Hedmarksgata 8 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Hedmarksgata 8 B

  • 0658 Oslo
Prisantydning
3 400 000,-
Fellesgjeld
62 138,-
Totalpris
3 562 687,-
Ligningsverdi
846 119,-
Fellesutgifter
3 461,- (Fyring, varmtvann, nedbet. andel fellesgjeld, felles gårdsforsikring, kommunale avgifter, brensel, kabel-tv (Get) , vaktmestertjeneste m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 400 000,- (Prisantydning)
62 138,- (Andel av fellesgjeld)


3 462 138,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
94 300,- (Dokumentavgift)
199,- (Panteattest kjøper)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)


100 549,- (Omkostninger totalt)


3 562 687,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
49m²
Bruksareal
49m²
Bruttoareal
55m²
Tomt
2 113m² (eiet tomt)
Etasje
5.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1939
Gårdsnummer
232
Bruksnummer
161
Seksjonsnummer
73
Finn-kode
136831894
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Torfinn Sørvang

+47 977 59 812
  • Nabolagsprofil

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

av boligene er eldre enn 20 år

78%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Hedmarksgata 8B

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en leilighet med fantastisk utsikt nedover mot sentrum. Leiligheten ligger i 5 etasje som er byggets øverste etasje.

Leiligheten holder en generelt god standard med lysmalte overflater, samt pen laminat på gulv. Meget arealeffektiv planløsning og fin størrelse på alle rom

• Gjennomgående 3-roms

• Laminat på gulv og lyse farger på veggene

• Stort kjøkken med mye skap og benkplass

• Pent baderom, oppgradert i 2017

• Opplegg for vaskemaskin

• Sørvestvendt balkong på 5,5 kvm med fantastisk utsikt

• Meget gode lys- og solforhold

• Kort vei til servicetilbud og fasiliteter

• Kun 5 min gange til Ensjø T-bane

• Parker og grøntområder i umiddelbar nærhet

• Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene

• Det disponeres 2 boder

• Mulighet for rask overtagelse

• Perfekt utleieobjekt

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, bad/wc, kjøkken, stue og to soverom.

I tillegg disponeres en kjellerbod og en loftsbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en beliggenhet på attraktive og veletablerte Kampen. Området blir stadig mer populært og sjarmerer stort med sin eldre trehusbebyggelse. Mange gode servicefasiliteter med restauranter, skoler, barnehager, parker og idrettsanlegg. Perfekt område for deg som vil ha en liten pause fra Oslos myldrende byliv, men samtidig ønsker enkel adkomst til sentrum.

Servicefasiliteter:

Kampen Bistro med sin hyggelige og avslappede atmosfære og svært godt omtalte husmannskost har blitt et veldig populært sted og anbefales gang på gang. Her blir det også holdt konserter en til to ganger i måneden, så her kan man nyte et godt måltid til hyggelig musikk. Rett over på andre siden av gata finner du Lille Kampen, en café med utsøkt kaffe, varmretter og sandwicher. Smia Galleri tilbyr velrenommert mat i en lun og avslappende atmosfære, og ligger ca 10 minutter unna leiligheten.

Kiwi ligger en kort spasertur fra dørterskelen, så dagligvarehandelen blir ikke et problem her. Et steinkast unna leiligheten ligger Sats, så en morgentrim er absolutt mulig å få skvist inn dersom du vil starte dagen med å brenne litt kalorier.

Rekreasjonsområder

Rett ved siden av leiligheten ligger Jordal Idrettsanlegg med kunstgressbane og ishall, og det er heller ikke lange turen til Tøyenbadet med både innendørs og utendørs badebasseng. Flere flotte turområder i nærheten med blant annet Vålerengaparken, Kampenparken og Middelalderparken. Langs Alnaelva er det opparbeidet flotte turstier som tar deg helt til Lillomarka eller Oslo sentrum. Det er et spesielt barnevennlig område med stort lekeområde på jordal, flere lekeplasser og Kampen Økologiske Barnebondegård- se hjemmesiden her: https://kampenbarnebondegard.com/

Offentlig kommunikasjon

Busslinje 37 går i umiddelbar nærhet til leiligheten, som tar deg til sentrum på rundt 12 minutter, hvor du blant annet finner togforbindelser og T-bane. Buss 401 og 411 går også her. Buss 411 går til Lillestrøm, og 401 bussen tar deg direkte til Alnabru-senteret og til IKEA på Furuset. Ellers er det kort vei opp til Ensjø T-bane med linje 1, 2, 3 og 4. Herfra kommer du deg til sentrum på 5-10 minutter!

Bad

Pent, flislagt baderom med varmekabler, oppdragdert i 2017. Badet er innredet med dusjhjørne med innfellbare glassdører og termostatbatteri, frittstående toalett, innredning med heldekkende servant med ettgreps blandebatteri, og speil. Det er opplegg til vaskemaskin på badet.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning i stue, innredning med glatte, finerte fronter og vitrinedør.

Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål.

Glassmosaikkfliser på vegg over benk.

Opplegg for vaskemaskin.

Ventilator med kullfilter over stekesone.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en solrik balkong på ca. 5,5 kvm med fantastisk utsikt nedover mot Oslo fjorden.

Hovedsoverom

Tiltalende soverom med plass til dobbeltseng, nattbord, kommode m.m. Rommet er i tillegg innredet med en romslig garderobe med gode oppbevaringsmuligheter.

Soverom II

Soverom med to har god plass til dobbeltseng, samt garderobeskap. Rommet er 2.00 m i bredde.

Stue

Innbydende og romslig stue med laminat og lyse farger på veggene. Stuen utgjør det naturlige oppholdsrommet i boligen, og har god plass til sofaseksjon og spisebord med tilhørende møblement. Fra stuen har du utgang til en sydvestvendt balkong på ca. 5.5 m² med svært gode solforhold. På balkongen sitter du usjenert til, og kan nyte den fantastiske utsikten og solnedgangen.

Entré

Innbydene entré med plass til yttertøy og sko.

Felleskostnader

Felleskostnadene er kr. 3.461,- pr mnd og inkluderer fyring, varmtvann, nedbet. andel fellesgjeld, felles gårdsforsikring, kommunale avgifter, brensel, kabel-tv (Get) og vaktmestertjeneste.

Herav:

Felleskostnader: 1.908,-

Avdrag/renter: 408,-,

Fyring: 529,-,

Balkonger: 180,-,

Kabel-tv/internett: 436,-

Etasje

5 etasje

Tomt

Felles eiet tomt på 2113 m2. Pent opparbeidet tomt med gressplener, beplantning, busker, sittegrupper og trær

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende regler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 846 119 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 046 028 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tradisjonell blokk fra 1939 med betongfundamentering. Antatt grunn og fundamenter av betong kontstruksjoner til fast grunn. Støpte kjellergulv. Blokk i mur/ betong med teglsteins fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Saltak konstruksjon. Tak er antatt tekket med taksten. Takrenner i stål. Tak er ikke inspisert av takstmann, kun besiktiget fra bakkenivå.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest på rehabilitering våtrom fra 2009

Boligens areal

5. etasje:

Bruksareal: 49 m².

Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Fjernevarme. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler på badet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, rehabiliteres og bygges nye boliger i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1939/407664-1/105 Erklæring/avtale 21.11.1939

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-232/161

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1985/36887-18/105 Seksjonering 21.06.1985

opprettet seksjoner: snr: 73

formål: Bolig

sameiebrøk: 57/4352

EIENDOMMEN ER OPPDELT I 85 SEKSJONER

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Hedmarksgata 8-10, orgnr: 971 277 521. Sameiet består av 83 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. Boligblokk over 5 etasjer pluss kjeller og loft.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr. 62.138,- pr 30.10.18.

Andel fellesformue utgjør kr. 30.291,- pr. 31.12.17.

Sameiets lån:

Sameiet har ett lån i Handelsbanken. Saldo pr. 31.12.18 var kr. 4 711 074 , dette er ett annuitetslån med effektiv rente 3,58%. Lånet løper til 29.02.2036

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet

Forsikring

Sparebank 1

Polisenummer: 18829429

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har sammen med arkitekt hatt flere møter med PBE og de sendte inn rammesøknad som innebar bygging av to nye etasjer. Det innkom ingen naboprotester, men nye byggeregler som ble vedtatt i Oslo Bystyre i september 2015 gjorde at PBE avslo søknaden, et avslag de med en gang påklaget. En formell klage og utkast på nye tegninger ble sendt inn i slutten av februar 2016. Disse ligger tilgjengelig på www.saksinnsyn.oslo.no. Søk på Hedmarksgata og klikk inn på saken. Ved å selge/bygge ut arealet vil sameie reseksjoneres og få finansiering til å bl.a betale ned fellesgjeld, pusse opp oppganger og fasade, skrifte ytterdører og vinduer. Det er planlagt oppussing av oppgangen etter at utbyggingen er avsluttet. Det er fattet vedtak for dette i ekstraordinært sameiermøte fra 10.01.2018, så det gjenstår kun godkjenning fra PBE.

I samtale med styret blir det opplyst om at det vil bli søkt om rammetillatelse til å bygge på en ekstra etasje på sameiet, denne søknaden blir levert i starten av 2019. Dette blir også stemt over på neste sameiermøte. Det vil også bli søkt om heis til den nye etasjen på bygget, denne skal være ved oppgang 10D.

Det må forøvrig påregnes generelt vedlikehold. Se årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyr må ikke holdes uten styrets godkjennelse. Dyr skal ikke mates på gårdsplass eller i hagen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen. Garderobeskap i gangen og på hovedsoverom medfølger handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.