Maridalsveien 237 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Maridalsveien 237 B

  • 0467 Oslo
Prisantydning
3 850 000,-
Fellesgjeld
211 700,-
Totalpris
4 069 315,-
Ligningsverdi
1 018 445,-
Fellesutgifter
3 313,- (sentralfyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd (25/5 MB) fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.)
Beregnet totalkostnad
3 850 000,- (Prisantydning)
211 700,- (Andel av fellesgjeld)


4 061 700,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 615,- (Omkostninger totalt)


4 069 315,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
55m²
Bruksareal
55m²
Bruttoareal
62m²
Tomt
3 375m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1939
Gårdsnummer
222
Bruksnummer
137
Energimerking
G
Finn-kode
134783319
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Zehra Catak

+47 905 00 906
  • Nabolagsprofil

100%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

87%

eier sin egen bolig

86%

av boligene er eldre enn 20 år

63%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Maridalsveien 237 B

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for OBOS medlemmer med meldefrist til 27.11.2018 kl.24:00. Forkjøpsretten blir avklart parallelt med salget.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 3 375 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal. Svært pent opparbeidede fellesarealer med gressplener, beplantning med trær og blomster, sittegrupper, asfalterte stier, parkeringsplasser og sykkelparkering. Flere frukttrær og bærbusker på området, og mulighet for å leie egen plantekasse.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Beskrivelse

Velkommen til idylliske omgivelser og Maridalsveien 237 B!

Leiligheten er en lys 2-roms andelsleilighet med store, lyse og luftige rom og god planløsning, beliggende i bygårdens 3. etasje. God intern beliggenhet, her bor du fritt og det er minimalt med innsyn og god avstand mellom blokkende i borettslaget. Kort avstand til alt av servicetilbud samtidig som det er grønne og rolige omgivelser nesten rett utenfor leilighetsdøren (Akerselva som nærmeste nabo).

God størrelse på alle leilighetens rom gjør at du enkelt kan innrede etter eget ønske og behov. Leiligheten har en hyggelig, lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord etc. Herlig balkong på ca. 4 m² og med god plass til utemøbler og grill. Balkong er sydvendt med gode lys og solforhold. Solen har du på balkongen fra tidlig morgen til kveld (sommerstid).

Om sommeren er den solrike balkongen stedet å være, mens det er lunt og varmt på vinteren, med radiatorer tilkoblet fjernvarme.

Videre har leiligheten et hyggelig kjøkken. Kjøkkenet finner du i eget rom med hvite glatte fronter og mørk laminat benkeplate. Kjøkkenet er nytt i 2015. Badet er innbydende i nøytrale og lyse farger med et romslig dusjhjørne. Baderommet er oppgradert med flis på flis i 2009 og er før det rehabilitert i regi av borettslaget i 2002/2003. Lyst og fint soverom med god plass til seng, nattbord og garderobeskap.

Er du avhengig av parkeringsplass er det rimelig og enkelt å få sin egen plass som man kan leie i borettslaget.

Borettslaget er solid og veldrevet med god økonomi og vedlikeholdshistorikk. Nydelig hageanlegg i gårdsrommet med hellelagt uteområde for grilling og sosialt samvær. Sentral og rolig beliggenhet med kort vei til BI, Storosenteret, offentlig kommunikasjon og flere parkanlegg.

HØYDEPUNKTER:

- Lys og gjennomgående 2-R andelsleilighet

- Solrik sydvendt balkong på 4 kvm

- Baderom er oppusset i regi av borettslaget i 2002/03 og oppgradert i 2009 med flis på flis og ny baderomsinnredning

- Vinduer i 2- og 3-lags isolerglass og er nye i 1997

- Lys og luftig stue med plass til sofagruppe og spisebord

- Ettertraktet beliggenhet i naturskjønne omgivelser

- Rolig og samtidig supersentralt med flere nærbutikker og offentlig kommunikasjon i alle retninger

- Parkanlegg og friområder i umiddelbar nærhet

- Fjernvarme, varmtvann og fyring inkl. i fellesutgiftene

- Borettslaget har 168 parkeringsplasser til leie for beboerne (kr 300 bil/kr 75 per mnd. moped)

- 2 ladestasjoner for elbil som er gratis å bruke for beboerne

- Veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk

- Lave omkostninger

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré/gang, stue, kjøkken, balkong på ca. 4 m², soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 2,5 m2 samt en bod på loft med skråtak på ca. 4,6 m2 gulvareal.

Borettslaget har egen skismørerbod i Maridalsveien 227 C, det er et velferdslokale i 229 som kan leies ut til andelseierne, samt 7 fellesvaskerier som brukes i henhold til gjeldende regler. Mulighet for leie av parkeringsplass.

Standard

Entré | Godt førsteinntrykk

Fra inngangspartiet er det noen få trappetrinn opp til leiligheten og det første du kommer til er en innbydende og romslig entré/gang. Her har du plass til å henge fra deg ytterjakken og sette fra deg skoene før du går videre inn i boligen. Praktisk med fliser på gulv.

Stue | Lyst og luftig rom

Lys stue med store vindusflater og utgang til herlig balkong på 4 kvm balkong. God plass til stor sofagruppe med tilhørende tv-møblement (grunnpakke kabel-TV og internett er inkludert i månedlige felleskostnader), i tillegg til stor spisebordsgruppe som finner sin naturlige plass i rommet. Radiatorer med sentralfyring (fjernvarme) sørger for god og jevn varme i tillegg til lave og forutsigbare strømregninger. Skikkelig fint originalt tregulv og lysmalte overflater.

Balkong | Herlig med god plass til utemøblement

Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong på ca. 4 m² kvm med god plass til utemøblement. Balkongen er ny i 2014 og er en naturlig forlengelse av stuen og en ypperlig uteplass. Det er tillatt å grille med elektrisk- eller gassgrill. Flott utsyn mot de hyggelige fellesarealene. Praktisk og lunt med terrassebord på gulv. Solen har du på balkongen fra ca. 09:00 til ca. 19:00 (sommerstid).

Kjøkken | Koselig separat rom

Kjøkkenet finner du i eget rom. Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og mørk laminat benkeplate, alt nytt og velholdt fra 2015. Gode arbeidsflater og fliser i benkeryggen. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer med stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap samt fryseskap (full høyde). Fryseskap er nytt i 2018 og de andre hvitevarene er fra 2015 i forbindelse med oppussing av kjøkkenet.

Soverom | Romslig med god plass til seng og oppbevaring

Lyst og luftig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Overflatene er malt i behagelig og trendy farge. VInduet er ut mot grøntareal, men også ut mot rolig og lite traffikert blindvei. Gode oppbevaringsmuligheter i romslig garderobeskap.

Baderom | Pent og praktisk

Pent og praktisk baderom med fliser på både gulv og vegger. Baderommet er oppusset i regi av borettslaget i 2002. Baderommet har senere blitt oppgradert i 2009 med flis på flis på gulv. Dusjkabinett er nytt i 2017 og baderommsinnredning er ny i 2018. Plass og opplegg til vaskemaskin. Varme i gulv.

Beliggenhet

Når du bor i Maridalsveien 237 B bor du i ett av Bjølsens mest veldrevne borettslag. Leiligheten ligger meget sentralt, i et attraktivt boligområde på Bjølsen, nær Nydalen. Det er flere koselige og populære kafeer og spisesteder i umiddelbar nærhet. Kort gangavstand til BI (ca. 4-5 minutter), nye ODEON Kino (landets største og mest moderne kino) og Storo Storsenter (ca. 5-6 minutter).

Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. I tillegg er det ny kunstfrossen skøytebane for bandy, med kunstgress for landhockey om sommeren.

Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad ved Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende område for store og små. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er ikke langt unna. Her er det flotte tur, ski og sykkelmuligheter.

For den treningsglade har du gangavstand til blant annet SATS Storo/Nydalen, CrossFit Oslo-Nydalen og Fitnesspoint Nydalen. Det er heller ikke langt til SATS Elixia på Sagene, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga på Sagene Samfunnshus ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.

Det er flere matvarebutikker i nærheten. I Bjølsenhallen, kun 2 minutter fra leiligheten, finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten.

Meget god offentlig kommunikasjon fra Badebakken holdeplass med buss 37 (Helsfyr/Sentrum, går døgnet rundt) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Gangavstand til Nydalen T-bane stasjon (ca. 4-5 minutter). Her kommer du byen rundt med linjene 3, 4 og 5. Det er enkelt å komme til de store utdanningsinstitusjonene. Heller ikke langt til holdeplasser for buss nr. 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby) og 20 (Galgeberg/Skøyen).

Det kan også være verdt å nevne at det kun er 15 minutters gange til Nydalen togstasjon, hvor toget (Gjøvikbanen) raskt tar deg langt inn i Nordmarka, enten du vil gå tur, sykle eller stå på ski.

Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Felleskostnader

Kr. 3 313,- / mnd. Felleskostnader inkluderer: sentralfyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-TV og bredbånd (25/5 MB) fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:

2 299,- Felleskostnader

164,- Internett

600,- Balkongtillegg

250,- Kabel-TV

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 159 parkeringsplasser som leies ut til beboere for kr 300,- pr. mnd. (pris for leie av parkeringsplassen for MC/moped er kr. 75,- pr. mnd.). I tillegg finnes 9 gjesteparkeringsplasser og to gratis ladestasjoner for el-bil.

Tildeling av parkeringsplass forutsetter at juridisk eier / samboer er registrert med bosted i borettslaget, og at de disponerer egen bil.

Ved ønske om fast parkeringsplass eller oppstillingsplass til motorsykkel eller moped ta kontakt med parkeringsansvarlig via e-post parkering@maridalsveien.no.

Området er i tillegg en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Det er også flere kommunale ladeplasser til ladebar motorvogn i umiddelbar nærhet.

Ladestasjoner til el-bil:

Styret i borettslaget er opptatt av at beboerne til enhver tid har et så godt tilbud som mulig.

Det er i første runde satt opp to ladestasjoner, som står mellom blokk 229 og 233 (parkeringsplassene nærmest velferdslokalet i 229). Styret vurderer fortløpende behovet for etablering av flere ladestasjoner i borettslaget.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 018 445 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 666 401 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Radiatorer med sentralfyring (fjernvarme) og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk varme i gulv på baderom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.maridalsveien.no/

Borettslaget består av 354 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.

- Vaktmester John Schmidt ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget

- Borettslaget har egen gartner (ansatt på timebasis)

- Get er borettslagets leverandør av kabel-TV og internett

- Borettslaget har egen skismørerbod i Maridalsveien 227 C

- Borettslaget har et velferdslokale i 229 som kan leies ut til andelseierne

- Det er 7 fellesvaskerier som brukes i henhold til gjeldende regler

Større vedlikehold og rehabilitering

- 2017: Nye fjernvarmerør er lagt i ny grøft fra fyrhuset til 229 og 231 / Nye stengeventiler er monter på fjernvarmerørene / Ny utvidet vaktmestergarasje er oppført / Skismørerbod er etablert og nye plantekasser er utplassert / Nye lamper er montert på alle terrasser / Oppfølging av reklamasjonssaker på balkonger

- 2016: Ettårs kontroll av balkonger / Etablering av to elbil-oppladningsplasser ved 229 C / Trappeoppgang i 225 D samt kjellergang mellom 225 C og C ble malt

- 2015: Nye balkonger i 227 og 237 7 Utearealer foran 225, 227 og 237 er tilbakestilt etter balkongbygging / Trappeoppganger malt i 235

- 2014: Nye balkonger i 225, 229 og 231 / Ny trapp mellom 233 og 235 / Ny belysning til tilhørende gangvei / Nye drensrør lagt i skråning bak 233

- 2013: Nye balkonger i 233 og 235 / Oppgradering og beplantning rundt nye søppelhus / Ny gangvei forbi flaggstang / 30 nye sykkelstativer / Utbedring av belegningsstein foran inngangspartiene / Ca. 300 nye planter, byttet ut etter frostskader

- 2012: Nye søppelhus / Ny brannalarm i 235 er prosjektert / Nytt anlegg for forvarming av bio-olje i fyrhuset er montert / Balkongutbygging påbegynt

- 2011: Utarbeidelse av et forprosjekt for balkongutbygging

- 2010: Utarbeidet ENØK-rapport / Ferdigstillelse av syv nye sykkelrom (et i hver blokk) - samt rom for deponering av bildekk / Rehabilitering av trappeoppganger med påføring av ny gulvmaling og avretting av gulvene nederst i kjelleravsatsene igangsatt / Løpende rehabilitering av kjellerkorridorer med hvit maling på vegger og ny grå gulvmaling / Etterisolering av varmtvannsforsyningen mellom blokken påbegynt / Prosjektering av nye søppelhus tilrettelagt for kildesortering / Prosjekt for El-tilsyn av leiligheter med nye elektriske anlegg pågår i samarbeide med Infratek El-sikkerhet AS / Ny parkeringsautomat montert / Tyverialarmer montert i vaktmesterkontor, vaktmestergarasjen, fyrhus, styrerom og velferdslokale.

- 2009: Innregulering av styresystemene som overvåker varmeproduksjonen i fyrhuset / Kontroll og utbedring av jordingen med nye nedgravet jordingskabler montert til samtlige blokkene

- 2008: Anlegg for pH-justering av driftsvannet i varmeanlegget / Rehabilitering av kjellerkoridorer i 231, 237 og 235 påbegynt. Utbedring av feil og mangler på det elektriske anlegg i tidligere rehabiliterte bad leiligheter / Kontroll og utbedring av jording til borettslagets fellesanlegg påbegynt

- 2007: Kanalrens / Kontroll av det elektriske anlegget

- 2006: Nytt brannvarslingsanlegg i alle oppganger og i kjeller og loftsområder (Cowens Engros AS) / Nye brann-slukningsapparater (Noha AS) og batterier til brannvarslere ble delt ut til alle andelseiere

- 2005: Nytt velferdslokale etablert i 227C / Trappeoppganger rehabilitert, (inkl. nye taklamper, oppslagstavler og postkasser) / utskiftet branndører til kjeller og loft / Etablert ett nytt vaskeri i hver blokk med Miele vask- og tørkemaskiner, samt et internettbasert reservasjons- og kredittbetalings-system

- 2004: Rehabilitert blokkenes drensrør, skiftet innvendige kloakkrør / Alle kjellervinduer malt utvendig og nytt gitter montert

- 2003: Rehabilitering av drensrør rundt fyrhus

- 2001: Baderomsrehabiliteringen påbegynt / Bredbåndsfabrikken installerte bredbånd

- 1999: Kabel-TV installert av Get

- 1997: Nye aluminiumsvinduer av typen NorDan Envridersvindu med U-verdi 1,6 W/m2 K

- 1994: Ny taksten / Rehabilitert gesims med katodisk beskyttelse av armeringsjern og piper ble murt opp på nytt / Montert nye snøfangere over alle inngangspartier / Nye baldakiner over alle inngangspartier

- 1993: Kjellervinduer malt.

- 1992: Nye utgangsdører og nytt TrioVing-låsesystem / Alle ventilasjonskanaler feiet og renset.

- 1989: Rehabilitert elektrisk anlegg med nye stigeledninger og innvendige ledninger/kontakter i alle leiligheter

- 1974: Installering av 2 stk. DSV-oljekjeler i fyrhuset på hver 1500 kW, påmontert Monarch-Weishaupt totrinns oljebrenner av typen MS7VZ

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: 211 700,-

Andel formue: 25 659,-

Lånenummer: HANBA1-83987145326

Type: A

Restsaldo: 21.209.578,-

Andel av restsaldo: 66.568,-

Restløpetid: 26 år 1 mnd.

Term per år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 1,85 %

Lånenummer: HANBA2-83987145423

Type: A

Restsaldo: 50.941.083,-

Andel av restsaldo: 145.132,-

Restløpetid: 26 år 1 mnd.

Term per år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 1,85 %

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det må søkes styret ved ønske om anskaffelse av dyr eller ved ønske om å ta med allerede anskaffet dyr ved innflytning. Dokumentert allergi eller angst for dyret det søkes om blant én eller flere beboere i oppgangen, er normalt grunn til avslag. Dersom søknaden innvilges, opprettes en kontrakt mellom dyreeier og borettslaget. Dyreeier er forpliktet til å påse at dyret ikke er til sjenanse for naboene.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.