Enebakkveien 25B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Enebakkveien 25B

  • 0657 Oslo
Prisantydning
3 200 000,-
Fellesgjeld
123 103,-
Totalpris
3 324 162,-
Ligningsverdi
898 313,-
Fellesutgifter
4 371,- (Inkluderer: Drift og vedlikehold, tv og internett, fjernvarme, nedbetaling av andel fellesgjeld vaktmestertjenester, renhold, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 200 000,- (Prisantydning)
123 103,- (Andel av fellesgjeld)


3 323 103,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


1 059,- (Omkostninger totalt)


3 324 162,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
52m²
Bruksareal
52m²
Bruttoareal
58m²
Tomt
5 167m² (fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1935
Gårdsnummer
232
Bruksnummer
64
Ekstra toalett
1
Energimerking
G
Finn-kode
144358528
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Truls Martin Nygaard

47 62 91 51
  • Nabolagsprofil

90%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

77%

av boligene er eldre enn 20 år

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har inntekt over 200.000

Dokumenter

Salgsoppgave Enebakkveien 25B

Oppdragsnummer

17-19-0065

Adresse og matrikkel

Enebakkveien 25B, 0657, Oslo, Gnr.232 Bnr.64 Andelsnr.23 Orgnr.961094321 i Oslo kommune

Eier

Kim Noguera Gabrielli

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

I henhold til borettslagets vedtekter er det ikke forkjøpsrett på denne leiligheten. ( se vedtektenes 3-1 hvor forkjøpsretten kun gjelder de andeler med et bruksareal på 70 kvm eller mer).

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1935

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 167 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til lyst og meget tiltalende hjem med super beliggenhet i et attraktivt og rolig område. Boligen holder en god standard med tidsriktige fargevalg og originalt gulv, samt pent kjøkken og bad. Leiligheten ligger skjermet til på Vålerenga med kun ca.10 minutters gange til Oslo Sentrum.

- God planløsning

- Lyse fargevalg og originale gulv

- Romslig og pen stue

- Separat kjøkken fra 2010 med hvitevarer som følger

- Bad og separat WC fra 2010 (oppgradert i regi av borettslaget)

- Soverom med oppbevaringsplass

- Internett fra Vikenfiber, TV fra Altibox.

- Grønne fellesarealer med bl.a. sittegrupper, grillplass og bordtennis

- Varmtvann og fyring v/fjernvarme inkl.

- Veldrevet borettslag

- Lave omk.- ingen dok.avgift

- Sentral beliggenhet på Vålerenga/Galgeberg med kort vei til sentrum, kollektiv, parker, dagligvare m.m.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1.etasje og består av: Entré, bad, separat wc, kjøkken, stue og soverom.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 3.7 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde mellom Kampen, Galgeberg, Etterstad og Gamlebyen - midt i hjertet av Vålerenga i bydel Gamle Oslo. Med en god blanding av fargerike bygårder og trehusbebyggelse, får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og god offentlig kommunikasjon. Det er også lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass i nærheten.

Fra boligen er det også kort vei til alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kafeer og parker. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga; sjarm og godt miljø.

Videre er det flotte turområder i området med Vålerenga parken, Kampen Park, og Middelalderparken noe som gir gode rekreasjons- muligheter både sommer og vinter. Det foregår to større prosjekter i området Jordal idrettspark, som fører til mindre tilgjengelige tilbud pr. nå, men det nye Jordal Amfi er planlagt ferdig høsten 2018 og vil by på flotte fasiliteter og oppgraderte utearealer. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka, hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. Videre er også kort vei til Tøyenbadet, samt Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. For den som liker innendørs trening finnes et godt utvalg med Sats/Elixia treningssenter på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.

Fra Enebakkveien 25B spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få minutters gange til bussholdeplass i Strømsveien med bussruter i alle byens retninger! Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon. Matbutikken Coop prix ligger like i nærheten, ellers kort avstand til andre matvarebutikker som Rema 1000, Kiwi og søndagsåpen Bunnpris.

Entré

Innbydende entré med plass til oppbevaring av klær og sko. Downlights i tak og dørcalling med portåpner. Malte flater og originalt tregulv.

Stue

Leiligheten har en lekker stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig ønsket møblement. Plassbygget bokhyller som også fungerer som et dekorativt element. De store vindusflatene bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren IKEA-innredning fra 2010. Profilerte fronter og laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur FM Mattsson. Laminerte plater mellom benkeskap og overskap. Belysning og stikkontakt under overskap. Integrert komfyr med keramisk platetopp , integrert ventilator med kullfilter over komfyr, oppvaskmaskin fra Whirlpool og frittstående kjøleskap med fryser fra Bosch. Alle hvitevarer på kjøkken følger med.

Bad

Pent flislagt bad fra 2010 med varmekabler på gulv og downlights i himling. Badene ble oppgradert i regi av borettslaget. Dusjhjørne med innfellbar glassdør og to-greps armatur fra Damixa. Vegghengt servantskap med glatte fronter og heldekkende servant. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Opplegg for vaskemaskin som medfølger.

Det er separat wc (også fra 2010) med flislagte gulv og downlights i tak. Servant og speil over.

Soverom

Lyst og romslig soverom som har god plass til dobbeltseng og nattbord, samt øvrig ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap. Soverommet vender også ut mot rolige omgivelser.

Overflater

Gulv: Originalt tregulv, samt fliser med varme på bad.

Vegger: Malte flater og fliser på bad.

Himlinger: Malte flater. Downlights i himling på bad, wc, stue og i entré.

Felleskostnader

4 371 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, tv og internett, fjernvarme, nedbetaling av andel fellesgjeld vaktmestertjenester, renhold, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Etasje

1 etasje

Tomt

Andel i felles eiet tomt for borettsslaget på ca. 5 167 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning, gressplen, bordtennis, fellesgrill, parsellkasser og sittergrupper.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 11 parkeringsplasser hvorav 10 leies ut til beboere. Ta kontakt med styret for plass på venteliste.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 898 313 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 233 925 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård 5 etasjer samt kjeller og loft og Grunnmur i betong. Yttervegger i murkonstruksjon, utvendig pusset og malt fasade. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med takstein/ takplater. Vinduer med to-lags glass fra 1984.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest på modernisering av badene fra 2010. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Borettslagets vedtekter tillater utleie av boligen i inntil 3 år etter forutgående samtykke fra styret. Utleie kan først skje etter at eier har bebodd leiligheten i et av de to siste år. Se forøvrig bestemmelser i vedtektene som ligger vedlagt.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med radiatoranlegg ved fjernvarme. Det er også varmekabler på badegulv. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette innkreves av borettslaget og faktureres via felleskostnadene. Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4130. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, byggeområde/tomt for allmennyttig formål (religionsutøvelse, Jordal skole, barnehage m.m.) Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1934/901308-1/105 Erklæring/avtale 02.10.1934

AT OSLO LYSVERKER GIS RETT TIL Å BYGGE UNDERJORDISK TRANS-

FORMATORSTASJON

1934/910871-1/105 Best. om vann/kloakkledn.27.10.1934

Med flere bestemmelser

1934/910872-1/105 Best. om vann/kloakkledn.08.11.1934

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1937/404491-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 21.07.1937

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1952/408228-1/105 Erklæring/avtale 25.06.1952

Bestemmelse om kloakkledning

Med flere bestemmelser

1999/74855-1/105 Erklæring/avtale 20.12.1999

Nettstasjon nr. 1757

2008/860992-1/200 Pantedokument 23.10.2008

BELØP: NOK 24.000.000

Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

2009/268265-2/200 Best. om vann/kloakkledn. 17.04.2009

Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420

Overført fra: 0301-232/481, 0301-232/482

2009/268265-3/200 Best. om adkomstrett 17.04.2009

Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-232/481, 0301-232/482

2009/268265-4/200 Bestemmelse om bebyggelse 17.04.2009

Overført fra: 0301-232/481, 0301-232/482

2009/268265-5/200 Erklæring/avtale 17.04.2009

Evigvarende rett til å ha kommunale eksisterende innstallasjoner fortsatt værende på eiendommen, samt å drive, fornye og vedlikeholde disse.

Overført fra: 0301-232/481, 0301-232/482

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Svenengen Borettslag, gnr. 232 bnr 64, i Oslo, ble stiftet i 1934.

Borettslaget består av 79 enheter/leiligheter.

Brækhus Eiendom AS utfører forretningsførsel.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 123.103,- pr. 31.12.2018.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 11.703,- pr. 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån.

Restsaldo: kr 9 450 709 - pr. 01.04.2019

Terminer pr. år: 12

Innfrielsesdato: 30.09.2025.

Rente: 2,7%

Låntype: Annuitetslån

Leilighetens andel fellesgjeld utgjør kr: 123 103

Andel fellesgjeld

123 103

Andel formue

11 703

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA. Polisenummer: 86085883.

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et overskudd på kr 1 295 617.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å skifte ut vinduer på sikt, planer om å pusse opp oppgangene, samt se på ventilasjon på bad. Videre ønsker borettslaget å gjøre et større prosjekt for å oppgradere bakgården til et hyggeligere og oppdatert uteområde. Det vil søkes om støtte til oppgradering av gårdsrom. Det foreligger ikke noe vedtak eller kostnadsestimat på overnevnte planer pt.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer detaljert info i årsberetning/protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

For å kunne holde dyr må beboer sende søknad til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:

- Røde lamper på soveromsveggen

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 7 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.