnummer
6
Energimerking
E
Finn-kode
136821218
Sist endret

SalgssjefEiendomsmegler MNEF

Steffen Usterud

92 49 91 43
  • Nabolagsprofil

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

99%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Dynekilgata 15

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1967

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 798 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til et lyst og hyggelig hjem beliggende i idylliske omgivelser på Rosenhoff. Dette er en pen 2-roms med arealeffektiv planløsning, gode innvendige lysforhold, samt pen standard med generell oppussing utført i 2013.

•Lys og romslig stue

•Kjøkken fra 2013 med integrerte hvitevarer

•Stor, vestvendt markterrasse med utebod

•Skyvedørsgarderobe på soverom og garderobe i entré

•Bad oppgradert i 2013

•Opplegg for vaskemaskin, samt fellesvaskeri

•Bod/skap i kjeller

•Rodeløkkas kolonihager og Torshovdalen like ved

•Sikringsordning

•Lave omk., ingen dok.avg.

•Veldrevet borettslag

•Varmtvann, tv og fibernett inkl.

•Muligheter for leie av p-plass i borettslaget

•Ladestasjoner for EL-biler ferdigstilles om kort tid

•Kort vei til parker, treningssentre, forretninger, serveringssteder og kollektiv

Leiligheten ligger i en rolig og tilbaketrukket gate på Rosenhoff. Området er attraktivt og idyllisk, med Rodeløkkas kolonihager og Torshovdalen som nærmeste naboer. Det er kort vei til alt av nødvendige fasiliteter med diverse butikker, caféer/restauranter, parkområder og offentlig kommunikasjon. Gangavstand til blant annet Torshov, Rodeløkka, Grünerløkka, Carl Berner, Tøyen og sentrum.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Entré, bad, soverom og stue/kjøkken med adkomst til markterrasse. Terrassen er på 10,6 kvm og har adkomst til bod på ca. 1,3 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten bod/skap i kjeller på ca. 0,4 kvm (takhøyde 2,29 m).

Standard

Stue | Lys og romslig

Leiligheten har en pen stue med åpen kjøkkenløsning. God plass til sofaløsning, tv-seksjon og øvrig møblement. Store vindusflater og adkomst til terrasse gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Kjøkken | Stilrent med integrerte hvitevarer

IKEA kjøkkeninnredning fra 2013 med glatte fronter i matt, hvit utførelse og fliser over benkeplate i laminat. Overskap har belysning under og fritthengende ventilator med kullfilter. Nedsenket skyllekum og oppvaskkum med Oras ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Komfyrvakt og 3 doble stikkontakter på vegg, samt dobbel stikkontakt under overskap.

Markterrasse | Stor og solrik

Fra stuen/kjøkkenet er det adkomst til en hyggelig markterrasse på ca 10,6 kvm med god plass til utemøblement, planter, grill etc. Terrassen er vestvendt med gode solforhold og ligger skjermet til med utsyn over det hyggelige nabolaget. Adkomst til en praktisk bod på 1,3 kvm. Det er tillatt med gass og elektrisk grill. Gulvflater med terrassebord og belysning tilkoblet borettslagets fotocelle.

Bad | Med opplegg for vaskemaskin

Originalt baderom som ble modernisert i 2013 med flislagt gulv med varme og baderomsplater på vegger, samt ny baderomsinnredning. Innredningen med glatte skapfronter og servant med Oras ett-greps armatur. Speilskap samt belysning på vegg. Frittstående toalett og dusjkabinett med skyvedører av glass og Oras ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin (40 cm) og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil på vegg. Sommeren 2017 ble det gjennomført rørfornying av sluk og avløp i regi av borettslag.

Soverom | Med god oppbevaringsplass

Lyst og trivelig soverom som har god plass til dobbeltseng. Stor skyvedørsgarderobe med rikelig oppbevaringsplass (ca. 2 meter bredt). Soverommet vender ut mot rolige omgivelser.

Entrè | Innbydende og arealeffektiv

Lys entré med garderobe (ca. 1,7 meter bredt) med god plass til yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Lyst og tidsriktig

Gulv: Parkett fra 2013 og fliser på bad.

Vegger: Malte overflater i 2013 og baderomsplater fra 2013 på bad.

Tak: Malte flater fra 2013.

Beliggenhet

Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff, men er likevel tilbaketrukket og rolig beliggende i gate med lite gjennomgangstrafikk.

Her har du Torshovdalen og Rodeløkkas Kolonihager som nærmeste naboer. Nærområdet byr også på en rekke dagligvarebutikker, spisesteder/kaféer, parker, og offentlig kommunikasjon. Nærmeste barnehage er Dynekilen Barnehage, på andre siden av gaten. For de treningsglade finnes en rekke treningsstudioer innen kort gangavstand med blant annet Bare Trening, SATS/Elixia, Fresh Fitness, Actic m.m. En spasertur på ca. 10 min. tar deg ned til Grünerløkkas pulserende liv med uttallige kaféer, butikker, utesteder etc. Skal man til sentrum, er det bare å hoppe på første trikk, buss eller t-bane.

Leiligheten har kort vei til tur- og rekreasjonsområder. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging. Torshovparken er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. I tillegg er det kort vei til Tøyenparken, Botanisk Hage, Olaf Ryes plass, Birkelunden m.m.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner. Busser som 20, 21. 28, 31, 33, 57, 301, 302, 345, 363 og 435 finner du her. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass 2 min unna. Herfra går også trikkelinje 17. Dette gir direkte kollektivtransport for studenter til HiOA, BI og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Felleskostnader

2 660 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.

Etasje

1 etasje

Tomt

Festet tomt på 4798 m². Grøntarealer som er opparbeidet med gangarealer og gressplen, samt annen beplantning. Sittegrupper og sykkelparkering til bruk for beboerne.

Tomten er festet med en festetid på 90 år fra 01.03.1966. Oslo kommune er bortfester og festeavgiften er inkludert i felleskostnader. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 15 garasjeplasser og 58 utendørs parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Månedsprisen for leie av parkeringsplasser er kr 450,- pr mnd for utendørsplasser, samt 650,- pr mnd for garasjeplasser.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 783 777 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 821 595 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1967. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og

bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader har pussede overflater og malt trepanel. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak, utvendig tekket med

papp/membran, ikke besiktiget. Vinduer fra 1998 med 2-lags glass. Terrassedør fra 1996 med 2-lags glass. Entrédør av trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 04/10-1967 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:

- Andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år.

- Andelseieren er en juridisk person.

- Andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.

- Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.

- Det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Dynekilgata. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. Området forøvrig er regulert til byggeområde for boliger, vei, spesialområde - bevaring, offentlig bygning/allmennyttig formål (sykehjem, skole og barnehage), byggeområde for offentlig bygning og tomt for offentlig bygning. Det er mottatt nabovarsel om oppføring av nytt bygg ca. 300 meter fra eiendommen, i Rosenhoffgata. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Pengeheftelser i eiendomsrett:

1880/924303-1/105 Rettsbok 05.11.1880

Grensegangssak

1919/912739-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1919/912740-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1936/915063-1/105 Bestemmelse om vannledn. 12.05.1936

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1963/506052-1/105 Erklæring/avtale 25.04.1963

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/50796-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 13.01.1966

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Med flere bestemmelser

1966/301505-1/105 Bruksrett 24.01.1966 vedr. areal

Med flere bestemmelser

1966/505541-1/105 Erklæring/avtale 23.03.1966

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/516812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966 festetid: 90 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA

HJEMMELSHAVER/UTLEIER

KONTRAKTEN KAN PANTSETTES

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985

1967/514248-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 04.08.1967

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1978/506958-1/105 Erklæring/avtale 21.04.1978

Bestemmelse om bruksendring

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Pengeheftelser i festerett

1966/516812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966 festetid: 90 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA

HJEMMELSHAVER/UTLEIER

KONTRAKTEN KAN PANTSETTES

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER

Gjelder feste

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985

1970/504174-1/105 Obligasjon 10.03.1970

BELØP: NOK 1.758.000

Panthaver:Boligstiftelsens Leieboere

Lnr: 1116795

Gjelder feste

2016/1150198-1/200 Pantedokument 12.12.2016

BELØP: NOK 16.300.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Gjelder feste

Grunndata

0/910667-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten

OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 105 B F

EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930

1966/501698-2/105 Registrering av grunn 26.01.1966

Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:226 Bnr:7

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Dynekilgata 15 Borettslag består av 160 andelsleiligheter i én bygning og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948859211. Borettslaget ligger i Oslo kommune med adresse: Dynekilgata 15, 0569 Oslo. Gårds- og bruksnummer: 226/6.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

OBOS er forretningsfører. Borettslagets revisjon overføres til PwC Norge fra og med regnskapsåret 2017.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

- Medlemskontigenten til OBOS er på kr 200,- i 2018

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift

- Andelseiere i borettslaget og dernest øvrige medlemmer i OBOS har forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager)

- Tilknyttet sikringsordning

- Fellesvaskeri i kjeller

- Felles sykkelparkering

- Mulighet for leie av parkeringsplass ved ledighet (etter venteliste)

- Borettslaget har 6 små boder i tilknytning til korridorene som leies ut for kr 1 200,- pr år, samt én større bod i kjeller som leies ut for kr 4 200 pr år (etter venteliste)

- Tv og fibernett fra GET med uttak i stue

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leilighet: kr 83.316,- pr. 01.11.2018.

Andel formue for denne leilighet: kr 3.753,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: OBOS01-98207574481

Type: Annuitet

Restsaldo: 13.283.975,-

Restløpetid: 23 år 1 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt, 2,30%

Andel av gjeld: 83.316,-

Kapitalkostnader: 388,-

Festetomt utgjør 0 kr av boligens formuesverdi og 7.893 kr av gjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

83 316

Andel formue

3 753

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6650727

Regnskap

Årets resultat for 2017 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. -6 791 432 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr. 521 671 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold/rehabilitering:

- Styrets arbeid i driftsperioden 2017-2018 har vært preget av tre store rehabiliteringsprosjekter som ble igangsatt og gjennomført i løpet av året: Utskifting av heisene, rehabilitering av gavlveggene og rehabilitering av avløp.

- Det ble utført oppgradering av el-anlegg og innmat i sikringsskap for alle leiligheter i 2014.

Følgende arbeider er planlagt:

- Det skal settes av 550 000 på budsjettet for 2018 til en utvidet vedlikeholdsplan.

- Styret gis fullmakt til å prosjektere og gjennomføre utskifting av korridordører i 2018 til en beregnet kostnad på inntil 1 900 000.

- Borettslaget går inn for bygging av 26 ladeplasser på indre rekke av parkeringen i 2018, med en total kostnadsramme på 900 000 etter fradrag av kommunal prosjektstøtte.

- Styret inngikk kontrakt med Rørleggersentralen AS for utskiftning av berederanlegg for varmtvann sommeren 2018 med en kostnadsramme på 450 000.

Iht. styret er det ikke planlagt ytterligere vedlikeholdsarbeid av større art i tiden framover utover det som er nevnt over. Berederanlegget er skiftet ut, og det samme er utgangsdørene. Ladeplassene er under oppføring og korridordørene skiftes ut i perioden desember-februar. Det er ikke planlagt økte fellesutgifter, men det er ikke umulig at det blir en mindre justering i takt med prisutviklingen.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven for mer detaljert info.

Husdyrhold

Dyr som er til sterk sjenanse for andre leieboere, kan fjernes etter styrets anmodning.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Oppgradering av det elektriske anlegget i leiligheten i 2013. Automatsikringer med hovedbryter på 40 amp.

- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.