• Rosenborggata 10

  • 0356 Oslo
Prisantydning
5 500 000,-
Fellesgjeld
29 097,-
Totalpris
5 681 966,-
Fellesutgifter
3 437,- (Varmtvann, TV og internett fra Get, Trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, betjening av fellesgjeld og poster knyttet til normal drift og vedlikehold.)
Beregnet totalkostnad
5 500 000,- (Prisantydning)
29 097,- (Andel av fellesgjeld)


5 529 097,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
138 220,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 529 097,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


152 869,- (Omkostninger totalt)


5 681 966,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
62m²
Bruksareal
62m²
Bruttoareal
68m²
Tomt
1 742m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1894
Modernisert
1998
Gårdsnummer
214
Bruksnummer
316
Seksjonsnummer
67
Energimerking
G
Finn-kode
137837939
Sist endret
  • Visninger

  • Velkommen på visning!

PartnerEiendomsmegler MNEF

Kjerstin Falkum

+47 922 04 707

Eiendomsmeglerfullmektig

Truls Martin Nygaard

47 62 91 51
  • Nabolagsprofil

100%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

97%

av boligene er eldre enn 20 år

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Rosenborggata 10

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

62 / 62 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1894

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 1 742 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

I Rosenborggata 10 bor du sentralt til på populære Majorstuen i en flott bygård som ble ombygget til leiligheter i 1998. Til tross for sin sentralt beliggenhet ligger leiligheten samtidig tilbaketrukket og rolig til i en enveiskjørt gate.

Dette er en pen og lys 2-roms toppleilighet med heisadkomst. Boligen byr på en funksjonell og gjennomgående planløsning med gode lysforhold fra to sider. Leiligheten oppleves som meget tiltalende med moderne fargevalg, enstavs parkett på gulv og downlights i himling. Rommene er avdelt på en spennende måte og har en hyggelig stue med utgang til balkong i den ene delen, samt en romslig spisesone med kjøkken i den andre.

Soverommet og balkongen som er på ca 5 m2 vender mot stille og rolig bakgård. Videre byr boligen på en koselig peis, synlig takbjelker og teglstein som gir leiligheten et spennende og sjarmerende særpreg. Baderommet har blant annet varmekabler i gulv, samt opplegg for vaskemaskin.

Med leiligheten følger en parkeringsplass på tomten som er tinglyst som tilleggsdel til leiligheten. Boligen disponerer også en kjellerbod på ca. 5,8 m2.

Innhold

Leilighet beliggende i 4.etg med heisadkomt, bestående av entrè, soverom, bad, kjøkken og stue. Utgang til balkong på ca 5 m2 fra stue.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca 5,8m².

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Majorstua. Til tross for den svært sentrale beliggenheten er det allikevel stille og rolige omgivelser. Rosenborggata er en rolig enveiskjørt gate med begrenset trafikk. Videre ligger leiligheten kun et steinkast fra Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter og uteliv. Majorstua er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kaféer, konditorier, utesteder og

restauranter som Agave, Fyr Bistronomi & Bar, Publiko, The Broker, Delicatessen, Braserie Blanche, Cru, med flere.

I Rosenborggata 10 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Det er blant annet flere matvarebutikker, en døgnåpen 7/11 apotek og flere treningssentre i umiddelbar nærhet. Videre er det kun et par minutters gange til hvert hjørne av byen, enten St. Hanshaugen, Frogner, Fagerborg, Bislett m.m. Ellers ca. 10-15 minutters gange til Sentrum, Grünerløkka og Alexander Kiellands plass. Av parker og rekreasjonsområder kan det blant

annet nevnes Stensparken (2 min), Uranienborgparken (3 min), Slottsparken (4 min), Frognerparken (10 min) og Vestkanttorvet (5 min).

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Majorstuen er også et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet.

Entrè

Entrèen gir et fint førsteinntrykk av boligen og er holdt i lyse farger med downlights i himling. Entrèen er innredet med praktisk skoskap.

Stue

Stuen oppleves som svært tiltalende med moderne fargevalg, downlights i himling og enstavs parkett på gulv, samt sjarmerende synlig teglstein under vinduene. På stuen finner du også en hyggelig peis i det ene hjørnet, samt utgang til en romslig balkong på ca 5 m2 som vender mot det rolige gårdsrommet.

Kjøkken

HTH kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate med nedfelt enkel oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Det er lagt fliser mellom kjøkkenbenken og overskapene. Kjøkkenet er innredet med integrert komfyr med steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Mekanisk avtrekksvifte. Fliser over benkeplate, benkeplate, oppvaskkum og kjøkkenvifte er byttet i 2017. Kjøkkenet har enstavs parkett på gulv, synlige takbjelker, downlights i himling, samt teglstein på veggen under vinduene. Her har du også god plass til spisebord og annet tilhørende møblemenet.

Soverom

Innbydende soverom malt i behagelige farger. Soverommet vender mot bakgård og har plass til dobbeltseng. Videre har rommet godt med oppbevaringsmuligheter i garderobeskap, enstavs parkett på gulv, synlig teglstein under vindu og downlights i himling.

Bad

Flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet er utstyrt med dusjplass, gulvmontert toalett, helstøpt servant med ett-greps blandebatteri og servantskap. Badet har ny servantinnredning og dusj fra 2017. Mekanisk avtrekk på bad, samt spalteåpning mellom terskel og dørblad.

Felleskostnader

Felleskostadene er kr 3437,- pr mnd og inkluderer varmtvann, TV og internett fra Get, Trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, betjening av fellesgjeld og poster knyttet til normal drift og vedlikehold.

Herav:

Felleskostnader: 3243,-

Internett: 119,-

Parkering: 75,-

Etasje

4. etasje (toppleilighet). Det er heis i bygget.

Tomt

Eiendommen er opparbeidet med asfalterte internveier, felles sittegrupper, blomsterbed, trær og felles sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Det følger en parkeringsplass på sameiets tomt som er tinglyst som tilleggsdel til leiligheten.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi er rekvirert, men ikke mottatt.

Byggemåte

Klassisk bågard fra 1894, ombygd/rehabilitert i 1998. Fundamentert til antatt fast grunn. Gråstein/mur grunnmur. Støpt kjellergulv. Yttervegger i

teglstensmur, utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trebjelkelag, med antatt stubbloft/ mineralull. Sperretak i valmet hjørnekonstruksjon mot gate og saltakkonstruksjon mot gårdsrom, tak tekket med takstein og arker med beslag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest fra 1998 for ombyging til leiligheter fra internat/skole.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 62 m².

Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon med tilleggsareal, herunder rett til salg, pantsettelse og utleie. Erverver og leier av seksjon må meldes til styret for registrering.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.

Gulvvarme på badet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rves, rehabiliteres og bygges nye boliger i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Ref. 201608832 - Byggesak Vibes gate 15 - Fasadeendring og bruksendring fra loft til leiligheter. IG gitt.

Ref. 201601745 - PILESTREDET 75C. Gnr. 214 bnr. 286 Ønske om å omregulere til boligområde med

utadrettet virksomhet på bakkeplan. Dialogfase - Boligbebyggelse med næring og barnehage.

Ref. 201407126 - Majorstuen sporområde. Gnr.38 bnr.63, gnr.38 bnr.28, gnr.215 bnr.42. Ny T-banestasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1891/954137-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

10.12.1891

Overført fra: 0301-214/316/0/34

Gjelder denne registerenheten med flere

1893/900346-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

18.04.1893

Overført fra Rosenborggt. 10.

Overført fra: 0301-214/316/0/34

Gjelder denne registerenheten med flere

1997/75254-1/105 Obligasjon

02.12.1997

BELØP: NOK 15.000

Panthaver:Sameiet Rosenborggaten 8 Og 10

Lnr: 1158943

Overført fra: 0301-214/316/0/34

Gjelder denne registerenheten med flere

2000/55207-1/105 Erklæring/avtale

21.09.2000

Tillegg til seksjonering:

Denne seksjon har tilleggsdel - areal.

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1999/11190-1/105 Resek/deling av seksjon

04.03.1999

oppdelt seksjoner:

snr: 34

formål: Næring

sameiebrøk: 1550/2898

seksjonsameieandeler:

snr: 67

formål: Bolig

sameiebrøk: 64/2949

2001/13568-1/105 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

09.03.2001

endring av formål/brøk:

snr: 67

formål: Bolig

sameiebrøk: 64/2958

Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.

Gjelder seksjon nr.33.

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-214/319

Rettigheter i eiendomsrett

2000/14694-1/105 Best. om adkomstrett

13.03.2000

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:316 Snr:1--70

Bestemmelse om benyttelse

Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Sameie

Sameiet består av 70 seksjoner. Rosenborggt 8-10 S/E er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984929560, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med følgende adresse:

Rosenborggata 8-10

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr 29.097,- pr 01.12.18.

Andel fellesgjeld utgjør kr 10.826,- pr 31.12.17.

Sameiets lån:

Lånenr: OBOS02-98207744417

Type: A

Restsaldo: 1.340.550,-

Restløpetid: 12 år 11 md.

Term pr år: 12

Rente: 4,20% Flyt

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 84452230

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehol av gården.

Følgende arbeid har blitt fulgt opp etter sameiemøte 2017:

- Ny, kollektiv avtale vedrørende digital-TV og internett er inngått med GET og fulgt opp

- Parkeringsplasser mellom Rosenborggata nr. 8 og 10 er merket opp

- Det er montert dør på og lys i avfallhuset i bakgården

- Sameiets vaktmestertjeneste er fulgt opp

- Det er innhentet tilbud fra OBOS Prosjekt AS for tilstandsrapport

I tillegg har styret løpende fulgt opp en rekke henvendelser fra beboere og leietakere. Av større hendelser nevnes fasadeutbedring, oppfølging av innkomne forsikringssaker, utbedringstiltak i forbindelse med rotteproblemtikk i nr. 8 og nr. 10, fjerning av hensatte gjenstander og håndtering av støyklager.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. Dyr som er til sjenanse kan bli bedt fjernet. Rydd opp etter husdyret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.