Herslebs gate 15A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Herslebs gate 15A

  • 0557 Oslo
Prisantydning
3 700 000,-
Fellesgjeld
7 425,-
Totalpris
3 806 244,-
Ligningsverdi
967 360,-
Fellesutgifter
2 319,- (Drift og vedlikehold, felles byggforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel)
Beregnet totalkostnad
3 700 000,- (Prisantydning)
7 425,- (Andel av fellesgjeld)


3 707 425,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
91 920,- (Dokumentavgift)


98 819,- (Omkostninger totalt)


3 806 244,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
58m²
Bruksareal
58m²
Bruttoareal
67m²
Tomt
603m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1898
Gårdsnummer
229
Bruksnummer
40
Seksjonsnummer
6
Energimerking
G
Finn-kode
134787265
Sist endret

Eiendomsmegler

Andreas Ulfsrud

+47 400 80 835
  • Nabolagsprofil

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

86%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

61%

av boligene er eldre enn 20 år

Dokumenter

Salgsoppgave Herslebs gate 15A

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør tre promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 603 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Beskrivelse

Andreas Ulfsrud (400 80 835) v/Schala & Partners har gleden av å presentere Herslebs gate 15A, en moderne og svært innbydende leilighet preget av luftige rom, god planløsning og en sentral beliggenhet som har noe for alle og enhver!

Innendørs er atmosfæren i leiligheten behagelig, med store vinduer som slipper inn mye naturlig dagslys fra to himmelretninger. De lysmalte gulvene står i stil til slette vegger med dempede og moderne fargevalg. Kjøkkenet er lyst og pent, har godt med både skap- og benkeplass og rom for et lite kjøkkenbord. Det delikate baderommet ble oppusset i 2017 (dokumentasjon foreligger). Stort soverom med plass til dobbeltseng, skrivepult og oppbevaring i garderobe.

Den store stuen er perfekt for rolige hjemmekvelder eller lange middager med gode venner. Peisovnen i hjørnet holder det lunt og godt igjennom vintermånedene, mens god takhøyde og luftige rom sørger for at det er enkelt å innrede etter ønske og behov.

Kort fortalt:

Gjennomgående løsning

Bad pusset opp i 2017

Store vindusflater gir gode lysforhold

Godt driftet sameie

Sentral, men likevel skjermet beliggenhet

Godt tilbud av offentlig transport rett i nærheten

Flere parker og turområder rett utenfor døren

Mulighet for utleie

Ingen forkjøpsrett!

Innhold

Leiligheten inneholder:

Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Standard

Entré:

Romslig entré med plass for sko og yttertøy. Entréen gir deg tilgang til alle rom i leiligheten og har mulighet for skap eller kommode i enden for oppbevaring av sko og yttertøy. Malt himling, malte overflater på vegg og malte gulv. Dørcalling.

Stue:

Innbydende og romslig stue med naturlig plass for både sittegruppe og spiseplass. Stuen har en god størrelse og åpner opp for et bredt valg av møbleringsmuligheter. De store vindusflatene og en fri beliggenhet i tredje etasje gir godt med dagslys. Peisovn i hjørne(pipeløp rehabilitert 2018) Malt himling, malte overflater på vegg og gulv.

Kjøkken:

Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur fra Ikea. Benkeskapsbelysning og

stikkontakter over kjøkkenbenk. Komfyr med keramisk topp fra Gorenje. Frittstående kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Vannrør i kobber. Malt himling, malte overflater på vegg og gulv.

Soverom:

Svært romslig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. God plass til oppbevaring i stor, langsgående garderoberekke. Soverommet har også god plass til skrivebord/kontor. Malt himling, malte overflater på vegg og gulv.

Baderom:

Delikat baderom pusset opp i regi av nåværende eier i 2017. Badet har et moderne uttrykk med lyse fliser og mosaikk på gulv, samt pen innredning. Flislagt gulv med gulvvarme. Flislagte vegger i dusjsonen og malte vegger utenfor. Fritthengende servant fra Duravit med ett-greps

blandebatteri fra Grohe. Dusjnisje med skyvedør. Hånddusj og blandebatteri fra Hans Grohe. Innbyggningssisterne fra Grohe med Gustavsberg

toalett. Innbygget innredning. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør med rør-i rør system. Synlige avløpsrør av plast. Downlights og avtrekksventil i

himling.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet sentralt på Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Dette er et urbant og populært område med uteliv, spisesteder, parker og friområder i nærmiljøet.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Av spisesteder som er verdt et besøk finner du blant annet Escalon, Le Benjamin, Cafe Løkka, Trattoria Populare, SüdØst, Delicatessen og New Anarkali. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum eller Munch-museet. I tillegg ligger SATS/Elixia rett over gaten. Det er også en kort spasertur opp til Ringnes park, med treningssenter, forretninger og Ringen Kino.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Tøyen og Carl Berner og sentrum. Trikk og buss forbindelse fra Trondheimsveien og Schous plass med trikk nr. 17, 11, 12 og 13. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 5 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

Kr. 2 319,- pr. mnd. inkluderer drift og vedlikehold, felles byggforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel

Etasje

3. etasje

Tomt

Pent opparbeidet fellestomt.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 967 360 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 482 497 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt

Oppvarming

Elektriske oppvarming. Peisovn i stue. Varme i gulv på bad.

Løpende kostnader

Alarm, strøm og evt. innboforsikring kommer i tillegg til fellesutgiftene

Utstyr

Dørcalling

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har pr. 21.11.2018 ingen lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA

Polisenummer: 79164260

Regnskap

Resultatregnskapet viser et overskudd på kr. 246 855,-. Overskuddet tillegges egenkapitalen. For øvrig vises til regnskapet med noter, budsjett og kommentarer under regnskapsbehandling på årsmøtet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Pipeløpene ble rehabilitert i 2018.

Selger har valgt å ikke åpne pipeløpet da de ikke har hatt behov for vedfyring. Åpning av pipeløpet kan gjøres med enkelthet ved henvendelse til styret i sameiet.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Speil på baderom. Skilt på dør på baderom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: au@schalapartners.no eller SMS: 40 08 08 35 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.