Hollendergata 4 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Hollendergata 4 B

  • 0190 Oslo
Prisantydning
3 335 000,-
Totalpris
3 342 909,-
Ligningsverdi
649 752,-
Fellesutgifter
2 579,- (Felleskostnadene inkluderer grunnpakke kabel-tv/internett, drift av borettslaget, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel m.m. Herav: - Felleskostnader kr. 2.579,- - Kabel-tv kr. 284,- - Dugnad kr. 100,-)
Beregnet totalkostnad
3 335 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


7 909,- (Omkostninger totalt)


3 342 909,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
38m²
Bruksareal
38m²
Bruttoareal
42m²
Tomt
3 089m² (eiet tomt)
Etasje
5.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1900
Modernisert
2005
Gårdsnummer
230
Bruksnummer
127
Seksjonsnummer
49
Energimerking
D
Finn-kode
136946706
Sist endret

Eiendomsmegler

Mats Ergo

+47 915 66 081

Eiendomsmegler

Henrik Jensen

99 69 24 27
  • Nabolagsprofil

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

av boligene er eldre enn 20 år

55%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Hollendergata 4 B

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

38 / 38 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1900

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk:

Ca. 3.300 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.300,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tomt

Areal: 3 089 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en innflyttingsklar lofts-? og endeleilighet beliggende i Hollenderkvartalet v/?Bjørvika.

Her får du en arealeffektiv planløsning med 46 kvm gulvareal og opp til 3,35 meter takhøyde! Boligen ligger i en flott og klassisk gård hvor loftet ble utbygget i 2005. Den gode "loftsfølelsen" får du med synlige bærebjelker i tre, skråtak og store takvinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her har du en meget populær og sentral beliggenhet, med bare få minutters gange til sentrum med alt av fasiliteter.

•Meget romslig stue med gode lysforhold

•Lekkert kjøkken med åpen løsning mot stuen

•Funksjonelle og romslige løsninger

•Stort, østvendt soverom med garderobeskap

•Delikat baderom med alt du trenger

•Minimalt innsyn og svært lite støy

•Trivelig entré med plass til klesskap

•Romslig kjellerbod på 5 kvm

•Nymalte overflater

•Hollenderkvartalet stiller med nabolagets beste bakgård!

•Kort vei til alt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets øverste etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på 5 m2.

Standard

Stue | Luftig atmosfære

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg (nymalt), med en god atmosfære. De to store takvinduene gir deg gode lysforhold. Det er minimalt med innsyn. På det høyeste er taket målt til 3,35 meter. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære.

Loftsleiligheten har 46 kvm gulvareal og en svært arealeffektiv planløsning. I den åpne stue- og kjøkkenløsningen får du plass til både sofa og spisebord.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Lekkert kjøkken fra Sigdal med åpen løsning mot stuen som utnytter planløsningen godt. Innredningen har lyse og glatte fronter i matt utførelse med benkeplater i laminat og rustfrioppvaskkum. Det er benkeskapsbelysning med stikkontakter under overskapene, samt stålplate på veggen over oppvaskkummen. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Videre er det integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr med keramisk platetopp fra Zanussi og takhengt ventilator fra Bauknecht. Kjøleskap med frysedel er fra Husqvarna.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er stort og romslig med lyse flater. Her er det god plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side og skrivebord/kommode ved vinduet. Endeleiligheten ligger høyt i byggets øverste etasje, så her er det begrenset innsyn og svært stille. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys. For at man skal ha et ryddig soverom er oppbevaringsplass viktig. Her er det et garderobeskap på 1,5 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. I tillegg er det plass til et mindre garderobeskap på ca. 0,5 meter.

Bad | Delikat og flislagt

Pent flislagt baderom fra 2005 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusj på gulv i hjørnet med vegg av glassbyggersten, toalett fra Ifö, vegghengt servantskap med dører fra 2017 med ovenpåliggende servant. Lekkert blandebatteri fra Hans Grohe. Her er det masse med oppbevaringsplass under servant! Over servanten er det speil, belysning og stikkontakter på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Vaskemaskinen medfølger! Det er avtrekksvifte i skråtaket med malte og slette flater.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen møter du en trivelig og nymalt entré (Balanse 5325 fra Jotun). Dette er et herlig 'første møte' med boligen. Her har du plass til en kommode/?skohylle på ca. 0,5 meter langs veggen. Det er adkomst via felles trappegang og oppgangen har callinganlegg. Det er entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Overflater | Delikate flater

Gulv: Gulvflater er belagt med tre-stavs parkett.

Vegger: Malte og pene flater.

Tak: Malte og pene flater med synlige malte takbjelker.

Borettslaget | Hyggelige fellesarealer

Basispakke fra GET med mulighet for oppgradering.

Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg og brannslukningsapparat i leiligheten.

Oppbevaring av sykkler i bakgården.

Hyggelige sittegrupper og beplantning i bakgården, så du fint kan nyte solrike sommerdager.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Hollenderkvartalet, Gamlebyen og Bjørvika skaper et svært populært nabolag med store og utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m. Hollenderkvartalet er nettopp rustet opp med nybygg i blant annet Hollendergata 2 og Grønlandsleiret 61. I kvartalet finner vi en av bydelens kanskje fineste bakgårder!

Fra Hollenderkvartalet er det kort gangavstand til Botsparken, Sørenga, Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser.

Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en spasertur unna leiligheten. Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvikaområdet, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover. Ikke langt unna finner du Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.

Kort gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Er du av den barske typen kan du bade hele året. Hvem vet, kanskje blir dette det nye møtestedet også for byens isbadere. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser. Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, ikke langt fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Det går og flere busslinjer i området. Eller er det ikke langt å gå fra Grønland til Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Felleskostnader

2 579 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer grunnpakke kabel-tv/internett, drift av borettslaget, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel m.m.

Herav:

- Felleskostnader kr. 2.579,-

- Kabel-tv kr. 284,-

- Dugnad kr. 100,-

Etasje

5 etasje

Tomt

Felles tomt for sameiet som er opparbeidet med blandt annet asfaltert adkomst-/internvei, plenarealer, diverse beplantning og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Det er mulighet å leie parkeringsplass i borettslaget som følger ventelisteprinsipet, samt er det lading for el-bil rett utenfor gårdsrommet.

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 649 752 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 079 205 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer, samt utbygget loftsetasje og kjeller. Bygningen ble oppført i 1900 og leiligheten ble innredet i loftsetasjen i 2005. Bygget er

oppført med grunnmur av naturstein og teglstein/murverk. Støpt gulv på grunn. Det er bærende vegger av teglstein/murkonstruksjoner. Skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger med teglstein som er pusset og malt, samt tak av trekonstruksjoner tekket med takstein/plater. Leiligheten har dører og vinduer fra ombyggingsår. Entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Velux takvinduer i stuen. Vinduer på soveromet er med karmer/rammer av tre, to-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for loftsutbyggingen datert 2006 for eiendommen.

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 42 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie krever styregodkjennelse. Følger av borettslagsloven ved fremleie. Dvs. at eiendommen må ha blitt bebodd 1 av de siste 2 årene for at man skal ha mulighet til å leie den ut i inntil 3 år. Se forøvrig vedtektene § 5. Fremleie krever samtykke fra styret.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. Det er gulvvarme på baderommet.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør med rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert i veggen ved toalettet.

- Avløpsrør av plast.

- Stoppekran og Oso varmtvannsbereder på 120 liter er plassert innenfor baderommet.

- Det elektrisk anlegget er fra ombyggingsår.

- Sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømmåler er plassert i felles gang utenfor leiligheten. Hovedsikring på 40 ampere.

- Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg og brannslukningsapparat i leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse med bygg, kulturminner m.m. som skal bevares. Reguleringsbestemmelse S-4660. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, holdeplass, sykkelbane, parkarealer, publikumspark, uteoppholdsareal, barnehage, fornminneområde, spesialområde bevaring, forretning, bevertning, trafikkområde, byggeområde for bolig, industri, kontor, forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ombygging av kryss - Det søkes om ombygging av krysset Grønlandsleiret / Platous gate / Åkebergveien. Hensikten med ombyggingen er særlig å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklister i Platous gate som skal krysse Grønlandsleiret og gjennom dette legge til rette for sykkeltrafikk mellom Bjørvika og Grønland/Tøyen via Nordenga bru og Platous gate.

Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.

Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Tiltaket omfatter oppføring av 12 stykk nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje.

Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Grønlandsleiret 27 - Det søkes ombygging og bruksendring av kontorbygget til boligbygg i andre til åttende etasje, samt påbygg i en ny niende etasje, opparbeiding av felles takterrasse på lavbygg og fasadeendring.

Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201709417 for mer informasjon.

Grønlandsleiret 55 - Søknaden gjelder riving av eksisterende bakgårdsbygning i Grønlandsleiret 55. Tomten skal klargjøres som byggetomt.

Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201709609 for mer informasjon.

Grønlandsleiret 59 A - Søknaden omfatter oppføring av 5 balkonger fordelt på to kolonner på fasade vendt mot delvis lukket bakgård.

Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201719351 for mer informasjon.

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Hensikten med planarbeidet er omregulering til et attraktivt byområde, med næring, forretning, tjenesteyting, boliger mv. Deler av bebyggelsen planlegges regulert til bevaring.

I tråd med målsettinger i gjeldende kommuneplan for Oslo om fortetting og økt boligtall i indre by planlegges det for en høyere utnyttelse for området. Det foreslås en fremtidig samlet bygningsmasse (eksisterende og ny) på inntil ca. 70.000 m2 BRA (over bakken).

Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.

Schweigaards gate 46 - Søknaden gjelder riving av midlertidig barnehage.

Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201310291 for mer informasjon.

Schweigaards gate 50 A-C - Søknaden gjelder oppføring av 13 stykk balkonger på fasader som vender mot bakgård.

Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201815647 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2005/53457-1/105 Sammenslåing 17.08.2005

Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:128

Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:129

2006/24895-1/105 Seksjonering 07.04.2006

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Hollendergata 2-4-6, Orgnr.: 988823430 består av 17 anelsleiligheter.

Styreleder er Linda Pedersen.

Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen.

Revisor er Leo Revisjon DA.

Borettslaget er en del av Hollendergata 2-4-6 sameie, orgnr.: 990319731.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Andel formue

27 273

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 01.12.18.

Andel fellesformue kr. 27.273,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 4.959.219,- pr. 01.12.2018, og er tatt opp i DnB.

Renten på lånet utgjør 5,30 % pr. 04.12.18 og er annuitetslån.

Dato siste termin: 15.04.2055.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige

Polisenummer: 77940213

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 21.129,-. Regnskapet for 2016 viste et underskudd på kr. 1.534,-.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Det skal som hovedregel være ro mellom kl. 23-07.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet som borettslaget er en del av har vurdert renovasjon av pipeløp som vil åpne for å montere peis. De gir for øyeblikket ikke tillatelse til å montere peis i påvente av dette. Ellers har sameiet renovert fasaden, samt ble loftet bygget ut i 2005. Sameiet forhandler med utbygger på nabotomten om erstatning for mindre skader på et av sameiets andre bygg. Det har vært vannskader på to takterrasser i sameiet, og en av disse er allerede utbedret.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Se borettslagets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Følgende tilbehør medfølger handelen: vaskemaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer:

NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Garderobeskap

Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.

Lyskilder / brunevarer

Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at deler av kjøkkenet, som er innredet og brukt som kjøkken ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Dette er for øvrig angitt som kott i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.