Oskar Braatens gate 24

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Oskar Braatens gate 24

  • 0474 Oslo
Prisantydning
2 990 000,-
Fellesgjeld
54 097,-
Totalpris
3 059 193,-
Ligningsverdi
783 091,-
Fellesutgifter
2 419,-
Beregnet totalkostnad
2 990 000,- (Prisantydning)
54 097,- (Andel av fellesgjeld)


3 044 097,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)


15 096,- (Omkostninger totalt)


3 059 193,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
39m²
Bruksareal
39m²
Bruttoareal
43m²
Tomt
2 800m² (fellestomt)
Etasje
4.
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1937
Gårdsnummer
225
Bruksnummer
397
Energimerking
F
Finn-kode
155299063
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Lene Brekken

+47 98 02 97 44
  • Nabolagsprofil

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

90%

av boligene er eldre enn 20 år

75%

eier sin egen bolig

68%

har høyskoleutdanning

Oppdragsnummer

66-19-0139

Adresse og matrikkel

Oskar Braatens gate 24, 0474, Oslo, Gnr.225 Bnr.397 Andelsnr.96 Orgnr.948322358 i Oslo kommune

Eier

Kristin Fonnes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for øvrige andelseiere og medlemmer av Obos. Forkjøpsretten parallellavklares for å sikre en raskere avklaring.

BRA/PROM

39 / 39 m²

Antall soverom

0

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1937

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk har vært ca. 4200 kr i året. Dette inkludert nettleie.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Svært sjarmerende og koselig 1(2)-roms andelsleilighet med luftige rom, funksjonell planløsning, god takhøyde og utgang til en nydelig vestvendt brannbalkong med sol fra 14.30 til solnedgang. Leiligheten ligger luftig til i byggets 4. etg og får inn godt med lys fra store vindusflater. Leiligheten kan skilte med flere gode kvaliteter som blant annet et stort separat kjøkken med plass til spisebord, svært lite innsyn og sjarmerende originale tregulv. De store vindusflatene sikrer godt med naturlig lys og gir et godt innemiljø. Leiligheten har også et nydelig åpent utsyn som gir en følelse av å være godt opp i høyden uten sjenerende innsyn. Leilighetens interne beliggenhet er også verdt å trekke frem. Her befinner du deg sentralt på Torshov med godt mellomrom mellom nærliggende bygg vendt ut mot en rolig gate. Her kan du derfor enkelt nyte både fredelige og urbane omgivelser.

Leiligheten har et meget koselig og sjarmerende kjøkken av god størrelse. Ønsker du derimot et fullverdig soverom kan kjøkkenet fint flyttes ut til stuens alkovedel og nåværende kjøkken kan omgjøres til soverom. Leilighetens godt utnyttede planløsning, gode takhøyde og store vindusflater gjør at den føles mye større enn sine 39 kvm!

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, baderom, separat kjøkken, lys og romslig stue med alkoveløsning og utgang til brannbalkong.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 3,9 kvm og en loftsbod med gulvareal på ca. 9,4 kvm.

Beliggenhet

Populær beliggenhet på nedre Torshov, omringet av grøntarealer og med kort avstand til Grünerløkka!

Området kan vise til mange matvareforretninger som Bunnpris og Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Deli DeLuca, 7/11 og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva skjer Torshov i lokalene på Soria Moria med både restaurant, scene, takterrasse og utested. Den populære konsertscenen Cosmopolite finner man også her. Det andre teatret og Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasserie ligger også rett i nærheten.

Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Grisen, Caminito, Bruun Larsen, Trikkestallen, Sagene Lunsjbar, Åpent Bakeri og Kolonihagen på Lilleborg, alle med uteservering om sommeren.

Det er gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senter med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger et lite steinkast unna. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.

Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxi-holdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Torshovparken (eller Vogts gate) til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr. 30 fra Torshovparken til Huk/Bygdøy og Nydalen. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.

Entré

Lys og romslig entré med god plass til sko og yttertøy. Sjarmerende originale tregulv, god takhøyde og lysmalte vegger/himling sikrer et svært godt førsteinntrykk. Praktisk innebygd kott sikrer gode oppbevaringsmuligheter i entréen. Fra entréen kommer du videre inn til leilighetens øvrige rom. Dørcalling-anlegg.

Stue

Lys og luftig stue med store vindusflater og gode møbleringsmuligheter. Stuen oppleves svært lys og hyggelig. Her har du god plass til sofa, TV-seksjon og spisebord. Fra stuen har du i tillegg utgang til en nydelig brannbalkong med vestvendte solforhold og et nydelig utsyn ut mot Torshovs hyggelige gater. Solen kan du enkelt nyte fra ca. kl 14.30 til solnedgang på sommerstid. Stuen og leiligheten i sin helhet har store vindusflater og god takhøyde. Dette sikrer en god romfølelse og et godt innemiljø. I stuen finner du også en perfekt plass til en hyggelig sovealkove med plass til dobbeltseng. Godt med oppbevaringsplass finner du i en romslig og funksjonell skyvedørsgarderobe. Ønsker du et fullverdig soverom kan kjøkkenet fint flyttes ut til stuens alkovedel og nåværende kjøkken kan omgjøres til soverom.

Kjøkken

Romslig, separat og veldig koselig kjøkken. Original kjøkkeninnredning som inneholder hvite glatte fronter og benkeplate av laminat med nedfelt rustfri oppvaskkum, hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Gulvflater belagt med laminat og glatte vegger/himling. Praktisk løsning med ekstra benkeplass under kjøkkenvinduet som passer ypperlig som både spise- og arbeidsplass. Kjøkkenet oppleves lunt og koselig. Flott utsyn ut fra kjøkkenvinduet.

Bad

Lyst baderom fra 1999 med gulvflater belagt med gulvbelegg, fliser på vegg og malte himlingsflater. Fritthengende servant med ett-greps armatur, nytt toalett (august 2019) og dusjhjørne med skyvedører og hånddusj. Badet er av noe eldre standard, men kan fint brukes slik det er. Det er enkelt å fjerne vegghengt skap og koble opp opplegg til vaskemaskin.

Felleskostnader

Kr. 2.419,- i mnd. Herav: varmtvann og oppvarming via fjernvarme, fiber fra Homenet (1000 Mbit/s) med mulighet for kabel-tv, trappevask, vaktmestertjenester, fellesforsikring, fellesvaskeri, drift og vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Etasje

4. etasje

Tomt

Areal: 2 800 kvm, Eierform: Fellestomt

Grønn og pent opparbeidet eiet tomt med sittegrupper, sykkelskur og store gressplener for avslapning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 783 091 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 819 126 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av armert betong. Fasaden er pusset og malt. Taket har form som et saltak tekket med takstein. Taket er

ikke besiktiget. Bredbånd ble byttet ut med fiber 2018. Leiligheten har Swedoor inngangsdør med kikkehull og sikkerhetslås fra ukjent årstall. Brann og lydklasse B30 og dB35. Balkongdør med to-lags glass fra 1996. Vinduer med to-lags glass fra 1996. Leiligheten varmes opp med vannbåren varme til radiatorer. Ventilasjon basert på naturlig tilluft og avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 43 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Sentralfyring tilkoblet fjernvarme hvor varmtvann og fyring er inkludert.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Presidentgata borettslag:

Borettslaget består av 231 andelsleiligheter og har adresse:

Anna Sethnes gate 2-4

Presidentgata 3-5

Oskar Braatens gate 18-30

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: * EIKA-152026940

Type: A

Restsaldo: 14.250.213,-

Restløpetid: 11 år og 7 mnd

Type: Flyt

Rente: 2,55%

Andel fellesgjeld

54 097

Andel formue

34 031

Forsikring

If skadeforsikring

Polisenummer: 589183

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2018: Oppgradering til fiber Nye postkasser

2017: Rørfornying av bunnledning, oppgradering av låser, utbygging av sykkelskur

2016: Kontroll og sikring av tak og piper. Oppgradering av belysning i kjeller.

2015: Installering av kameraovervåkning.

2014: Konvertering til fjernvarme. Installering av røykvarslere i alle leiligheter.

2013: Utskiftning av nøkkelsystem

2011: Nye vaskemaskiner

2010: Nye tørketromler.

2009: Fasaderehabilitering.

2008- 2009: Maling av oppganger

2008: Bytting av dørpumper og låssylindere, maling av vinduer og balkongdører

2007-2008: Oppgradering av fyrrommet / Gjennomgang og bytte av stoppekraner i kjellerne/fasadevedlikehold

2006 - 2007: Maling av søppelskur og sykkelboder/Skifte av panel og tak på panterom i butikken/Oppgradering av fyrrommet.

2006: Brannsikkerheten i borettslaget fellesarealer gjennomgått og utbedret på punkter som anbefalt i rapport.

2005: Utvendig vedlikehold av butikklokalet.

2004: Utomhusrehabilitering 2001 - 2002 Skiftet varmtvannsbereder/Rehabilitert fyrrom/Tyverisikret alle inngangsdører i alle oppganger og kjellerganger.

2000: VVS-prosjekt med utskifting av innvendig røropplegg og oppgradering av baderom/Borettslagets uttrekksledning til kommunalt avløp rehabilitert / Kabel-TV oppgradert.

Det finnes fellesvaskeri i kjelleren i samme oppgang. Bruk av vaskemaskin er kostnadsfritt. Betaling for bruk at tørketrommel og tørkerom skjer ved bruk av kort som kan kjøpes hos Bunnpris.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet ikke tillatt å holde husdyr. Ved særlige forhold har imidlertid beboerne en lovbestemt rett til å ha dyr. Det understrekes at dette bare gjelder i helt spesielle tilfeller. Det må foreligge gode grunner som taler for dyrehold, samtidig som det ikke må være til ulempe for de øvrige beboerne. Husdyrhold må godkjennes av styret før det tar til. Standard søknadsblankett fås ved henvendelse til styret. I søknaden skal det legges ved dokumentasjon på at man har god grunn for å ha husdyr, samt godkjenning fra alle beboerne i samme oppgang. Styret vil foreta en helhetlig vurdering av sosiale og velferdsmessige hensyn i hvert enkelt tilfelle.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: alle hvitevarer på kjøkken. Følgende medfølger ikke: Taklampe kjøkken og gul pendellampe stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 390,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.