Jacob Aalls gate 1B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Jacob Aalls gate 1B

  • 0368 Oslo
Prisantydning
3 750 000,-
Fellesgjeld
41 940,-
Totalpris
3 908 984,-
Ligningsverdi
876 479,-
Fellesutgifter
2 713,- (Felleskostnadene inkluderer fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader kr. 2.350,- Bredbånd/ kabel-tv kr. 363,-)
Beregnet totalkostnad
3 750 000,- (Prisantydning)
41 940,- (Andel av fellesgjeld)


3 791 940,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
102 900,- (Dokumentavgift)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)


117 044,- (Omkostninger totalt)


3 908 984,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
38m²
Bruksareal
38m²
Bruttoareal
42m²
Tomt
966m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1939
Gårdsnummer
215
Bruksnummer
108
Seksjonsnummer
18
Energimerking
F
Finn-kode
134890693
Sist endret

PartnerAvdelingslederEiendomsmegler MNEF

Robin Rodahl

+47 466 92 608
  • Nabolagsprofil

100%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

97%

av boligene er eldre enn 20 år

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Jacob Aalls gate 1B

BRA/PROM

38 / 38 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk:

Ca. 2.772 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.772,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tomt

Areal: 966 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

I Jacob Aalls gate 1B finner du en meget innbydende og delikat 2-roms, beliggende høyt og fritt i byggets 3. etasje. Her har du fine solforhold og en praktisk planløsning. Boligen har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den svært romslige løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her har du en meget populær og sentral beliggenhet, med bare få minutters gange ned til sentrum med alt av fasiliteter.

- Meget romslig stue med utgang til vestvendt balkong på 8,3 m2

- Lekkert kjøkken med spiseplass

- Romslig soverom med skyvedørsgarderobe

- delikat baderom med alt du trenger

- Trivelig entré med skyvedørsgarderobe

- 2 romslige boder

- Heis i bygget

- Fyring og varmtvann inkludert

- Populær beliggenhet mellom Vestkanttorget og Frognerparken

- Enveiskjørt gate

- Umiddelbar nærhet til Frognerparken

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til vestvendt balkong, soverom, baderom og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten to boder i kjeller på 1,3 m2 og 3,3 m2. Ellers er det felles sykkelbod i sameiet.

Standard

Stue | Med utgang til solrik balkong

Stuen er lys og romslig med mange gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Videre er det store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak gir rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vegg- og himlingsflatene ble nymalt i år og det er slipt parkettgulv malt i hvitt.

Videre fra stuen er det utgang til boligens vestvendte og solrike balkong på ca. 8,3 m2. Her er det plass til beplantning og en hyggelig sittegruppe, så du kan nyte solrike dager. Rekkverkshøyden er målt til ca. 97 cm.

Kjøkken | Åpen løsning mot stue

Pent kjøkken som har innredning med lyse og profilerte fronter, samt benkeplate i laminat med oppvaskkum. Her er det åpen løsning mot stuen, så du fint kan ha et spisebord til hyggelige middagsselskaper. Det er fliser mellom kjøkkenbenken og overskapet. Over kjøkkenbenken er det benkeskapsbelysning og stikkontakter. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Videre finner du integrert oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøleskap med fryser. Det er ventilator i overskapet. Benkeplaten, flisene mellom kjøkkenbenken og overskapet, samt blandebatteriet er nytt fra høsten 2018. Vegg- og himlingsflatene ble nymalt i år og det er slipt parkettgulv malt i hvitt.

Soverom | Godt med oppbevaring

Romslig og lunt soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Soverommet er malt i miljøvennlige Pure & Original 100 % mineralbasert maling. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobeskap med speildører på ca. 1,5 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Leiligheten ligger i en enveiskjørt gate, så her er det rolig og stille.

Bad | Alt du trenger på baderommet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Badet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører, toalett og helservant i skap med skuffer som har glatte fronter. Over servanten er det speil med overlys og stikkontakt. I himlingen er det avtrekksventil. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Romslig skyvedørsgarderobe

Det første som møter deg når du kommer inn i boligen, er en trivelig entré. Her finner du en skyvedørsgarderobe med speil på 2,4 meter, slik at du har gode muligheter for oppbevaring av yttertøy og sko. Leiligheten har adkomst via felles trappegang med heis. Videre er det callinganlegg i oppgangen og leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Veggene er malt i lyse farger, og gulvet er belagt med fliser.

Overflater | Delikate flater

Gulv: Belagt med malt parkett og fliser.

Vegger: Malte flater og malt mur. På badet er det fliser. Veggene i stuen og på kjøkkenet ble malt høsten 2018.

Tak: Malte flater og malt mur. Taket i stuen og på kjøkkenet ble malt høsten 2018.

Sameiet | Fine fellesområder

Her har du et ryddig sameie med felles sykkelparkering i bakgården.

OBOS har fremforhandlet en avtale med Get som gir deg som beboer rabatt på bredbånd og digital-TV dersom sameiets har inngått en kollektiv avtale.

Sameiet har egen hjemmeside: www.jacobaallsgate1.no

Beliggenhet

Boligen ligger i enveiskjørt gate i et sentralt, urbant og meget populært boligområde på Majorstuen i Oslo, med umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, kaféer, restauranter og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til flere populære treningssentre. Bogstadveien har fått et estetisk løft og fremstår nå som en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet, slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Våren 2015 ble det også plantet nye kirsebærtrær på alle disse møteplassene.

Fra leiligheten er det 5 min å gå til idylliske Frognerparken med fotballbaner, tennisanlegg og populære Frognerbadet. Det er også kort gangavstand til Bislettbadet, samt både Slottsparken og St. Hanshaugen Park, noe som byr på gode rekreasjonsmuligheter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny, Kiwi og Jacobs. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra de store, rimelige kleskjedene til de fasjonable motehusene som du ikke finner andre steder i byen.

Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 15-20 min.

Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Frogner stadion og ligger ca. 2 minutter å gå fra boligen. Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

2 713 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader kr. 2.350,-

Bredbånd/ kabel-tv kr. 363,-

Etasje

3 etasje

Tomt

Pen felles tomt som er opparbeidet med asfalterte gangarealer og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 876 479 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 804 732 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer, samt kjeller. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger er i murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og

lydklasse 40dB med kikkehull. Vindu på soverom med to-lags glass fra 1982 og balkongdør med to-lags glass fra 2002.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 42 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av boligen skal godkjennes av sameiets styret. Se vedtektene § 3 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiator tilkoblet varmesentral. Det er felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Utstyr

- Vannrør i kobber. Synlige avløpsrør av plast.

- Stoppekraner for vann er plassert i luke i skyvedørsgarderoben på soverommet.

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgangen.

- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelser S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, kollektivfelt, byggeområde for boliger, kontor, forretning, spesialområde bevaring, fellesareal, felles avkjørsel, friområde m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Middelthuns gate 16 - Det søkes om oppføring av to balkonger mot bakgård i 2. og 3. etasje.

Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201714194 for mer informasjon.

Neuberggata 4 A - Det søkes om oppføring av balkong i 3. etasje på fasade mot bakgård.

Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201812384 for mer informasjon.

Neuberggata 6 A-F - Søknaden beskriver oppføring av 9 balkonger mot bakgård.

Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201603948 for mer informasjon.

Jacob Aalls gate 3. Realplan AS foreslår å omregulere Jacob Aalls gate 3 fra fellesareal (lek og opphold) til boligformål og felles uteoppholdsareal.

Planforslaget innebærer at dagens garasjerekke saneres til fordel for et boligbygg i fire etasjer, med et fotavtrykk på 152 m2 og et bruksareal på 550 m2 over terreng.

Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201401559 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1895/992911-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 28.03.1895

Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-215/108. Gjelder denne registerenheten med flere

1941/402807-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 18.07.1941

Overført fra: 0301-215/108. Gjelder denne registerenheten med flere

1941/402808-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 18.07.1941

Overført fra: 0301-215/108. Gjelder denne registerenheten med flere

1941/402809-1/105 Erklæring/avtale 18.07.1941

best om pipefeiing

Overført fra: 0301-215/108. Gjelder denne registerenheten med flere

1941/402853-1/105 Erklæring/avtale 24.07.1941

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Overført fra: 0301-215/108. Gjelder denne registerenheten med flere

1941/403207-1/105 Erklæring/avtale 02.09.1941

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.

Overført fra: 0301-215/108. Gjelder denne registerenheten med flere

1976/505608-4/105 Erklæring/avtale 18.03.1976

PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET

FOR: NOK 10,000. MED PRIORITET ETTER DET DOBBELTE AV FØRSTE OVERDRAGELSESSUM

Gjelder denne registerenheten med flere

1976/505608-3/105 Seksjonering 18.03.1976

opprettet seksjoner:

snr: 18. formål: Bolig

sameiebrøk: 345/19606. EIENDOMMEN ER OPPDELT I 42 SEKSJONER

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Jacob Aallsgate 1, Orgnr.: 982.576.229 består av 44 seksjoner.

Styreleder er Karin Birgithe Kvisgaard.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Sameiets revisor er BDO AS.

Sameiet har egen hjemmeside: www.jacobaallsgate1.no

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 41.940,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 6.886,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 2 lån:

Lån1 utgjør totalt kr. 40.585,- pr. 15.11.18, og er tatt opp i OBOS-banken.

Renten på lånet utgjør 3,8 % pr. 15.11.18 med flytende rente.

Restsaldo er kr. 715,- og kapitalkostnaden er kr. 80,-.

Restløpetiden er 10 mnd.

Lån2 utgjør totalt kr. 2.239.896,- pr. 15.11.18, og er tatt opp i OBOS-banken.

Renten på lånet utgjør 3,8 % pr. 15.11.18 med flytende rente.

Restsaldo er kr. 39.418,- og kapitalkostnaden er kr. 211,-.

Restløpetiden er 23 år og 7 mnd.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 55805431

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 264 749,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 190 250,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Kun godkjente navneskilt skal brukes i sameiet.

Det skal være alminnelig ro mellom kl. 23.00 og kl. 07.00.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i 2017/2018 arbeidet med:

Tørkerommet i vaskekjelleren er oppgradert. I maskinrommet er gammel vannpumpe fjernet og ventilasjon for tørketrommel, med direkte utluftning gjennom ventil i grunnmur etablert. Alle lufteluker utvendig er fjernet eller oppgradert. Sameiet har fått satt opp tak over søppelskuret.

Videre plan for sameiet er rehabilitering av stigerør. På årsmøte i år ble det besluttet at styret trekker saken om rehabilitering av stigerør, og avventer til det blir mer aktuelt. Dette må altså påregnes i fremtiden. Nytt calling opplegg og renovering av kjellergulv er videre satsningsområder.

Seksjonering av hagedelen til seksjonene 1,2,3,4,5,6 og 7, hvor seksjonseierne betaler utgiftene til eventuell seksjoneringen utsettes til neste årsmøte.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2016: Nye vinduer i oppganger.

2015: Nye kjellervinduer og kontroll el-anlegg i fellesarealer.

2014: Oppussing og renovering av balkonger

2013: Ny membran på tak og terrasser

2013: Utskifting av horisontale rør i kjeller Tappevannsrør og radiatorrør i kjeller.

2012: Utskifting av ulike branndører.

2011 - 2012: Utskifting av avløpsrør/soilrør.

2010: Installering av fjernvarme.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner ihht vedtektene/husordensreglene vedrørende dyrehold.

Gardiner og taklampe i stuen medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer:

NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Garderobeskap

Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.

Lyskilder / brunevarer

Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.