Ensjøveien 21 D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Ensjøveien 21 D

  • 0655 Oslo
Prisantydning
3 500 000,-
Totalpris
3 592 795,-
Ligningsverdi
886 005,-
Fellesutgifter
1 978,- (Varmtvann/fyring (À-kont0), kabel-tv, internett, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygnigsforsikring, vaktmestertjenester m.m. Herav: Ventilasjon 40,- Felleskost brøk 1.008,- Felleskost likt 235,- TV/bredbånd 359,- Akonto energi 336,-)
Beregnet totalkostnad
3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
86 500,- (Dokumentavgift)


92 795,- (Omkostninger totalt)


3 592 795,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
42m²
Bruksareal
42m²
Bruttoareal
46m²
Tomt
4 702m² (eiet tomt)
Etasje
6.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
2018
Gårdsnummer
133
Bruksnummer
14
Seksjonsnummer
26
Energimerking
C
Finn-kode
134805657
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

88%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

65%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Ensjøveien 21 D

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

42 / 42 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Boligen er nyoppført og selger har ikke bodd i leiligheten. Det foreligger ingen historikk på energiforbruk. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 702 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er under utvikling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Nei

Sikringsordning: Nei

De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

Beskrivelse

Velkommen til Ensjø og Ensjøveien 21 D presentert av Eskil Næss Hagen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Her finner du en splitter ny og optimalt utnyttet 2-roms selveierleilighet. Boligen har en meget god planløsning; fra stuen er det utgang til den solrike sydøstvendt balkongen (på 6 kvm). Stuen har svært gode lysforhold og har en fin romløsning som gjør den enkel å møblere; det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon og spisebordsgruppe. Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen og har Norema kjøkkeninnredning med mye benke- og skapplass. Kjøkkenet er tilvalgt stilsikre løsninger og nye integrerte hvitevarer. Lekkert, flislagt bad med bl.a. dusjhjørne, varme i gulv og plass/opplegg til vaskemaskin. Soverom av god størrelse og har godt med plass til garderober. For ytterligere oppbevaringsplass har man enkelt adkomst til innvendig omkledningsrom fra entré. Det er direkte heisadkomst fra etasjeplan.

Ensjø Torg 1 ble ferdigstilt i 2018 (Sameiet er under bygging, og det vil pågå i minst 1 år til) og er en av de mest populære boligprosjektet. Boligprosjektet kan skilte med en god kombinasjon av flotte forretninger, gode solforhold og nærhet til park. Hverdagen her er meget praktisk med nærhet til butikker, servicetilbud og flere skoler i umiddelbar nærhet. Dette er rett og slett et svært hyggelig boområde hvor du har 'alt' du trenger i umiddelbar nærhet!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6.etasje og inneholder: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 6,2 m². Boden er nummerert med seksjonsnummeret til boligen.

Standard

Entré | Velkommen inn!

Funksjonelt utformet entré med god plass til yttertøy og plassering av sko. Praktisk omkledningsrom direkte tilknyttet inngangspartiet. Dørtelefon med portåpner. Brann- og lydklassifisert entredør med spionøye.

Stue | Den naturlige oppholdsplassen

Leiligheten har en lys og pen stue med god plass til sofaseksjon, tv-møblement og spisebordsgruppe. Store vindusflater og utgang til balkong gir rikelig med naturlig lys til rommet og et luftig preg. Øvrig er rommet smakfullt innredet med eikeparkett på gulv og lyse malte veggflater.

Kjøkken | Tidsriktig og moderne

Et nytt, tidsriktig og moderne Norema kjøkken. God arbeidsforhold i form av mye skap- og benkplass. Gjennom flere stilsikre tilvalg skille kjøkkenet seg fra den ordinære løsningen utbygger tilbydde. Hvite glatte fronter, benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. LED lysarmaturer og stikkontakter under overskap. Fuktføler og aquastopp er montert. I tillegg er det ventilator tilkoplet felles avtrekk.

Soverom | Hyggelig og stort

Romlig soverom med god plass til dobbeltseng.God plass til garderobeskap. Utvendig motorisert solskjerming på soveromsvindu.

Bad | Nytt og delikat

Delikat og pent baderom fra 2018. Badet har tidløse fliser og moderne innredning. Det er lagt fliser på gulv og vegger. Videre har badet vegghengt toalett med innebygd sisterne kasse, servant på vegghengt servantskap og dusj i hjørne med glassdører. Det er montert opplegg for vaskemaskin på badet. Varmekabler med termostat. Stålplatehimling med downlights.

Beliggenhet

Boligen har en meget sentral og populær beliggenhet. I Ensjøveien 21 D bor du attraktivt og sentralt på Ensjø. Området er i stor utvikling og er blitt attraktivt for både unge, voksne, eldre, par og barnefamilier. Sykkel og gangveier, frodige parker, energivennlige bygninger og et godt kollektivtilbud! Dette bidrar til at du bor sentrumsnært, mens du har flotte opparbeidede grøntområder i umiddelbar nærhet. Du finner "alt" du måtte trenge innen kort avstand, og hvis du trenger utvidet tilbud tar T-banen deg til sentrum på få minutter. For å lese mer se http://www.ensjobyen.no.

Ensjø er et vekstområde: fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til å bli et knutepunkt med inntil 7000 nye boliger. Ensjø vil få flere parker, og Hovinbekken skal renne gjennom store deler av Ensjø for så å ende opp i et vannspeil på Ensjø Torg. Barnehager bygges i takt med utviklingen, og behov for skoler og idrettsanlegg vurderes forløpende. Området rundt Ensjø T-banestasjon skal utvikles til å bli hjertet i den nye Ensjøbyen, med forretninger, næringsvirksomhet, boliger og barnehage (kilde: Oslo kommune).

Området byr på mange frodige grøntområder - perfekt for en ettermiddagstur. Ønsker du ytterligere tilbud kan du ta turen til Etterstad og følge Alnaelva videre, eller til Valle Hovin med Hovinsdammen. Tar du turen til Kampen Park, vil du finne bordtennis og vannspeil på toppen av parken. Fra her kan turen gå videre til Tøyenparken eller Botanisk Hage. Botanisk Hage er en grønn lunge i Oslos yrende byliv, med sine mange plantearter fra ulike deler av verden. For den treningsglade finnes det flere treningsmuligheter, blant annet SATS Elixia på kampen, ca. 10 minutters gange fra leiligheten, og Fresh Fitness ligger 5 minutter unna. Jordal Idrettspark og Idrettshall ligger like ved leiligheten. Her finner du både ishockey, lacrosse, amerikansk fotball, håndball mm. 16 min med T-bane til Østmarka, Oslos villmark, med skiløyper, turstier og grusveier. 10 min med bil til Grønmo Golfbane. Det er også kort vei til Helsfyr.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 og Kiwi - begge like ved boligen. Du finner også forretninger som apotek, frisør, legesenter, restauranter mm. Det er også kort vei til hyggelige forretninger og restauranter på Vålerenga, Kampen og Tøyen. For øvrige servicetilbud er det kun en kort t-banetur til Oslo sentrum, hvor du finner alt av butikker, restauranter og kafeer.

Området byr på flere barnehager like i nærheten. Blant annet Kampen barnehage, Hola barnehage, Ullensakergate barnehage, Hurdalsgata barnehage og Jordal barnehage. Nærmeste barneskole er Kampen skole. For ungdommen er Jordal skole nærmeste skoletilbud. For de eldre finner du Kongsskogen videregående og Etterstad Videregående ikke langt fra boligen. Kun 100 meter fra boligen ligger Ensjø Tbanestasjon med sine hyppige avganger via linje 1, 2, 3 og 4. Her kommer du deg enkelt rundt i Oslo by! Du kan også benytte deg av busstilbud, via buss nr. 20 og 37, som ligger få minutters gange fra leiligheten og går hele døgnet. Det er også holdeplass for flybussen til Gardemoen

Felleskostnader

1 978 pr. mnd. Varmtvann/fyring (À-kont0), kabel-tv, internett, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygnigsforsikring, vaktmestertjenester m.m.

Herav:

Ventilasjon 40,-

Felleskost brøk 1.008,-

Felleskost likt 235,-

TV/bredbånd 359,-

Akonto energi 336,-

I tillegg til ovennevnte til det bli fakturert en startkapital kr 1.008,- for desember og januar. Den totale felleskostnad disse to mnd blir kr. 2.986,-. Fra februar blir det igjen kr 1.978,- pr mnd.

Etasje

6 etasje

Tomt

Kjøper gjøres oppmerksom på at utenomhusarbeider (herrunder takterrassen), avhengig av årstid, vil bli ferdigstilt frem i tid og sameiets overtakelsesforretning for disse avholdt etter kjøpers overtakelse av boligen. Styret i sameie står for overtagelsen av utenområder fra utbygger.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 886 005 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 189 618 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.11.2018.

Det er gitt dispensasjoner og det er gjenstående arbeider før ferdigattest kan utstedes. Ifølge brukstillatelsen skal gjenstående arbeider være utført innen 31.01.2020 (Brukstillatelsen gjelder ikke felles takterrasse). Midlertidig brukstillatelsen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Det er ikke tillatt med korttidsutleie av boligseksjonene av et omfang som innebærer utøvelse av næringsvirksomhet eller som medfører skade eller ulempe for sameiets beboere.

Oppvarming

Oppvarming med sentralfyr og vannbåren gulvvarme. Fjernvarme og varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg.

Utstyr

- Dørtelefon.

- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

- Oppvarming med sentralfyr og vannbåren gulvvarme (Fjernvarme). Varmekabler på bad.

- Grunnpakke kabel-tv/bredbånd fra GET.

- Sprinkleranlegg og felles brannvarslings anlegg.

- Fordelingsskap med automatsikringer (40 amp hovedbryter og 10 kurser).

- Det er personheis til alle etasjer.

- Utvendig motorisert solskjerming på soveromsvindu.

- Fuktføler og aquastopp er montert på kjøkken.

Adkomst

Adkomst fra Ensjøveien via felles inngang. Midlertidig inngang ved nedgang til T-banestasjonen. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-4858 av 23.09.2015. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kjøper er innforstått med at utbyggingen av Ensjø Torg/Ensjø Tyngdepunktet vil pågå over flere år,og området står foran en storstilt endring. Felt S1 på T-bane lokket er det første feltet som Skanska bygger, for deretter å bygge felt B1, B2 og K2. I tillegg skal Oslo kommune gjennomføre større infrastrukturtiltak. Kjøper er innforstått med, og aksepterer de ulemper som naturlig følger med ved utbyggingen av Ensjø Torg/Ensjø Tyngdepunktet, også etter at innflytting har funnet sted.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1939/15895-2/105 Erklæring/avtale

17.11.1939

Bestemmelse om benyttelse

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1940/5090-2/105 Bestemmelse om bebyggelse

28.06.1940

Bestemmelse om benyttelse

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1940/7961-1/105 Bestemmelse om gjerde

02.10.1940

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1941/3878-1/105 Bestemmelse om gjerde

18.04.1941

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1949/4858-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

02.05.1949

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1949/10683-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

19.09.1949

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1950/8407-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

26.07.1950

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1951/10547-1/105 Bestemmelse om veg

11.09.1951

Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om kloakkledning

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1954/13352-1/105 Bestemmelse om veg

18.10.1954

Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om kloakkledning

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1960/11690-3/105 Erklæring/avtale

23.09.1960

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1962/1043-1/105 Bestemmelse om veg

25.01.1962

Bestemmelse om kloakkledning

Med flere bestemmelser

Bestemmelse om gjerde

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1980/18759-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

15.08.1980

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:7

Byggeforbud på nærmere angitt avstand

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

1981/30961-1/105 Best. om adkomstrett

26.11.1981

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:43 Snr:1

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:43 Snr:2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:43 Snr:3

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:43 Snr:4

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:43 Snr:5

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:43 Snr:6

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2002/46107-1/105 Erklæring/avtale

11.07.2002

BEST OM NETTSTASJON

Kan ikke slettes uten samtykke fra VIKEN ENERGINETT AS

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2014/118160-1/200 Elektriske kraftlinjer

11.02.2014

Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS

Org.nr: 980489698

Rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av kabler i traséen på eiendommen.

Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om byggeforbud, beplantning eller oppfylling av masse på eller nær kabelanlegget.

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/94594-1/200 Erklæring/avtale

02.02.2015

Rettighetshaver:SPORVEIEN AS

Org.nr: 915070434

Bestemmelse om grensesnitt og eiendomsrett

Bestemmelse om benyttelse

Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om parkering

Bestemmelse om drift og vedlikehold av overflateeiendommen

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/154638-1/200 Erklæring/avtale

19.02.2015

Rettighetshaver:Allmenheten

Lnr: 10070491

Bestemmelse om rett til fri ferdsel

Gjelder også senere utskilte parseller eller seksjoner

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Org.nr. 958 935 420

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1042497-2/200 Bestemmelse om gjerde

10.11.2016

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1042497-3/200 Erklæring/avtale

10.11.2016

Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Bestemmelse om adkomstrett

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1042497-4/200 Erklæring/avtale

10.11.2016

Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS

Org.nr: 980489698

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Bestemmelse om adkomstrett

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1042497-5/200 Urådighet

10.11.2016

Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

Forbud mot salg

Salgsforbudet gjelder ikke ved salg av leiligheter og næringsarealer

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2017/107277-1/200 Pantedokument

03.02.2017

BELØP: NOK 968.388.000

Panthaver:MEGLEROPPGJØR AS

Org.nr: 982577675

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2017/107277-2/200 Urådighet

03.02.2017

Rettighetshaver:MEGLEROPPGJØR AS

Org.nr: 982577675

Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver

Overført fra: 0301-133/14

Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1552730-1/200 Pantedokument

14.11.2018 21:00

BELØP: NOK 1.900.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

Grunndata

2018/1456159-1/200 Seksjonering

24.10.2018 21:00

opprettet seksjoner:

snr: 26

formål: Bolig

tillegsdel: Bygning

sameiebrøk: 42/15061

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Sameie

Borettslag: Ensjø Torg 1 sameie, Orgnr: ikke registrert pt. Nytt sameie med innflytting fra november 2018.

Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Sameiet er under bygging, og det vil pågå i minst 1 år til. Boligen er nyoppført og det foreligger derfor noe begrenset informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6806201

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Nytt sameie, med innflytting fra november 2018, og dermed ingen planlagt vedlikeholdsplan.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.