Helgesens gate 42C

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Helgesens gate 42C

  • 0553 Oslo
Prisantydning
4 150 000,-
Fellesgjeld
91 394,-
Totalpris
4 261 104,-
Ligningsverdi
1 048 139,-
Fellesutgifter
3 188,- (kabel-TV og bredbånd fra GET, felles bygningsforsikring, vaktmestertjeneste, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter m.m Herav: Felleskostnader: 2.613,- Trappevask: 120,- Kabel-TV: 455,-)
Beregnet totalkostnad
4 150 000,- (Prisantydning)
91 394,- (Andel av fellesgjeld)


4 241 394,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


19 710,- (Omkostninger totalt)


4 261 104,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
59m²
Bruksareal
59m²
Bruttoareal
66m²
Tomt
1 946m² (fellestomt)
Etasje
4.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1890
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
224
Energimerking
G
Finn-kode
134869968
Sist endret

Daglig lederPartnerEiendomsmegler MNEF

Bård Tisthamar

+47 900 29 357
  • Nabolagsprofil

89%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

74%

av boligene er eldre enn 20 år

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Helgesens gate 42C

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Andelsleilighet

Byggeår

1890

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 9886 kWh pr. år.

Tomt

Areal: 1 946 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Helgesens gate 42 C er en lys og delikat 2(3)-roms leilighet beliggende i fjerde etasje i velholdt bygård fra 1890 med svært attraktivt beliggenhet på Grünerløkka. Leiligheten ligger tilbaketrukket, men samtidig sentralt med en attraktivt beliggende på Grünerløkka med idylliske Sofienbergparken som nærmeste nabo.

Boligen fremstår som meget innbydende og delikat, der moderne design er smakfullt kombinert med klassiske detaljer generøs takhøyde (3,08 m på det høyeste), malt tregulv, teglsteinsvegg og peis. Boligen har malt tregulv, bortsett fra badet og entreen hvor det er fliser på gulv. Leiligheten har balkong på ca. 5,5 m² vendt mot stille og rolig felles bakgård. Videre har boligen flere bruks- og innredningsmuligheter og kan bygges om til 3-roms (se alternativ plantegning).

Kjøkkenet har stilren kjøkkeninnredning fra 2017 med svært god benke- og oppbevaringsplass, samt integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap med fryserdel. Badet er modernisert i 2012 og innehar marmorfliser på gulv med varmekabler og opplegg for vaskemaskin. En praktisk mellomgang er i dag innredet som kontor med plass til kontorpult og annet ønsket møblement. Videre har boligen en smakfull stue med en fin utforming med adskilte soner for sittegrupper og peis som bidrar til varme og hyggelig atmosfære. Leiligheten har et romslig soverom som vender mot stille bakgård og har tilhørende garderobeløsning med god oppbevaringsplass. Entreen er romslig og gir et godt førsteinntrykk. Leiligheten disponer to boder i kjeller på ca. 4 m² hver.

Beboerne har tilgang til en hyggelig bakgård som er pent opparbeidet med trær, sittegrupper og diverse beplantinger. Her er det også en sykkelbod med låsbar inngangsport - i tillegg til barnevognskur ved oppgangsdøren. Borettslaget er svært veldrevet hvor årets resultat for 2017 viser overskudd på kr. 3.421.653,-.

Helgesens gate er en attraktiv gate på Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger rett overfor hyggelige Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper m.m. Det er kort vei til populære spisesteder og kaféer. I området finner du også et godt tilbud av offentlig kommunikasjon, noe som gjør byen lett tilgjengelig.

Innhold

Lys og gjennomgående 2(3)-roms leilighet beliggende i byggets 4.etasje inneholder:

Entré, bad, kontor, stue, soverom og kjøkken med utgang til balkong på ca. 5,5 m².

Videre disponerer leiligheten to boder i kjeller på ca. 4 m² hver.

Standard

Entré | Velkommen inn!

Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet fliser på gulv og lysmalte veggflater, kombinert med teglsteinsvegg. Det er montert dørcalling, og ellers er det plass for annet møblement.

Kjøkken | Utgang til balkong

Leiligheten har et stilfullt og moderne kjøkken fra 2017. Kjøkkenet er romslig med plass til sittebenk eller hyggelig spisebord, og det er god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite glatte fronter og benkeplate i eik med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur.

Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, samt kjøleskap med fryserdel. Over koketoppen er det ventilator med kullfilter, og waterguard og komfyrvakt er montert. Varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk.

Fra kjøkkenet er det utgang til balkong på ca. 5,5 m². Balkongen vender mot rolig indre gårdsrom og kan by på formiddagssol store deler av året og kveldssol på sommerstid. Videre er balkongen belagt med terrassebord og har utelys samt stikkontakter.

Stue | Peis

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Stuen har malt tregulv og gode vindusflater som gir rikelig med lys. I tillegg har rommet god plass til spisebord og en flott vedpeis som bidrar til varme og hyggelig atmosfære.

Bad/wc | Opplegg for vaskemaskin

Badet er delikat og romslig, med malte panelplater og fliser på vegger, marmorfliser på gulv, gulvvarme og speilbelysning. Innredningen består av en heldekkende servant med underskap og frittstående toalett fra Ifø. Videre har badet et dusjhjørne med glassdører samt opplegg for vaskemaskin.

Kontor | Flere innrednings- og bruksmuligheter

Rommet er i dag innredet som kontor med plass til hylleløsninger og kontorpult. Rommet passer ypperlig som garderoberom eller kontor.

Soverom | Vender mot indre gårdsrom

Leiligheten har et romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og tilhørende skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, midt mellom Olaf Ryes plass, Birkelunden og Sofienbergparken. I Helgesens gate 42C har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Du finner et stort utvalg av hyggelige restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hotell, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra Bjørvika i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO, SATS/Elixia, Fitness24Seven og Actic treningssenter i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, SATS/Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er få meter fra nærmeste trikkestopp hvor trikk 11, 12 og 13 går. Fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og bussforbindelser i alle byens retninger. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Felleskostnader

Felleskostnader er kr. 3 188,- pr. mnd og inkluderer kabel-TV og bredbånd fra GET, felles bygningsforsikring, trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter m.m

Herav:

Felleskostnader: 2.613,-

Trappevask: 120,-

Kabel-TV: 455,-

Etasje

4.etasje

Tomt

Felles eiet tomt på 1946 kvm. Tomten er felles opparbeidet bakgård med grøntområder og diverse beplantninger. Det finnes asfalterte internveien, sittegrupper og lekeapparater til fellesbruk.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 048 139 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 773 301 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Gulv på grunn av betong. Yttervegger i murskonstruksjons/teglstein utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform tekket med antatt plateprofiler (ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger midlertidig brukstillatelse for loftsutbygging datert 2015.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 59 m².

Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kontor, stue, kjøkken og 1 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner kombinert med vedpeis i stue. Varmekabler på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1966/504172-1/105 Erklæring/avtale

01.03.1966

Bestemmelse om kloakkledning

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-227/244

1966/504173-1/105 Erklæring/avtale

01.03.1966

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-227/244

1987/34071-1/105 Best. om adkomstrett

02.06.1987

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1-16

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:223 Snr:1-2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:244

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:245

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:246 Snr:1-2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:248

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:248 Snr:1-52

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1987/34072-1/105 Best. om adkomstrett

02.06.1987

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1-16

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:223 Snr:1-2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:224

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:245

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:246 Snr:1-2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:248

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:248 Snr:1-52

Bestemmelse om bruksrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-227/244

Grunndata

1887/900136-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten

29.10.1887

OPPRETTELSE - FRADELT FRA VERKSGT 40 - UTGÅTT

2017/426706-1/200 Sammenslåing

24.04.2017 16:39

Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:244

Elektronisk innsendt

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-227/223/0/1,2

Rettigheter i eiendomsrett

1987/25239-1/105 Best. om adkomstrett

23.04.1987

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1-16

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:224

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:244

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:245

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:248 Snr:1-52

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-227/246/0/1,2

Rettigheter i eiendomsrett

1989/52512-1/105 Best. om adkomstrett

08.08.1989

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1-16

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:223 Snr:1-2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:224

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:244

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:245

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:248

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:248 Snr:1-52

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400

Bestemmelse om bruksrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 55 andelsleiligheter. Sofienbergparken B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer

942216610, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune.

- Borettslaget har egen hjemmeside: http://sofienbergparken.herborvi.no

- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdreform

- Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader

- Borettslaget har kollektiv avtale med Get, som inkluderer fasttelefon, internett og digital TV

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 91.394,- pr. 01.11.2018.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 56.720,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har to lån:

Lånenummer: HUS302-11431570

Type: Annuitet

Restsaldo: 2.069.489,-

Restløpetid: 9 år o 2 mnd

Term pr. år: 4

Type rente: Fast

Rente: 1,41%

Lånenummer: OBB501-98207384089

Type:Annuitet

Restsaldo: 3.997.185,-

Restløpetid: 25 år og 11 mnd

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2,80%

Andel fellesgjeld

91 394

Andel formue

56 720

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 84168837

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Av vedlikehold og prosjektering har styret gjort følgende i 2017/2018:

- Rehabilitert fasade i 1. etasje Karlstadgata 12

- Byttet vannkraner i Karlstadgata 12 og Helgesensgate 42

- Byttet utelamper ved alle oppgangene

- Byttet postkasser i alle oppgangene

- Hatt oppfølging med callinganlegg som følge av dårlig mobil-dekning ved ringetablåene. Dette arbeidet må fortsette i den nye styreperioden.

- Byttet avløp som følge av vannlekkasje i kjeller venstre side i 42B

Vedlikeholdshistorikk:

2017: Fasaderehabilitering Karlstadgata 12

2016: Lukket de gamle do-sjaktene i Helgesensgate 42 A/B/C og D, og solgt bodene

2016: Drenert ut mot Karlstadgata 12

2015: Anskaffet nytt callinganlegg til oppgangene og portene, og satt inn automatisk åpne/lukke-mekanisme på portene

2015: Bytte av bend/rør i kloakknett Helgesensgate

2015: Bytte av gammel bunnledning for inntak av vann fra Helgesensgate

2015: Rehabilitert bæring over gjennomgang ut mot Karlstadgata som følge av sopp i etasjeskille og vegg

2014: Bytte av vinduer

2014: Bygging av loftsleiligheter

2014: Rehabilitering av piper

2012: Oppgradert bakgården, samt drenering av sørsiden til Karlstadgata 12

2011: Utbedret elektrisk anlegg i kjeller Karlstadgata 12

2010: Slipt og malt vinduer på sørvendt fasade på Karlstadgata 12 og på fasade mot Helgesens gate

2009: Skiftet ødelagte hovedkraner for vanntilførsel i kjellere

2007: Pussing og maling av nedre del av mur, alle bygninger

2006: Duesikring. Installering av brannalarm i Karlstadgt.

2005: Utbedring soppskade. Installering portlåser og callinganlegg. Pussarbeider endevegg Karlstadgt. 14.

2004: Endevegger i bakgård malt. Låser og beslag. Pipeutbedring. Takrenner

2003: Nye dører i oppgangene. Oppussing oppganger. Brannsikring.

2002: Reparasjon av røroppheng i kjellerne. TV-inspeksjon og spyling av kloakkrør Karlstadgt.

2001: Oppgradering uteområder. Takrenner.

2000: Drenering / rep. Kjellervegger Helgesensgt. 42.

1999: Gavlvegg Helgesensgt. 42 . Postkasser. Rekkverk.

1996: Fasader

Husdyrhold

Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:

- Vegghengt lampe i stuen

- Vegghengte bokhyller i stuen

- Høyttalere på kjøkkenet

- Vaskemaskin

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.