Fernanda Nissens gate 3B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Fernanda Nissens gate 3B

  • 0484 Oslo
Prisantydning
4 300 000,-
Totalpris
4 414 999,-
Ligningsverdi
1 045 285,-
Fellesutgifter
2 097,- (Varmtvann, fyring, kabel-tv, bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom.avg. m.m. Herav: Fjernvarme àkonto kr. 484 Felleskostn lik fordeling kr. 251 Felleskostn kr. 1.012 TV kr. 194 Bredbånd kr. 156)
Beregnet totalkostnad
4 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
108 000,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)


114 999,- (Omkostninger totalt)


4 414 999,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
44m²
Bruksareal
44m²
Bruttoareal
47m²
Tomt
10 373m² (eiet tomt)
Etasje
9.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
2016
Gårdsnummer
77
Bruksnummer
109
Seksjonsnummer
93
Energimerking
C
Finn-kode
136708345
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Erik Danielsen

+47 400 87 800
  • Nabolagsprofil

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er nyere enn 20 år

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har høyskoleutdanning

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2016

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 1.515 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1.515,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 10 373 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en helt fantastisk toppleilighet beliggende attraktivt til i Nydalen. Dette er en svært lekker og delikat 2-roms med en meget god standard, ettersom bygget sto ferdig i 2016. Her kan du flytte rett inn!

Boligen har en smart løsning og store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sikrer deg en luftig atmosfære. Her bor du høyt og fritt, med en fantastisk utsikt over byen og fjorden. Leiligheten ligger i et veletablert boligområde med frodige grøntområder og kort vei til sentrum med alt av servicetilbud!

Populært og moderne nybygg fra 2016

Første innflytning i bygget var oktober 2016

Gjennomgående god standard

Meget romslig stue med gode lysforhold

Stor balkong med fantastisk utsikt

Moderne og tidløst kjøkken fra HTH

Soverommet er av god størrelse med 2 skyvedørsgarderober

Delikat baderom med alt du trenger

Trivelig entré med gode lagringsmuligheter

Heis

Fyring, varmtvann, kabel-tv og internett er inkludert

Det er vannbåren varme i alle gulv

Barnevennlige fellesarealer og område

Innhold

Leiligheten ligger på toppen av bygget i 9. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til boligens balkong, soverom, bad/wc og gang/entré. Det er vannbåren varme i alle gulv.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller. Ellers har sameiet felles sykkelboder.

Standard:

Stue | Med utgang til balkong og en fantastisk utsikt

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak gir rikelig med naturlig lys inn i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Videre fra stuen er det utgang til boligens sydøstvendte balkong på 8 m2. Fra balkongen har du en helt fantastisk utsikt over store deler av byen! Her har du god plass til utemøblement, beplantning og grill, så på balkongen kan du fint nyte solrike og late sommerdager.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

På kjøkkenet finner du en moderne og stilren innredning fra HTH. Med den åpne løsningen mot stuen er det god plass til et hyggelig spisebord, hvor du kan samle gode venner og familie. Innredningen har glatte fronter i en matt og hvit utførelse, samt benkeplate i laminat. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Videre er det nedsenket oppvaskkum i silgranit i fargen lavagrå og glassplate på veggen over platetoppen. Under overskapet er det belysning og stikkontakt. Videre finner du integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Siemens, samt ventilator med belysning fra Røros Hetta. På kjøkkenet er det automatisk vannstopper med magnetventil.

Baderom | Delikat og flislagt

Lekkert flislagt baderom med varme i gulvet. Badet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett, servantskap med skuffer i matt hvit utførelse og benkeplate i laminat. Videre er det nedsenket servant i porselen i servantskapet, samt speil og lysarmatur med stikkontakt på veggen over servanten. I hjørnet er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet! I himlingen er det downlights og mekanisk avtrekk. Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Soverom | Høyt og stille

Soverommet er av god størrelse og har store vindusflater med utsikt. Ettersom boligen ligger høyt og fritt i bygget, er det stille og rolig på soverommet. Soverommet er svært romslig, og det er god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det nok av garderobeskap med to skyvedørsgarderober med bredde på 1,5 og 1,3 meter. Garderobeskapene er fra Garderobemannen og innredningen er fra Elfa. Dette sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og til sette fra seg sko. Du finner en skyvedørsgarderobe med speildører på 1,15 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av yttertøy. Det er adkomst via felles trapperom med heis. Oppgangen har callinganlegg med video, samt er det entrédør fra Swedoor med kikkhull i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Himlingen er nedsenket med downlights og gulvet er belagt med parkett.

Overflater | Delikate flater

Gulv: Belagt med tre-stavs hvitpigmentert eikeparkett.

Vegger: Malte flater.

Tak: Malte flater og betong. Det er downlights på baderommet og i entré.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i Nydalen i Oslo kommune. Nydalen har de siste årene gjennomgått en totalforvandling og er nå et urbant, levende og meget moderne bydelssenter. Antall beboere og brukere av området er i sterk vekst og i takt med etterspørselen er det etablert en rekke serveringssteder og butikker.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Coop Mega og Rema 1000. For ytterligere servicetilbud har Storo senteret et rikt og variert utvalg. Ikke mange minutter unna leiligheten finner man Storo Storsenter, et av Norges største kjøpesentre med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Like ved Storo Storsenter har Norges største og første IMAX-kino åpnet, hvor det er tilrettelagt for en fantastisk filmopplevelse. Torgbygget i Nydalen, senter som åpnet i 2016 og har servicetilbud som vinmonopol. matvarebutikk, restauranter/cafeer, baker, apotek og blomsterbutikk.

St. Hanshaugen, Grünerløkka, Majorstuen og Oslo sentrum ligger i tillegg godt innen rekkevidde med alt det innebærer av fasiliteter og servicetilbud.

Det er kort vei til ypperlige tur- og treningsfasiliteter, med blant annet Maridalen som et naturlig valg dersom man ønsker rolige sykkelveier. Her har man også tilgang til et fantastisk utvalg av turstier til fots, på sykkel eller på ski. Det er i tillegg vei også til Sognsvann og Nordmarka, med alle sine muligheter. Med Grefsenkollen like i nærheten kan man stå alpint på vinteren, med bakker både for barn, nybegynnere og viderekomne. For den treningsglade er det fint med SATS/Elixia i Nydalen og Storo og Evo, ikke mange minutter unna leiligheten. Akerselva renner gjennom Nydalen og er med på å forsterke den idylliske opplevelsen av området. Elven kan benyttes til både bading (Nydalsdammen) og fisking.

Nydalen er et knutepunkt for kollektiv transport, og man kan velge mellom trikk, buss, T-bane, flybuss eller tog, alt innenfor få minutters gangavstand. Med hyppige avganger og linjer i alle retninger kommer man seg enkelt dit man skal. Nærmeste holdeplass er Nydalen/Kristoffer Aamodts gate og ligger ca. 100 fra boligen.

Skoler:

Leiligheten sogner til Fernanda Nissens skole: Fernanda Nissen skole stod ferdig til skolestart 22.august 2016. Skolen starter opp med 1. - 3.trinn, og vil i 2020 være en 1-7 skole med kapasitet til 840 elever.

Andre nærliggende skoler:

- Bjølsen skole (1-10 kl.)

- Grefsen skole (1-7 kl.)

- Disen skole (1-7 kl.)

- Nordpolen skole (1-10 kl.)

- Morellbakken Skole (8-10 kl.)

- Nydalen Videregående skole

Barnehager:

Barnehage i Lillo Nydalen i Fernanda Nissens gate 3 C. Beboere i Fernanda nissens gate 3 har førsterett på barnehageplass i FN3 barnehage.

Universiteter og høyskoler:

Handelshøyskolen BI - 4 minutters gange

Universitetet i Oslo (UiO) - 17 minutter med T-banen

Tannlegehøyskolen - 15 minutter med 37 bussen

Westerdals - 23 minutter med 30 bussen

Blindern - ca. 6 minutter med T-banen fra Nydalen

Majorstuen - ca. 8 minutter med T-bane fra Nydalen

Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens tilbud. Her vil du trives!

Felleskostnader

2 097 pr. mnd. Varmtvann, fyring, kabel-tv, bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom.avg. m.m.

Herav:

Fjernvarme àkonto kr. 484

Felleskostn lik fordeling kr. 251

Felleskostn kr. 1.012

TV kr. 194

Bredbånd kr. 156

Fra 01.01.2019 vil fellesutgiftene øke til kr. 2.161,-.

Etasje

9 etasje

Tomt

Pent opparbeidet fellestomt med hyggelige sittegrupper, trær, beplantning, asfalterte gangstier, sykkelparkering og prydbusker.

Garasje / Parkering

Om ønskelig er det mulighet til å kjøpe garasjeplass (plass nr. 58) for kr. 375.000,- samt omkostninger.

Ellers er det mulighet for leie eller kjøp av parkeringsplass ved behov under Parkerigssameiet Lillo Nydalen. Disse plassene selges eller leies ut fritt av eierne av parkeringsplassene.

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 045 285 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 763 025 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon og utvendig fasader med teglstein. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med kikkhull, Brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 08.02.2017 for eiendommen. Gjenstående arbeid er:

- Opparbeidelse av Kristoffer Aamots gate, jf. veikrav i saken.

- Ferdigstillelse av resterende utomhusarealer over felles garasjekjeller.

- Mindre arbeider knyttet til felles avkjørsel (asfaltering, rekkverk og beplantning ved rundkjøring).

Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt/gjenstående arbeider. Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett, herunder rett til utleie. Ethvert bortleie av en seksjon skal meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker. Se sameiets vedtekter § 3 for informasjon.

Oppvarming

Fyring via fjernvarme (i gulv) og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Varme i gulv på bad.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Fibernett og TV er fra Altibox (Vikenfiber).

- Vannrør med rør -i-rør system og synlige avløpsrør i plast.

- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring på 63Amp.

- Balansert ventilasjon.

- Vannbåren varme i gulvene.

- Røykvarsler i leiligheten tilkoblet felles varslingssystem.

- Sprinkleranlegg i leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, barnehage, annen offentlig eller privat tjenesteyting (helse, frisør, kiosk), bevertning, annen næring (datasentral). Reguleringsbestemmelse: S-4793. Området forøvrig er regulert til vei, kjørevei, turvei, friområde, byggeområde for bolig, forretning, barnehage, annen offentlig eller privat tjenesteyting, bevertning, annen næring m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kristoffer Aamots gate med flere - Søknaden omfatter opparbeidelse av eksisterende gate, med nytt fortau, trebeplantning, sykkelbane og bussholdeplass.

Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201608595 for mer informasjon.

Vitaminveien - Søknaden gjelder opparbeidelse av gaten for å gi mer plass til myke trafikanter.

Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201816207 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1936/13858-1/105 Erklæring/avtale 01.12.1936

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

1954/10412-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 16.08.1954

Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

1967/17818-2/105 Bestemmelse om bebyggelse 13.12.1967

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

1970/21709-1/105 Erklæring/avtale 16.12.1970

Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

1975/13077-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 11.07.1975

Midlertidig dispensasjon fra vegloven. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

1986/30382-1/105 Best. om adkomstrett 22.05.1986

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:109 Snr:17. til vareheis og trapp. Kan ikke slettes uten samtykke fra rettighetshaver. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2010/909883-1/200 Best. om adkomstrett 19.11.2010

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:393. Gjelder gang- og kjørbar adkomst. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/833224-1/200 Elektriske kraftlinjer 08.10.2012

Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Bestemmelse om plassering av nettstasjon nr. 3107. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/416160-1/200 Best. om adkomstrett 23.05.2014

Flere rettighetshavere. Bestemmelse om drift og vedlikehold. Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra eiere av begge eiendommene. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/416249-1/200 Best. om adkomstrett 23.05.2014

Allmenheten skal ha rett til ferdsel på kjøreveg, gangvei og plass. Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/560846-1/200 Best. om adkomstrett 04.07.2014

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:112 Snr:72

Flere rettighetshavere. Kan ikke slettes uten samtykke fra begge hovedeiendommene. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/1023284-1/200 Bestemmelse om veg 21.11.2014

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kristoffer Aamots gate opparbeides samtidig med bebyggelsen fram til og langs den side av tomta hvor den har sin atkomst. Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/429650-2/200 Bestemmelse om veg 18.05.2015

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:412. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1143760-1/200 Elektriske kraftlinjer 07.12.2015

Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Nettstasjon nr 304. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere

2016/779870-1/200 Bestemmelse om veg 30.08.2016

Flere rettighetshavere. Bestemmelse om drift- og vedlikeholdskostnader. Overført fra: 0301-77/109. Gjelder denne registerenheten med flere. 2016/895188-2/200 Seksjonering 30.09.2016. opprettet seksjoner: snr: 93. Formål: Bolig. sameiebrøk: 44/20617.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Lillo Nydalen, orgnr.: 918 003 576 består av 227 boliger og 5 næringsseksjoner.

Styreleder er Tom Nyquist.

Forretningsfører er USBL.

Sameiet har egen hjemmeside: http://www.lillonydalen.no/

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Det kan ikke erverves mer enn to boligseksjoner i , jfr. lov om eierseksjoner §23.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 11.12.2018.

Andel fellesformue kr. 0,- pr. 11.12.2018.

Sameiet har ingen lån p.t.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

W.R.Berkley Insurance Nordic

Polisenummer: 202735

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd på kr. 10.694,-. Regnskapet for 2016 viste et overskudd på kr. 314.130,-.

Vedtekter / husordensregler

Det skal være alminnelig ro mellom kl. 23.00 og 07.00.

Det er kun tillatt med elektrisk- eller gassgrill på balkong/terrasse.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har jobbet aktivt med etablering av utomhusområdet i sameiet og har forsøkt å legge til rette for fellesarealer av høy kvalitet.

Ellers må normalt vedlikehold påregnes.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Se sameiets husordensregler § 11 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer:

NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Garderobeskap

Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.

Lyskilder / brunevarer

Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.