Landstads gate 2

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Landstads gate 2

  • 0457 Oslo
Prisantydning
3 750 000,-
Totalpris
3 757 909,-
Ligningsverdi
969 301,-
Fellesutgifter
2 183,- (akonto varmtvann og fyring, kapitalkostnader, internett, vaktmester, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold m.m)
Beregnet totalkostnad
3 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


7 909,- (Omkostninger totalt)


3 757 909,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
45m²
Bruksareal
45m²
Etasje
4.
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
2006
Gårdsnummer
219
Bruksnummer
259
Seksjonsnummer
147
Energimerking
D
Finn-kode
139091602
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Erik Bryn Johannessen

+47 93 03 76 90
  • Nabolagsprofil

97%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

77%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

65%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

Dokumenter

Salgsoppgave Landstads gate 2

Forkjøpsrett

Nei, kun styregodkjenning.

BRA/PROM

45 / 45 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2006

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk 2018: 2755 kWh.

Strømforbruk 2017: 2192 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av parkeringsplass:

Mulighet for å leie garasjeplasser i felles garasjeanlegg for ca. kr. 1.500,- + mva pr. mnd v/Q-Park. Det er pr. d.d. ledig plass. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja, boligen har allerede innfridd sin fellesgjeld.

Beskrivelse

Erik Bryn Johannessen (930 37 690) v/Schala & Partners har gleden av å presentere en meget pen 2-roms leilighet preget av store vindusflater, luftige rom, god planløsning og en fantastisk fin beliggenhet som har noe for alle og enhver!

Kiellands Hus ligger i en trafikkstille blindvei i et veletablert boligområde på Ila/Alexanders Kiellands Plass. Med frodige Ilaparken rett ved, kun noen minutter fra sentrum og alt bypulsen har å tilby. Boligen ligger fritt og solrikt til i et område som har alt en urban byboer kan ønske. Godt skjermet fra trafikk med alle vinduene vendt mot skjermet bakgård byr leiligheten på en effektiv planløsning med store vinduer og utgang til balkong som sørger for økt romfølelse. Mye lys og et svært luftig inntrykk. God størrelse på alle rom gjør at du enkelt kan innrede etter eget ønske og behov. Bygget og leiligheten sto nytt i 2006 så her er alle nybyggfasiliteter på plass som bl.a heis, fjernvarme, mekanisk ventilasjon m.m.

Leiligheten er både innholdsrik og har en gjennomgående god standard. I stuen er det god plass til sofasalong med tilhørende tv-møblement og spisebordet finner sin naturlige plass i rommet. Soverommet er av god størrelse og de store vindusflatene slipper godt med naturlig lys inn. Stor entré og lekkert flislagt bad. Godt med oppbevaringsmuligheter i alle rom. Stor felles takterrasse med gode solforhold og herlig utsikt over byen.

Denne leiligheten er det lett å bli glad i og kanskje blir det ditt nye hjem? Velkommen til en hyggelig visning!

Kort fortalt:

- Lys og romslig 2-roms leilighet ny i 2006. Pen og velholdt.

- God takhøyde og store vindusflater gir naturlig lys & god romfølelse.

- Godt med oppbevaring og lagringsplass. Det medfølger to tørre boder på hhv. 5m2 og 3m2. Den ene ligger praktisk til vegg i vegg med leiligheten.

- Solrik sydvendt balkong på 6 m2.

- Stor, felles takterrasse med panoramautsikt.

- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnader.

- Mulighet for leie av parkeringsplass i kjeller med heisadkomst.

- Det er felles sykkelbod i kjelleren slik at man kan sykle direkte inn og ut av parkeringshuset.

- Felles sykkelbud i kjelleren slik at man kan sykle direkte inn og ut av parkeringshuset.

- Godt driftet borettslag med sikringsordning.

- Skjermet mot rolig bakgård.

- Sentralt, nærhet til "alt". Bl.a. butikker, kafeer, barnehager og skoler.

- Kort vei til off.kommunikasjon.

- Kort vei til tur- og rekreasjonsområder.

- Ingen forkjøpsrett eller dok. avgift.

- Her kan du flytte rett inn. Må oppleves!

Innhold

Stue | Selve hjertet i leiligheten

Store vindusflater og utgang til solrik balkong gjør stuen lys og et naturlig sted for avkobling og hygge. Her ser du fort at det ikke er plassmangel for gjester! God plass til sofagruppe med tilhørende tv-møblement i tillegg til stor spisebordsgruppe. Stuen er i en delvis åpen løsning mot kjøkkenet hvor det i tillegg til sofa og spisegruppe er plass til hyggelig sittegruppe. Oppvarming ved radiatorer sørger for å holde leiligheten lun og varm i tillegg til at det gir forutsigbare strømregninger (varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene).

Balkong | Fungerer som en forlengelse av boligen store deler av året

Solrik sydvendt balkong på 6m2 med god plass til sittegruppe og grill. Her kan du nyte varme sommerdager. Gode solforhold fra ca. 12:30-17:30 om sommeren. Beliggenheten i bakgården gjør terrassen lun og god store deler av året slik at man kan slappe av fra tidlig vår til sen høst. Overbygget balkong med stålrekkverk og betonggulv. Det er i tillegg en stor felles takterrasse med panoramautsikt og sol fra morgen til kveld.

Kjøkken | I åpen løsning mot stuen

Kjøkkenet er et stort sosialt rom med mye benkplass og oppbevaringsplass. Nytt i 2006 i tidløs utforming. Kjøkkeninnredning fra byggeår med frittstående hvitevarer og glatte fronter på innredning. Kombiskap med kjøl- og fryseskap. Komfyr med keramisk platetopp. Oppvaskmaskin under kjøkkenbenk. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. Åpen løsning mot stue. 3-stavs eikeparkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Lysarmatur med stikkontakter under overskap. Ventilator med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Tilkoblet brannslange og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap.

Baderom | Av god størrelse

Badet er flislagt i pen utførelse og er fullt utstyrt med varmekabler i gulv, opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Dusjhjørnet er oppgradert med innsvingbare dører i leddet glass fra år 2017. Vannrør i PEX rør i rør system med fordelerskap på vegg. Avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser. Malt glatt himlingsflate. Nedsenket gulv i dusjsonen. Veggmontert hånddusj. Innredning med glatte fronter. Helservant med skap. Integrert speil med lys og stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett. Balansert ventilasjon med avtrekksventil på vegg.

Soverom | Stille og skjermet vendt mot blindvei

Soverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Mye naturlig lysinnslipp og en god intern beliggenhet. Lysmalte overflater og parkett på gulv. Stort garderobeskap medfølger ved salg.

Entré/gang| Velkommen hjem

Innbydende og praktisk entré med eikeparkett på gulv, downlights i tak og dørcalling. Entré er av meget god størrelse og gir plass til flere garderobe-/oppbevaringsløsninger. God plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. 1 av 2 boder som medfølger ligger meget praktisk til på samme plan. Entrédør i brannklasse B-30 med 35 desibel lydmotstand fra byggeår.

Beliggenhet

Boligen har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet i et etablert og meget attraktivt boligområde mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen, Sagene og Torshov.

Leiligheten ligger i stille blindvei like ovenfor Alexander Kiellands Plass, med en fantastisk kombinasjon av pulserende byliv og idylliske omgivelser. "Mølla" er ikke lange spaserturen unna samt den gamle trehusbebyggelsen langs Akerselva og gågatene i Maridalsveien og Våghalsen. Det historiske fabrikkområdet ved elva huser nå blant annet Sagene bryggeri. Like ved ligger Beierbrua med Månefisken og Hønse-Lovisas hus i hver sin ende.

Den koselige bydelsrestauranten Tranen med Åpent Bakeri og Lofthus Pizza er kun noen få minutter fra leiligheten. Mathallen på Vulkan er også en fin møteplass for alle som er opptatt av god mat og kulinariske opplevelser. På sommeren er Alexander Kiellandsplass en stor piazza med kveldsol på mange av uteserveringene.

Her er du nære alt du skulle ønske deg av kafeer, matbutikker og andre servicetilbud. I Kiellands hus finner du blant annet apotek, vinmonopol og bokhandel, i tillegg til stor matbutikk. I tillegg har du bl.a to Jokerbutikker, Bunnpris, Mega og Rema 1000 innen 10 minutters gangavstand.

Nesten rett utenfor leiligheten har du din egen grønne oase, Iladalen park, en stor, flott park, tilbaketrukket fra all biltrafikk. I tillegg er det flere flotte turmuligheter langs Akerselva, og du har Møllaparken og Cubaparken for rekreasjon i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til Birkelunden, Sofienbergparken, St. Hanshaugen, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen. For den treningsglade er det gangavstand til både Elixia, SATS og Fresh Fitness. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka.

På ti minutter går du til Grünerløkka, St. Hanshaugen, Torshov og Sagene med alt dette innebærer. Med Landstads gate som utgangspunkt vil du ha nærhet til alt du måtte ønske i hverdagen, bypulsen på sitt beste så vel som idylliske tur- og rekreasjonsområder.

Svært god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet, med tilknytning til hele Oslo.

- Alexander Kiellands plass: Buss 21, 33, 34, 54

- Vøyenbrua: Buss 28, Flybussekspressen

- Biermannsgate: Trikk 11, 12, 13

- Sagene: 20, 37

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiOA med flere.

Felleskostnader

2 183 pr. mnd. akonto varmtvann og fyring, kapitalkostnader, internett, vaktmester, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold m.m

Etasje

4 etasje

Tomt

Pent opparbeidet tomt med beplantning rundt bygget. Indre atrium/bakgård er pent opparbeidet i 3 nivåer med bla. gressplen, treplattinger med hagemøbler, blomsterbed og lekestativ for barn. Takterassen er opparbeidet med behagelig tredekke, benker, beplantning og terassemøbler er satt ut i sommerhalvåret.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 969 301 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 489 483 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.11.2009 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgave.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Varmeanlegg med radiatorer/sentralfyring, tilknyttet fjernvarme. Gulvvarme på baderom.

Utstyr

- Entrédør i brannklasse B-30 og lydklassifisering DB-35

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles tavleskap i 4. etasje.

- Varmt vann og fyring inkludert i månedlige felleskostnader

- Lynet er leverandør av internett (inkl. i fellesutgifter). Det medfølger også en Apple TV (styret besluttet i 2018 å skifte fra kombinert TV- og internett fra Canal Digital, til kun internett fra Lynet. Bakgrunnen var at svært mange beboere benytter streaming-tjenester fremfor lineær TV. Ved byttet fikk alle leiligheter en Apple TV fra Lynet, som altså medfølger leiligheten ved salg).

Adkomst

Enkel adkomst via Landstads gate. Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Velkommen til en hyggelig visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger , forretning, kontor, og bensinstasjon etter bestemmelsene i S-3110 vedtatt 30.081989. Det rives, rehabiliteres og bygges nye boliger i området. Reguleringskart og bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Beboere i Kiellandshus har mottatt nabovarsel for oppføring av seks balkonger og ett fransk vindu på fasade mot bakgård i Kingos gate 2.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1960/510037-1/105 Erklæring/avtale

10.06.1960

Bestemmelse om kloakkledning

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-219/259/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

1960/520740-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

09.12.1960

vedr. erstatn ved skade m.v.

Overført fra: 0301-219/259/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

1962/507013-1/105 Erklæring/avtale

09.05.1962

vedr. utvendig vaskeplass m.v.

Overført fra: 0301-219/259/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

1962/511711-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

06.08.1962

vedr. utsalgskiosk m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-219/259/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

1966/517691-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

01.10.1966

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. propanlager

m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-219/259/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

1973/521469-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

04.12.1973

vedr. pumpefundamenter m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-219/259/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

2003/64664-2/105 Erklæring/avtale

08.10.2003

Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

Denne seksjon har tilleggsdel - areal.

Overført fra: 0301-219/259/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

2007/369562-1/200 Felles pantedok bor.innsk

03.05.2007

BELØP: NOK 48.600.000

Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 10008478

Gjelder denne registerenheten med flere

2014/1093867-1/200 ** Prioritetsbestemmelse

11.12.2014

veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2014/1093774-1/200

2014/1093774-1/200 Pantedokument ved bytte av bank

11.12.2014

BELØP: NOK 69.000.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

- Worse Borettslag er en del av Kiellands Hus Sameie, gnr 219, bnr 259, snr 121 - 180 og består av 60 andelsleiligheter

- Veldrevet borettslag med egen hjemmeside med mye nyttig informasjon for beboerne: www.kiellandshus.net

- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt (ingen forkjøpsrett)

- Borettslagene har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) og er sikret for tap av felleskostnader gjennom Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS

- Worse Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmester Andersen

- I leiligheten er det klargjort for digital-TV og bredbånd fra Canal Digital Kabel-TV. Det står en digitalboks, inkludert smartkort og et bredbåndsmodem eller fiberboks i leiligheten. Utstyret tilhører leiligheten/Canal Digital og ikke den enkelte beboer, og skal derfor følge leiligheten ved kjøp/salg

- Kjøper faktureres for et innflyttingsgebyr til boligselskapet på kr 500,- + fakturaomk.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret:

"Det er planlagt en generell utbedring av ventilasjonsanlegget, og vi har mottatt et tilbud fra leverandør på kr 350 000. Det vil på årsmøtene i slutten av mars bli bestemt om dette skal dekkes ved engangsutbetaling for hver seksjon (i underkant av 1500kr pr enhet) eller om det skal dekkes ved at man gjør en liten økning av felleskostnadene fom 1.1.2020. Utover dette er det ikke planlagt noe som vil ha betydning for felleskostnadene eller fellesgjeld."

Husdyrhold

Ja, iht vedtekter. Søknad om dyrehold må sendes styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert, garderobeskap og hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Vaskemaskin medfølger ikke dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.