Oskar Braatens gate 4A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Oskar Braatens gate 4A

  • 0474 Oslo
Prisantydning
3 400 000,-
Fellesgjeld
272 079,-
Totalpris
3 686 838,-
Ligningsverdi
976 925,-
Fellesutgifter
3 854,-
Beregnet totalkostnad
3 400 000,- (Prisantydning)
272 079,- (Andel av fellesgjeld)


3 672 079,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


14 759,- (Omkostninger totalt)


3 686 838,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
57m²
Bruksareal
57m²
Bruttoareal
66m²
Tomt
505m² (eiet tomt)
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1898
Gårdsnummer
225
Bruksnummer
388
Energimerking
G
Finn-kode
134095845
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Oscar André Halsen

+47 45 24 08 17
  • Nabolagsprofil

98%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

av boligene er eldre enn 20 år

64%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Oskar Braatens gate 4 A NY

Forkjøpsrett

Ja. Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsavklart.

BRA/PROM

57 / 57 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Strømforbruk:

Energiforbruket er ifølge selger ca. 10 000 kWh per år (i snitt ca 1000 kr i mnd).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 505 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet tomt med gressplener, beplantning, busker og sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til Torshov og Oskar Braatens gate 4A presentert av Oscar André Halsen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Klassisk og sjarmerende 2-roms andelsleilighet i rolig og attraktivt boligområde. Leiligheten har en gjennomgående planløsning og klassisk preg med god takhøyde (277 cm), rosett, stukkatur og store vindusflater med dype karmer. Boligen har meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov med nærhet til alt av service fasiliteter, samt kort vei til flotte parker.

Leiligheten ligger i en høy 1.etg, noe som gjør boligen praktisk for alle aldersgrupper. Boligen har i senere tid (2017) gjennomgått en del oppgraderinger hvor blant annet ble kjøkkenet oppgradert med nye fronter samt slipt og oljet benkeplate, nytt integrert kjøleskap, nytt gulv i stue og soverom, malt alle flater, sparklet og malt tak i stue, byttet tak i entré, bad og kjøkken med nye spotter og nytt elektrisk. Boligen er vendt mot rolig gate og byr på morgen/formiddagssol. Videre har boligen en innbydende entré med skyvedørsgarderobe, stuen er lys og luftig med flotte klassiske detaljer, et pent og praktisk HTH-kjøkken, romslig bad med boblefunksjon og hyggelig soverom med plassbygget garderobeskap.

Svært veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk og økonomi. I Oskar Braatens gate 4A har du i umiddelbar nærhet til blant annet trivelige spisesteder og kafeer. Det er kortvei til grøntområder som Torshovparken og Torshovdalen samt til både trikk og buss. Det er flere dagligvarebutikker i nærheten.

Velkommen på visning!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1.etasje og inneholder: Bad, gang, stue, kjøkken, soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6,5 kvm og en loftsbod med ca. 5,5 kvm gulvareal.

I trappeoppgangen rett utenfor leiligheten er det plassert vaskesøyle i eget rom. I bakgården er det fellesplasser for oppbevaring av sykkel.

Standard

Entré:

Innbydende entré ønsker deg velkommen inn. Entreen har praktisk skyvedørsgarderobe med plass til klær og sko samt hengeknagger og hyller for oppbevaring. Det er blåmalte veggflater kombinert med hvite karmer, downlights i himling og fliser på gulv med behagelig gulvvarme. Entréen har plass til oppbevaringsmøbel om ønskelig. Det er installert callinganlegg for enkel åpning av ytterdøren. Det er bod/ rom i trappeoppgangen med opplegg for vaskesøyle.

Stue:

Leiligheten har en luftig og lys stue med god takhøyde (277 cm) og store vindusflater med dype karmer som sørger for rikelig med naturlig lys. Rommet har en planløsning med flere muligheter, og plass til både sofagruppe og spisebord til hverdag og fest. Boligen byr også på fine, klassiske detaljer slik som stukkatur og rosett. Stuen har laminat på gulv og en lys og behagelig blåtone på veggene.

Kjøkken:

Praktisk og pent HTH-kjøkken som har rikelig med skap- og benkeplass, noe som gjør det enkelt å tilberede alle dagens måltider. Her har man høye overskap og underskap som sørger for svært god oppbevaring, samt en stor benkeplate som gir dagens kokk mye arbeidsplass. Alle fronter er byttet (skrogene er beholdt) og benkeplate er slipt og malt i 2017. Kjøkkenet er utstyrt med benkeplate i tre, keramisk dobbel koketopp i kombinasjon med doble gassbluss, innebygget stekeovn, integrert kjøleskap/ fryser, innebygget oppvaskmaskin. Ved siden av gassblusset er det felt ned flis i benkeplaten som man kan eventuelt benyttes til å sette fra seg stekebrett etc. Ellers har kjøkkenet godt med lysinnslipp fra store vindu. Fliser på gulv, malte flater.

Soverom:

Svært lunt og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. Rommet har laminat på gulv og er malt i en avslappende, delikat blåtone. Videre har rommet teglvegg på veggen (mellom klesskapet), rosett og stukkatur. Soverommet har rikelig med oppbevaringsplass i form av stort garderobeskap i tillegg til et plassbygget garderobeskap.

Bad/wc:

Bad er fra begynnelsen av 2000- tallet og har fliser på gulv og vegg, gulvvarme og downlights. Innredningen består av badekar med boblefunksjon, gulvstående toalett og servant med underskap. Stort vindu sikrer godt med lysinnslipp. Takstmann har gjort fuktsøk, ingen unormale verdier ble registrert. Vaskesøyle er plassert i eget rom i trappeoppgangen. Varmtvannet i gården leveres fra fellesberedere som er plassert i kjelleren.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov i et rolig og tilbaketrukket område.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino. Nyåpnede HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener og en vedfyrt grillrestaurant. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Caminito, Trikkestallen, Åpent Bakeri, Kaffebrenneriet og Dolly Dimples. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren.

Rett rundt hjørnet ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer.

Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken.

Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Hopp i havet" (ved Myrens verksted).

Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv.

Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, apotek og andre butikker. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet (Rema1000, Rimi, Kiwi, Joker).

Torshovparken er en populær park kun et par minutters gange unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen og flotte friområder ved Akerselva.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka med flotte skiløyper og sykkelstier. Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Københavngata.

Felleskostnader

3 854 pr. mnd.

Totale felleskostnader utgjør kr 3 854,- pr. md. og inkluderer varmtvann, fiber fra Lynet, internett, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles forsikring.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 976 925 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 126 159 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende dokumenter foreligger:

- Oskar Braatens gate 4A (reg Østegaards gate 2) - Sammenslåing leiligheter m.m. (forgaard) - Ettersl

- Oskar Braatens gate 4A-B - Våningshus - Eksdok (attestert) - 1899

- Oskar Braatens gate 4A-B - Vannklosetter - Eksdok (attestert) - 1934

Det foreligger ekspedisjonsdokument, attestert 04.04.1899. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Vedrørende sammenslåing av leiligheter 1-4 etg. datert 30.11.94.

I følge dette dokumentet er det deler av arbeidet som har mangler og det var en frist 01.05.95 for å få rettet opp i manglene. I følge kommunen er denne saken avsluttet, og har derfor ikke mer informasjon om dette.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, stue, kjøkken, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varme i flisgulvene og i stuen. Elektriske panelovner.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Porttelefon

- Sikringsskap med automatsikringer

- Brannvarsler og brannslukningsapparat

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et området regulert til bolig. Kopi av diverse kart og reguleringsbestemmelser er enten vedlagt eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1999/44005-1/105 Fellesobl. for bor.innsk.

16.08.1999

BELØP: NOK 919.166

Panthaver:Andelseierne I Borettslaget Representert Ved

Lnr: 5212232

Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As

Lnr: 5212227

2014/1115931-1/200 Pantedokument

18.12.2014

BELØP: NOK 2.450.000

Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS

Org.nr: 885621252

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

2016/479171-1/200 Pantedokument

31.05.2016

BELØP: NOK 4.115.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

Grunndata

1898/900032-2/105 Registrering av grunn

25.01.1898

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:238

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Generelle opplysninger om Østgaardsgate 2 B/L Borettslaget består av 13 andelsleiligheter. Østgaardsgate 2 B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 942911513.

- Regnskapsførselen er i henhold til kontrakt utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

- Borettslagets revisor er BDO AS.

- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Andel fellesgjeld

272 079

Andel formue

3 662

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har et lån;

Lånenummer: OBOS-98207530271

Type: Annuitet

Restsaldo: 3.816.677,-

Restløpetid: 22 år 8 md.

Term pr. år: 12

Type rente: 2,55%

Rente: Flyt

I følge info fra forretningsfører. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 57226269

Regnskap

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 645 264,-. Andre inntekter består i hovedsak av forhåndsavklaring av forkjøpsrett.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 222 144,- mot budsjett 40 000,-. Dette er kr 182 144,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak sluttfaktura fra prosjektmester ifbm rehabiliteringsarbeid.

Resultat:

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -87 499,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Borettslaget har planer om å pusse opp kjellerne, men dette er ikke avklart. Om borettslaget velger å gjøre vedlikehold på kjellerne blir det mer gjeld på borettslaget, men ikke en økning i felleskostnadene. Det vil ikke p.t. bli en økning i felleskostnader, ifølge styreleder.

Større vedlikehold og rehabilitering:

-2016 Rehabilitering portrom/galvvegg

-2014 Bytte av vannrørstammer

-2011 Fasade- og piperehabilitering

-2006 - 2007 Større malearbeider

-2004 - 2005 Fasaderehabilitering

-1997 - 1998 Takrehabilitering

Husdyrhold

Det er tillatt å ha hund og katt så lenge dette ikke er til sjenanse for de andre beboerne.

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt. Taklampe på soverom medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.