Helgesens gate 82 D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Helgesens gate 82 D

  • 0563 Oslo
Prisantydning
4 150 000,-
Fellesgjeld
87 000,-
Totalpris
4 247 650,-
Ligningsverdi
1 113 879,-
Fellesutgifter
3 587,-
Beregnet totalkostnad
4 150 000,- (Prisantydning)
87 000,- (Andel av fellesgjeld)


4 237 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
3 000,- (Noteringsgebyr forretningsfører)


10 650,- (Omkostninger totalt)


4 247 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
64m²
Bruksareal
64m²
Bruttoareal
70m²
Tomt
3 621m² (fellestomt)
Etasje
2.
Soverom
2
Byggeår
1948
Gårdsnummer
229
Bruksnummer
29
Energimerking
G
Finn-kode
154559328
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Lene Brekken

+47 98 02 97 44

PartnerEiendomsmegler

Oscar André Halsen

+47 45 24 08 17
  • Nabolagsprofil

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

96%

av boligene er eldre enn 20 år

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

69%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave - Helgesens gate 82 D

Oppdragsnummer

66-19-0117

Adresse og matrikkel

Helgesens gate 82 D, 0563, Oslo, Gnr.229 Bnr.29 Orgnr.933724360 i Oslo kommune

Eier

Anne Marthe Kvale

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

64 / 64 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1948

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk har vært ca. 7.900,- kr/året.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Beskrivelse

Velkommen til Sofienberg og Helgesens gate 82 D presentert av Lene Brekken v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Vi har gleden av å presentere en meget pen og tiltalende leilighet, beliggende i et populært og rolig nabolag på Grünerløkka. Beliggende i 2.etasje med gjennomgående planløsning har leiligheten rikelig med naturlig lys som gir en meget god romfølelse. De store vindusflatene og utgang til balkong er med på å skape svært gode innvendige lysforhold, og et luftig preg. Leiligheten har også en arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom - her ligger alt til rette for en behagelig hverdag!

Leiligheten har en stor stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig ønsket møblement. Fra stuen har du utgang til en herlig vestvendt balkong med meget gode solforhold. Leiligheten har et separat, romslig kjøkken med moderne kjøkkeninnredning og rikelig med skap- og benkeplass. Delikat, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og nyere baderomsinnredning (2011). Boligen har to romslige soverom som begge vender ut mot rolige omgivelser. Innbydende entré som har godt med oppbevaringsplass til yttertøy og sko.

I Helgesens gate 82 D bor du på sentrale Sofienberg, med et stemningsfullt miljø og urbant nabolag. Du finner store parkområder som bl.a. Ola Narr, butikker, hyggelige fortauscaféer og restauranter like i nærheten. I tillegg til å ha alt av byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, er beliggenheten samtidig stille og tilbaketrukket og skjermet for trafikkstøy.

Dette er en særdeles flott leilighet - Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré, kjøkken, bad, 2 soverom og stue med utgang til balkong.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 4 kvm, samt en loftsbod på ca 14 kvm med skråtak.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og barnevennlig område. Her bor du innerst mot parken, i en rolig og tilbaketrukket blindvei, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Leiligheten ligger rett ved foten av Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. Det er også flere andre idylliske grøntarealer i umiddelbar nærhet. Det er få minutters gange til Botanisk hage, Ola Narr og Sofienbergparken. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc. Carl Berner ligger også er rask spasertur fra leiligheten og er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk og buss. Går du litt lenger kommer du til Grünerløkka med et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m. Til fots tar det ti minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.

For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er Actic Tøyen, Fresh Fitness, SATS/Elixia og Bare Trening. Dersom man ønsker en litt annen type aktivitet finner man blant annet Tøyenbadet, Munchmuseet og Naturhistorisk museum rett ved leiligheten.Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Coop Mega, Kiwi og Meny. Apotek, post og andre forretninger har du også i nærheten. Barnehager og skoler ligger også kort vei fra leiligheten.

Fra Helgesens gate 82 er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (5 minutters gange), eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. Det er ca. 8 minutters gange til T-banen på Tøyen eller Carl Bernes plass. For øvrig går også buss nr. 20 rett utenfor med sine hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du i Sars' gate.

Entré

Innbydende entré med god plass til yttertøy- og sko på knagger og skohyller. Dørcallinganlegg med portåpner. Brann- og lydklassifisert entrédør. Parkett på gulv og malte overflater forøvrig.

Stue

Leiligheten har en lys og innbydende stue med god plass til stor sofagruppe, TV-møblement, spisebord og øvrig ønsket møblement. Store vindusflater og utgang til balkong gir rikelig med naturlig lys til rommet. Kontrastveggen i mørk grå gir et lunt og tidsriktig preg på rommet. Parkett på gulv og malte overflater forøvrig.

Kjøkken

Leiligheten har et kjempefint, moderne IKEA-kjøkken med nye fronter fra 2011. Kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter. Benkeplate i heltre med rustfri oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrert oppvaskmaskin og det er en egen nisje til komfyr og kjøl/ fryseskap. Parkett på gulv og malte overflater forøvrig.

Bad

Delikat flislagt bad med romslig størrelse som ble oppgradert i 2011 med nye baderomsmøbler og dusjdører. Badet inneholder dusjhjørne med innadslående dusjdører i glass, gulvmontert WC, servantskap med ett-greps blandebatteri og underskap. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en herlig vestvendt balkong med hyggelig utsikt utover grøntområder i bakgården. Balkongen er på ca 3 kvm og det er fin plass til utemøbler og evt. grill. Balkongdekke i tre.

Soverom

Soverom 1 & 2: Lyse og romslige soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord m.m. På hovedsoverommet er det rikelig med oppbevaringsplass i innebygd garderobe. Garderobeskap på soverom 2. Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Felleskostnader

3 587,-. Herav: varmtvann, kabel-tv, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold, vaktmestertjenester og renhold. Styret jobber med å få på plass el-billader på flere av p-plassene.

Etasje

2. etasje

Tomt

3621 m² eiet tomt som er pent opparbeidet med plen, beplantning, lekeappareter og sittegrupper for beboerne.

Garasje / Parkering

Aksjelaget har 44 parkeringsplasser til leie for beboerne etter venteliste. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 113 879 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 009 965 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt underetasje og loft. Gulv mot grunn av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker er hovedsakelig av betong. Yttervegger forblendet med teglstein. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor entrèdør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB med kikkehull. Balkongdør med karm av tre, og tre-lags glass fra 1984. Vinduer med karmer

av tre, og tre-lags glass fra 1984 og 1985.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjelaget følger borettslagsloven. I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Varmekabler i baderomsgulv. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

- Helgesensgate 82/84 AS består av 96 leiligheter knyttet til aksjer.

- Aksjelaget har egen hjemmeside: www.helgesensgate82-84.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: HUS601-11428138 9

Annuitetslån, 2 terminer per år

Rentesats per 26.06.2019: 1,58 % pa.

Restløpetid: 6 år og 6 mnd

Saldo per 26.06.2019: 1.599.970,-

Andel av saldo: 16.604,-

Lånenummer: HUS602-11428138 9

Annuitetslån, 2 terminer per år

Rentesats per 26.06.2019: 1,58% pa.

Restløpetid: 10 år

Saldo per 26.06.2019: 5.761.089,-

Andel av saldo: 59.846,-

Lånenummer: OBOS01-9820775752

Annuitetslån, 2 terminer per år

Rentesats per 26.06.2019: Flyt 3,35%

Restløpetid: 14 år og 7 mnd

Saldo per 26.06.2019: 973.953,

Andel av saldo: 10.117,-

Andel fellesgjeld

87 000

Forsikring

IF skadeforsikring

Polisenummer: 565621

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2018-2019: Oppussing av oppganger

2016-2017: Nytt brannvarslingsanlegg

2016: Installasjon av fiber for TV og internett

2014: Skiftet nøkkelsystem, elektronisk system

2013: Lekeplass

2010: Maling av dører og vinduer, nytt avfallskur og utebelysning

2009: Skiftet utelamper

2007: Oppussing vaskerier og oppganger

2006: Byttet kjeller-og loftsdører til brannsikre dører. Oppgradert uteområde med nye plattinger og lekeapparater

2002/03: Utskifting innvendig røranlegg og rehabilitering av alle våtrom. Installasjon av varmepumper

2000: Fasade- og balkongrehabilitering

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordensreglene ikke tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.

Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.