Notice: Undefined index: seo in D:\wwwroot\www.partners.no\v1.9.2\html-realestate.php on line 435
Lekker, gjennomgående 2 (3)-roms | 6,5 m² vestvendt balkong | tidsriktig kjk og bad | varmtv./fyring inkl | god standard

Monrads gate 21 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Monrads gate 21 B

  • 0564 Oslo
Prisantydning
3 700 000,-
Fellesgjeld
95 726,-
Totalpris
3 803 972,-
Ligningsverdi
1 074 598,-
Fellesutgifter
3 615,- (varmtvann og fyring, kabel-tv, drift og vedlikehold, renhold, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel gjeld, forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 700 000,- (Prisantydning)
95 726,- (Andel av fellesgjeld)


3 795 726,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


8 246,- (Omkostninger totalt)


3 803 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
55m²
Bruksareal
55m²
Bruttoareal
61m²
Tomt
3 404m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1940
Gårdsnummer
229
Bruksnummer
89
Energimerking
F
Finn-kode
139020390
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFFagsjefPartner

Bjørnar Mikkelsen

+47 938 98 132
  • Nabolagsprofil

96%

av boligene er eldre enn 20 år

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

69%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Monrads gate 21 B

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 3 404 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til Monrads gate 21 B - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:

Svært pen og stilren 2-roms med god standard, gjennomgående planløsning, god takhøyde og store vindusflater som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. Fra stuen er det utgang til stor, solrik og vestvendt balkong på ca. 6,5 m² med ettermiddags- og kveldssol.

Leiligheten er svært innbydende og har den senere tid blitt omfattende oppusset med nymalte overflater med tidsriktige fargevalg, ny parkett og marokkanske fliser i entré (2019). Flott bad/WC rehabilitert i regi av borettslaget 2001/02 og ytterligere modernisert med nye fliser (2016) og nytt interiør som servant med skap, speil og dusjvegg fra 2019 (takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert). Kjøkken med spiseplass og pen, tidsriktig innredning fra 2012 med god skap- og benkeplass og alt av integrerte hvitevarer (ny heltre benkeplate 2019) samt lys og luftig stue med flott, original teglsteinsvegg.

Luftig soverom med god plass til dobbeltseng og medfølgende garderobe med god lagringsplass. Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 4 m² og én loftsbod på ca. 8 m² i gulvareal.

Leiligheten kan bygges om til 3-roms ved å flytte kjøkken inn i stue (se alternative plantegninger).

Innflyttingsklar leilighet - lave omkostninger - ingen dokumentavgift - mulighet for hurtig overtagelse.

I Monrads gate 21B bor du i bydel Grünerløkka, sentralt til på Sofienberg. Du har gangavstand til både Tøyen, Grønland, Carl Berner og sentrum! Borettslaget har et flott opparbeidet gårdsrom med gressplen og flere sittegrupper. I tillegg er det flere store parker rett utenfor døren.

Velkommen på visning!

Innhold

Lys og gjennomgående 2-roms leilighet beliggende i byggets 3. etasje og består av:

Entré, bad/WC, soverom, kjøkken og stue med utgang til solrik, vestvendt balkong på ca. 6,5 m².

Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 4 m² og én loftsbod på ca. 8 m² i gulvareal.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært område på Sofienberg, i bydel Grünerløkka. Her bor du med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter, med kort vei til blant annet Tøyen, Carl Berner, Grønland og sentrum. Det er kort vei til flere store og frodige grøntområder med blant annet Ola Narr og Tøyenparken som er perfekt til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor mange kjente, internasjonale artister inntar scenen. Botanisk hage finner du også et steinkast unna, og det er gangavstand til andre grønne lunger som Sofienbergparken, Birkelunden og Olaf Ryes plass.

På Grünerløkka har du et stort utvalg av restauranter, caféer, utesteder og butikker m.m. Til fots tar det ca. 7 minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og det er ca. 20 min til Oslo sentrum/Karl Johan. En rask spasertur tar deg til Carl Berner som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk og buss. Tøyen torg ligger like ved, med mange nyåpnede kaféer og spisesteder, her finner du det nye utestedet Postkontoret og Nord & Natt - med et unikt konsept som bakeri på dagen, og drinkbar på kveldstid. Videre finner du Tøyen bodega med sine velsmakende retter, rett i nærheten. Hvis du går litt lenger kommer du til Grønland med sitt yrende folkeliv og mange spennende butikker.

For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten med blant annet Tøyenbadet og Munchmuseet rett ved leiligheten. Treningssentre i nærheten er Fresh Fitness, SATS/Elixia m.m. Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks. søndagsåpen Bunnpris, Coop prix, Rema 1000, Kiwi, Meny, samt apotek, post og andre forretninger. Barnehager og skoler ligger også kort vei fra leiligheten.

Fra Monrads gate 21B er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (3 minutters gange), eller med T-banen på Tøyen og Carl Berner. Det er ca. 6 minutters gange til T-banen på Tøyen eller Carl Bernes plass. For øvrig går også buss nr. 20 i Finnmarksgata med sine hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen. Holdeplass for flybuss finner du i Sars' gate.

Standard

Entré: God plass til klær, sko etc. Stort 4-dørs garderobeskap samt innebygget skap i vegg. Dør mot fellesareal er lyd- og brannklassifisert med sikkerhetslås og kikkehull. Dørtelefon med åpner. Marokkanske fliser med varme i gulv, malte vegger og malt himling.

Bad/WC: Flott, tidsriktig bad rehabilitert i regi av borettslaget i 2002 og ytterligere modernisert med nye fliser 2016. Ny servant med underskap, speil og dusjvegg fra 2019. Dusjnisje, toalett med demper på dolokk og opplegg for vaskemaskin. Vindu uten innsyn. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling.

Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Kjøkken: Romslig kjøkken med plass til spisebord med hyggelig utsikt mot gårdsrom. Lys, pen innredning (ny 2012) med hvite glatte fronter og god skap- og benkeplass. Ny heltre benkeplate fra 2019. Integrert stekeovn, keramisk steketopp, oppvaskmaskin og kjøl- / fryseskap. Lys under overskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Soverom: Stort, luftig rom vendt mot gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy. Stort 4-dørs garderobeskap medfølger. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue: Lyst, luftig rom med god takhøyde og store vindusflater som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. God plass til sittegruppe, spisebord, reoler etc. Plassbygget bokhylle i vegg og flott, original teglsteinsvegg. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Utgang til stor balkong med flott beplantet gårdsrom. Vestvendt med ettermiddags- og kveldssol.

Diverse om leiligheten og gården:

- Lys og delikat 2-roms med gjennomgående planløsning, store vindusflater og god takhøyde som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære.

- Leiligheten har tidsriktig farge- og materialvalg med nymalte overflater, ny parkett fra 2019 og marokkanske fliser i entré fra 2019.

- Leiligheten kan bygges om til 3-roms ved å flytte kjøkken inn i stue (se alternativ plantegning).

- Utgang til stor, solrik og vestvendt balkong på ca. 6,5 m² med ettermiddags- og kveldssol.

- Lekker kjøkkeninnredning fra 2012 med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass.

- Integrert stekeovn, keramisk steketopp, oppvaskmaskin og kjøl- / fryseskap.

- Ny heltre benkeplate fra 2019.

- Flott, tidsriktig bad rehabilitert i regi av borettslaget 2001/02 og ytterligere modernisert i 2016 med nye fliser.

- Nytt interiør som servant med skap, speil og dusjvegg fra 2019.

- Opplegg for vaskemaskin i bad.

- Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

- Radiatorene på soverom og i stue er smakfullt kasset inn.

- Romslig soverom vendt mot indre gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy.

- Leiligheten har svært god garderobeplass.

- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader.

- Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert med sikkerhetslås og kikkehull.

- Sikringsskap med automatsikringer.

- Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 4 m² og én loftsbod på ca. 8 m² i gulvareal.

- Tøyen II Borettslag består av 168 andelsleiligheter.

- Årets resultat 2017 viser overskudd på kr 1.105.750,-

- Borettslaget disponible midler pr 31.12.17 var kr 1.040.168,-

- Svært veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk.

- Borettslaget har egen hjemmeside: http://toyen2.borettslag.net.

- Fellesvaskeri med to vaskemaskiner og tørketrommel i kjelleren.

- Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.

- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

- Velferdsrommet i kjelleren i Helgesens gt 78E kan leies ut til møter og private arrangementer.

- Dyrehold er tillatt.

- Innflyttingsklar leilighet.

- Lave kjøpsomkostninger - ingen dokumentavgift.

- FLYTT RETT INN!

Felleskostnader

3 615 pr. mnd. varmtvann og fyring, kabel-tv, drift og vedlikehold, renhold, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel gjeld, forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Etasje

3. etasje

Tomt

Eiet tomt på ca. 3.404 m².

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 074 598 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 868 551 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tradisjonell bygård fra 1940

- Fundamentering i betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.

- Yttertaket i trekonstruksjon. Rehabiliteringsarbeider ble utført i 2009.

- Felles trappegang, trapper i betongkonstruksjon.

- Etasjeskillere i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 55 m².

Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue og soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Radiatorer, innkasset i stue og soverom.

Borettslaget er tilknyttet fjernvarme.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Borettslagets bygninger er oppført i Byantikvarens Gule liste.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1940/405345-3/105 Bestemmelse om bebyggelse

06.09.1940

Bestemmelse om benyttelse

Med flere bestemmelser

1940/406116-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

03.10.1940

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1941/400998-1/105 Erklæring/avtale

06.02.1941

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1983/509235-4/105 Obligasjon

30.08.1983

BELØP: NOK 222.100

Panthaver:Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 1086915

Overført fra: 0301-229/89

Gjelder denne registerenheten med flere

2002/77361-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

25.11.2002

veket for: OBLIGASJON 2002/62121-1/105

2003/50974-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

18.08.2003

veket for: PANTEDOKUMENT 2003/44951-1/105

2002/62121-1/105 Obligasjon

23.09.2002

BELØP: NOK 19.670.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank

Lnr: 1087054

Gjelder denne registerenheten med flere

2003/44951-1/105 Pantedokument

18.07.2003

BELØP: NOK 6.780.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank

Lnr: 6395815

Gjelder denne registerenheten med flere

2009/736309-1/200 Pantedokument

02.10.2009

BELØP: NOK 5.500.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1403152-1/200 Pantedokument

12.10.2018 13:42

BELØP: NOK 5.500.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Gjelder denne registerenheten med flere

Elektronisk innsendt

Grunndata

1940/405343-2/105 Registrering av grunn

06.09.1940

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 168 andelsleiligheter. Tøyen II Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer

948318067, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune.

- Borettslaget har egen hjemmeside: http://toyen2.borettslag.net

- Vaktmester Tommy Wang ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse

- Borettslaget har avtale med Økonomisk renhold AS om renhold av fellesarealene

- Det er fellesvaskeri med to vaskemaskiner og tørketrommel i kjelleren i hver blokk

- Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader

- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

- Velferdsrommet i kjelleren i Helgesens gt 78E kan leies ut til møter og private arrangementer

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 95.726,- pr. 01.01.2019

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 7.119,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har 4 lån:

Lånenummer: HUS601-11467314

Type: Annuitet

Restsaldo: 7.721.789,-

Restløpetid: 8 år og 11 mnd

Term pr. år: 2

Type rente: Flyt

Rente 1,50%

Lånenummer: HUS602-114673148

Type: Annuitet

Restsaldo: 2.345.500,-

Restløpetid: 8 år og 11 mnd

Term pr. år: 2

Type rente: Flyt

Rente: 1,50%

Lånenummer: HUS603-11467314

Type: Annuitet

Restsaldo: 2.055.383,-

Restløpetid: 9 år og 5 mnd

Term pr. år: 2

Type rente: Flyt

Rente: 1,50%

Lånenummer: OBOS01-98207743445

Type: Annuitet

Restsaldo: 4.001.916,-

Restløpetid: 15 år og 10 mnd

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2,65%

Andel fellesgjeld

95 726

Andel formue

7 119

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6591277

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Styret har i 2017/2018 jobbet med følgende:

- Oppussingsarbeid i oppgangene i Monradsgate 21 og Helgesens gate 76

- Gjennomført planting av hekk mot Televågata for å skjerme bakgårdene mot innsyn

- Gjennomført vernerunde og inngått avtale med Norsk Brannvern om sjekk av brannslukningsapparater og røykvarslere i leilighetene og fellesarealer

Borettslaget har skiftet ut fyrkjeler og gått over til fjernvarme i 2018. Ramme for prosjektet var ca. 1,3 mill. Finansiering ved refinansiering des.2018 i OBOS-banken av tidligere lån i DNB, med tilleggslån på inntil 1,3 mill. Første delutbetaling av tilleggslån i januar 2019 på kr. 700 000.

Borettslaget har også fått tilsagn om tilskudd fra OBOS og kommunen i forbindelse med dette, utbetalt tilskudd fra OBOS gir tilbake på kr. 200 000 i des. 2018. Det jobbes videre med salg av kjellerlokale i 2019.

Vedlikeholdshistorikk:

2018: Utskiftning av fyrkjeler til fjernvarme

2017: Brannvernsrunde ved Norsk Brannvern

2017: Oppgradering av uteareal

2017-2018: Oppussing av oppganger

2016: Ny vaskemaskin i Helgesens gate 76. Mindre arbeid i fyrrom. Innkjøp av brukt traktor

2015: Utskifting av kuldebærere i varmepumper

2014: Felling av Goliatpoppel

2013: Etterfylling og kontroll av brannslukningsapparater

2012: Rens av oljetank

2011: Nye avfallsbrønner og lys i sykkelskur

2010: Nye vaskemaskiner og oppgradering av lekeplass

2009: Takrehabilitering

2006: ENØK-arbeider

2005: Sanering av asbest og ENØK-arbeider

2004: Oppgradering fyrrom og kartlegging asbest

2003: Oljetank, vedlikehold oppganger, reparasjon av samtlige vinduer

2002: Malt karmer og nye brannslukkere

2000-2002: VVS-rehabilitering og ny kjøkkenstamme

Borettslaget er i prosess med innhente tilbud på fellesavtale av kabel-tv og bredbånd (fiber).

Husdyrhold

Det er tillatt å holde kjæledyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere, jmf. §5 i husordensregler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.