Etterstadsletta 93

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Etterstadsletta 93

  • 0660 Oslo
Prisantydning
3 350 000,-
Fellesgjeld
79 769,-
Totalpris
3 444 234,-
Ligningsverdi
803 987,-
Fellesutgifter
3 115,- (Felleskostnadene inkluderer Varmtvann og fyring, grunnpakke kabel-tv/internett, trappevask, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader kr. 3.015,- Trappevask kr. 100,-)
Beregnet totalkostnad
3 350 000,- (Prisantydning)
79 769,- (Andel av fellesgjeld)


3 429 769,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)


14 465,- (Omkostninger totalt)


3 444 234,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
51m²
Bruksareal
58m²
Bruttoareal
54m²
Tomt
33 950m² (fellestomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1956
Gårdsnummer
237
Bruksnummer
19
Energimerking
D
Finn-kode
134346830
Sist endret

Eiendomsmegler

Mats Ergo

+47 915 66 081

PartnerAvdelingslederEiendomsmegler MNEF

Robin Rodahl

+47 466 92 608
  • Nabolagsprofil

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

94%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

eier sin egen bolig

52%

har høyskoleutdanning

Finn.no: Lokalområde

#ETTERSTAD

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning)

79 769,- (Andel av fellesgjeld)

--------------------------------------------------------

3 429 769,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger

6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))

430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)

430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

199,- (Panteattest kjøper)

--------------------------------------------------------

14 465,- (Omkostninger totalt)

--------------------------------------------------------

3 444 234,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Evt. gebyr ved benyttet forkjøpsrett: kr 6.556,-

Innmelding til OBOS: kr 500,-

BRA/PROM

58 / 51 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1956

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 2.868 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.868,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 33 950 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

I Etterstadsletta 93 finner du en innbydende 2-roms beliggende høyt og fritt på hjørnet av bygget, med gode solforhold. Boligen har en smart planløsning og store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sikrer deg en luftig atmosfære. Her vil du bo i et barnevennlig område med store grøntområder i nærheten.

- Meget romslig stue med store vindusflater

- Innglasset og sydvendt balkong på 7 m2

- Lekkert kjøkken med spiseplass

- Stort soverom med romslig skyvedørsgarderobe og garderobeskap

- Delikat baderom med alt du trenger

- Trivelig entré med plassbygd garderobeskap

- Mulighet for leie av parkeringsplass

- 2 boder på hele 6,5 m2 og 12 m2 (gulvareal)

- Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene

- Hyggelig bakgård med felles grillplass og sittegrupper

- Ingen dok. avgift, lave kjøpsomkostninger!

- Veldrevet borettslag

- Supert kollektivtilbud med t-bane, buss og bysykkelstativ i gangavstand fra leiligheten

- Nærbutikk og søndagsåpen butikk rett ved

Standard

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er meget innbydende med et tidsriktig fargevalg på veggene. Her er det store og gode vindusflater, som slipper inn rikelig med naturlig sollys i boligen. Dette sammen med den funksjonelle og romslige løsningen, sikrer deg en luftig atmosfære. Videre er stuen svært enkel å innrede med mange møbleringsmuligheter. Det er naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Videre fra stuen er det utgang til boligens sydvendte balkong på ca. 7m2 med varmelampe. Balkongen er innglasset, og har meget gode solforhold! Her har du god plass til en hyggelig sittegruppe, hvor du kan nyte solrike og late dager. Balkongen har både utebelysning og stikkontakt.

Kjøkken | Plass til spisekrok

Kjøkkenet har en pen innredning med glatte fronter og benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum. Videre er det god plass til et trivelig spisebord med øvrig møblement, så du kan slappe av med rolige frokoster. Det er fliser mellom kjøkkenbenken og overskapet, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenken. På kjøkkenet er det godt med skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Videre er det komfyr med keramisk topp fra Gorenje, ventilator i overskap med kullfilter og oppvaskmaskin fra Ikea. Vegg- og himlingsflatene er i malte flater og malt mur, samt er gulvet belagt med fliser.

Bad | Delikat flislagt

Pent og flislagt baderom fra 2006 med gulvvarme. Badet har blitt oppgradert med ny innredning fra 2014, samt ble varmekablene utbedret og det ble lagt nye gulvfliser i flisfuger på flis. Badet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører, toalett og helservant i skap med ett-greps armatur. Over servanten er det speil og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. På veggen er det avtrekksventil.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er stort og romslig med en pen innredning, samt er veggene malt i et tidsriktig fargevalg. Her er det god plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobe på 2 meter og et plassbygd garderobeskap på 1 meter, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Når du kommer inn i leiligheten, er det første som møter deg en trivelig entré som gir et godt førsteinntrykk. Her finner du et romslig og plassbygd garderobeskap på 0,5 meter, som sørger for godt med oppbevaring av yttertøy og sko. Entréen har callinganlegg og det er adkomst via felles trappegang. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Veggene er malt i lyse og duse farger og er boligens knutepunkt til de øvrige rommene.

Overflater | Delikate flater

Gulv: Belagt med laminat og fliser.

Vegger: Malte og pene flater og malt mur.

Tak: Malte flater og malt mur.

Fellesarealer | Flotte arealer

Borettslaget har en felles grillplass med bord, benker og utepeis ved lekeplassen.

Felles sykkelbod i borettslaget.

Det er felles varmtvann i bygget.

Get er borettslagets leverandør av kabel-tv.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i rolig og veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Utenfor døren ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og ny lekeplass fra 2015. Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken i umiddelbar nærhet. Alnaelva springer ut fra Alnsjøen i Lillomarka med flotte

turstier. Ellers er det flotte parkområder på sletta. Sentralt i forhold til Oslo Sentrum samtidig som det ligger godt tilbaketrukket. Kun få minutters gange til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur på ca. 25 minutter til Oslo Sentrum.

Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og kaféer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. Det er kort gange til nærbutikk, samt søndagsåpen butikk.For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS Elixia, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet i gangavstand.

Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og ligger kun få minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum. 21-bussen til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge, samt 37-bussen med hyppige avganger døgnet rundt stopper rett utenfor. Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Felleskostnader

3 115 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer Varmtvann og fyring, grunnpakke kabel-tv/internett, trappevask, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader kr. 3.015,-

Trappevask kr. 100,-

Tomt

Pent opparbeidet tomt med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Det er asfalterte internveier og sittegrupper på tomten.

Garasje / Parkering

Borettslaget har totalt 112 parkeringsplasser. 62 av disse er faste parkeringsplasser som leies ut etter venteliste (kr. 150,- pr. mnd.), hvorav 4 av disse parkeringsplassene er for el-biler (kr. 175,- pr. mnd.). I tillegg er det 18 garasjer (kr. 385,- pr. mnd. og innskudd kr. 7.000,-).

Eierskiftegebyr for leie av garasje er kr. 697,-. Borettslaget har ingen ledige plasser p.t. Se borettslagets hjemmeside for mer informasjon: https://www.etterstadvest.no/venteliste-parkering-og-garasje.html

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 803 987 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 572 759 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein. Yttertak av saltaksform, utvendig tekket med takstein/takplater. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 1989.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument"/bygganmeldelse fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/bygganmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 54 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 51 m².

Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, baderom og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Jens Nilssøns gate 5 - Biskop Jens Nilssøns gate 5 AS foreslås å omregulere planområdet for å regulere inn en ny boligblokk i tillegg til å videreføre eksisterende bebyggelse og formål innenfor planområdet. Det foreslås å videreføre eksisterende bebyggelse innenfor planområdet, samt å oppføre en ny boligblokk på 3905 m2 BRA, nytt underjordisk parkeringsanlegg på 1948 m2 BRA, og en begrenset utvidelse av eksisterende næringsbygg på ca. 335 m2 BRA. Boligblokken foreslås til åtte etasjer. Planstatus: planforslag. Se saksnr.: 201215349 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1956/419344-1/105 Rettighet 06.12.1956

Rettighetshaver: Postverket Lnr.: 1177857

LEIE AV NÆRINGSLOKALE. LEIE-TID: 5 ÅR. AVGIFT NOK. BESTEMMELSER OM FORLENGELSE. KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER. MED FLERE BESTEMMELSER

1959/518819-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 10.11.1959

Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1959/521182-1/105 Obligasjon 17.12.1959

BELØP: NOK 1.339.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Lnr.: 1087017

1994/21376-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 26.04.1994

veket for: OBLIGASJON 1994/18888-1/105

1962/502446-1/105 Erklæring/avtale 22.01.1962

Bestemmelse om kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Korrekt dokumentnummer er iht pantebokskopi og manuell grunnbok: 1962/1246

1986/78849-2/105 Best. om adkomstrett 02.12.1986

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2011/496060-1/200 Pantedokument 27.06.2011

BELØP: NOK 27.000.000. Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 79.769,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 25.501,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 21.317.641,- pr. 06.11.18, og er tatt opp i Eika.

Renten på lånet utgjør 2,25 % pr. 06.11.18 med flytende rente.

Restløpetiden er 18 år.

Andel fellesgjeld

79 769

Andel formue

25 501

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 86500575

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 624.496,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 816.000,- i overskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak kostnader til rehabilitering og utbedring eksisterende garasjer.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Det skal være ro i leiligheten fra kl. 22.00 til kl. 08.00.

Det er lov å bruke elektrisk og gassgrill på balkongen.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Borettslaget Etterstad Vest har ett generelt forbud mot dyrehold. Det er derfor ikke tillatt å ha med seg eller anskaffe katt og/eller hund. Nye leieboere skal før innflyttingen undertegne spesiell erklæring om at forbudet vil bli overholdt. Det finnes allikevel noen unntak som kan gi dispensasjonsmuligheter. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Kjøleskap og vaskemaskin medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer:

NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Garderobeskap

Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.

Lyskilder / brunevarer

Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.