Maridalsveien 237B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Maridalsveien 237B

  • 0467 Oslo
Prisantydning
3 800 000,-
Fellesgjeld
240 073,-
Totalpris
4 055 169,-
Ligningsverdi
1 032 516,-
Fellesutgifter
3 378,- (Oppvarming og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld. Renter og avdrag utgjør ca. kr. 877,-)
Beregnet totalkostnad
3 800 000,- (Prisantydning)
240 073,- (Andel av fellesgjeld)


4 040 073,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)


15 096,- (Omkostninger totalt)


4 055 169,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
55m²
Bruksareal
55m²
Tomt
3 375m² (fellestomt)
Etasje
4.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1940
Gårdsnummer
222
Bruksnummer
137
Energimerking
G
Finn-kode
143840369
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Erik Danielsen

+47 400 87 800
  • Nabolagsprofil

100%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

87%

eier sin egen bolig

86%

av boligene er eldre enn 20 år

63%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Maridalsveien 237B

Oppdragsnummer

19-19-0005

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 237B, 0467, Oslo, Gnr.222 Bnr.137 Andelsnr.236 Orgnr.848818402 i Oslo kommune

Eier

Silje Anderdal Bakken

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja. Parallellavklares.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 375 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Det er ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Meget pen 2-roms i 4.etg. med luftige rom, god planløsning og en flott sydvestvendt balkong med meget gode solforhold. Leiligheten er luftig og lys. Rett ved Akerselva!

Dette er leiligheten for deg som ønsker et hjem med gjennomgående god standard, god planløsning og sentral beliggenhet med store grøntarealer lett tilgjengelig.

Leiligheten utnytter romfordelingen og hver kvadratmeter maksimalt. God takhøyde og luftige rom gjør at du enkelt kan innrede etter eget ønske.

- Sydvestvendt balkong

- Store vinduer og mye lys

- Mulighet for parkeringsplass for en rimelig pris

- Gode solforhold

- Utsyn mot grøntarealer

- Sentralt og skjermet

- Gjennomgående god standard

- Moderne og stilrent kjøkken

- Varmtvann og oppvarming er inkludert i f.utg.

- Kort vei til offentlig kommunikasjon

- Kort vei til parker og grøntarealer

Innhold

Leiligheten inneholder:

Entré med god plass til sko og yttertøy, moderne og stilren kjøkkeninnredning, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, romslig hjørnesoverom med garderobeskap, lys og romslig stue med god plass til spisebord og utgang til sydvestvendt balkong.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 3 m² og en loftsbod på ca. 5 m². Tilgang til felles sykkelbod og fellesvaskeri.

- Borettslaget har egen skismørerbod i Maridalsveien 227 C

- Borettslaget har et velferdslokale i 229 som kan leies ut til andelseierne

Beliggenhet

Når du bor i Maridalsveien 237 B bor du i ett av Bjølsens mest veldrevne borettslag.

Leiligheten ligger meget sentralt, i et attraktivt boligområde på Bjølsen, nær Nydalen. Det er flere koselige og populære kafeer og spisesteder i umiddelbar nærhet. Gangavstand til BI, nye ODEON Kino (landets største og mest moderne kino) og Storo Storsenter.

Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. I tillegg er det ny kunstfrossen skøytebane for bandy, med kunstgress for landhockey om sommeren.

Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad ved Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende område for store og små. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er ikke langt unna. Her er det flotte tur, ski og sykkelmuligheter.

For den treningsglade har du gangavstand til blant annet SATS Storo/Nydalen, CrossFit Oslo-Nydalen og Fitnesspoint Nydalen. Det er heller ikke langt til SATS Elixia på Sagene, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga på Sagene Samfunnshus ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.

Det er flere matvarebutikker i nærheten. I Bjølsenhallen, kun 2 minutter fra leiligheten, finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten.

Meget god offentlig kommunikasjon fra Badebakken holdeplass med buss 37 (Helsfyr/Sentrum, går døgnet rundt) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Heller ikke langt til holdeplasser for buss nr. 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Gangavstand til Nydalen T-bane stasjon. Her kommer du byen rundt med linjene 3, 4 og 5. Det er enkelt å komme til de store utdanningsinstitusjonene.

Det kan også være verdt å nevne at det kun er 15 minutters gange til Nydalen togstasjon, hvor toget (Gjøvikbanen) raskt tar deg langt inn i Nordmarka, enten du vil gå tur, sykle eller stå på ski.

Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Entré

Entré | Velkommen inn!

Malt himling. Malte vegger. Originalt tregulv. Entré med god plass til yttertøy og sko. Praktisk kott. Dørcalling.

Bad | Pent flislagt bad

Panel i himling med downlights. Fliser på vegg og gulv. Pent flislagt bad/wc med dusjkabinett, toalett, moderne servant med underskap og overspeil. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Fliser malt 2019.

Soverom | Romslig med stort garderobeskap

Malt himling. Malte vegger. Originalt tregulv. Romslig hjørnesoverom med stort garderobeskap og innebygd skap.

Kjøkken | Moderne og stilrent

Malt himling. Malte vegger. Originalt tregulv. Moderne og stilrent kjøkkeninnredning med profilerte fronter og hvitevarer som komfyr, kjøl/frys og integrert oppvaskmaskin. Godt med skap- og benkeplass. Fliser over benkeplate i tre. Spiseplass. Hyggelig utsyn.

Stue | Lys og romslig med store vindusflater

Malt himling. Malte vegger. Originalt tregulv. Lys og romslig hjørnestue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. Utgang til sydvestvendt balkong.

Balkong | Høyt, fritt og solrikt

Sydvestvendt balkong på ca. 6,4 m² med utsyn mot hyggelige fellesarealer. Meget gode solforhold.

Felleskostnader

Kr. 3 378,- pr. mnd. inkluderer: Oppvarming og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Renter og avdrag utgjør ca. kr. 877,-

Etasje

4 etasje.

Tomt

Svært pent opparbeidede fellesarealer med gressplener, beplantning med trær og blomster, sittegrupper, asfalterte stier, parkeringsplasser og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 159 parkeringsplasser som leies ut til beboere for kr 300,- pr. mnd. (pris for leie av parkeringsplassen for MC/moped er kr. 75,- pr. mnd.). I tillegg finnes 9 gjesteparkeringsplasser.

Tildeling av parkeringsplass forutsetter at juridisk eier / samboer er registrert med bosted i borettslaget, og at de disponerer egen bil.

Ved ønske om fast parkeringsplass eller oppstillingsplass til motorsykkel eller moped ta kontakt med parkeringsansvarlig via e-post parkering@maridalsveien.no.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 516 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 717 059 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm

Bruksareal 55 kvm

Bruttoareal: 58 kvm

4. etasje:

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, soverom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad.

Regulering

Området er regulert for boliger med tilhørende anlegg. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. Reguleringskart og bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen heftelser eller servitutter av antatt betydning. Grunnbok kan ses hos megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.maridalsveien.no/

Borettslaget består av 354 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.

- Vaktmester John Schmidt ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget

- Borettslaget har egen gartner (ansatt på timebasis)

- Get er borettslagets leverandør av kabel-TV og internett

- Borettslaget har egen skismørerbod i Maridalsveien 227 C

- Borettslaget har et velferdslokale i 229 som kan leies ut til andelseierne

- Det er 7 fellesvaskerier som brukes i henhold til gjeldende regler

Større vedlikehold og rehabilitering

- 2017: Nye fjernvarmerør er lagt i ny grøft fra fyrhuset til 229 og 231 / Nye stengeventiler er monter på fjernvarmerørene / Ny utvidet vaktmestergarasje er oppført / Skismørerbod er etablert og nye plantekasser er utplassert / Nye lamper er montert på alle terrasser / Oppfølging av reklamasjonssaker på balkonger

- 2016: Ettårs kontroll av balkonger / Etablering av to elbil-oppladningsplasser ved 229 C / Trappeoppgang i 225 D samt kjellergang mellom 225 C og C ble malt

- 2015: Nye balkonger i 227 og 237 7 Utearealer foran 225, 227 og 237 er tilbakestilt etter balkongbygging / Trappeoppganger malt i 235

- 2014: Nye balkonger i 225, 229 og 231 / Ny trapp mellom 233 og 235 / Ny belysning til tilhørende gangvei / Nye drensrør lagt i skråning bak 233

- 2013: Nye balkonger i 233 og 235 / Oppgradering og beplantning rundt nye søppelhus / Ny gangvei forbi flaggstang / 30 nye sykkelstativer / Utbedring av belegningsstein foran inngangspartiene / Ca. 300 nye planter, byttet ut etter frostskader

- 2012: Nye søppelhus / Ny brannalarm i 235 er prosjektert / Nytt anlegg for forvarming av bio-olje i fyrhuset er montert / Balkongutbygging påbegynt

- 2011: Utarbeidelse av et forprosjekt for balkongutbygging

- 2010: Utarbeidet ENØK-rapport / Ferdigstillelse av syv nye sykkelrom (et i hver blokk) - samt rom for deponering av bildekk / Rehabilitering av trappeoppganger med påføring av ny gulvmaling og avretting av gulvene nederst i kjelleravsatsene igangsatt / Løpende rehabilitering av kjellerkorridorer med hvit maling på vegger og ny grå gulvmaling / Etterisolering av varmtvannsforsyningen mellom blokken påbegynt / Prosjektering av nye søppelhus tilrettelagt for kildesortering / Prosjekt for El-tilsyn av leiligheter med nye elektriske anlegg pågår i samarbeide med Infratek El-sikkerhet AS / Ny parkeringsautomat montert / Tyverialarmer montert i vaktmesterkontor, vaktmestergarasjen, fyrhus, styrerom og velferdslokale.

- 2009: Innregulering av styresystemene som overvåker varmeproduksjonen i fyrhuset / Kontroll og utbedring av jordingen med nye nedgravet jordingskabler montert til samtlige blokkene

- 2008: Anlegg for pH-justering av driftsvannet i varmeanlegget / Rehabilitering av kjellerkoridorer i 231, 237 og 235 påbegynt. Utbedring av feil og mangler på det elektriske anlegg i tidligere rehabiliterte bad leiligheter / Kontroll og utbedring av jording til borettslagets fellesanlegg påbegynt

- 2007: Kanalrens / Kontroll av det elektriske anlegget

- 2006: Nytt brannvarslingsanlegg i alle oppganger og i kjeller og loftsområder (Cowens Engros AS) / Nye brann-slukningsapparater (Noha AS) og batterier til brannvarslere ble delt ut til alle andelseiere

- 2005: Nytt velferdslokale etablert i 227C / Trappeoppganger rehabilitert, (inkl. nye taklamper, oppslagstavler og postkasser) / utskiftet branndører til kjeller og loft / Etablert ett nytt vaskeri i hver blokk med Miele vask- og tørkemaskiner, samt et internettbasert reservasjons- og kredittbetalings-system

- 2004: Rehabilitert blokkenes drensrør, skiftet innvendige kloakkrør / Alle kjellervinduer malt utvendig og nytt gitter montert

- 2003: Rehabilitering av drensrør rundt fyrhus

- 2001: Baderomsrehabiliteringen påbegynt / Bredbåndsfabrikken installerte bredbånd

- 1999: Kabel-TV installert av Get

- 1997: Nye aluminiumsvinduer av typen NorDan Envridersvindu med U-verdi 1,6 W/m2 K

- 1994: Ny taksten / Rehabilitert gesims med katodisk beskyttelse av armeringsjern og piper ble murt opp på nytt / Montert nye snøfangere over alle inngangspartier / Nye baldakiner over alle inngangspartier

- 1993: Kjellervinduer malt.

- 1992: Nye utgangsdører og nytt TrioVing-låsesystem / Alle ventilasjonskanaler feiet og renset.

- 1989: Rehabilitert elektrisk anlegg med nye stigeledninger og innvendige ledninger/kontakter i alle leiligheter

- 1974: Installering av 2 stk. DSV-oljekjeler i fyrhuset på hver 1500 kW, påmontert Monarch-Weishaupt totrinns oljebrenner av typen MS7VZ

LADESTASJONER TIL EL-BIL

Styret er opptatt av at beboerne i borettslaget til enhver tid har et så godt tilbud som mulig, og det er naturlig for styret å forsøke å tilpasse borettslaget i takt med den teknologiske utviklingen i samfunnet. Elbil er en del av denne utviklingen og per februar 2017 var det solgt i alt over 100 000 elbiler i Norge (SSB) - hvorav det var 16 773 bare i Oslo. Det er økning på 41 % på landsplan i forhold til året før. Ladestasjonene gir beboerne muligheten til å velge et billigere og grønnere alternativ, samtidig som livskvaliteten i borettslaget forbedres ved at støy og forurensing reduseres. Styret mener også at en slik investering vil være salgsfremmende og gi borettslaget en grønnere profil.

Det er i første runde satt opp to ladestasjoner, som står mellom blokk 229 og 233 (parkeringsplassene nærmest velferdslokalet i 229). Plassene er skiltet med «Ladestasjon EL-bil». Om det viser seg at behovet strekker seg utover de to plassene, vil styret fortløpende vurdere å etablere flere ladestasjoner i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBA1-83987145326

Type: A

Restsaldo: 21.105.027,-

Andel av restsaldo: 68.121,-

Restløpetid: 25 år 11 mnd.

Term per år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2%

Lånenummer: HANBA2-83987145423

Type: A

Restsaldo: 50.694.478,-

Andel av restsaldo: 144.423,-

Restløpetid: 25 år 11 mnd.

Term per år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2%

Andel fellesgjeld

Kr. 240 073,- pr. 01.03.19

Andel formue

Kr. 26 384,- pr. 31.12.18

Forsikring

W.R.Berkley Ins.Norway NU

Polisenummer: 200918

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For direkte utlegg er det avtalt kr. 25.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.