Fredensborgveien 11A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Fredensborgveien 11A

  • 0177 Oslo
Prisantydning
3 800 000,-
Totalpris
3 912 149,-
Ligningsverdi
1 167 067,-
Fellesutgifter
2 575,- (Inkluderer: Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv, bredbånd, renhold, vaktmestertjenester, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2.166,- Bredbånd 181,- Kabel-tv 228,-)
Beregnet totalkostnad
3 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
97 500,- (Dokumentavgift)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


112 149,- (Omkostninger totalt)


3 912 149,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
47m²
Bruksareal
47m²
Bruttoareal
53m²
Tomt
1 047m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1881
Modernisert
2012
Gårdsnummer
208
Bruksnummer
209
Seksjonsnummer
31
Energimerking
F
Finn-kode
138936873
Sist endret

SalgssjefEiendomsmegler MNEF

Steffen Usterud

92 49 91 43
  • Nabolagsprofil

96%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Fredensborgveien 11A

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1881

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 047 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen inn en til lys og stilfull 2-roms selveier i 3. etasje, med attraktiv beliggenhet på Fredensborg. Gården ble modernisert i 2012 og leiligheten holder en generelt god standard. Meget sentral beliggenhet, men samtidig stille og tilbaketrukket da hele leiligheten vender ut mot indre gård.

•God standard i modernisert bygg fra 2012

•Arealeffektiv planløsning

•Store vinduer og fin takhøyde

•Hyggelig stue med adkomst til sydvendt balkong

•Stilrent kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer

•Flislagt bad med våtromsbevis (se tilstandsrapport)

•Luftig soverom med skyvedørsgarderobe

•Entré med garderobe

•Balansert ventilasjon

•Romslig loftsbod

•Lave felleskostn. og ingen gjeld

•Varmtv. ink

•Kabel-tv og bredbånd ink

•Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt

•Beboerparkering

•Supersentralt men rolig!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entré, bad, stue, kjøkken og 1 soverom. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 1,3 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten en bod på loft med skråtak, ca. 7 kvm gulvareal.

Standard

Stue | Lys og romslig

Leiligheten har en luftig og pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisestue og øvrig ønsket møblement. Fine vindusflater og balkongdør som slipper inn rikelig med naturlig lys.

Balkong | Sydvendt mot bakgård

Herlig luftebalkong med adkomst fra stuen. Balkongen er sydvendt på ca. 1,3 kvm med hyggelig utsikt over gårdsrommet. Bærende konstruksjoner av armert betong og gulv med terrassebord. Rekkverk av stålprofiler med glass.

Kjøkken | Kvik innredning fra 2017

Stilren Kvik kjøkkeninnredning fra 2017 med hvite, glatte fronter og heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskum og ett-greps armatur fra Newform. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr (dampovn) og nedfelt induksjonstopp, komfyrvakt, ventilator, kjøleskap og fryser, samt oppvaskmaskin (hvitevarer fra AEG). Vannstoppventil er montert i kjøkkenbenk. God skap- og benkeplass.

Bad | Pent flislagt med opplegg for vaskemaskin

Pent bad fra 2012 med flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og himling med downlights. Servantskap med glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps armatur fra Oras med speil over servant. Høyskap med speildør. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Oras. Vegghengt toalett fra Grohe. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin på bad. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom | Mot rolige omgivelser

Flott soverom med plass til stor seng og nattbord. Skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Soverommet er også vendt ut mot rolig bakgård.

Entré | Med oppbevaringsplass i garderobe

Innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Lyst og tidsriktig

Gulv: Tre-stavs parkett og fliser med varme på bad.

Vegger: Malte flater og fliser på bad.

Tak: Malte flater. Downlights på bad.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Fredensborg, i bydel St.Hanshaugen. Leiligheten ligger sentrumsnært mellom St.Hanshaugen, Grünerløkka og Sentrum. Her har du alle Sentrums fasiliteter kun en liten spasertur unna! Nabogaten er idylliske Damstredet med sine sjarmerende og fargerike småhus. Området generelt er preget av hyggelige miljøgater med brosteinsbelagte parkeringsarealer, brede fortau og fine beplantninger. Det er også kort vei til alt du måtte ønske av offentlig kommunikasjon, skole, barnehager, butikker, restauranter, utesteder og trivelige kafeer. Bussforbindelser like ved med rask tilgang til sentrum m.m.

Et par minutter unna finner du også Vulkan området, hvor man blant annet finner treningssenter, hotell, og selvfølgelig den populære Mathallen med mange spennende spesialforretninger og restauranter. Det er kun 5-10 minutters gange til Karl Johan, Grünerløkka og Alexander Kiellands plass med sitt yrende folke- og byliv. Det er ca. 5 minutters gange fra leiligheten til Rockefeller / sentrum Scene. Det er heller ikke lange veien til Oslo Spektrum for musikk og underholdning. Flere populære utesteder finner du også blant annet på Grünerløkka, Torggata og Youngstorget.

I området finnes det flere hyggelige grøntområder i nærheten med blant annet Cubaparken, Olaf Ryes plass, St.Hanshaugen park m.m. Akerselva ligger like ved med flott tursti til Maridalsvannet i nord og Bjørvika og Sentrum i sør. Langs denne veien er det også flere badeplasser.

Dette er den perfekte leiligheten for deg som ønsker å bo i rolige, tilbaketrukkede omgivelser, samtidig som du har et mangfold av aktivitetstilbud og fasiliteter utenfor døren.

Det er kun få minutters gange til alt av servicetilbud som f.eks Kiwi, Rema 1000, kaféer, restauranter, apotek, treningssentre, skoler, barnehager og masse spennende shoppingmuligheter, som både sentrum, St. Hanshaugen og Grünerløkka kan by på. Den 'nye' bydelen Bjørvika og Sørenga med bl.a. Operabygget og bademuligheter, ligger også innen rekkevidde.

Fine turmuligheter langs Akerselva og i tillegg finnes det en rekke grøntområder i umiddelbar nærhet, som St. Hanshaugen park, Kubaparken, Olaf Ryes Plass og Sofienbergparken. Det er også gode buss- og trikkforbindelser til resten av byen.

Felleskostnader

2 575 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv, bredbånd, renhold, vaktmestertjenester, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader 2.166,-

Bredbånd 181,-

Kabel-tv 228,-

Etasje

3 etasje

Tomt

Eiet tomt: 1047 m². Felles tomt for sameiet, opparbeidet med diverse beplantning i bed og asfaltert bakgård samt indre bakgård med muligheter for sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 167 067 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 201 441 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger i murkonstruksjon/teglstein utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform tekket utvendig med plateprofiler (ikke besiktiget). Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Nordic. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2011.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.10.2012 for bruksendring fra kontor til boliger. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Melding må sendes til styret/forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, samt varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Utstyr

- Vannrør av typen rør-i rørsystem.

- Fordelerskap med stoppekraner er plassert i himling på bad.

- Avløpsrør av plast.

- Balansert ventilasjon fra Flexit, aggregat er plassert på kjøkken.

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.

- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg og har sprinkleranlegg.

Adkomst

Adkomst fra Fredensborgveien. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger/kontorfomål etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, kontor, forretning, spesialområde for bevaring, vei, gatetun, friområde, kirke, offentlig bygning (bibliotek, skole), allmennyttig formål m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:

1824/900013-1/105 Bestemmelse om gjerde 26.02.1824

Bestemmelse om benyttelse

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1861/919895-1/105 Bestemmelse om gjerde 27.06.1861

Bestemmelse om vannledning

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1887/900294-1/105 Erklæring/avtale 08.01.1887

Best ang vinduer

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1887/900295-1/105 Erklæring/avtale 18.06.1887

Best ang. vinduer

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1888/900288-1/105 Erklæring/avtale 13.03.1888

Best ang jernlemmer for vinduer

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1894/990955-1/105 Erklæring/avtale

22.11.1894

Best ang vinduer

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1895/993042-1/105 Erklæring/avtale 22.01.1895

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1901/910712-1/105 Erklæring/avtale 21.09.1901

Bestemmelse om benyttelse

Best ang gjenmuring av vinduer

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1934/910926-1/105 Erklæring/avtale 09.10.1934

Best ang drensledning

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1978/516495-1/105 Erklæring/avtale 03.10.1978

Bestemmelse om bruksendring

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1978/521865-1/105 Erklæring/avtale 18.12.1978

Bestemmelse om bruksendring

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

1979/515376-1/105 Erklæring/avtale 06.09.1979

Bestemmelse om bruksendring

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-208/209

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

2012/464927-1/200 Seksjonering 13.06.2012

opprettet seksjoner: snr: 31

formål: Bolig sameiebrøk: 48/2530

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 59 seksjoner. Fredensborgveien 11 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 998836948, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse: Fredensborgveien 11 A - G.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Sameiet har egen facebookside med løpende informasjon, ta kontakt med styret for invitasjon

- Vaktmestertjeneste og trappevask utføres av OBOS eiendomsdrift

- Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrerte lån pt.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6605322

Regnskap

Årets resultat for 2017 var på kr 135 883,- fremkommer i resultatregnskapet. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2017 var kr 174 334,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet har hatt samarbeid med tekninker fra Schneider og fått fikset alle brannvarslere som har vært i stykker, samt informert beboere om at varslere ikke skal røres.

- Sameiet har i samarbeid med Alliero gjort en avtale på vedlikehold i indre gård. Metallrekkverket er sandblåst for maling og rust, samt malt opp på nytt med slitesterk maling.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.