Notice: Undefined index: seo in D:\wwwroot\www.partners.no\v1.9.2\html-realestate.php on line 435
Klassisk og stilsikkert i "Spaserstokken" | Nytt bad 2015 | Kjøkken 2017 | Originale tregulv | Utsikt til Torshovparken!

Johan Svendsens gate 13

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Johan Svendsens gate 13

  • 0475 Oslo
Prisantydning
4 300 000,-
Fellesgjeld
164 000,-
Totalpris
4 471 909,-
Ligningsverdi
1 074 350,-
Fellesutgifter
3 182,- (betjening av andel fellesgjeld, fiber-internett (NextGentel), vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.)
Festeår
2022
Beregnet totalkostnad
4 300 000,- (Prisantydning)
164 000,- (Andel av fellesgjeld)


4 464 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,- (Omkostninger totalt)


4 471 909,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
58m²
Bruksareal
58m²
Bruttoareal
65m²
Tomt
5 210m² (festet fellestomt)
Etasje
2.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1924
Gårdsnummer
225
Bruksnummer
125
Energimerking
F
Finn-kode
155341436
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

97%

av boligene er eldre enn 20 år

80%

eier sin egen bolig

65%

har høyskoleutdanning

Oppdragsnummer

66-19-0141

Adresse og matrikkel

Johan Svendsens gate 13, 0475, Oslo, Gnr.225 Bnr.125 Andelsnr.86 Orgnr.864404332 i Oslo kommune

Eier

Hanna Pederstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1924

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9.458 kwh i året.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.458,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 210 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2022

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei

IN-ordning: Nei

Beskrivelse

Velkommen til en romslig og innbydende 2-roms i klassisk Torshovgård. Leiligheten er gjennomgående med god romfølelse og de store vindusflatene gir rikelig med lys. Her bor du skjermet og usjenert med Torshovparken som nærmeste nabo. De klassiske elementene som slipte tregulv, høy takhøyde og store vindusflater står i fin kontrast til moderne materialvalg.

Leiligheten er betydelig oppgradert i perioden 2015-18 med bla.a oppusset og delikat bad, ny kjøkkeninnredning, slipte tregulv og alle overflater ble malt.

Dette er en leilighet med høy trivselsfaktor!

Innhold

Leiligheten ligger i 2 etasje og inneholder entré, kjøkken, bad/wc, stue og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 7,5m2 og en loftsbod på ca 4m2.

Beliggenhet

Velkommen til en meget populær beliggenhet midt på Torshov med parken som nærmeste nabo!

Området kan vise til mange matvareforretninger som Kiwi og Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Joker, 7/11 og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva skjer Torshov i lokalene på Soria Moria med både restaurant, scene, takterrasse og utested. Den populære restauranter Cosmopolite finner man også her. Det andre teateret og Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasseri ligger også rett i nærheten.

Området er kjent for et rikt utvalg av en rekke populære spisesteder og kaféer hvor Grisen, Bruun larsen, Trikkestallen, Sagene Lunsjbar, Åpent Bakeri, Kolonihagen på Lilleborg og Som Tam, -alle med uteservering om sommeren, er et lite utvalg som er verdt å nevne.

Gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger en liten spasertur unna. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Her finnes også landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxiholdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Torshovparken til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr 30 fra fra Sæveruds Plass til Huk/Bygdøy. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.

De 18 kvartalene som utgjør Torshovbyen, ofte omtalt som "kompleksene", er bygget over en kort tidsperiode fra 1918 til 1923. All bebyggelse er tegnet av Kristiania Boligkontor. Arkitekturen er preget av variasjon, både i de enkelte kvartalene og kvartalene i mellom. Selv om det er tegnet ved samme kontor, ble det gjort bestrebelser for å gjøre uttrykket variert innen et felles tema, samtidig som man søkte å tilpasse seg de forskjellige situasjonene rundt kvartalene. I tillegg skyldes mange av forskjellene endringer i økonomiske rammer og gjeldende byggeforskrifter.

De nye byggeforskriftene for Kristiania hadde eksempelvis detaljerte bestemmelser som sa at man kunne bygge 180 m2 rundt et trapperom i maksimalt 3 etasjer. Etasjetallet synliggjør når utbyggingen er utført i forhold til forskriftene. I tråd med samtidens idealer, ble bebyggelsen utformet som store helhetlige bygg uavhengig av leilighetsoppdelingen. Bebyggelsen ble også omtalt som "slott med tusen kjøkken" av samtiden.

Entré

Innbydende entré med plass til å henge opp yttertøy og skohylle i innfelt nisje. Sjarmerende originale tregulv, god takhøyde og lyse vegger gir et godt førsteinntrykk. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Leiligheten har en lys og luftig stue med utsikt mot frodige Torshovparken. Stuen har god plass til sofagruppe og er enkel å møblere. Plasstilpasset hylle på den ene veggen er både dekorativ og gir god lagringsplass. Gjennomgående i leiligheten er de flotte, lyse tregulvene som ble slipt i 2018. Stuen har åpen inngang til kjøkkenet som gjør leiligheten svært lys og gir en god romfølelse.

Kjøkken

Tidløst og stilsikkert kjøkken med god plass til stort spisebord. Kjøkkenet ble oppgradert med nye kjøkkenfronter i eikefinér av møbelsnekker i 2017, og det ble lagt mikrosement på benkeplate og vegg mellom over- og underskap i 2018. Integrerte hvitevarer som komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Nedfelt oppvaskkum i i rustfritt stål, ventilator med kullfilter og LED-belysning under overskap.

Bad

Delikat bad pusset opp i 2015. Stilrene, store fliser på gulv og vegger, veggmontert wc. Innredning i eikefinér med trykkåpner. Nisje for opplegg til vaskemaskin. Benkeplate i corian med servant. Stor speilflate med overskap. Baderomsinnredningen og benkeplate er spesiallaget av møbelsnekker og gir et helhetlig og påkostet inntrykk. Det er god lagringsplass på badet. Stor dusjnisje med regndusj og hånddusj med dør i herdet glass. I dusjnisjen er det en innfelt hylle. Eikespiler i taket med integrert downlights. Varmekabler i gulv.

Soverom

Soverommet er svært romslig og har god plass til dobbeltseng og skyvedørsgarderobe med speilfronter. Her får du også plass til en kontorpult om ønskelig. Soverommet er vendt inn mot stille og rolig bakgård.

Felleskostnader

3 182 pr. mnd. betjening av andel fellesgjeld, fiber-internett (NextGentel), vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Etasje

2 etasje

Tomt

Parkmessig bilfritt gårdsrom med sittegrupper, utegrill, sykkelparkering, tørkestativ, lekeplasser og grøntområder med beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 074 350 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 867 659 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført i mur over 3 etasjer samt kjeller og loft. Leiligheten ligger i 2. etasje og er gjennomgående. Støpte grunnmurer og fundamenter generelt på antatt fast grunn. Murte og pussede malte bærende teglsteinsvanger. Malte betongtrapper i fellesarealer og etasjeskillere i trebjelkelag. Saltak tekket med betongtaksten. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre utover en måned uten å først ha søkt styret. Dersom andelseieren har tenkt å leie ut leiligheten sin i flere korte omganger over et lengre tidsrom ønsker styret å bli informert om dette.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Pengeheftelser i eiendomsrett

1924/993705-1/105 Erklæring/avtale 24.05.1924

Bestemmelser om brannvegg/-dør

1925/993758-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 25.07.1925

Med flere bestemmelser

1954/417294-43/105 Festekontrakt - vilkår 23.09.1954

festetid: 70 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 2,507

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT

KONTRAKTEN KAN PANTSETTES

MED FLERE BESTEMMELSER

1962/516746-1/105 ** Nye vilkår 31.10.1962

1965/520903-2/105 ** Nye vilkår 30.11.1965

1970/517568-1/105 Erklæring/avtale 04.11.1970

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-225/187

Pengeheftelser i festerett

1954/417294-43/105 Festekontrakt - vilkår 23.09.1954

festetid: 70 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 2,507

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT

KONTRAKTEN KAN PANTSETTES

MED FLERE BESTEMMELSER

Gjelder feste

1962/516746-1/105 ** Nye vilkår 31.10.1962

1965/520903-2/105 ** Nye vilkår 30.11.1965

2014/1075025-1/200 Pantedokument 05.12.2014

BELØP: NOK 13.000.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Gjelder feste

2018/322792-1/200 Pantedokument 15.01.2018 09:59

BELØP: NOK 3.000.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Gjelder feste

Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Torshov Kvartal XIII B/L består av 89 andelsleiligheter med følgende adresser: Johan Svendsens Gate 1-15, Ole Bulls Gate 45-49 og Johan Selmers Gate 1

- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt (ingen forkjøpsrett)

- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste og renhold av fellesområder med Vaktmester Andersen

- Det arrangeres dugnad

- Fellesvaskerier ligger i kjeller i oppgang Johan Svendsens 5 og 13

- Borettslaget har egen hjemmeside med mye nyttig informasjon: www.torshovkvartal13.no

Fellesgjeld / lånevilkår

HANBA2-83987175683

Restgjeld: 14.712.745,-

Restløpetid: 30 år 5 md.

Rentebetingelser: 2,50% flytende

Kapitalkostnader: 641,-

Andel fellesgjeld

164 000

Andel formue

29 469

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU

Polisenummer: 103073.1

Regnskap

Inntekter:

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 3 698 371. Avviket fra budsjett skyldes i hovedsak at det ikke var budsjettert med innkreving av eiendomsskatt, samt at selskapet har viderefakturert kostnader i forbindelse med skade i en leilighet.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 4 328 512.

Dette er kr 1 214 638 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at det har gått mindre til større vedlikehold enn budsjettert.

Resultat:

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 914 067 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

et må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Styrets arbeid:

- Nye stillegående porter med pumper er bestilt, noe som bidrar til en sikrere bakgård og et penere førsteinntrykk. Portene blir montert i april eller mai. Borettslaget har også kjøpt et partytelt som beboerne står fritt til å leie. Siden teltet er stort, fint og dyrt, har borettslaget satt prisen til 500,- pr. dag.

- I hele perioden 2017 - 2019 har Styret definert og satset på tre områder: Tak, soil (kloakk systemet som går mellom etasjene og ut under gata), og grønt område.

- Borettslaget har lagt nytt tak på Johan Svendsensgate nummer 9 og renovert flere piper i løpet av 2018, på grunn av nedfall av puss, og fortsetter dette arbeidet etter behov. Borettslaget har også begynt å sette opp snøfangere i gradrennene for å unngå isslipp herfra. I stedet for å "flikke" på taket ved vanninntrenging tar borettslaget nå hele taksider når de først er oppe. Dette er økonomisk mer hensiktsmessig. Så kan Styret vurdere, om 4 år, hvor mye man da har tatt, og om man vil vurdere et større "jafs" når den tid kommer. Det nye takets levetid er satt til 40 år.

- I år igjen har borettslaget måttet bruke relativt store ressurser på sprukne rør og vannskader.

Det følger med byggets alder. Borettslaget har innhentet tilbud på rehabilitering, som forløper seg i 8 millioners klassen, men foreløpig avventer de det store "soil-prosjektet" basert på resultatene vi fant. Borettslaget har også kikket på alternative reparasjons-løsninger. Et par hull må tettes "manuelt" i løpet av året og en bunnledning i nummer 9 må muligvis "strømpes" i løpet av sommeren.

- Prosjekt: Nedgravd Søppel, pågår. Borettslaget har brukt mye tid på å finne løsninger og mulige standplasser til dette. Bymiljømiljøetaten har godkjent en standplass for den øvre halvdel av bygget ved lekeplassen (Vossegata) men ikke nedre, ved Ole Bulls Gate 45. Borettslaget jobber derfor videre med saken med kommunen.

- El bil ladestasjoner: På generalforsamlingen 2018 fikk Styret i oppdrag å utrede muligheten for å benytte de to parkeringsplassene utenfor Ole Bulls gate 47 til el-bil ladeplasser. Styret stilte seg den gang positive til forslaget forutsatt pris og at tilbudet var rettet mot beboerne. Borettslaget har hatt fire befaringsrunder. To tilbydere har trukket seg, to har gitt oss tilbud. Borettslaget presenterer mulige løsninger.

- Økonomi: For å ha flere økonomiske bein å stå på, valgte borettslaget pr. januar 2019 å heve husleien med 10%. Borettslaget måtte uansett heve husleien med 5 % for å gå i balanse. Borettslaget la altså på 5% ekstra for å skape bedre likviditet.

- Planen for neste styreperiode: For 2019-21 fokuserer borettslaget på å sikre boligmassen gjennom arbeider med soilsystemet. I løpet av sommeren vil borettslaget muligens "strømpe" bunnledningen i nummer 9. Månevinduene på taket vil bli malt i løpet av 2019. Taket repareres ved behov. Grønt arbeidene fortsetter med "søppel-prosjektet" som foreløpig har en tidshorisont mot 2020. Får borettslaget søpla ut, kan de begynne å planlegge nytt dekke i bakgården.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2019: Nye porter

2018: Nytt fellesbad

2018: Rens og filming av soilsystem

2018: Nytt tak Johan Svendsesgate 9

2017-2018: Seks piper over tak murt om

2017: Nye display på callinganlegg

2017: Ytterdører malt

Merk at bygget er 100 år gammelt og vedlikehold er påkrevet hele tiden som igjen kan påvirke husleiene. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det skal søkes styret om husdyrhold i hvert enkelt tilfelle.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Medfølger ikke: Kjøleskap, alle taklamper, String-hylle i stue, vaskemaskin, Ivar-hyllene i bodene.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.